Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 10 Bestemmingen in India'
India

Top 10 Bestemmingen in India

Marjolein » Mei 2021

Introductie

Reis je naar India of zit je er aan te denken om dit kleurrijke land te bezoeken? Lees dan verder en ontdek de 10 leukste reisbestemmingen, toeristische plekken en attracties van India voor jouw vakantie! India is één van de oudste beschavingen ter wereld, met een mozaïek van multiculturele ervaringen. Het is het zevende grootste land ter wereld en onderscheidt zich door de diverse landschappen die je van noord naar zuid kan vinden. Ontdek de mooiste attracties in India en de authenticiteit van het land in deze top 10.

1. Taj Mahal

India Taj Mahal Agra boog
Taj Mahal

Als je aan India denkt, denk je misschien wel aan de Taj Mahal. Dit bijzondere bouwwerk, ook bekend als het monument van de liefde, is de bekendste attractie van India. De Taj Mahal werd in 1632 gebouwd in opdracht van Shah Jahan, leider van het Mogolrijk, als graftombe voor zijn overleden vrouw. Na zijn eigen overlijden is hij hier zelf bijgeplaatst. De Taj Mahal is één van de zeven wereldwonderen. Wanneer je hier in de vroege ochtend staat en de zon langzaam op ziet komen, begrijp je waarom. Het is een magisch tafereel!

2. Ladakh

India Ladakh Pangong lake meer koppel
Pangong Lake

Als je van natuurschoon en bijzondere plekken houdt, dan zou Ladakh zeker op je bucketlist moeten staan. Ladakh is een mysterieus bergachtig gebied in Noord-India. Ladakh betekent ‘land van hogere bergpassen’. Hier kun je dan ook prachtige trektochten maken door verscheidene bergketens. Je bent omgeven door besneeuwde bergtoppen, prachtige groene valleien, blauwe spiegelmeren, uitgestrekte kleurrijke vlaktes, indrukwekkende kloosters en stupa’s. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de groene valleien in de Nubra Valley, het Pangong meer en maak een kloostertour.

3. Varanasi

India Varanasi Ganges rivier heilig boot
Ganges rivier, Varanasi

De oudste stad ter wereld, Varanasi, is één van de heiligste steden van India. Het ultieme pelgrimsoord voor hindoes. De trappen naar het heilige water van rivier de Ganges zijn vrijwel altijd gevuld met mensen. Er worden veel rituelen uitgevoerd, waaronder indrukwekkende crematie ceremonies bij de Manikarnika Ghat, één van de heiligste crematie plekken voor hindoes.

4. Goa

India Goa Uitzichtpunt met toerist Arambol
Goa

Goa is de kleinste deelstaat van India, en staat ook wel bekend als ‘de parel van het oosten’. Het is één van de meest bijzondere bestemmingen van India doordat het is gezegend met relaxte stranden, een unieke sfeer, vissersdorpjes en forten op de toppen van heuvels. Goa biedt een gevarieerd landschap met baaien, zandstranden en palm bossen.

5. Rajasthan

India Rajasthan Mandawa Havelis
Havelis, Mandawa

Rajasthan, het ‘Land der Koningen’, is een bekende plek in India. Het verwelkomt toeristen met historische forten, paleizen, kunst en cultuur. Een unieke ervaring die je betoverd laat terwijl je steeds meer verkent.

6. Agra Fort

India Agra Fort
Agra Fort

In de zestiende eeuw werd opdracht gegeven voor het bouwen van het Agra Fort door de Mogolse keizer Akbar. Het fort van rood zandsteen omvat, met zijn 2,5 km lange omsloten muren, de keizerlijke stad van de Mughal-heersers. Het omvat vele sprookjesachtige paleizen, zoals het Jahangir-paleis en de Khas Mahal. Nu is het Fort nog in gebruik door defensie, waardoor een klein deel is opengesteld voor publiek, zoals het Diwan-I-Khas en Diwan-I-Aam.

7. Jodhpur

India Rajasthan Jodhpur The Blue City and Mehrangarh Fort
The Blue City and Mehrangarh Fort, Jodhpur

Jodhpur werd in 1459 opgericht door Rao Jodha, leider van de Rathore-clan. Er zijn twee delen in de stad; de oude stad en de nieuwe stad. De oude stad is gescheiden door een 10 km lange muur met acht poorten. De stad staat ook wel bekend als de ‘blauwe stad’, dit omdat veel huizen in deze kleur zijn geschilderd. Jodhpur huist vele mooie paleizen en forten zoals het Mehrangarh Fort en het Umaid Bhawan paleis, zeker een bezoekje waard!

8. De Gateway of India

Gateway of India Mumbai haven
Gateway of India

De Gateway of India is een boog monument gebouwd in de 20e eeuw en gelegen in de haven van Mumbai, het doet een beetje denken aan de Arc de Triomphe in Parijs. Het werd gebouwd in 1911 ter gelegenheid van een bezoek van het Britse koningshuis. De Gateway werd later gebruikt als een symbolische ceremoniële toegang tot India voor onderkoningen en nieuwe gouverneurs van Mumbai.

9. Delhi

India Delhi Fietsen
Delhi

Delhi geeft je een introductie tot de bijzondere wereld van India. Delhi is zeker een plek die je niet mag missen als je in India bent. Het is een kosmopolitische stad vanwege de multiculturele aanwezigheid. Een van de historische plekken in Delhi is het Rode Fort, in de zeventiende eeuw gebouwd door de Mogolse keizer Shah Jahan.

10. Bandipur National Park

India Bandipur Olifanten national park
Olifanten, Bandipur

Het Bandipur National Park was ooit het jachtreservaat voor de maharadja van het koninkrijk Mysore. Inmiddels is het één van de meest prominente nationale parken van Zuid-India. Bandipur National Park heeft de op één na hoogste tijgerpopulatie in India en huist de grootste groep wilde olifanten in Zuid-Azië. Naast tijgers en olifanten kun je er ook luipaarden, wilde honden, sloth bears, herten, diverse vogels en nog veel meer dieren en planten spotten.

Marjolein, auteur van het artikel Top 10 Bestemmingen in India

Marjolein

Stagiair
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!