Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Bijzondere tradities en festivals in Indonesië'
Indonesië Zuidoost-Azië

Bijzondere tradities en festivals in Indonesië

Aisya » Oktober 2022

Indonesië heeft als land al een eigen cultuur, maar ook de afzonderlijke eilanden voegen daar nog eens eigen tradities aan toe. Dit zijn vier belangrijke gebeurtenissen.

Hari Nyepi (stille dag)

De letterlijke vertaling van Hari Nyepi is ‘stille dag’. Achter deze viering zit een bijzonder verhaal. Het is de heiligste en belangrijkste hindoeïstische dag op Bali. Tijdens Hari Nyepi wordt er een zuiveringsritueel uitgevoerd waarbij de boze geesten worden weggejaagd door middel van vuurwerk, trommels en gigantische monsters, gemaakt van papier-maché. Nadat dit zuiveringsritueel is uitgevoerd, komt pas echt de stille dag. Om de kwade geesten te overtuigen dat niemand meer op het eiland leeft, blijven de bewoners tijdens deze dag allemaal binnen en moeten ze ook zo stil mogelijk zijn. Het vliegveld is gesloten en echt niemand mag de straat op. Heel bijzonder om dit mee te maken! 

Indonesie Bali Ogoh ogoh tijdens Nyepi festival
Ogoh ogoh tijdens Nyepi festival

Galungan

Galungan is een hindoeïstisch festival waarbij de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd. Dit festival wordt gevierd om God dankbaar te zijn en boze geesten af te weren. In heel Indonesië worden de straten versierd met versierde bamboestokken en penjor (een gedecoreerde paal), en overal hangen offergaven. De straten zijn kleurrijk, de mensen blij en het is één en al feest!

Ceremonie in Ubud
Ceremonie in Ubud

Hari Merdeka (Onafhankelijkheidsdag)

Indonesië, voorheen een Nederlandse kolonie, werd onafhankelijk op 17 augustus 1945. En dat wordt elk jaar groots herdacht en gevierd in het hele land. Er zijn parades in Jakarta en straten en huizen worden met de Indonesische vlag versierd.

Indonesie Bali Bezoek aan lokale school
Hari Merdeka op school

Ramadan

De ramadan duurt een maand en moslims eten en drinken tijdens deze periode niet van zonsopkomst tot zonsondergang. Het is een tijd van bezinning en reflectie en er wordt veel in de Koran gelezen. Vooral tijdens de laatste tien dagen. Het vasten stopt ’s avonds tradtioneel met een kort gebed, een glas melk en een dadel.

De ramadan eindigt met Eid el-Fitr (het feest van het vasten verbreken). Veel moslims zoeken dan hun familie op en er worden cadeautjes gegeven en lekkernijen gedeeld. De datum van het begin van ramadan hangt af van de stand van de maan.

Voor reizigers in Indonesië betekent ramadan dat veel winkels en restaurants gesloten kunnen zijn. Aan het eind van ramadan zoeken veel moslims familie op, hetgeen betekent dat het extreem druk is op bus- en treinstations.

Aisya, auteur van het artikel Bijzondere tradities en festivals in Indonesië

Aisya

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!