Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
Actie: Just book it.
Actie: Reistesten voor een prikkie
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
Blog artikel 'Bijzondere tradities en festivals in Indonesië'
Indonesië Zuidoost-Azië

Bijzondere tradities en festivals in Indonesië

Aisya » Januari 2022

Net als andere landen, heeft Indonesië ook zijn eigen bijzondere tradities en festivals. Het kan eigenlijk ook niet anders. Indonesië is een land vol cultuur en gezelligheid, dit zie je goed terug in de tradities en festivals. Lees snel verder en ontdek welke deze zijn!

Hari Nyepi (stille dag)

De letterlijke vertaling van Hari Nyepi is stille dag en achter deze viering zit een bijzonder verhaal. Deze dag is de meest heilige en belangrijkste Hindoeïstische dag op Bali. Tijdens Hari Nyepi wordt er een zuiveringsritueel uitgevoerd waarin de boze geesten in Bali worden weggejaagd door middel van vuurwerk, trommels en gigantische monsters die gemaakt worden van papier-maché. Nadat dit zuiveringsritueel is uitgevoerd komt pas echt de stille dag. Om de kwade geesten te overtuigen dat niemand meer op het eiland leeft, blijven de bewoners tijdens deze dag allemaal binnen en moeten ze ook zo stil mogelijk zijn. Het vliegveld zit dan ook dicht en je mag niet in het openbaar verschijnen. Dus geen harde muziek, geen rijdende auto’s en echt niemand mag de straat op. De meeste Balinezen gebruiken deze dag voor zelfreflectie en zullen ook vaak vasten en niemand zal werken. Heel bijzonder om dit mee te maken! 

Indonesie Bali Ogoh ogoh tijdens Nyepi festival
Ogoh ogoh tijdens Nyepi festival

Galungan

Galungan is een hindoeïstisch festival in Indonesië waarin de overwinning van het goede op het kwade wordt gevierd. Dit festival wordt gevierd om God dankbaar te zijn, boze geesten af te weren. In heel Indonesië zijn de straten versierd met bamboestokken, penjor, offergaven die overal hangen. De straten zijn kleurrijk, de mensen zijn blij en het is één en al groot feest!

Ceremonie in Ubud
Ceremonie in Ubud

Hari Merdeka (Onafhankelijkheidsdag)

Indonesië, die voorheen een Nederlandse kolinie was, werd onafhankelijk op 17 augustus 1945. En dat moet natuurlijk gevierd worden! Elk jaar wordt dit groots gevierd in het hele land. Er worden parades gehouden in Jakarta, mensen hangen de Indonesische vlag in hun huizen- en door de straten en mensen spelen leuke wedstrijdjes tegen elkaar (zoals zakraces, touwtjestrekken etc.).

Indonesie Bali Bezoek aan lokale school
Hari Merdeka op school

Ramadan

De Ramadan duurt een maand lang en tijdens deze periode zullen de meeste Islamitische mensen niet eten, niet drinken en niet roken van zonsopgang tot zonsondergang. Op zich hoeft dit geen probleem te vormen als reiziger. Er zijn altijd mensen die niet deelnemen aan de Ramadan en dus ook gewoon overdag zullen eten. Maar het is gepast hier enigszins rekening mee te houden en niet opzichtig te gaan eten in het zicht van de mensen die aan het vasten zijn. Het kan voor deze mensen best zwaar zijn om niet te eten en drinken in een warm land als Indonesië. De Ramadan eindigt met Idul Fitri, wat drie dagen lang gevierd wordt met familie en veel zoete lekkernijen. De datum van de Ramadan en Idul Fitri zijn afhankelijk van de stand van de maan. Voor 2018 wordt het begin van de Ramadan geschat op halverwege mei en Idul Fitri halverwege juni, voor 2019 begin mei en begin juni. Het reizen tijdens Idul Fitri kan ook wat drukker en duurder zijn, doordat veel mensen tijdens deze periode op vakantie gaan.

Aisya, auteur van het artikel Bijzondere tradities en festivals in Indonesië

Aisya

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!