Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Duurzaam & verantwoord reizen
×

Profiteer nú van de Azië Oktober gekte!

Boek deze maand een 8-daagse stad- en strandvakantie Bangkok en Hua Hin met vertrek in maart 2019 voor €199 p.p. bij 4 personen (€249 p.p. bij 2 personen). Dat is ruim 40% korting !
BEKIJK DEZE AANBIEDING Houd mij op de hoogte van de laatste hot deals!
Blog - Indonesie - Beste reistijd - strand bali

Beste reistijd Indonesië

Home / Blog / Beste reistijd Indonesië

Seizoenen

Indonesië is het hele jaar door goed te bezoeken. Indonesië kent slechts twee seizoenen, het droge en het natte seizoen. De regentijd verschilt ook weer per eiland. Aangezien Indonesië meer dan 17.000 eilanden kent, is het dus altijd wel ergens goed vertoeven. De buien waaien in de kustgebieden vaak snel weer over. Op Java en Bali loopt de droge periode van mei tot en met oktober. Indonesie - Strand water blauwDe gemiddelde temperatuur ligt rond de 30-32 graden Celsius. Het kwik zakt zelden onder de 25 graden. In de bergen en bij de vulkanen kan het wel sterk afkoelen. Ga je deze gebieden bezoeken, stop dan een vest in je koffer.

Mocht je graag de binnenlanden willen verkennen met een trekking, dan is het slim rekening te houden met de seizoenen (als dat mogelijk is uiteraard). Toch zal het in het regenseizoen zelden de hele dag regenen. Vaak is het een heftige, korte stortbui. De regen kan heerlijk verfrissend werken na een warme dag. Overwinteren in Indonesië kan dan ook erg goed!

Andere zaken waar je wellicht rekening mee wilt houden zijn de schoolvakanties. In het hoogseizoen (juli en augustus) is het drukker. Maar ook nationale feestdagen zijn slim om in acht te nemen, zoals bijvoorbeeld de Ramadan, Idul Fitri of Nyepi.

Feestdagen

De Ramadan duurt een maand lang en tijdens deze periode zullen de meeste Islamitische mensen niet eten, niet drinken en niet roken van zonsopgang tot zonsondergang. Op zich hoeft dit geen probleem te vormen als reiziger. Er zijn altijd mensen die niet deelnemen aan de Ramadan en dus ook gewoon overdag zullen eten. Maar het is gepast hier enigszins rekening mee te houden en niet opzichtig te gaan eten in het zicht van de mensen die aan het vasten zijn. Het kan voor deze mensen best zwaar zijn om niet te eten en drinken in een warm land als Indonesië. De Ramadan eindigt met Idul Fitri, wat drie dagen lang gevierd wordt met familie en veel zoete lekkernijen. Indonesie - Bali offers tempel
De datum van de Ramadan en Idul Fitri zijn afhankelijk van de stand van de maan. Voor 2018 wordt het begin van de Ramadan geschat op halverwege mei en Idul Fitri halverwege juni, voor 2019 begin mei en begin juni. Het reizen tijdens Idul Fitri kan ook wat drukker en duurder zijn, doordat veel mensen tijdens deze periode op vakantie gaan.

Nyepi is de Balinese dag van de stilte, de meest heilige en belangrijkste Hindoeïstische dag op Bali. Op deze dag wordt het nieuwe jaar gevierd. In 2018 zal deze op 17 maart vallen. Het vliegveld zit dicht en je mag niet in het openbaar verschijnen. Dit is dus eigenlijk een verplichte hoteldag. De meeste Balinezen gebruiken deze dag voor zelfreflectie en zullen ook vaak vasten en niemand zal werken. Heel bijzonder om dit mee te maken! Drie dagen voordat het Nyepi is, zullen er ook veel indrukwekkende processies in de straten van Bali te zien zijn.

Klimaat per eiland(en)

 • Sumatra en Kalimantan zijn de eilanden van de diepe, groene jungle. Dit betekent dus ook dat deze eilanden een vrij nat klimaat kennen. De drogere maanden op Sumatra zijn januari tot en met juli, waarvan mei wat natter is.
 • De drogere maanden op de Molukken zijn juist van oktober tot en met maart.
 • Java, Bali, de Kleine Sunda Eilanden, Sulawesi en Papua kun je het beste tussen april en november bezoeken. Dit zijn de droge maanden. Van december tot en met maart kun je wat meer regen verwachten, met de meeste regen in januari en februari.

Onze reistips

Thailand - Wat Arun nacht - Dinner Cruise Bangkok By Night
Thailand
Individuele rondreizen - 3 dagen
3-Daags startpakket Bangkok
 • Een ontspannen begin is het halve werk
 • Start je vakantie volledig ontspannen
 • Inclusief transfer vanaf de luchthaven en fietsexcursie
per persoon vanaf
€108
Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
 • Het beste van Vietnam on a budget
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
 • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€943
Vietnam - Lachende Oude Man - Hoi An plattelandstour per fiets
Vietnam
Excursies - 1 dag
Plattelandstour Hoi An per fiets
 • Dagexcursie
 • Leer hoe een lokale groenteboer in Vietnam woont en werkt
 • Deze tour geeft je een kijkje in het doorsnee leven van Vietnamese plattelandsbewoners
per persoon vanaf
€63
Indonesie Bali ceremonie
Indonesië
Individuele rondreizen - 14 dagen
14-Daagse rondreis Bali
 • Ontdek divers Bali
 • Budgetreis & volledig op maat aanpasbaar
 • Combineer de bekende hotspots van Bali met onbekende plekken
per persoon vanaf
€678
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!