Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Wat te doen op Bali? 10 super tips!'
Indonesië

Wat te doen op Bali? 10 super tips!

Jeroen » Juni 2024

Noem eens een eiland dat nog populairder is dan Bali in Indonesië? Het staat hoog op de verlanglijstjes van reizigers die er nog niet geweest zijn, en veel Bali-gangers die er eerder waren, komen er terug. De reden is simpel: het is er prachtig, het heeft uitnodigende stranden, de natuur is overweldigend mooi en het is een thuis voor liefhebbers van natuurlijke rust en voor mensen die van het nachtleven houden.

Er is dus hartstikke veel te doen. Wij helpen je met kiezen met deze 10 tips!

  • Bezoek de Ulun Danu tempel
  • Swing de Bali Swing
  • Fotomoment: Heaven’s Gate
  • Ga een visje eten in Jimbaran
  • Neem een bad in heilig water
  • Geheime snorkeltip: Amed
  • Bekijk de rijstterrassen van Jatiluwih
  • Maak een uitstapje naar Nusa Lembongan
  • Wandel tussen de makaken in het apenbos van Ubud
  • Ontdek de zeetempels rond Bali: Tanah Lot

1. BEZOEK DE ULUN DANU TEMPEL

indonesie bali pura ulun danu beratan tempel
Pura Ulun Danu Beratan tempel op Bali

Ga kijken bij de Ulun Danu tempel, een van de belangrijkste hindoetempels van Bali, en in ieder geval een van de mooiste. De watertempel ligt prachtig en sereen aan de rand van het Bratan meer in de bergen van Bedugul. De lucht hier is koel en daardoor hangt er vaak een mystieke mist op het meer en rond de tempel. De kleine tempel bestaat maar uit een paar stoepa’s en pagodes, en meer lijkt niet nodig want het oogt perfect. Reistip: 22-Daagse rondreis Bali & Lombok.

2. SWING DE BALI SWING

Indonesie Ubud Schommel
De Bali Swing

Als toekomstige Bali influencer moet je gewoon een clipje maken op de Bali Swing in Ubud. En als je het niet voor je TikTok of Instagram doet, is het trouwens ook hartstikke leuk! Je schommelt boven een landschap van adembenemende rijstvelden en watervallen. Er zijn meerdere schommels met verschillende hoogtes van 10, 15, 20 en 78 meter. Op welke schommel je ook zit, het voelt alsof je vliegt!

3. FOTOMOMENT: HEAVEN’S GATE

indonesie bali heaven's gate
Heaven’s Gate

Nog zo’n locatie die je zelf wilt meemaken en fotograferen: de hindoetempel Pura Penataran Agung Lempuyang. Misschien beter bekend als Heaven’s Gate. Niet alleen de tempel is prachtig, dat geldt ook voor het landschap dat er omheen ligt. Reistip: 15-Daagse rondreis Eilandhoppen Bali, Gili en Lembongan.

4. GA EEN VISJE ETEN IN JIMBARAN

Indonesie Bali Jimbaran
Jimbaran

Heb je zin in een echt lekker en vers visje? Dan tippen wij het vissersdorp Jimbaran. Aan het lange witte zandstrand van Jimbaran vind je veel restaurants. Er is keuze genoeg! Je kunt hier ook zwemmen, al vormen de flinke golven voor sommige waterratten een obstakel. Kijk dan op je gemak naar de watersporters die gaan surfen en bodyboarden.

5. NEEM EEN BAD IN HEILIG WATER

indonesie bali pura tirta empul tempel water
Pura Tirta Empul

Als je even deel wilt nemen aan het religieuze leven op Bali dan is de belangrijke watertempel Pura Tirta Empul je beste kans. De collectie bronnen (‘tirta empul’ betekent heilige waterbron) trekt drommen gelovigen die even willen baden, en iedereen is welkom dat ook te doen. Het levert veel activiteit in deze verder erg fraaie tempel op. Reistip: 22-Daagse actieve rondreis Bali, Lombok en Gili.

6. GEHEIME SNORKELTIP: AMED

indonesie bali amed snorkelen
Snorkelen bij Amed

We verklappen een goedbewaard geheim: rond Bali kun je bijna nergens zo goed snorkelen als in Amed. Amed ligt op het topje van de meest oostelijke uitstulping van Bali. In kilometers niet meer dan een stuk of 20 van het eiland Lombok. Het water is hier helder en het aanbod van koraalrif en vissen groot. Met wat geluk zie je zeesterren of een zeeschildpad. Onze reistip: 22-Daagse actieve rondreis Bali, Lombok en Gili.

7. BEKIJK DE RIJSTTERRASSEN VAN JATILUWIH

indonesie bali ubud jatiluwih
Jatiluwih

In het hart van Bali ligt Jatiluwih, eerder een gemeenschap van rijstboeren die her en der tussen de rijstvelden wonen, dan echt een stad. Dat het hier zo landelijk is resulteert in (volgens velen) de mooiste rijstterrassen van Bali. En dat zegt wat! Veel mensen vergeten deze 600 hectare aan rijstvelden te bezoeken en dat is echt een gemis. Ze hadden ook beter moeten weten, Jatiluwih betekent namelijk ‘echt mooi’ in het Balinees.

8. MAAK EEN UITSTAPJE NAAR NUSA LEMBONGAN

Indonesie Nusa Lembongan Devil Tear
Devil’s Tear, Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is een klein tropisch eiland. Je vindt het hemelsbreed op minder dan 20 kilometer ten zuidoosten van Bali. Het is een van de drie Penida eilanden die tussen Bali en Lombok liggen.

Net als op Bali zie je er uitgestrekte stranden. Maar het leven er relaxter en dat geeft je de kans om in alle rust van het ultieme strandleven te genieten. Wat kan er met stranden die Sunset Beach en Dream Beach heten nog misgaan?

9. WANDEL TUSSEN DE MAKAKEN IN HET APENBOS VAN UBUD

indonesie bali ubud apenbos monkey forest
Het apenbos in Ubud

Het apenbos van Ubud (Sacred Monkey Forest Sanctuary) is het leefgebied van honderden makaken. Volgens de overleveringen beschermen de apen de tempels die hier liggen. Die gedachte past in het hindoeïstische streven naar een harmonieuze verhouding tussen de natuur en de mens. Je kunt rondwandelen door dit mooie stuk jungle. Reistip: 14-Daagse rondreis Bali.

10. ONTDEK DE ZEETEMPELS ROND BALI: TANAH LOT

indonesie bali tanah lot tempel familie
Tanah Lot tempel

Bali wordt ook wel het Land van de Goden genoemd. Dat komt vast door de mystieke laaghangende mist rond vulkanen en de serene rust van de rijstterrassen, maar toch vooral omdat Bali veel tempels heeft. Er staan rond Bali zeven zeetempels. Ze zijn een eerbetoon aan de hindoegoden en worden geacht het eiland te beschermen. De bekendste van deze zeetempels is Tanah Lot (‘het land in zee’).

Je ziet er valt veel te ontdekken op Bali, en niet alleen op Bali, ook de rest van Indonesië is een schatkamer! Kijk maar eens naar onze rondreizen daar.

Jeroen, auteur van het artikel Wat te doen op Bali? 10 super tips!

Jeroen

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Indonesië
Top 10