Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

21-Daagse rondreis Natuur en Wildlife Sri Lanka

We zoomen in op natuur & wildlife. Dat levert bijzondere momenten op

21-Daagse rondreis Natuur en Wildlife Sri Lanka

We zoomen in op natuur & wildlife. Dat levert bijzondere momenten op

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Galle, Sinharaja, Yala National Park, Ella, Nuwara Eliya, Horton Plains, Kandy, Knuckels Forest Reserve, Dambulla, Sigiriya, Minneriya National Park, Trincomalee
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Maak een boottocht op zoek naar blauwe vinvissen en dolfijnen
 • Ga op jeep safari naar Minneriya om kuddes olifanten te spotten
 • Bijzonder bezoek: naar het zeeschildpaddenreservaat in Kosgoda
 • De beroemde Nine Arch Bridge in Ella en klimmen naar Little Adam’s Peak
 • Horton Plains: ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Introductie

Sri Lanka heeft veel facetten die het land zeer de moeite waard maken voor bezoekers. Een ervan is natuur en wildlife. Op deze 21-Daagse rondreis Natuur en Wildlife Sri Lanka zoomen we er helemaal op in. Dat levert bijzondere momenten op. We doen een greep uit dit programma:

-De wateren rond Sri Lanka staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische Oceaan komen ze in vrij groten getale voor. Zo heb je een redelijke kans dus ook werkelijk de blauwe vinvis te zien!

-Yala National Park is bijna 1.000 vierkante kilometer groot, bestaat uit graslanden, bos en moerassen, en vormt het leefgebied van wilde olifanten, luipaarden, makaken, beren en honderden vogelsoorten.

-Het Knuckles Forest reservaat is alleen te bereiken via een bospad. Je kunt hier zeldzame vogels spotten. Ook zijn er verschillende trekkingen waaraan je kunt deelnemen. Trek door de dichte bossen, langs rivieren en watervallen, langs theeplantages en terrasvormige rijstvelden.

-In het schildpaddenreservaat in Kosgoda worden de schildpaddeneieren door vrijwilligers verzameld en beschermd uitgebroed. Sinds 1988 heeft de organisatie al meer dan 500.000 schildpadden kunnen uitzetten in zee. Als je geluk hebt, kun je met eigen ogen zien hoe de eieren uitkomen!

Krijg je een idee? Lees vooral rustig het dagprogramma. Op deze reis is enorm veel te beleven!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Sri Lanka
Dag 1: Vertrek naar Sri Lanka
Laat ze maar komen die prachtige Sri Lankaanse natuur en het wildlife! Ben je er klaar voor? Daar gaan we!

De vlucht is niet inbegrepen in de prijs, maar, wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Sri Lanka – Negombo
Dag 2: Aankomst in Sri Lanka – Negombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar jouw hotel in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)

Dag 3
Fietsen in Negombo
Dag 3: Fietsen in Negombo
Is het geen goed idee om deze ooit Nederlandse stad per fiets goed te ontdekken?

Je gids neemt je 4 uur mee om de interessantste bezienswaardigheden, zoals vis-, groente- en fruitmarkten, de Nederlandse kanalen, en de mooiste tempels en kerken te zien, maar vertelt ondertussen ook alles wat je van Negombo en de rijke geschiedenis wilt weten. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een verfrissing en een snack.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: het Muthurajawela moeras, een reservaat van brak water vol met mangrove, waar je met een boot doorheen kunt varen. Er leven hier varanen, krokodillen en schildpadden.
INCLUSIEF:
Transfer: Fietsen Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Negombo – Kosgoda – Galle
Dag 4: Negombo – Kosgoda – Galle
Vandaag vertrek je in zuidelijke richting naar Galle. Onderweg maak je een tussenstop bij het schildpaddenreservaat in Kosgoda. Hier worden de schildpaddeneieren door vrijwilligers verzameld en beschermd uitgebroed. Sinds 1988 heeft de organisatie al meer dan 500.000 schildpadden kunnen uitzetten in zee. Als je geluk hebt, kun je met eigen ogen zien hoe de eieren uitkomen! Vanaf Kosgoda is het nog maar een uurtje rijden naar Galle.

Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Bij aankomst in Galle maak je een wandeltocht door Galle Fort. Je wandelt langs de wallen, passeert de vuurtoren en de oude Portugese haven en stopt om een aantal van de vele koloniale gebouwen te bekijken, waaronder het huis van de voormalige Nederlandse gouverneur, gebouwd in 1684.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Negombo naar Galle
Excursie: Bezoek aan een schildpaddenreservaat en stadstour Galle
Accommodatie:
Mango House ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Galle – Sinharaja – Galle
Dag 5: Galle – Sinharaja – Galle
Na het ontbijt vertrek je naar het regenwoud Sinharaja. Het Sinharaja Forest Reserve is het laatste ongerepte stuk regenwoud in Sri Lanka en telt 189 km2. Meer dan 60% van de bomen zijn endemisch en velen hiervan zeldzaam. Het Sinharaja regenwoud staat dan ook niet voor niets al sinds 1989 op de UNESCO werelderfgoed. Op de meeste dagen ligt deze jungle in een deken van wolken, het is echt een ‘regenwoud’. Samen met de gids ga je dit bijzondere regenwoud al wandelend ontdekken.

De gids leidt je over glibberige paadjes, terwijl je op de grote variatie aan planten, zeldzame vogels en dieren gewezen wordt. Houd vooral je ogen ook open voor een groep langoeren (apen)!
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Sinharaja Forest Reserve
Accommodatie:
Mango House ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Galle – Yala National Park
Dag 6: Galle – Yala National Park
Het meest populaire nationale park van Sri Lanka ligt aan de zuidkust van het eiland. Yala is bijna 1.000 vierkante kilometer groot, bestaat uit graslanden, bos en moerassen, en vormt het leefgebied van wilde olifanten, luipaarden, makaken, beren en honderden vogelsoorten, waaronder veel watervogels.

Benieuwd wat je gaat zien op je middag-safari met privé jeep? Je weet het nooit, maar dat maakt het spannend.

Om het helemaal af te maken, overnacht je in een echte (luxe) safaritent.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Galle naar Yala National Park
Excursie: Jeep safari Yala National Park
Accommodatie:
Chaarya Resort & Spa Yala *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Yala National Park
Dag 7: Yala National Park
Heb je er nog geen genoeg van gekregen? Mooi, want in de namiddag staat er een andere jeep safari door het Yala nationale park op het programma.

Tip: In de vroege ochtend kun je een jeep safari in het Bundala National Park maken. Dit park is echt een must voor vogelliefhebbers. Er zijn hier bijna 200 verschillende vogelsoorten te vinden, van ooievaars tot flamingo's. Ook zie je hier mogelijk olifanten of krokodillen. Je kunt het park het hele jaar door bezoeken, maar de beste tijd is van september tot maart. In deze periode komen zoeken veel trekvogels het nationale park op.
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari Yala National Park
Accommodatie:
Chaarya Resort & Spa Yala *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Yala National Park – Ella
Dag 8: Yala National Park – Ella
Nu je de zuidkust van Sri Lanka hebt ontdekt, is het tijd om het binnenland in te trekken! Na ongeveer drie uur rijden kom je aan in het bergachtige dorp Ella.

Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

De dag is verder ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yala National Park naar Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Ella
Dag 9: Ella
Ella heeft de mooiste natuurlijke landschappen van Sri Lanka. We nemen je dus mee op sightseeing, naar de bekende Nine Arch Bridge bijvoorbeeld. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Na de Nine Arch Bridge ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Later op de avond bezoek je de Ravana watervallen, 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Ella – Nuwara Eliya
Dag 10: Ella – Nuwara Eliya
De reis gaat vandaag per trein verder. En dat is niet zomaar een stukje trein. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Nuwara Eliya word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

De dag is verder ter vrije besteding.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Ella naar Nuwara Eliya
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya
Dag 11: Nuwara Eliya – Horton Plains – Nuwara Eliya
Geen tijd voor uitslapen vandaag! Tussen 5:30 en 6:00 uur vertrek je vanuit je hotel naar Horton Plains National Park. De reden van het vroege vertrek is dat het uitzicht dan het mooiste is. (Tip: vraag of het hotel een ontbijtpakket voor je kan maken).

Deze uitgestrekte vlakte in het centrale hoogland heette lang Maha Eliya Thenna, de grote vlakte. En veel beter had de naam niet gekozen kunnen worden. Het nationale park omvat savanne, veel bos, de twee hoogste bergen van het eiland (Krigalpottha en Totupola), Baker’s Fall waterval en er ontspringen hier 3 belangrijke rivieren. Even beroemd als berucht is de afgrond bij ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Toen de Britten het op Sri Lanka nog voor het zeggen hadden, kreeg ‘de grote vlakte’ de naam van gouverneur Wilmot-Horton. Vandaar dat het nu bekend staat als de vlakte van Horton, Horton Plains.

Horton Plains National Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka, op meer dan 2100 meter boven de zeespiegel in de centrale bergen en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, van moerassen tot ijskoude beekjes, meren en watervallen. Het park is de thuisbasis van kleurrijke vlinders, vele soorten vogels en andere dieren zoals herten, beren, apen, gigantische eekhoorns, vissende katten en wilde zwijnen.

Tijdens de 2 tot 3 uur durende wandeling (ca. 9 km) stop je bij de prachtige ‘Bridal Veil’ en bij de al genoemde ‘World’s End’. (Tip: draag stevige schoenen en neem genoeg water mee).
INCLUSIEF:
Excursie: Jeep safari Horton Plains National Park
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Nuwara Eliya – Kandy
Dag 12: Nuwara Eliya – Kandy
Van Nuwara Eliya ga je vandaag naar de oude koningsstad Kandy. Het is de op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels. De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder enige twijfel de tempel van de heilige tand.

Onderweg stop je bij een theefabriek om meer te weten te komen over het theeproces en de verschillende soorten thee.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Nuwara Eliya naar Kandy
Excursie: Bezoek aan theeplantage
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kandy
Dag 13: Kandy
Kandy is de voormalige hoofdstad van de Sri Lankaanse koninklijke dynastie, de belangrijkste hoofdstad van het land vóór de koloniale periode. Het koninkrijk bleef lang onafhankelijk, ook toen andere delen van Ceylon al waren gekolonialiseerd. Het ligt in een heuvelrijke omgeving van regenwoud en theeplantages.

Je maakt vandaag een wandeling met de gids door de stad. Je komt langs bruisende markten en gaat via de British Garrison Cemetery naar het Ceylon Tea Museum.

In de middag ga je naar een traditionele vuurshow met Sri Lankaanse muziek en dans. Hierna wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour en culturele show Kandy
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Kandy – Knuckles – Kandy
Dag 14: Kandy – Knuckles – Kandy
Rondom Kandy liggen prachtige gebieden, waaronder het Knuckles Forest reservaat, dat alleen te bereiken is via een bospad. De Knuckles bergketen is een uniek ecosysteem en ligt gescheiden van de rest van de centrale heuvels. Daarom kun je hier zeldzame vogels spotten.

Ook zijn er verschillende trekkingen waaraan je kunt deelnemen. Trek door de dichte bossen, langs rivieren en watervallen, langs theeplantages en terrasvormige rijstvelden; en bezoek enkele van de kleine landelijke dorpsgemeenschappen.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Knuckles Forest Reserve
Accommodatie:
Fox Kandy ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Kandy – Dambulla – Sigiriya
Dag 15: Kandy – Dambulla – Sigiriya
Je gaat vandaag van Kandy naar Sigiriya, maar niet zonder te stoppen in Dambulla.

Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Sigiriya
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Sigiriya – Hiriwadunna – Minneriya National Park - Sigiriya
Dag 16: Sigiriya – Hiriwadunna – Minneriya National Park - Sigiriya
In de ochtend bezoek je eerst Hiriwaduna Traditional Village. Je reist via de Habarana Lakeside. Later, in het dorp Paranagama, ervaar je de traditionele levensstijl van de dorpen in dit gebied. Bij het nabijgelegen Habarana meer zie je hoe er op authentieke wijze gevist wordt. Hierna ga je terug naar het hotel.

Later in de middag maak je in het Minneriya National Park een jeep safari van 2 tot 3 uur! Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek Hiriwaduna Traditional Village en Jeep safari Minneriya National Park
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Sigiriya – Trincomalee
Dag 17: Sigiriya – Trincomalee
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken).

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!

Na het bezoek aan de Leeuwenrots reis je verder naar Trincomalee. Trincomalee is het noordelijk schiereiland aan de Koddiyar baai. Het staat bekend als haven en badplaats, met sommige van de mooiste stranden van Sri Lanka. Interessante bijkomstigheid is dat je ook hier restanten van het Nederlandse verleden in Ceylon zult aantreffen.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van Sigiriya naar Trincomalee
Excursie: Bezoek aan Sigiriya Rock
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Trincomalee
Dag 18: Trincomalee
Vandaag ga je iets bijzonders doen!

Dieren spotten in het wild heeft altijd iets magisch… maar helemaal als het om het grootste dier op aarde gaat!

De wateren rond Sri Lanka staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische Oceaan komen ze in vrij groten getale voor. Zo heb je een redelijke kans dus ook werkelijk de blauwe vinvis te zien! Je stopt vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen.

Op deze halve dag tour ga je in de vroege ochtend (6.30 uur) de zee op (je krijgt een ontbijtzak voor onderweg mee). In de ochtend zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een grote kans ze te zien zwemmen. Ook de walvissen laten zich in de ochtend sneller zien, omdat de zee nog rustig en vlak is. De tour duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.

Het walvis spotseizoen in Trincomalee loopt van eind maart tot begin najaar. Ben je tussen november en maart in Sri Lanka, dan heb je meer kans deze dieren te zien rondom Mirissa. Vraag naar de mogelijkheden om deze reis aan te passen.
INCLUSIEF:
Excursie: Dolfijnen en walvissen spotten
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Trincomalee
Dag 19: Trincomalee
Deze dag is ter vrije besteding. Dat wordt zwemmen, snorkelen of misschien wel duiken....
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anantamaa Hotel ***
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Trincomalee – Negombo
Dag 20: Trincomalee – Negombo
Je reist vandaag weer richting Negombo, waar je nog een nacht verblijft.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Trincomalee naar Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Helaas weer terug naar huis
Dag 21: Helaas weer terug naar huis
Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka.

Je wordt op tijd door onze chauffeur naar de luchthaven gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het hotel naar het vliegveld
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21 Daagse rondreis Natuur en Wildlife Sri Lanka eindigend in oost

Prijsinformatie

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Inclusief

 • Overnachtingen tijdens rondreis in goede middenklasse hotels
 • Dagelijks ontbijt
 • Transfers
 • Privé vervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Engelssprekende gidsen bij de meeste bezienswaardigheden tijdens de tours
 • Trein van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Bezoek aan Kosgoda Sea Turtle Conservation Project
 • Bezoek aan Sinharaja Forest Reserve
 • 2 jeepsafari’s in Yala National Park
 • Sightseeing in Ella
 • Jeepsafari in Horton Plains National Park
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Jeepsafari in Minneriya National Park
 • Stadstour en culturele show Kandy
 • Dolfijnen en walvissen spotten (seizoen loopt van 1 april tot 31 oktober)

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Vervoer en chauffeur/gids tijdens het strandverblijf
 • Vroeg inchecken en laat uitchecken
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe
Galle
Mango House ****
Superior
Yala
Chaarya Resort & Spa Yala *****
Deluxe
Ella
Hideaway Trails by Chaarya ****
Deluxe
Nuwara Eliya
The Lynden Grove ***
Superior
Kandy
Fox Kandy ****
Deluxe
Sigiriya
Cassandra Culture Resort *****
Deluxe
Trincomalee
Anantamaa Hotel ***
Standard
21-Daagse rondreis Natuur en Wildlife Sri Lanka
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Galle, Sinharaja, Yala National Park, Ella, Nuwara Eliya, Horton Plains, Kandy, Knuckels Forest Reserve, Dambulla, Sigiriya, Minneriya National Park, Trincomalee
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Kosgoda Turtle Conservation Project
sri lanka yala national park olifanten
sri lanka negombo boot strand
sri lanka sinharaja regenwoud hagedis
Ella 8
sri lanka galle koggala ahangama vissers op palen
Knuckels Forest Reserve 2
Sri Lanka Trincomalee blauwe vinvis 1

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's