Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

15-Daagse rondreis Amazing Maleisië

Het mooiste van West-Maleisië en Langkawi Island

Aanbieding

15-Daagse rondreis Amazing Maleisië

Het mooiste van West-Maleisië en Langkawi Island

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 2029 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands, Penang, Langkawi Island
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek de sprankelende wereldstad Kuala Lumpur
 • De uitdagende jungle van Taman Negara. 500 meter Canopy Walk
 • Fietsen door Georgetown, Penang. Muurschilderingen en street food
 • Mooiste natuur: Mount Brinchang en Mossy Forest in Cameron Highlands

Introductie

Wat kun je in twee weken en een dag doen, denk je misschien. Is het wel de moeite om voor 15 dagen naar Maleisië te reizen, vraag je je misschien af. Daar hebben wij een heel duidelijk antwoord op: absoluut!

Verwonder je 15 dagen lang aan de sprankelende hoofdstad, die beroemd is vanwege de Twin Towers, maar ook op een prachtige manier tradities aan de toekomst koppelt. Deze reis voert je ook de natuur in.

Hoogtepunten in dit Aziatische land zijn de Cameron Highlands en Taman Negara. Waarom? Vanwege de wilde dieren, de spannende Canopy Walk in het regenwoud, en je bezoeken aan theeplantages, een mosbos en Mount Brinchang.

Het sfeervolle Penang mag niet ontbreken. Georgetown, de charmante hoofdstad van dit eiland heeft veel te bieden: het staat bekend om de vele muurschilderingen, het street food en de historische gebouwen. We hebben een ontspannen fietstocht voor je uitgezet om het allemaal op een leuke manier te kunnen zien.

Zijn de 15 dagen nog niet om, vraag je je nu misschien af. Nee, want je hebt ook nog een paar dagen op het tweede eiland van deze reis: Langkawi. Hier kun je zwemmen, strandwandelen, maar ook kajakken door het mangrove moeras. 15 dagen Amazing Maleisië, omdat het dus kan!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Kuala Lumpur, Maleisië
Dag 1: Vertrek naar Kuala Lumpur, Maleisië
Maleisië wacht! Waarschijnlijk kun je niet wachten tot je de gekleurde trappen van de Batu Cave opklimt of tot je eindelijk de Twin Towers in het echt ziet!

Vandaag vlieg je naar Kuala Lumpur met een internationale vlucht. Deze vlucht is niet inclusief maar wij helpen je graag met het zoeken naar de beste vluchtopties. Je bent uiteraard ook vrij om deze zelf te boeken.

Dag 2
Aankomst in Kuala Lumpur
Dag 2: Aankomst in Kuala Lumpur
Na aankomst op het vliegveld word je opgehaald door onze chauffeur en naar je hotel gebracht.

Zelfs mensen die nog nooit in deze stad zijn geweest kennen het iconische beeld van de Twin Towers, KL’s belangrijkste landmark.

Kuala Lumpur is een stad waar een lange historie en de vooruitgang om voorrang strijden. Kuala Lumpur oogt intiemer dan de grote stad die het in werkelijkheid is. Er valt op veel plekken nog echt te genieten van de traditionele en ietwat laid back levensstijl van de Maleisiërs.

Onze tip voor de avond is de Jalan Alor in Bukit Bintang. Dit is een levendige avondmarkt vol eetkraampjes waar je gewoon gezellig kunt aanschuiven bij de lokale bevolking. Reken erop dat ze je volop tips zullen geven over wat je allemaal wel niet moet proeven. Zorg dus dat je trek hebt!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar je hotel in KL
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Kuala Lumpur
Dag 3: Kuala Lumpur
Misschien heb je gisteren al wel wat van KL gezien, maar vandaag komen daar zeker mooie nieuwe dingen bij. Op je stadstour bezoek je Little India, het National Museum, de Botanische Tuin en Chinatown. Chinatown heet officieel Petaling Street. Bezoekers komen voor namaak designerspullen en om heerlijk te kunnen eten.

De tweede helft van de tour gaat naar de Batu Caves.

Een dikke tien kilometer buiten Kuala Lumpur liggen de Batu Caves. Als je voor de trap met dat grote beeld van Lord Murugan staat, heb je al geen spijt meer. Al moet je dan nog wel de 272 treden op om bij de grotten te komen. De Temple Cave is de grootste en meest indrukwekkende.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Kuala Lumpur en Batu Caves
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Kuala Lumpur - Taman Negara
Dag 4: Kuala Lumpur - Taman Negara
Je hoeft je vandaag niet echt in te spannen. Het wordt vooral rustig naar buiten kijken en van het uitzicht genieten.

De chauffeur brengt je naar de Kuala Tahan jetty en daar ga je aan boord om over de rivier naar Taman Negara te varen.

's Avonds maak je met een gids een wandeling door de jungle. Met een beetje geluk zie je opvallende vogels of slangen.... Kort na middernacht ben je terug in je chalet.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus en boot naar Taman Negara
Excursie: Junglewandeling in de avond
Accommodatie:
Mutiara Taman Negera Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 5
Taman Negara
Dag 5: Taman Negara
Het Taman Negara regenwoud bestaat al zo'n 130 miljoen jaar. Het is sinds 1939 een nationaal park, vol jungle en met een bijzondere populatie van tijgers, makaken, olifanten, luipaarden, hagedissen en vogels.

Eerlijk is eerlijk, de kans dat je in dit grote regenwoud oog in oog komt te staan met een neushoorn, tijger of olifant is bijna uitgesloten, maar ze leven er wel.

Met je gids maak je in de ochtend een rustige wandeling naar Teresek Hill voor een fraai uitzicht over het regenwoud en de wijde omgeving. Ook bezoek je de (ruim 500 meter lange) Canopy Walkway om tussen de boomtoppen door te wandelen.
INCLUSIEF:
Excursie: Taman Negara tour: Teresek Hill en Canopy Walk
Accommodatie:
Mutiara Taman Negera Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Taman Negara - Cameron Highlands
Dag 6: Taman Negara - Cameron Highlands
Je hebt je ontbijt nog maar net achter de kiezen of je vertrekt met de riviertaxi naar Kuala Tahan. Hier wacht onze chauffeur je op om je in een paar uur naar de Cameron Highlands te rijden.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot en minibus naar de Cameron Highlands
Accommodatie:
Heritage Hotel Cameron Highlands ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Cameron Highlands
Dag 7: Cameron Highlands
In de ochtend hebben we een tour voor je, de middag is vrij.

Met je gids en chauffeur bezoek je om te beginnen de hoogste berg van de Cameron Highlands, The Mount Brinchang, daarna ook het met mosbegroeide bos Mossy Forest, een theeplantage en de Tea Factory.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour naar Mount Brinchang en Mossy Forest
Accommodatie:
Heritage Hotel Cameron Highlands ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Cameron Highlands - Penang
Dag 8: Cameron Highlands - Penang
Onze chauffeur brengt je in 4 tot 5 uur naar Penang.

Georgetown heeft een enorme vriendelijke atmosfeer, het is internationaal georiënteerd, maar volkomen zichzelf. Daar zorgen de markten, de kleurrijke muurschilderingen, de food courts, de oude straatjes en de lokale bevolking wel voor.

Vooral 's avonds als de marktjes open gaan en de verkopers van street food zich melden, is het heerlijk rondstruinen en street food proeven.

Onze tips:

Penang Hill: Wij raden je aan Penang Hill te bezoeken. Het is het mooiste uitzicht over de omgeving. Alleen al de rit met het treintje naar de top van de ruim 800 meter hoge heuvel is de moeite dik waard.

Kek Lok Si tempel: Je denkt misschien dat je al veel tempels hebt gezien, maar deze grootste tempel van Maleisië is echt de moeite waard. De ‘Tempel van de Allerhoogste Gelukzaligheid’ in de wijk Ayer Itam werd eind van de 19e eeuw gebouwd en is een bedevaartsoord voor gelovigen uit heel Zuidoost- Azië. Vooral de zeven verdieping tellende pagode van de tienduizend Boeddha’s en het bijna 40 meter hoge beeld van Kuan Yin, de godin van de barmhartigheid, trekken de aandacht.

Chinatown: Het is best opvallend dat Georgetown nog een eigen Chinatown heeft. De stad is al behoorlijk Chinees (ruim eenderde van de bevolking is van Chinese afkomst). Toch is dit een toffe buurt om te bezoeken. De geuren, kleuren en smaken van Chinatown zullen je lang bijblijven.

Street Art: Georgetown heeft een reputatie als het om street art gaat. Het is hartstikke leuk om zelf op zoek te gaan naar de opvallendste muurschilderingen. Ontdek je meteen nog veel meer van deze stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van Cameron Highlands naar Penang
Accommodatie:
Royale Chulan Penang ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Penang
Dag 9: Penang
Penang is leuk om te gaan fietsen, dus mag je nu 3 keer raden wat we vandaag van plan zijn.... Precies! Je ontmoet (op eigen gelegenheid) bij Tanjung City Marina (naast de Jetty Bus Terminal) je gids en de andere deelnemers.

Je fietst langs de mooiste plekjes van Georgetown: bekende historische locaties, opvallende muurschilderingen, markten en de plekjes waar het lekkerste street food wordt verkocht. Het wordt dus ook nog smullen! De fietstocht duurt ongeveer 3 tot 4 uur.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstocht Penang
Accommodatie:
Royale Chulan Penang ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Penang – Langkawi Island
Dag 10: Penang – Langkawi Island
Onze chauffeur brengt je naar het vliegveld van Penang voor je korte vlucht naar Langkawi. Daar word je opgehaald en naar je hotel gebracht. De rest van de dag kun je precies doen waar je zin in hebt.
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven. Vlucht naar Langkawi. Per minibus naar het hotel
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Langkawi Island
Dag 11: Langkawi Island
Langkawi, het juweel van Kedah, zoals Langkawi officieel heet is een archipel van zo'n 100 eilanden.

Het is dus leuk om Langkawi vanaf het water te ontdekken. Daarom brengt de chauffeur je naar een van de jetties van Langkawi. Vanaf daar ga je dit mangrove moerasgebied met de kajak verkennen. De gids vertelt je onderweg alles over de omgeving en de wilde dieren die je hopelijk ook ziet.
INCLUSIEF:
Excursie: Kajakken in Langkawi
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Langkawi Island
Dag 12: Langkawi Island
We laten je vandaag en morgen zelf kiezen wat je wilt doen. We hebben natuurlijk wel wat tips voor je!

Een bezoekje aan de Langkawi Sky Bridge hoort wel op je 'things to do' lijstje. Net als een dagje lekker zwemmen en over het strand wandelen.

Heb je een romatische inborst dan raden we ja aan de zonsondergang vanaf het strand te bekijken. En er is 's elke avond op een andere locatie een avondmarkt.

Dit zijn onze tips voor Langkawi:

Tanjung Rhu Beach: Om te beginnen noemen we maar meteen het mooiste strand van Langkawi. Vooral rond zonsondergang kun je je hier aan de veranderende kleuren en vergezichten vergapen.

Langkawi Sky Bridge: Neem de Langkawi-kabelbaan naar de top van de Gunung Mat Chinchang, waar je -als je durft- over de Langkawi Sky Bridge kunt schuifelen.

Telaga Tujuh Waterval: Deze waterval, ook wel de Seven Walls Waterfall genoemd, bestaat uit zeven waterreservoirs die op verschillende niveaus op natuurlijke wijze zijn ontstaan. De waterval ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de Sky Bridge.

Kilim Karst Geoforest Park: Boottochten, wildlife, kalkstenen pieken, vogels, drijvende restaurants, apen, grotten en een enorm mangrove moeras. Het is er allemaal.

Cenang Beach: Het strand Pantai Cenang is populair bij reizigers en de lokale bevolking. Als je er onder een van de vele palmbomen gaat zitten, snap je waarom. Stel je alvast even voor: 2 kilometer wit zand.

Naar de top van Gunung Raya: Met bijna 900 meter is de Gunung Raya de hoogste top van het eiland. Veel bewoners geloven nog altijd dat de piek is ontstaan nadat een vervloekte reus in de berg veranderde. Het uitzicht is mooi en je kunt er goed wandelen. Misschien zie je er nog arenden of apen.

Naar de avondmarkt: Er is elke dag avondmarkt op Langkawi. Wel elke dag ergens anders. Geniet van het heerlijke eten, en grabbel naar de leukste souvernirs.

Strandleven: We zouden het bijna vergeten. Je kunt ook gewoon een dagje voor het strandleven kiezen. Een beetje zwemmen, een wandeling door de branding en af en toe een lokale snack of een drankje.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Langkawi Island
Dag 13: Langkawi Island
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Adya Langkawi ****
(Standard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Langkawi Island - Kuala Lumpur
Dag 14: Langkawi Island - Kuala Lumpur
Tot zover je strandleven. Terug naar stad.

De chauffeur brengt je op tijd naar de luchthaven van Langkawi voor je vlucht naar Kuala Lumpur. Vandaar word je naar je hotel gebracht.

De rest van de dag is er geen programma. Je hebt nog een avond om met volle teugen van KL te genieten!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven. Vlucht naar KL. Per minibus naar het hotel
Accommodatie:
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Vertrek Kuala Lumpur
Dag 15: Vertrek Kuala Lumpur
Helaas komt aan al het moois een einde. Je wordt op tijd opgehaald door de chauffeur en naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht. Vanaf hier vlieg je terug naar huis of reis je door naar een andere bestemming. Wij hopen dat je genoten hebt van deze prachtige rondreis!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2029
3 personen€ 1821
4 personen€ 1795
5 personen€ 1724
6+ personen€ 1671
Prijzen zijn beschikbaar t/m 11-10-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 07-10-2023 en 11-10-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt m.u.v. dag 1
 • Transfers in minibus/auto met airconditioning
 • Excursies zoals vermeld in het dagprogramma met Engelstalige gids
 • Stadstour Kuala Lumpur en Batu Caves
 • Taman Negara: Junglewandeling in de avond
 • Taman Negara tour: Teresek Hill en Canopy Walk
 • Tour naar Mount Brinchang en Mossy Forest
 • Fietstocht Penang
 • Kajakken in Langkawi
 • Entreegelden van genoemde excursies
 • Alle boottickets
 • Binnenlandse vlucht Penang naar Langkawi
 • Binnenlandse vlucht Langkawi naar KL

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Toeristenbelasting (10 RM per kamer per nacht, te betalen bij inchecken)
 • Reisverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Kuala Lumpur
Verdant Hill Hotel Kuala Lumpur ****
Deluxe
Taman Negara
Mutiara Taman Negera Hotel ****
Deluxe
Cameron Highlands
Heritage Hotel Cameron Highlands ****
Superior
Georgetown
Royale Chulan Penang ****
Superior
Langkawi
Hotel Adya Langkawi ****
Standard
15-Daagse rondreis Amazing Maleisië
REISDUUR
15 dagen / 14 nachten
VANAFPRIJS
€ 2029 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Kuala Lumpur, Taman Negara, Cameron Highlands, Penang, Langkawi Island
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 9 Sanne, Reisspecialist Indonesië en Thailand
Reisexpert Sanne

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Maleisie Kuala Lumpur Petronas Towers
Maleisie Kinabalu Handbrug canopy tour wandelen
maleisie penang kek lok si tempel
maleisie penang strand
maleisie taman negara makaken apen
maleisie langkawi strand
maleisie cameron highlands
maleisie kuala lumpur sri mahamariamman tempel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's