Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 5 dingen te zien en te doen in Cambodja'
Cambodja

Top 5 dingen te zien en te doen in Cambodja

Sanne » Juli 2023

Introductie

Ta Prohm temple 1
Ta Prohm tempel, Siem Reap

Cambodja is een prachtige bestemming die enorm in opkomst is in Azië. Dit land heeft een opvallend rijke historie. Een van de grootste tempelcomplexen ter wereld ligt hier, namelijk de Angkor Wat. Oorspronkelijk gebouwd als een hindoeïstische tempel, maar getransformeerd naar een boeddhistische tempel eind van de 12e eeuw. Naast de Angkor Wat zijn er nog zoveel meer tempels een bezoek meer dan waard, zoals Angkor Thom en de tempels bekend van de film Tomb Raider. Ook heeft het land een donkere geschiedenis, welke de mensen en het land hebben gevormd. Leer meer over de ‘Rode Khmer’ en bezoek het S21 genocide museum en de Killing Fields.

Tevens is Cambodja is rijk aan een aantal mooie tropische stranden! Dus wil je een vakantie vol cultuur, natuur, geschiedenis én prachtige stranden, bezoek dan Cambodja!

1. Angkor Wat (Siem Reap)

Cambodja
Angkor Wat, niet te missen hoogtepunt tijdens je reis door Cambodja

Een bezoek aan de Angkor tempels mag eigenlijk niet ontbreken in welk reisprogramma dan ook. Het volledige Archeologische Park van Angkor, met overblijfselen uit het Khmer-rijk daterend uit de 9e tot 15de eeuw, strekt zich uit over zo’n 400 km2 en staat op de UNESCO werelderfgoederen lijst. Het is een uitgestrekt bebost gebied. Bezoek de beroemde Angkor Wat, de Angkor Thom en de Bayon-Tempel. Of waan jezelf een echte filmster wanneer je net zoals Angelina Jolie door de Ta Prohm tempel loopt. Deze is nog altijd overwoekerd door de jungle en bekend uit de film Tomb Raider.

Er zijn verschillende manieren waarop je dit indrukwekkende tempelcomplex kan bezoeken. Je kunt je laten rondrijden per traditionele tuk tuk, of als je wat meer comfort wilt, laat je je lekker rondrijden in een stoere open jeep. Ook is het mogelijk om deze tempels te verkennen per fiets. Uiteraard is dit mogelijk met en zonder een professionele Engelssprekende gids. De gids laat je de mooiste plaatsen zien en geeft je alle informatie om het complex beter te leren kennen.

2. Koh Rong Samloem

Cambodja Koh Rong eiland strand familie
Relaxen op Koh Rong Samloem

Hoewel Cambodja in vergelijking met Thailand en Vietnam over veel minder strandkilometers beschikt, zijn de stranden wel onwaarschijnlijk mooi en tropisch. Een prachtig eiland is Koh Rong Sanloem voor de kust van Sihanoukville. Dit hoefijzervormige, 10 km lange eiland is het beeld dat de meeste mensen hebben bij een echt bounty-eiland. Koh Rong Samloem heeft het allemaal, van het witte zandstranden en wuivende palmbonen tot groene kokosnoten en veel rust. De meest populaire bestemming op Koh Rong Sanloem is de Saraceense baai – een halvemaanvormige baai aan de oostkust van het eiland. Als dat niet genoeg geïsoleerd is, zijn de stranden aan de westelijke kant van het eiland (te bereiken via een wandelpad of privéboot) het bezoeken waard. Hier voel je je compleet afgezonderd van de rest van de wereld…

De leukste activiteiten op Koh Rong Samloem zijn:

  • Ontspannen in een hangmat
  • Verse fruitshakes drinken
  • Snorkelen in het turquoise water
  • Wandelen naar Sunset Beach of Lazy Beach
  • Eilandhoppen

3. Phnom Penh

Cambodja Phnom Penh Killing Fields veld
The Killing Fields, Phnom Penh

Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja, heeft als bijnaam de ‘parel van Azië’. Het is een belangrijke politieke, economische en culturele stad. Uiteraard heeft Phnom Penh kenmerken die alle grote Aziatische steden kennen, zoals heel veel brommers, maar behoudt het zijn charme door een overvloed aan historische gebouwen, musea en gedenktekens, waardoor de stad erg populair is onder toeristen en de lokale bevolking.

Hoogtepunten zijn het koninklijk paleis (The Royal Palace and Silver Pagoda), het nationaal museum van Cambodja, het Tuol Sleng genocide museum en de killing fields (officieel Choeung EK Genocidal Center).

4. Kampot

Cambodja Kampot Rijstveld
Rijstvelden in de omgeving van Kampot

Wist je dat één van ‘s werelds beste pepers uit Cambodja komt? En meer specifiek uit Kampot. Hier vind je talloze peperkwekerijen. Er worden rondleidingen gegeven met uitleg over de geschiedenis en de teelt van het kruid. Uiteraard kun je hier de peper kopen als souvenir voor thuis. Een ander product dat op je neus werkt, wordt hier ook verbouwd, namelijk de Doerian. Als je hier eenmaal bent, weet je waarom! Je kunt hier ook heerlijke krab eten aan de rivier en het is een ideale uitvalbasis om de kustlijn en de eilanden in het zuiden te verkennen.

Breng een bezoekje aan het ‘geheime’ meer of de zoutvlakten! Of ontdek Phnom Bokor National Park, met weidse uitzichten en bijzondere wilde dieren, zoals tijgers, slangen en olifanten.

5. Battambang

Cambodja Battambang bamboe rit
Neem de lokale trein tijdens de plattelandstour in Battambang

Battambang is de tweede stad van Cambodja en een populaire toeristische bestemming vanwege de beruchte bamboetrein en de vele oude tempels in de buurt. Battambang biedt een bijzondere mix van een moderne stad, vriendelijke bevolking en goed bewaard gebleven koloniale architectuur. Deze mix geeft Battambang zijn unieke charme. Battambang heeft de ontspannen sfeer die populaire bestemmingen als Chiang Mai (Thailand) en Luang Prabang (Laos) ook hebben, maar dan zonder de grote hoeveelheden toeristen. Tip! een leuke dagtour vanuit Battambang is de plattelandstour Battambang. Je ontdekt samen met een gids het achterland van Battambang. De gids vertelt je alles over de omgeving en de historie. Een ritje met de beroemde bamboetrein vormt een deel van de route.

Wil je alle hoogtepunten van Cambodja in 1 reis bezoeken, bekijk dan eens de 17-daagse rondreis Compleet Cambodja of neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Sanne, auteur van het artikel Top 5 dingen te zien en te doen in Cambodja

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Cambodja
Algemene info
Tips
Top 10

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!