Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De beste tips voor Ho Chi Minh City'
Vietnam

De beste tips voor Ho Chi Minh City

Oktober 2020

Saigon of Ho Chi Minh City?

Vietnam Ho Chi Minh Stad Beeld
Stad met een indrukwekkend verleden

Ho Chi Minh City is met zo’n 10 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Ho Chi Minh City was vóór de Vietnamoorlog bekend onder de naam Saigon. Echter nadat de Amerikanen zich terug hadden getrokken en de oorlog ten einde was werd de stad vernoemd naar de grote leider van Vietnam; Ho Chi Minh. Ondanks dat gebruiken veel buitenlanders vaak nog de Naam Saigon, maar de Vietnamezen zelf prefereren toch de nieuwe naam aangezien Saigon voor sommigen refereert aan een periode van koloniale onderdrukking. Ho Chi Minh City is een drukke maar aangename stad. De inwoners zijn relatief welvarend en de stad voelt iets internationaler aan dan de hoofdstad Hanoi in het noorden. Vanwege de langgerekte vorm van het land reizen veel toeristen ofwel van Ho Chi Minh City naar Hanoi of omgekeerd. Er zijn diverse leuke attracties en de stad is ook een prima uitvalbasis voor diverse leuke trips in de omgeving.

Klimaat

Ho Chi Minh City ligt in het zuiden van Vietnam een heeft een subtropisch klimaat. Temperaturen zijn het hele jaar door zo rond de 30 graden en er is een droog seizoen (november – mei) en een seizoen met af en toe een verfrissende regenbui (juni – oktober)

Districten

De stad is opgedeeld in verschillende districten, het meest centraal gelegen gebied waar ook de meeste guesthouses en hotel zitten is District 1.

Bezienswaardigheden

Vietnam Ho Chi Minh City Notre Dam
Notre Dam in Ho Chi Minh City

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, naast het fascinerende verkeer, zijn het oude Franse postkantoor, de door de Fransen gebouwde kathedraal ‘Notre Dame de Saigon’, het War Remnants Museum en het paleis. Andere bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft zijn de vele markten en de oneindige hoeveelheid eten. Een leuke manier om meer van de stad te leren kennen is mee te gaan met een zogenaamde food tour of scooter tour. Op deze wijze leer je Saigon echt van dichtbij kennen en kom je op die plekjes waar je op eigen gelegenheid simpelweg niet komt.

Ho Chi Minh City als uitvalsbasis

Vietnam Ho Chi Minh City Soldaat Cu Chi Tunnels
Cu Chi Tunnels

Ho Chi Minh City is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Mekong Delta en de indrukwekkende Cu Chi tunnels die door de Vietcong gebruikt werden tijdens de oorlog om zich te verplaatsen zonder dat de Amerikanen ze zagen.

10

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Vietnam
Stad
Tips