Home / Blog / De beste tips voor Ho Chi Minh Stad

De beste tips voor Ho Chi Minh Stad

Blog - Vietnam - Postkantoor - Algemene inforamtie Ho Chi Minh Stad

Ho Chi Minh Stad is met zo’n 10 miljoen inwoners de grootste stad van Vietnam. Ho Chi Minh was vóór de Vietnamoorlog bekend onder de naam Saigon. Echter nadat de Amerikanen zich terug hadden getrokken en de oorlog ten einde was werd de stad vernoemd naar de grote leider van Vietnam; Ho Chi Minh. Vietnam - Ho Chi Minh Stad - Verkeer in de Nacht - Saigon by night tour – scootertourOndanks dat gebruiken veel buitenlanders vaak nog de Naam Saigon, maar de Vietnamezen zelf prefereren toch de nieuwe naam aangezien Saigon voor sommigen refereert aan een periode van koloniale onderdrukking. Ho Chi Minh is een drukke maar aangename stad. De inwoners zijn relatief welvarend en de stad voelt iets internationaler aan dan de hoofdstad Hanoi in het noorden. Vanwege de langgerekte vorm van het land reizen veel toeristen ofwel van Ho Chi Minh naar Hanoi of omgekeerd. Er zijn diverse leuke attracties en de stad is ook een prima uitvalbasis voor diverse leuke trips in de omgeving.

Klimaat

Ho Chi Minh ligt in het zuiden van Vietnam een heeft een subtropisch klimaat. Temperaturen zijn het hele jaar door zo rond de 30 graden en er is een droog seizoen (november – mei) en een seizoen met af en toe een verfrissende regenbui (juni – oktober)

Districten

De stad is opgedeeld in verschillende districten, het meest centraal gelegen gebied waar ook de meeste guesthouses en hotel zitten is District 1.

Vietnam - Saigon - Notre Dame Basilica - Ho Chi Minh stadstour

Bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, naast het fascinerende verkeer, zijn het oude Franse postkantoor, de door de Fransen gebouwde kathedraal ‘Notre Dame de Saigon’, het War Remnants Museum en het paleis. Andere bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft zijn de vele markten en de oneindige hoeveelheid eten. Een leuke manier om meer van de stad te leren kennen is mee te gaan met een zogenaamde food tour of scooter tour. Op deze wijze leer je Saigon echt van dichtbij kennen en kom je op die plekjes waar je op eigen gelegenheid simpelweg niet komt.

Vietnam - Soldaat - Cu Chi Tunnels

Ho Chi Minh als uitvalsbasis

Ho Chi Minh is ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de beroemde Mekong Delta en de indrukwekkende Cu Chi tunnels die door de Vietcong gebruikt werden tijdens de oorlog om zich te verplaatsen zonder dat de Amerikanen ze zagen.

Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!