Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

14-Daagse rondreis Noord- en Centraal-Vietnam

Een tot de nok toe gevuld topprogramma

14-Daagse rondreis Noord- en Centraal-Vietnam

Een tot de nok toe gevuld topprogramma

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
€ 1423 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Halong Bay is uniek: een eindeloze zee vol rotspieken
 • Logeren tussen de rijstvelden in een homestay in Sapa
 • Over de Hai Van Pass, de mooiste route van Vietnam
 • Het onweerstaanbaar charmante lampionnen-stadje Hoi An
 • Vietnamese roots: de keizerlijke citadel van Hue

Introductie

Deze gespecialiseerde 14-Daagse rondreis Noord- en Centraal-Vietnam richt zich helemaal op de hoogtepunten in het bovenste deel van Vietnam. Dat zijn er trouwens aanzienlijk meer highlights dan je misschien nu denkt, dus weet alvast dat dit een tot de nok toe gevuld topprogramma is.

Als we Noord-Vietnam in een paar begrippen moet samenvatten, dan zeggen we: Hanoi, dat met het Old Quarter de leukste wijk van het land heeft. We zeggen ook Halong Bay, de onvolprezen baai, waar maar geen einde lijkt te komen aan de grillige rotspieken die boven water uitsteken. En we prijzen het fantastische natuurgebied van Sapa, waar rijstterrassen, meanderende rivieren en bergen om je aandacht vragen.

Om het allemaal nog beter en gevarieerder te maken, hebben we twee historische en nog altijd hartstikke leuke stadjes aan de reis toegevoegd. Hoi An is zonder twijfel het mooiste stadje van Vietnam. Het oude centrum met de Japanse brug en kleine en leuke winkeltjes is op veel plekken versierd met kleurrijke lampionnen die hier lokaal worden gemaakt. Je gaat ook naar Hue, waar tombes, pagodes en de keizerlijke citadel veel onthullen over hoe de crème de la crème van Vietnam hier ooit leefde.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Vietnam
Dag 1: Vertrek naar Vietnam
Bergen, rijstvelden, rivieren, valleien, oude steden, en als je wilt het strand. Het staat je allemaal te wachten de komende 2 weken. Vandaag begint je reis!

De internationale vluchten zijn exclusief, maar wij kunnen altijd helpen met het regelen van de vluchten, als je dat wilt.

Dag 2
Aankomst Hanoi (Cyclo-tour en diner)
Dag 2: Aankomst Hanoi (Cyclo-tour en diner)
Zo, je staat in Hanoi! Onze chauffeur wacht je op en brengt je naar je hotel. Je hebt alle tijd om even op adem te komen.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar je nu bent. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Aan het begin van de avond haalt onze gids je op voor een korte cyclo tour door de leukste buurten van Hanoi. De rit eindigt bij het restaurant waar het diner wordt geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Excursie: Cyclo tour Hanoi en diner
Accommodatie:
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
(Deluxe)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Hanoi (Stadstour)
Dag 3: Hanoi (Stadstour)
Om de mooiste plekjes van Hanoi te zien, hebben we vandaag een stadstour voor je georganiseerd.

Die begint met een bezoek aan het mausoleum waar Ho Chi Minh, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land, opgebaard ligt.

Ook op het programma: de Tempel van de Literatuur. Volgens ons de mooiste tempel van Hanoi. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Na de lunch ga je naar het Vietnam Museum of Ethnology (om meer te weten te komen over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen) en naar de beruchte Hoa Loa gevangenis, waar eerst de Fransen opstandige Vietnamezen opsloten en later Noord-Vietnamezen Amerikaanse krijgsgevangen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Hanoi
Accommodatie:
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Hanoi – Sapa
Dag 4: Hanoi – Sapa
Tijd voor een nieuw decor. Wat heet! Van Hanoi word je in alle vroegte met een comfortabele bus naar Sapa gereden. De rit duurt een kleine 6 uur, maar de omgeving wordt als je in de buurt van Sapa komt alsmaar mooier. Daar wacht onze gids je op. Na de lunch brengt deze je naar Luckydaisy's homestay tussen de rijstterassen van de Muong Hoa vallei.

Onze reisspecialist Sanne heeft een blog geschreven over haar bezoek aan Sapa: "Eenmaal bij de homestay Luckydaisy’s aangekomen worden we naar onze Villa gebracht. Wauw wauw wauw! Dit is echt een heel huis met veel licht, overal ramen die uitkijken op de rijstvelden! Heel sfeervol ingericht en van alle (luxe) gemakken voorzien. Hier houden we het wel 2 nachten vol. Er is zelfs een openhaard voor de koude winteravonden. De sfeer van de homestay is fantastisch!"

Je kunt je verblijf hier helemaal zelf plannen. Ga op pad met de locals, maak een wandeling door de omgeving, verken het dorpje of neem een drankje in de Bamboo Bar.

Tip: Het is slim iets warms mee te nemen, want de avonden kunnen hier koel of zelfs koud zijn.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Sapa er comfortabele bus
Excursie: Bezoek aan de Muong Hoa-vallei en het dorpje Ta Van
Accommodatie:
Luckydaisy's Homestay Sapa **
(Buffalo House)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Sapa
Dag 5: Sapa
Met je Hmong gids maak je vandaag een wandeltocht door de omgeving van Ta Van. De tocht leidt langs rijstvelden, dorpjes van Giay en Red Dao minderheden, heuvels, bamboebossen en een waterval.

De gids bespreekt voor vertrek hoeveel je wilt lopen en wat je wilt zien.

Na de wandeltocht kun je uitrusten en nog een avond genieten van je verblijf in de homestay.
INCLUSIEF:
Excursie: Wandeltocht Sapa
Accommodatie:
Luckydaisy's Homestay Sapa **
(Buffalo House)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Sapa – Hanoi
Dag 6: Sapa – Hanoi
De reis terug naar Hanoi gaat in twee stappen. Allereerst word je naar Sapa gereden per privéauto.

In Sapa heb je tijd om hier bijvoorbeeld lekker rond te hangen, naar een hilltribe dorpje in deze schilderachtige omgeving te wandelen, of als je genoeg hebt gelopen, kun je met de kabelbaan in een kwartier naar de top van de Fansipan berg gaan. Met 3.147 meter de hoogste berg van Vietnam.

Rond 16 uur vertrek je per bus naar Hanoi. Je bagage kun je tot die tijd achterlaten in het kantoor van het busbedrijf.
INCLUSIEF:
Transfer: Per privéauto terug naar Sapa & per comfortabele bus naar Hanoi
Accommodatie:
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Hanoi – Halong Bay
Dag 7: Hanoi – Halong Bay
Zeer waarschijnlijk zit je nog bij te komen van twee bijzondere dagen bij de locals in Sapa, maar niet getreurd, er wacht je alweer een nieuw avontuur. Rond 8 uur vertrek je naar Halong Bay.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een jonk, een klassiek Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend vaar je met de jonk door Halong Bay. Je kunt vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot een drijvend vissersdorp bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar de pier bij Halong Bay
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Calypso Cruise Halong Bay ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 8
Halong Bay – Hanoi – Hue
Dag 8: Halong Bay – Hanoi – Hue
Op het moment dat je wakker wordt vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen.

Onze chauffeur brengt je zodra je weer voet aan wal hebt gezet naar Hanoi. Daar heb je nog wat tijd om even wat te eten (of proviand te kopen voor in de trein) voordat je op de nachttrein naar Hue stapt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de pier terug naar Hanoi, per nachttrein naar Hue
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Nachttrein Hanoi - Hue
(Tweede klas coupe met een slaapgedeelte)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Hue (Stadstour)
Dag 9: Hue (Stadstour)
Uiteraard halen we je op van het station en brengen we je naar het hotel. Welkom in Hue!

Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.

's Middags maak je een stadstour in Hue waarop je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt, waaronder uiteraard de keizerlijke citadel en de Thien Mu Pagode.

Ter afsluiting vaar je met een Dragon Boat terug naar het centrum van Hue.
INCLUSIEF:
Transfer: Van treinstation naar hotel
Excursie: Stadstour Hue
Accommodatie:
Rosaleen Boutique Hotel ***
(Deluxe Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Hue – Hoi An (Stadstour)
Dag 10: Hue – Hoi An (Stadstour)
Voordat je naar Hoi An verder reist, bezoek je de Tu Duc tombe. Tu Duc was de langstzittende keizer van de Nguyen dynastie. Tegen het einde van zijn leven, in het tweede deel van de 19e eeuw, besloot hij dat er een tombe moest komen ter ere van hem. Het resulteerde in dit mausoleum en de bijbehorende tempel.

Onderweg van Hue naar Hoi An neem je de mooiste kustweg van Vietnam. Allereerst langs het strand van Lang Co, daarna de Hai Van Pass. Alleen het stuk van 21 kilometer over de Hai Van Pass is de autorit al waard. De pas doorkruist een uitloper van een rotsgebergte die ver in zee pas wordt opgeslokt door het water. Zo vormt het gebergte hier ook de Da Nang baai. Aan de linkerkant zie je de Zuid-Chinese Zee, aan je rechterhand schitteren de bergen.

In de loop van de middag ben je dan in Hoi An. Het oogstrelende stadje kan op veel sympathie van bezoekers rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.

Ter kennismaking maak je een stadswandeling. Je bezoekt in ieder geval de 400 jaar oude Japanse brug, het eeuwenoude religieuze en sociale Chinees ontmoetingscentrum Phuc Kien Assembly Hall en de lokale vismarkt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hue naar Hoi An
Excursie: Bezoek aan de Tu Duc Tombe, Hai Van Pass, stadswandeling Hoi An
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Hoi An
Dag 11: Hoi An
Er is voor vandaag geen programma. Wat kun je doen? Dit zijn onze tips:

Ga naar het strand. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

Is dit iets voor jou? Een kookcursus. Leer de trucs om zelf heerlijk Vietnamees te koken. Je gaat mee naar de markt om ingrediënten te kopen en maakt er in de kookschool meerdere gerechten voor je eigen lunch mee.

Laat je liever anderen koken? Overweeg dan een street food tour. Een lokale gids brengt je precies naar die plekken waar ze de Vietnamese lekkernijen verkopen die je anders misschien zou missen.

De bamboeboot. Je kunt ook een tour doen, waarin je leert hoe je de unieke Vietnamese ronde bamboeboot bestuurt en je samen met lokale vissers vis probeert te vangen. Of verken Hoi An op zijn Hollands, per fiets!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Hoi An
Dag 12: Hoi An
Dag ter vrije besteding.

Wil je de onderwaterwereld van Vietnam ontdekken, dan is er de mogelijkheid om mee te gaan op een snorkeltour naar Cham Island. Vanaf de Cua Dai pier vaar je naar de beschermde gebieden van Cham Island. Je kunt snorkelen (voor spullen wordt gezorgd), er zijn snacks en frisdranken. je kunt eventueel zelfs zeilen. Ook ga je naar het Bai Chong strand. Hier wordt een Vietnamese vis lunch geserveerd. Rust uit in een van de hangmatten of ga zwemmen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Hoi An
Dag 13: Hoi An
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Hoi An – Da Nang– terugvlucht
Dag 14: Hoi An – Da Nang– terugvlucht
Helaas zit deze fantastische reis erop! Na het ontbijt word je tijdig naar de Da Nang luchthaven gebracht om de internationale vlucht naar huis te nemen. We hopen dat je hebt genoten van deze reis.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar Da Nang luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 14-daagse rondreis Noord en Centraal Vietnam

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1423
3 personen€ 1259
4 personen€ 1250
5 personen€ 1197
6+ personen€ 1193
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-06-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-11-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Privé transport met airco auto of minibus
 • Engelssprekende gids
 • 2 dagen / 1 nacht Halong Bay cruise
 • Sightseeing in Hanoi, Hue en Hoi An
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Lunch zoals vermeld
 • Diner zoals vermeld
 • Accommodatie zoals vermeld of vergelijkbaar
 • Excursies en entreegelden als in programma
 • Treintickets zoals opgenomen in programma (Hanoi – Hue)
 • Luxe limousine bus Hanoi – Sapa – Hanoi

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.
 • Reisverzekering
 • Niet vermelde maaltijden
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
Deluxe
Sapa
Luckydaisy's Homestay Sapa **
Buffalo House
Ha Long Bay
Calypso Cruise Halong Bay ****
Deluxe
Ecovriendelijk
Hanoi
Nachttrein Hanoi - Hue
Tweede klas coupe met een slaapgedeelte
Hue
Rosaleen Boutique Hotel ***
Deluxe Room
Hoi An
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
Deluxe Balcony
14-Daagse rondreis Noord- en Centraal-Vietnam
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
€ 1423 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam hai van pas hue
vietnam hanoi red bridge the huc bridge hoan kiem lake
vietnam hanoi old quarter
vietnam halong bay
vietnam hanoi hoan kiem lake
vietnam sapa rijstterrassen
Vietnam Halong Bay 3
hue 3

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's