Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

Bangkok

Nachttrein Bangkok - Phatthalung

Ecovriendelijk

Bangkok

Nachttrein Bangkok - Phatthalung

Over lange afstanden met de trein reizen heeft iets romantisch, iets avontuurlijks. Het is niet alleen leuk omdat je in mee moet in het tempo van de nachttrein, die soms langzaam en soms snel gaat, maar het is ook praktisch en een uitnodigende andere manier van reizen. Je ziet meer, zowel in als buiten de trein. Bovendien: het is groener dan vliegen, en het scheelt je de kosten van een overnachting in een hotel.

In Thailand zijn Bangkok, Chiang Mai, Ayutthaya en Surat Thani de meest aangewezen plekken om de nachttrein te pakken. Meestal doet die er tussen de 10 tot 14 uur over, en dan is het heerlijk als je onderweg kunt slapen. De meeste treinen vertrekken in de avond en komen in de ochtend aan.

SLEEPER

Je kunt eerste of tweede klasse reizen (en vaak derde, maar dat raden we voor lange afstanden af). De tweede klasse heeft altijd stoelen, maar de meeste reizigers boeken een ‘sleeper’, zodat je lekker kunt liggen.

De eerste klasse bestaat alleen in nachttreinen. Deze slaapwagon heeft airconditioning en 9 afsluitbare compartimenten met elk 2 slaapplaatsen. In elke wagon is een wastafel met warm water (of soms een douche).

De tweede klasse sleepers hebben iets minder ruimte (maar nog altijd genoeg om goed te kunnen liggen) en worden afgesloten met een gordijntje. Overdag zit je hier en als het tijd wordt om te slapen, worden er bedden van gemaakt. Er zijn twee bedden boven elkaar. Het is vanwege de airconditioning meestal eerder te koud dan te warm, dus neem een trui of zoiets mee.

Tips: de onderste bedden zijn meestal net iets ruimer (en ze hebben een raam). En: het licht blijft aan, neem een masker mee om je ogen te bedekken.

POPULAIR

In veel nachttreinen is een restauratie wagon of wordt er eten aangeboden door verkopers in de trein of vanaf de perrons. Wij raden reizigers aan voor de reis zelf wat eten, snacks en water voor de nacht en ontbijt te kopen en dit mee te nemen.

Meestal kun je vanaf 60 dagen (kortere routes) of 90 dagen (langere routes) voor je reisdatum al tickets boeken. Reizen met de trein is populair in Thailand, ook bij de Thai. Sleepers voor lange afstanden verkopen razendsnel uit. Niet alle tickets zijn online te koop, dus helpen wij je hier graag bij. Meestal gaan we persoonlijk naar het station om tickets te kopen. Dat blijkt nog vaak de beste manier. Mooi dat wij er al zijn!

De pluspunten van Nachttrein Bangkok - Phatthalung
  • Een leuke manier van reizen
  • Sleepers 2e klasse
  • Met restauratie wagon

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
thailand bangkok hua lampong station trein
thailand noord thailand trein
thailand 2e klas nachttrein
thailand trein reiziger vrouw
thailand bangkok nachttrein
thailand trein eten onderweg
thailand chiang mai bangkok trein
thailand bangkok nachttrein

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!