Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 10 Activiteiten in Phuket'
Thailand

Top 10 Activiteiten in Phuket

Marjolein » April 2021

Phuket is het grootste eiland van Thailand en heeft voor elk wat wils. Zo zijn er veel avontuurlijke dingen te ondernemen en culturele bezienswaardigheden te bezichtigen. Hieronder beschrijven we 10 dingen om te doen en zien in Phuket die je niet wilt missen!

1. Big Buddha

Thailand Phuket eiland Big Buddha grote boedha bezienswaardigheden
Big Buddha in Phuket

Bovenop de Nakkerd Hills, ten noordwesten van Chalong Circle, staat de Big Buddha. Een zeer erkend en aanbeden monument op het eiland. Het 45 meter hoge beeld is zeker een bezoek waard. De plek heeft een rustige sfeer en biedt een weids uitzicht van 360 graden over het eiland. Tip: zoals bij alle heilige plekken, vergeet niet je schouders en knieën te bedekken.

2. Muay Thai in het Bangla Boxing Stadium

Muay Thai in het Bangla Boxing Stadium, Phuket
Muay Thai in het Bangla Boxing Stadium, Phuket

Ervaar een echt Muay Thai-gevecht in het Bangla Boxing Stadium. Ontdek de woeste krijgskunst die vuisten, ellebogen, knieën en benen combineert. De sportschool organiseert veel evenementen met mannen en vrouwen van over de hele wereld die het tegen elkaar opnemen in brute gevechten.

3. Wat Chalong Temple

Thailand Phuket What Chalong populairste tempel
Breng een bezoek aan de populaire What Chalong tempel in Phuket

De Wat Chalong Temple is de grootste, meest geëerde en bezochte boeddhistische tempel van Phuket. Het werd gebouwd in de 19e eeuw en nu is de lokale bevolking welkom om te komen bidden. Vaak offeren ze gevouwen lotus bloemen en bladgoud. Voor buitenlanders is het een bijzondere manier om het boeddhisme en de Thaise cultuur te ontdekken. Tip: deze tempel is perfect te combineren met de nabij gelegen Big Buddha.

4. Koh Panyee floating village

Koh Panyee, Phuket
Drijvend dorp Koh Panyee, Phuket

Koh Panyee is een ongelooflijk vissersdorp gebouwd op palen. Hoewel het eruitziet als een klein traditioneel dorp, heeft het veel faciliteiten zoals restaurants en zelfs internet. De lokale bevolking is erg gastvrij en zal je met trots rondleiden door hun geboorteplaats.

In het dorp hebben ze ook een sterke band met voetbal, je zal dan ook een drijvend voetbalstadion zien. Daag de kinderen uit voor een wedstrijd, ze houden ervan! Houd er rekening mee dat het een traditioneel moslimdorp is, vrouwen worden geacht hun lichaam te bedekken.

5. Monkey Hill

Monkey Hill, Phuket
Monkey Hill, Phuket

Kom en bewonder de schattige kleine aapjes in hun grootste speeltuin op het eiland. Hoewel ze zachtaardig zijn, volg wel de instructies om te voorkomen dat je ze bang maakt. Naast de apen is de omgeving geweldig voor wandelingen en biedt het veel uitzichtpunten.

6. Baan Teelanka

Baan Teelanka, Phuket
Baan Teelanka, Phuket

Baan Teelanka is een ondersteboven huis in Phuket, een van de meest unieke attracties van het eiland. Je kan er een hoop gekke foto’s maken voor het thuisfront. Terwijl je daar bent, bezoek het doolhof in de achtertuin of doe mee aan een spannend ontsnappingsspel in het huis!

7. Trickeye Museum

Trickeye Museum, Phuket
Trickeye Museum, Phuket

Nog een plek voor bijzondere foto’s! Het Trickeye Museum is een interactief 3D-museum met muurschilderingen van Trompe-l’oeil. Dit museum stimuleert je brein en perceptie, maar is ook een geweldige plek om leuke foto’s te maken.

8. Chalong Bay Rum-distilleerderij

Thailand Phuket Chalong Bay Rum distilleerderij
Chalong Bay Rum distilleerderij, Phuket

Ga naar Phuket Chalong Bay Rum Distillery en ervaar een kijkje achter de schermen over hoe één van ‘s werelds meest verfijnde rum wordt gemaakt. Leer hoe suikerriet naar de fles gaat, hoe je thuis heerlijke mojito’s kan maken en sluit af met een proeverij van cocktails. Maar niet te enthousiast, ze zijn namelijk best sterk!

9. Kookles

Cooking class, Phuket
The Blue Elephant kookles, Phuket

Volg een kookles bij bijvoorbeeld The Blue Elephant restaurant. Leer hoe je Thaise gerechten kunt bereiden van de beste Thaise chef-koks. Daarna proef je jouw creatie en andere heerlijke gerechten uit het restaurant. Dat wordt een leerzame en lekkere dag!

10. Chillva Market

Chillva Market, Phuket
Chillva Market, Phuket

Deze markt staat ook bekend als de avondmarkt in Phuket Town. Rond 16.00 uur opent de lokale bevolking hun kraampjes om kleding, accessoires, lekkernijen en andere snuisterijen te verkopen. Je kunt er genieten van uitstekend eten en concerten die in het centrale amfitheater worden gegeven. De markt heeft een geweldige sfeer, ideaal om je onder te dompelen in de Thaise cultuur.

Marjolein, auteur van het artikel Top 10 Activiteiten in Phuket

Marjolein

Stagiair
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!