Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Stagiair Kristl Janssens BUAS

Stage lopen bij AsiaDirect in tijden van Corona – door Kristl

Home / Blog / Stage lopen bij AsiaDirect in tijden van Corona – door Kristl

Geschreven door Kristl – Laatste update van januari 2021

Een half jaar wonen in een wereldstad als Bangkok, werkervaring opdoen binnen de toeristische sector en in de weekenden de rest van het prachtige Thailand ontdekken? Dit zag ik als een geweldige kans die ik niet vaker zou krijgen, helaas gooide Corona roet in het eten. Toch heb ik geen seconde spijt gehad dat ik de afgelopen maanden bij AsiaDirect werkzaam ben geweest als stagiaire.

Vanaf maart wist ik dat ik aan de slag kon gaan als stagiaire bij AsiaDirect. Het was nog even afwachten wat de ontwikkelingen rondom corona zouden doen, maar er was goede hoop dat het vanaf september wel beter zou zijn en ik dan alsnog naar Bangkok zou kunnen vliegen. Eind juni 2020 bleek dat dit waarschijnlijk toch niet het geval zou zijn en dat de stage bij AsiaDirect vanaf huis zou plaatsvinden. Een uitdaging, maar wat ben ik blij deze zijn aan te gaan.

Ondanks dat ik dus niet op het kantoor in Thailand werkzaam was, maar vanuit mijn studentenkamer in Breda heb ik enorm veel geleerd van deze stage! Nu vragen veel mensen zich waarschijnlijk af wat een stagiaire kan doen, als er bijna geen reizen geboekt worden. De medewerkers van AsiaDirect hebben ervoor gezorgd dat ik me geen seconde heb hoeven vervelen!

Ik was werkzaam op de afdeling marketing en product development. Een van de grootste taken bestond uit het updaten van de tours voor op de nieuwe website. Deze nieuwe website staat nog niet online maar ik kan wel alvast verklappen dat deze heel gaaf geworden is! Verder was ik samen met Lotte ook verantwoordelijk voor Facebook en Instagram.

Wat mijn erg is opgevallen aan AsiaDirect is dat zij erg positief blijven ondanks deze crisis. Ze blijven zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden waar anders geen tijd voor geweest was. Ook zijn alle medewerkers nog steeds erg positief en hoor je eigenlijk niemand klagen. Dit maakte het werken bij AsiaDirect zeer aangenaam.

Wat ik verder als een groot pluspunt heb ervaren is de behulpzaamheid van de collega’s. Ondanks dat er een tijdsverschil is van 6 uur heb ik nooit problemen gehad met het bereiken van collega’s in Thailand. Ook de begeleiding van Timmy heb ik als enorm fijn beschouwd! Hij heeft al jarenlang ervaring in het begeleiden van stagiaires en is altijd bereid om je te helpen.

Het lastigste aan deze stageperiode was om te zien wat je allemaal moet missen. Het uitzoeken van foto’s van het prachtige Zuidoost-Azië, ervaringen lezen van eerdere stagiaires en herinneringen bovenhalen over hoe fantastisch reizen wel niet is, hebben ervoor gezorgd dat ik zodra het weer kan gelijk naar Thailand wil reizen.

Ondanks dat ik deze stageperiode anders voorgesteld had, heb ik er zeker van genoten en vooral veel van geleerd! Ik zou iedere student dus zeker aanraden om bij AsiaDirect stage te gaan lopen.

Onze reistips

Vietnam - Platteland Buffel in Modder - Do it your way Individuele rondreis
Vietnam
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Vietnam, Do it your way!
 • Het beste van Vietnam on a budget
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij!
 • Duik in de lange, beruchte historie van Vietnam
per persoon vanaf
€1007
Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
 • De ideale aanvulling op jouw rondreis
 • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
 • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
Thailand - Chiang Mai - Eco Elephant Care - 03
Thailand
Excursies - 5 uur
Olifantenverzorger bij Eco-project
 • Halve dagexcursie - Chiang Mai
 • Ecologische kleinschalige boerderij, midden van de jungle
 • Eten bereiden, spelen en badderen met deze indrukwekkende dieren
per persoon vanaf
€51
fi - Thailand - Boot strand water zee - Rondreis Thailand De schatten van het Zuiden
Thailand
Individuele rondreizen - 15 dagen
15-Daagse rondreis Centraal- en Zuid-Thailand
 • De schatten van het zuiden
 • Ontdek de hoogtepunten van Zuid-Thailand
 • Geniet van de unieke flora en fauna van Khao Sok NP
per persoon vanaf
€1145
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!