Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Stage lopen bij AsiaDirect in tijden van Corona - door Kristl'
Zuidoost-Azië

Stage lopen bij AsiaDirect in tijden van Corona - door Kristl

Kristl » Januari 2021

Een half jaar wonen in een wereldstad als Bangkok, werkervaring opdoen binnen de toeristische sector en in de weekenden de rest van het prachtige Thailand ontdekken? Dit zag ik als een geweldige kans die ik niet vaker zou krijgen, helaas gooide Corona roet in het eten. Toch heb ik geen seconde spijt gehad dat ik de afgelopen maanden bij AsiaDirect werkzaam ben geweest als stagiaire.

Vanaf maart wist ik dat ik aan de slag kon gaan als stagiaire bij AsiaDirect. Het was nog even afwachten wat de ontwikkelingen rondom corona zouden doen, maar er was goede hoop dat het vanaf september wel beter zou zijn en ik dan alsnog naar Bangkok zou kunnen vliegen. Eind juni 2020 bleek dat dit waarschijnlijk toch niet het geval zou zijn en dat de stage bij AsiaDirect vanaf huis zou plaatsvinden. Een uitdaging, maar wat ben ik blij deze zijn aan te gaan.

Ondanks dat ik dus niet op het kantoor in Thailand werkzaam was, maar vanuit mijn studentenkamer in Breda heb ik enorm veel geleerd van deze stage! Nu vragen veel mensen zich waarschijnlijk af wat een stagiaire kan doen, als er bijna geen reizen geboekt worden. De medewerkers van AsiaDirect hebben ervoor gezorgd dat ik me geen seconde heb hoeven vervelen!

Ik was werkzaam op de afdeling marketing en product development. Een van de grootste taken bestond uit het updaten van de tours voor op de nieuwe website. Deze nieuwe website staat nog niet online maar ik kan wel alvast verklappen dat deze heel gaaf geworden is! Verder was ik samen met Lotte ook verantwoordelijk voor Facebook en Instagram.

Wat mijn erg is opgevallen aan AsiaDirect is dat zij erg positief blijven ondanks deze crisis. Ze blijven zoeken naar nieuwe kansen en mogelijkheden waar anders geen tijd voor geweest was. Ook zijn alle medewerkers nog steeds erg positief en hoor je eigenlijk niemand klagen. Dit maakte het werken bij AsiaDirect zeer aangenaam.

Wat ik verder als een groot pluspunt heb ervaren is de behulpzaamheid van de collega’s. Ondanks dat er een tijdsverschil is van 6 uur heb ik nooit problemen gehad met het bereiken van collega’s in Thailand. Ook de begeleiding van Timmy heb ik als enorm fijn beschouwd! Hij heeft al jarenlang ervaring in het begeleiden van stagiaires en is altijd bereid om je te helpen.

Het lastigste aan deze stageperiode was om te zien wat je allemaal moet missen. Het uitzoeken van foto’s van het prachtige Zuidoost-Azië, ervaringen lezen van eerdere stagiaires en herinneringen bovenhalen over hoe fantastisch reizen wel niet is, hebben ervoor gezorgd dat ik zodra het weer kan gelijk naar Thailand wil reizen.

Ondanks dat ik deze stageperiode anders voorgesteld had, heb ik er zeker van genoten en vooral veel van geleerd! Ik zou iedere student dus zeker aanraden om bij AsiaDirect stage te gaan lopen.

Kristl, auteur van het artikel Stage lopen bij AsiaDirect in tijden van Corona - door Kristl

Kristl

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!