Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
E-scooter in Bangkok

De E-scooter tour: Bangkok in sneltreinvaart

Home / Blog / De E-scooter tour: Bangkok in sneltreinvaart
Geschreven door Anouk – Laatste update van oktober 2018

E-scooter in Bangkok

E-scooter tour in Bangkok: nieuw en uniek

Een hele nieuwe en unieke manier om Bangkok te verkennen is per elektrische step, de zogenaamde e-scooter! Voordat we de e-scooter opstappen, krijgen we uitleg over het gebruik ervan. Gas geven op deze mooie elektrische steps doe je aan de rechterkant van het stuur en aan de linkerkant van het stuur bevindt zich de rem en de bel. Met één knop in het midden gaat de e-scooter aan. Dit ziet er niet moeilijk uit!

E-scooter in Bangkok

De step is eenvoudig in gebruik

We stappen op de e-scooter. In het begin is het nog even balanceren, maar binnen 5 minuten hebben we het allemaal helemaal onder de knie. We beginnen in een rustig tempo. Uiteindelijk gaan we steeds iets harder en rijden we op een fijn tempo door Bangkok. De e-scooter biedt verschillende levels van snelheid aan: langzaam voor de beginners tot de ‘Speedy Gonzales’ voor de meer ervaren steppers.

E-scooter in Bangkok

Prachtige bezienswaardigheden, smalle steegjes en drukke straten

We rijden door verschillende smalle steegjes. Het is zeer bijzonder om hier met je step door heen te rijden. Samen met onze ervaren gids slalommen we om de lokale verkopers! We maken een stop bij de eerste bank van Thailand, zeer indrukwekkend om ook even snel een kijkje binnen te nemen. Het ziet er nog precies zo uit als vroeger!

Het is tijd om onze “motor” te starten en Bangkok te verkennen! Ik krijg nu een heel ander beeld van het altijd drukke en chaotische Bangkok.

We rijden op onze e-scooter dwars door lokale huiskamers en markten en komen via de smalle steegjes op plekken die we anders nooit hadden gevonden. Gelukkig kent de gids deze buurten op z’n duimpje. We rijden langs Thaise en Chinese grotere en kleinere tempels. Langzaam rijden we een aantal monniken voorbij, terwijl we genieten van de uitzichten. Je vangt her en der een glimp op van mensen die aan het offeren zijn, stept langs brandende wierookstokjes en de mooiste houten deuren komen ineens tevoorschijn in steegjes waar je het totaal niet verwacht.

E-scooter in Bangkok

Over de machtige Chao Praya rivier

We nemen de e-scooter zelfs mee de boot op, zodat we Bangkok aan de andere kant van de rivier kunnen verkennen. Met het pontje varen we de machtige Chao Praya rivier over. Aan de rechterkant zien we de hoge Skybar waar een aantal scenes van de kaskraker The Hangover Part II is opgenomen. We rusten nog even uit op de boot en genieten van het uitzicht om ons heen.

Op onze step rijden we dwars door Chinatown heen. Het is erg leuk om langs de vele kraampjes en mensen te rijden. Het is een gezellige drukte en iedereen kijkt vol verbazing naar onze steps. Na een tijdje stoppen we op een prachtige Chinese plek, Lhong genaamd. Het is een nieuwe locatie in Bangkok en bestaat vanaf 2017. Het is een soort grote tuin met Chinese aspecten, zoals Chinese parasols en lampionnen. Achterin bevindt zich een tempel waar de lokale mensen bidden en offers neerleggen. De bomen rondom de tuin sproeien een soort waterdamp om de tuin af te laten koelen. Het is erg mooi en zeker de moeite waard om deze locatie te bezoeken!

Na een tijdje rijden we met onze e-scooters terug naar ons startpunt, over de grote straat! Luidruchtige tuktuks, taxi’s in alle kleuren van de regenboog en oude bussen rijden ons voorbij.

Tijdens de drukkere gedeeltes met meer verkeer, heb ik me geen moment onveilig gevoeld, ik heb ontspannen gereden en kunnen genieten van de omgeving.

E-scooter in Bangkok

E-scooter tour: de leukste tour in Bangkok

De e-scooter tour heeft veel indruk gemaakt. Dit is absoluut een van de leukste tours in Bangkok. Het is prachtig om zoveel van Bangkok te zien en je wordt er niet erg moe van! Helaas moeten we de e-scooter weer afgeven, want het liefst rijden we nog een rondje!

Deze tour is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar die van wat avontuur houdt! Je kunt helemaal zelf bepalen hoe hard je gaat. Het is heel makkelijk, er zijn ook maar 2 knoppen: een gas en een rem! Deze nieuwe tour is echt een goed alternatief als je liever niet wilt fietsen en toch heel veel van Bangkok wilt zien.

Meer foto’s, opties en prijzen van deze tour, vind je hier.

Onze reistips

Indonesie Flores
Indonesië
Indonesië - 8 dagen
8-Daagse Bouwsteen Flores en Komodo
 • Van roze stranden tot de komodovaranen
 • Uitzicht op spinnenwebvormige rijstvelden
 • Oog in oog met de Komodo Dragon
per persoon vanaf
€1281
Vietnam - Lachende Oude Man - Hoi An plattelandstour per fiets
Vietnam
Excursies - 1 dag
Plattelandstour Hoi An per fiets
 • Dagexcursie
 • Leer hoe een lokale groenteboer in Vietnam woont en werkt
 • Deze tour geeft je een kijkje in het doorsnee leven van Vietnamese plattelandsbewoners
per persoon vanaf
€57
Thailand - Hua Hin - Strand met uitzicht
Thailand
Strandvakanties - 8 dagen
8-Daagse strandvakantie Bangkok en Hua Hin
 • Eastin Hotel Makkasan en Ibis Hua Hin
 • Combineer de metropool Bangkok met een strandvakantie op Hua Hin
 • Verblijf 2 nachten in het Eastin Hotel Makkasan Bangkok ****
per persoon vanaf
€309
Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
 • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
 • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
 • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!