Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'De E-scooter tour: Bangkok in sneltreinvaart'
Thailand

De E-scooter tour: Bangkok in sneltreinvaart

Januari 2021

E-scooter tour in Bangkok: nieuw en uniek

Thailand Bangkok escooter 03
Verken Bangkok op een unieke manier: per elektronische step

Een hele nieuwe en unieke manier om Bangkok te verkennen is per elektrische step, de zogenaamde e-scooter! Voordat we de e-scooter opstappen, krijgen we uitleg over het gebruik ervan. Gas geven op deze mooie elektrische steps doe je aan de rechterkant van het stuur en aan de linkerkant van het stuur bevindt zich de rem en de bel. Met één knop in het midden gaat de e-scooter aan. Dit ziet er niet moeilijk uit!

De step is eenvoudig in gebruik

Thailand Bangkok escooter 02

We stappen op de e-scooter. In het begin is het nog even balanceren, maar binnen 5 minuten hebben we het allemaal helemaal onder de knie. We beginnen in een rustig tempo. Uiteindelijk gaan we steeds iets harder en rijden we op een fijn tempo door Bangkok. De e-scooter biedt verschillende levels van snelheid aan: langzaam voor de beginners tot de ‘Speedy Gonzales’ voor de meer ervaren steppers.

Prachtige bezienswaardigheden, smalle steegjes en drukke straten

Thailand Bangkok escooter 11

We rijden door verschillende smalle steegjes. Het is zeer bijzonder om hier met je step door heen te rijden. Samen met onze ervaren gids slalommen we om de lokale verkopers! We maken een stop bij de eerste bank van Thailand, zeer indrukwekkend om ook even snel een kijkje binnen te nemen. Het ziet er nog precies zo uit als vroeger!

Het is tijd om onze “motor” te starten en Bangkok te verkennen! Ik krijg nu een heel ander beeld van het altijd drukke en chaotische Bangkok.

We rijden op onze e-scooter dwars door lokale huiskamers en markten en komen via de smalle steegjes op plekken die we anders nooit hadden gevonden. Gelukkig kent de gids deze buurten op z’n duimpje. We rijden langs Thaise en Chinese grotere en kleinere tempels. Langzaam rijden we een aantal monniken voorbij, terwijl we genieten van de uitzichten. Je vangt her en der een glimp op van mensen die aan het offeren zijn, stept langs brandende wierookstokjes en de mooiste houten deuren komen ineens tevoorschijn in steegjes waar je het totaal niet verwacht.

Over de machtige Chao Praya rivier

Thailand Bangkok Chao Praya river long tail boat
Chao Praya rivier, Bangkok

We nemen de e-scooter zelfs mee de boot op, zodat we Bangkok aan de andere kant van de rivier kunnen verkennen. Met het pontje varen we de machtige Chao Praya rivier over. Aan de rechterkant zien we de hoge Skybar waar een aantal scenes van de kaskraker The Hangover Part II is opgenomen. We rusten nog even uit op de boot en genieten van het uitzicht om ons heen.

Op onze step rijden we dwars door Chinatown heen. Het is erg leuk om langs de vele kraampjes en mensen te rijden. Het is een gezellige drukte en iedereen kijkt vol verbazing naar onze steps. Na een tijdje stoppen we op een prachtige Chinese plek, Lhong genaamd. Het is een nieuwe locatie in Bangkok en bestaat vanaf 2017. Het is een soort grote tuin met Chinese aspecten, zoals Chinese parasols en lampionnen. Achterin bevindt zich een tempel waar de lokale mensen bidden en offers neerleggen. De bomen rondom de tuin sproeien een soort waterdamp om de tuin af te laten koelen. Het is erg mooi en zeker de moeite waard om deze locatie te bezoeken!

Tijdens de drukkere gedeeltes met meer verkeer, heb ik me geen moment onveilig gevoeld, ik heb ontspannen gereden en kunnen genieten van de omgeving.

Na een tijdje rijden we met onze e-scooters terug naar ons startpunt, over de grote straat! Luidruchtige tuktuks, taxi’s in alle kleuren van de regenboog en oude bussen rijden ons voorbij.

E-scooter tour: de leukste tour in Bangkok

Thailand Bangkok escooter 07

De e-scooter tour heeft veel indruk gemaakt. Dit is absoluut een van de leukste tours in Bangkok. Het is prachtig om zoveel van Bangkok te zien en je wordt er niet erg moe van! Helaas moeten we de e-scooter weer afgeven, want het liefst rijden we nog een rondje!

Deze tour is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar die van wat avontuur houdt! Je kunt helemaal zelf bepalen hoe hard je gaat. Het is heel makkelijk, er zijn ook maar 2 knoppen: een gas en een rem! Deze nieuwe tour is echt een goed alternatief als je liever niet wilt fietsen en toch heel veel van Bangkok wilt zien.

Meer foto’s, opties en prijzen van deze tour, vind je hier.

15

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Activiteit
Reisverslag
Stad
Stage

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!