Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Dagexcursie Fietsen en Koken in Bangkok'
Thailand

Dagexcursie Fietsen en Koken in Bangkok

Maart 2021

Tourinspectie door Emily

Thailand Bangkok Fietsen en Koken 06
Emily en gids Black

Ik ben Emily en ik loop sinds deze week stage bij AsiaDirect in Bangkok! Omdat ik de stad beter wil leren kennen, heb ik besloten om een van de vele AsiaDirect bouwstenen uit te proberen. Ik kies voor de dagexcursie Fietsen en Koken in de Tropen. Het programma begint al om half 9 ‘s ochtends en eindigt om half 7 ‘s avonds, het is dus echt een activiteit voor de hele dag!

De kookcursus

Thailand Bangkok Fietsen en Koken 01
Thaise kookcursus

De kookcursus biedt iedere dag een ander menu. Ik ben er op woensdag en dat betekent dat het menu voor vandaag bestaat uit Pad Thai, Geang Khew Waan Gai (Thaise groene curry), Pad Pak Ruam Mit (gebakken groenten), yum woonsen (noodle salade) en Khao niew mamuang (mango met kleefrijst).

De locatie waar de les wordt gegeven bevindt zich middenin een drukke, lokale markt. ‘s Ochtends gaan we eerst de verse ingrediënten halen op de markt. Sarin, onze gids en tevens chefkok, vertelt over de producten die worden verkocht en waar de verschillende producten worden verbouwd. Ze gelooft dat je het beste organische producten kunt kopen en ze dan nog goed moet wassen. Pas dan heb je de lekkerste smaak!

Thailand Bangkok Fietsen en Koken 03
Padthai

Sarin is een vrolijke Thaise vrouw, met een goed gevoel voor humor en die goed Engels spreekt! De grap van de ochtend is “wash your hands”, dat ze na ieder gerecht zegt vanwege alle verschillende specerijen en chili’s.

Onze groep bestaat uit vier personen, waardoor ik veel vragen kan stellen over het eten en de Thaise cultuur. De les is makkelijk te volgen en ik krijg verschillende instructies over hoe ik het best het eten kan bereiden. Samen maken we alles klaar en we krijgen ieder onze eigen pan, zodat je dingen die je niet lust niet hoeft te eten en je het gerecht zo scherp kunt maken als je zelf wilt. Ik, als vegetariër, eet dus geen kip in mijn groene curry en dat was geen probleem!

Thailand Bangkok Fietsen en Koken 04
Emily op tourinspectie

De les is leerzaam en leuk en na het bereiden van ieder gerecht, gaan we samen beneden zitten om het gezellig op te eten. We krijgen na het koken alle recepten per e-mail opgestuurd.

De fietstocht

Thailand Bangkok Fietsen en Koken 05
De fietstour gaat dwars door Chinatown, maar ook door kleine steegjes en over lokale markten

AsiaDirect biedt meerdere fietstochten aan en iedere fietstocht heeft zijn eigen kleur. Per kleur verschillen de lengtes en bezienswaardigheden. De rode fietstocht is degene waaraan ik vandaag mee doe. Deze duurt ongeveer 4 uur. Ik krijg een moderne, stevige fiets en een helm. We zijn met vijf in een groep en ze laten ons eerst een veiligheidsvideo zien die met humor gemaakt is. Onze guide heet “Black”, hij is Thai en zal ons vandaag veilig door Bangkok leiden.

De fietsttocht is erg leuk! Het is warm, maar er staat gelukkig een windje dus het fietsen is te doen. We krijgen water mee en stoppen iedere 10 minuten bij een andere bezienswaardigheid. Dit is fijn om even af te koelen. Black is vrolijk en weet veel leuke, interessante dingen te vertellen over de stad, de cultuur en historie. Hij heeft veel zelfvertrouwen en kent de wegen goed. Hij fietst ook niet te snel.

Thailand Bangkok Fietsen

De fietstocht geeft een perfect overzicht van het oude deel van de stad. Door langs zo veel bezienswaardigheden te rijden heb ik gelijk het gevoel alsof ik de stad beter ken. Ik geniet echt van het fietsen over de grote wegen, de stille kleine steegjes en langs het water. Het is leuk en gezellig en omdat we met een kleine groep zijn, hoeven we ook niet lang op elkaar te wachten!

Black neemt een aantal foto’s van ons tijdens de tocht en stuurt die via email naar ons toe.

Ik vind het zelf een hele leuke manier om Bangkok op mijn derde dag beter te leren kennen. De mensen zijn professioneel, maar toch rustig en informeel. Ik heb veel over de Thaise cultuur geleerd aangezien Sarin al mijn vragen heeft beantwoord en Black heeft mij de mooiste kanten van de stad laten zien.

Wil je meer informatie over deze tour of deze tour zelf doen? Kijk dan hier of neem direct contact met ons op. Nieuwsgierig naar andere bouwstenen in Thailand? Kijk dan naar deze link!

20

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!