Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

14-Daagse rondreis Wonderlijk India

Een reis vol UNESCO werelderfgoederen

14-Daagse rondreis Wonderlijk India

Een reis vol UNESCO werelderfgoederen

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Delhi, Jaipur, Agra, Orchha, Khajuraho, Varanasi
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek de rijke historie van India
 • Bezoek verschillende UNESCO werelderfgoederen
 • Laat je verrassen door de heerlijke Indiase keuken

Introductie

In twee weken neemt deze reis je mee langs eeuwenoude forten, paleizen en UNESCO werelderfgoederen. In Delhi zie je modern en traditioneel samenkomen. Het ene moment sta je tussen de moderne gebouwen als elke andere grote stad en het andere moment lijkt het of je op een middeleeuwse markt bent beland. Jaipur is de poort naar het sprookjesachtige India, Rajasthan, vol fotogenieke forten en sprookjesachtige paleizen. Een bezoek aan het bekendste monument van India mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens deze reis, de Taj Mahal. Tot slot, kom je in Varanasi in aanraking met de bijzondere cultuur en rituelen die zich afspelen rondom de heilige Ganges rivier.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Delhi
Dag 1: Heenvlucht naar Delhi
Vandaag vlieg je naar Delhi met een internationale vlucht. De vlucht is niet inclusief in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Delhi
Dag 2: Aankomst in Delhi
Vandaag kom je aan in Delhi. Na de immigratie en douane formaliteiten, staat de chauffeur jullie op te wachten om jullie naar het hotel te brengen. Het is ongeveer 45 minuten rijden naar jullie hotel dat zich in New Delhi bevindt. Bereid je voor op een onvergetelijke kennismaking met Delhi, de grande dame van Indiase steden.

Oud en nieuw komen hier samen. Delhi kent Unesco werelderfgoederen, historische monumenten en heilige plaatsen. Delhi is ook rijk aan cultuur, wat je onder meer terug ziet in de kleding en rituelen, zoals trouwerijen en het bekende kleurrijke Holi festival. Aan de ene kant lijkt de tijd hier te hebben stil gestaan en aan de andere kant bruist het van nieuw leven: welkom in Delhi!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Surya International ***

Dag 3
Delhi
Dag 3: Delhi
Na het ontbijt ga je op pad om de trots van Delhi te bekijken - namelijk drie erfgoedsites! De eerste is Jama Masjid, welke gebouwd werd in opdracht van Keizer Shah Jahan (wereldberoemd om de Taj Mahal in Agra). Dit is een van de grootste moskeeën in India en belichaamt de prachtige Mughal-architectuur op zijn best. Deze moskee dateert uit de 17e en haar minaretten en koepels van rode zandsteen en marmer vormen een opvallend contrast met de blauwe lucht.

Onze volgende stop is de India Gate, een oorlogsmonument om de soldaten te eren die zijn omgekomen in de Eerste Wereldoorlog en de 3de Anglo-Afghaanse Oorlog.

Het tweede werelderfgoed van vandaag, is de hoogste stenen toren van India, de Qutub Minar. Versierd met ingewikkelde inscripties en indrukwekkend houtsnijwerk torent deze minaret van 73 meter hoog boven de omgeving uit.

Een ander indrukwekkend werelderfgoed, is de tombe van Humayun. Dit prachtige mausoleum werd gebouwd ter nagedachtenis van keizer Humayun, de tweede Mughal-heerser.

Tot slot zal je per Riksja de kronkelende straatjes van Chandni Chowk ontdekken. Deze wijk zit vol duizelingwekkende kleuren, geluiden en smaken en geeft je een gevoel in een middeleeuwse markt terecht te zijn gekomen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Surya International ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Delhi - Jaipur
Dag 4: Delhi - Jaipur
Na het ontbijt rijden we in ongeveer 5,5 uur naar Jaipur. Jaipur is de hoofdstad van Rajasthan en staat ook bekend als "Pink City". Veel gebouwen hebben al in 1876 een roze kleur gekregen om Albert Edward, de Prins van Wales (die later koning Edward VII, keizer van India werd), te verwelkomen.
Rajasthan is het beeld wanneer je aan een sprookjesachtige India denkt, het staat vol prachtige paleizen, indrukwekkende forten, fascinerende bazaars en zal je continu doen denken aan de majestueuze geschiedenis.

's Avonds neemt onze lokale gids je mee langs verschillende bazaars waaronder de Johori en Tripolia bazaar. Je kijkt je ogen uit, zoveel mooie, glimmende sieraden waaronder de Minakari stijl sieraden, traditionele Rajastani stoffen en sari’s, goedsbloemkettingen en Mojri’s, typisch Indiase schoenen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Harsoli Haveli ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Jaipur
Dag 5: Jaipur
In de vroege ochtend beginnen we de dag met een bezoek aan het Amber Fort. Onderweg komen we langs het fotogenieke ‘Pink Palace’, ook bekend als Palace of Winds. Eenmaal aangekomen bij het Amber Fort, word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht over deze oude hoofdstad van de royalty van Jaipur. Het fort wordt omringd door het Aravalli-gebergte en de grote Amber en bestaat uit het Spiegel Paleis, Perzische Tuinen, Turkse baden, Diwan-e-aam en Ganesh-Pole, allemaal voorbeelden van de Indo-Islamitische architectuur.

Hierna zullen we verder gaan naar het stadspaleis, een groot complex met tuinen en diverse gebouwen waaronder een deel van het paleis waar de koninklijke familie van Jaipur nog woont. Voel de geschiedenis voor je ogen tot leven komen.

Als laatste brengen we een bezoek aan het UNESCO werelderfgoed, Jantar Mantar. Jantar Mantar is een wetenschappelijk observatorium gebouwd door astroloog Koning Maharaja Sawai Jai Singh II in 1728. Zijn doel was de tijden en bewegingen van de planeten, de zon, en de aarde te voorspellen. Je vindt hier ook de grootste stenen zonnewijzer ter wereld.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Harsoli Haveli ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Jaipur - Fetehpur Sikri - Agra
Dag 6: Jaipur - Fetehpur Sikri - Agra
Deze ochtend rijden we via Fatehpur Sikri in ongeveer 5 uur naar Agra. Fatehpur Sikri is een kleine stad in het noorden van India, net ten westen van Agra, gesticht door een 16e-eeuwse Mughal-keizer. Gedurende het Mughal Keizerrijk was Fatehpur Sikri 10 jaar lang de hoofdstad. Het centrum wordt gekenmerkt door rode zandstenen gebouwen. Je vindt hier een van de grootste moskeeën van India, de Jama Masjid. De enorme Buland Darwaza, ook wel ‘Door of Victory genoemd, is de poort naar deze oude moskee. Op deze plek vind je nog meer bijzondere historische bouwwerken, zo ligt de marmeren tombe van Salim Chishti vlakbij de moskee. Ook mag je het Jodha Bais Palace niet missen, een mix van hindoeïstische en Mughal-stijlen. Naast het paleis ligt de 5 etages hoge Panch Mahal, vanwaar je uitkijkt over Fatehpur Sikri.

Vervolgens rijden we naar Agra, een bijzondere stad. Tijdens de 16e en 17e eeuw was Agra de zetel van het keizerlijke Mughal-hof. Eén enkele familie domineerde India gedurende ongeveer 300 jaar. Deze familie staat bekend als de Grote Mughals.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maple Grand ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Agra - Taj Mahal
Dag 7: Agra - Taj Mahal
Vandaag bezoek je misschien wel een van de hoogtepunten van deze reis. Veel mensen denken aan dit bijzondere monument wanneer ze aan India denken: De Taj Mahal.

De Taj Mahal is een monument van de liefde. De Indiase mogol Sjah Jahan creëerde het als eerbetoon aan zijn vrouw Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. De Taj Mahal is misschien in het echt kleiner dan je verwacht (het is 58 meter hoog en 56 meter breed) maar de indruk die het achterlaat is immens. Dat komt door de uitstraling van het monument, het licht dat altijd in andere tinten over het marmer rolt en de ligging aan de Yemuna rivier (die je aanvankelijk niet eens ziet). Naar verluidt werkten in 22 jaar zo’n 20 duizend man aan de tombe. Dat was vooral omdat het witte marmer van 300 kilometer verderop moest komen. Het werd met honderden olifanten naar Agra gebracht.

Meng je na de lunch onder de lokale bevolking en wandel door de bazaar waar een zintuiglijke traktatie op je wacht. Proef traditionele Agra-snoepjes bij een 200 jaar oude banketbakkerij. Bewonder "zardozi", een oude vorm van ingewikkeld metalen borduurwerk. Lees meer over hoe de moderne Indiër zichzelf hervormt met behoud van zijn kleurrijke verleden.

's Avonds sta je bij zonsondergang in de Mehtab Bagh, een tuincomplex aan de overkant van de Taj Mahal dat tijdens recente opgravingen is blootgelegd. Bekijk de Taj Mahal vanuit een ander perspectief voordat je terugkeert naar je hotel.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maple Grand ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Agra - Orchha
Dag 8: Agra - Orchha
Vanochtend staat er een reis van ongeveer 4 uur op de planning. Na een vroeg ontbijt ga je per trein naar Jhansi, waar je weer op wordt gewacht en vervolgens per transfer naar Orchha wordt gebracht.

Orchha is een paradijs voor (hobby) fotografen en is een stad met veel historische betekenis. Orchha staat bekend om zijn grote paleizen, sierlijke tempels en opvallende forten, gelegen aan de oevers van de rivier de Betwa of Betravati.

Na de lunch maak je een stadstour door Orchha. De belangrijkste attractie van Orchha is het Orchha-fortcomplex, gelegen op een eiland aan de rivier. Het fortcomplex omvat een aantal paleizen om te bezoeken. Het eerste paleis, de Jahangir Mahal, werd in het begin van de 17e eeuw gebouwd door Bir Singh Deo ter gelegenheid van het bezoek van de Mughal-keizer en is een belangrijk monument. Het staat bekend om zijn delicate werk enerzijds en zijn sterke metselwerk anderzijds. Raj Mahal, het tweede paleis in dit fortcomplex, staat bekend om zijn muurschilderingen met religieuze thema's. De Rai Praveen Mahal, gewijd aan de 17e-eeuwse dichteres-muzikant, is het derde paleis en ligt te midden van goed aangelegde tuinen. Ook is de Laxminarayan-tempel een bezoek waard. Het is een unieke mix van tempel- en fortarchitectuur. De fresco's in deze tempel verbeelden sociale en seculiere thema’s en hebben hun levendige kleuren behouden.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Orchha Resort ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Orccha - Khajuraho
Dag 9: Orccha - Khajuraho
Vandaag rijd je verder (in ongeveer 4,5 uur) naar Khajuraho, een ander UNESCO werelderfgoed. Hier vind je een aantal zeer fraaie hindoeïstische en jain tempels. De tempels verbeelden een onschuldige vorm van liefde, het houtsnijwerk op de muren toont passie op de meest erotische maar esthetische manieren. Gebouwd tussen 950 en 1050 na Christus, toont de confronterende weergave een paradox met de conventionele Indiase idealen over erotiek.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Harmony ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Khajuraho
Dag 10: Khajuraho
Khajuraho is een geweldige plek om te bezoeken voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en kunst. Na het ontbijt ga je Khajuraho dan ook verder verkennen. De beste manier is om te beginnen met de westelijke groep monumenten en vervolgens door te gaan naar de oostelijke groep monumenten. Afgezien van de religieuze betekenis, zijn de tempels een bewijs van religieuze tolerantie, vrije wil en liberaal denken. Om deze reden is de hele stad Khajuraho ook beloond met de status van UNESCO-werelderfgoed. Oorspronkelijk waren er vijfentachtig tempels, maar eeuwen van invasies en plunderingen hebben het aantal teruggebracht tot slechts vijfentwintig.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hotel Harmony ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Khajuraho - Varanasi
Dag 11: Khajuraho - Varanasi
Vandaag reis je verder per vliegtuig naar Varanasi. Het centrum van religie, cultuur, kunst en onderwijs. Het is een van 's werelds oudste continu bewoonde steden. Deze 3000 jaar oude stad, gelegen aan de oevers van de heilige rivier de Ganges in Uttar Pradesh, is een bijzondere mix van majestueuze oudheid en een uitbundig heden, van spiritualiteit en een luidruchtig straatleven.

Varanasi vangt de essentie van India in al zijn glorie, rijkdom en diversiteit. Terwijl je door de doolhofachtige smalle steegjes van de stad slentert, word je overvallen door tal van bezienswaardigheden, geluiden en geuren. Een ding is zeker, een bezoek aan Varanasi zul je niet snel vergeten.

’s Avonds staat er een oriëntatiewandeling op het programma. Laat je meenemen om de smalle straatjes vol mensen, tempels, Ghats, fantastische eetstalletjes, koeien en stieren te verkennen. Een van de hoogtepunten van deze avond is waarschijnlijk de Ganga Aarthi. Ervaar de schoonheid van dit hindoeïstische ritueel waarbij licht wordt aangeboden aan goden en luister naar magische liederen die tot diep in de nacht worden gezongen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Comfort Inn ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Varanasi - Sarnath
Dag 12: Varanasi - Sarnath
Bekijk in de vroege ochtend de rustige kant van Varanasi vanaf een boot. Het is een bijzonder tafereel om te zien hoe de stad aan de heilige Ganges rivier wakker wordt en een nieuwe dag aankondigt vol voortdurende rituelen rondom leven en dood.

Na het ontbijt rijden we naar Sarnath, een belangrijk bedevaartsoord voor boeddhisten. Sarnath is namelijk de plek waar Gautama Boeddha zijn eerste preek hield in het Deer Park nadat hij verlichting had bereikt.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Comfort Inn ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Sarnath - Delhi - vlucht
Dag 13: Sarnath - Delhi - vlucht
Helaas komt er bijna een einde aan deze rondreis. Vandaag vlieg je van Varanasi naar Delhi. Indien de tijd het toelaat, kun je Delhi nog verder ontdekken. Na een overnachting in het hotel nabij het vliegveld, zal je de volgende dag naar huis vliegen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Bluemont Beacon ***
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Delhi - terugvlucht
Dag 14: Delhi - terugvlucht
Op een passend tijdstip word je naar het vliegveld gebracht. We hopen dat je genoten hebt van het bijzondere India en zien je graag nog eens terug om je te mogen rondleiden door India of door een van onze andere landen.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 13-daagse rondreis Wonderlijk India

Prijsinformatie

Prijzen zijn beschikbaar op aanvraag.

Inclusief

 • Overnachtingen in goede 3* hotels, incl. ontbijt
 • Transfers met air-conditioning tijdens de reis
 • Engelssprekende gids bij stadstours
 • Entreebewijzen
 • Cycle rickshaw tour in Delhi
 • Bazaar trail in Jaipur
 • Jeep tocht in Amber fort
 • Zonsondergang bij de Taj Mahal vanaf de tuinen van Mehtab Bagh
 • Trein van Agra naar Orchha (ervaring!)
 • Binnenlandse vlucht van Khajuraho naar Varanasi (let op: max 15 kg per persoon bagage)
 • Orientation walk in Varanasi
 • Boottocht op de Ganges
 • Binnenlandse vlucht van Delhi naar Delhi(let op: max 15 kg per persoon bagage)
 • Alle belastingen behorende bij bovenstaande

Exclusief

 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Persoonlijke verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering
 • Visum
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Delhi
Surya International ***
Jaipur
Harsoli Haveli ***
Agra
Maple Grand ***
Orchha
Orchha Resort ***
Khajuraho
Hotel Harmony ***
Varanasi
Comfort Inn ***
Delhi
Bluemont Beacon ***
14-Daagse rondreis Wonderlijk India
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
Prijs op aanvraag
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Delhi, Jaipur, Agra, Orchha, Khajuraho, Varanasi
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
India Delhi Spiritueel
Koken in Delhi
India Varanasi Ganges rivier Sadhu Baba in boot
India Taj Mahal Agra boog
India Delhi
India Jaipur Eten lunch
India Agra Cultuur
India Varanasi Ganges rivier heilig druk

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Dit veld mag niet leeg zijn.
Versturen

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's