Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

9-daagse rondreis Hokkaido

Een prachtige combinatie van verbluffende natuur en oude Japanse cultuur

9-daagse rondreis Hokkaido

Een prachtige combinatie van verbluffende natuur en oude Japanse cultuur

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
9 dagen / 8 nachten
VANAFPRIJS
€ 1996 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Sapporo, Sounkyo, Daisetsuzan, Rausu, Shiretoko, Akan National Park
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek het grote eiland Hokkaido per trein of huurauto
 • Deze 9 dagen zitten barstensvol natuur en oude Japanse cultuur
 • Naar Akan Mashu National Park voor het helderste meer op aarde
 • Zie het panoramisch uitzicht vanuit de kabelbaan naar Mount Kurodake
 • Geniet van de onsen, de typisch Japanse warmwaterbronnen
 • Shiretoko Schiereiland: het leefgebied van walvissen en bruine beren

Introductie

Er zijn niet zoveel bestemmingen die het hele jaar door de moeite waard zijn om te bezoeken, en waarvan het uiterlijk zo drastisch wijzigt als dat van het Japanse eiland Hokkaido. In de zomer vertedert het de reizigers met bloesem, in de winter met een verblindende laag poedersneeuw.

Hokkaido is echt een ander Japan, dan wat je in Tokyo en Kyoto ziet. Het bestaat uit prachtige bergen, uitgestrekte moerasgebieden en meren. En het heeft een andere culturele achtergrond. Ezochi, zoals het eiland aanvankelijk heette, was het leefgebied van de Jomon en later de Ainu. Deze inheemse bevolkingsgroep had een eigen taal en religie. Zij leefden van de jacht en de visserij en waren hier al voordat de rest van Japan tot wasdom kwam.

Er valt veel te beleven in Hokkaido: het bruisende Sapporo, Akan National Park (met zijn meren en vulkanen), Shiretoko Schiereiland (het leefgebied van walvissen en bruine beren), Daisetsuzan (neem de kabelbaan naar Mount Kurodake en ga wandelen) en natuurlijk heel veel warmwaterbronnen (onsen).

Je maakt deze reis per huurauto of de trein. Als je zelf wilt en kunt rijden, adviseren wij de route per auto af te leggen. Je bent iets flexibeler dan met de trein. Maar ook per trein hoef je niks te missen van het schitterende Hokkaido!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Sapporo
Dag 1: Sapporo
In Sapporo, de hoofdstad van Hokkaido, begint en eindigt deze 9-daagse rondreis.

De 'belangrijke rivier die door een vlakte stroomt' (want dat betekent Sapporo in de taal van Ainu, een inheemse bevolkingsgroep op Hokkaido) bestaat zo'n beetje sinds halverwege de 19e eeuw. De stad telde toen officieel 7 personen, inmiddels zijn dat er 2 miljoen.

Toch maakt Sapporo niet snel de indruk van een hele drukke stad. Al helemaal niet als je door het Moerenuma Park wandelt. Dit park is ontworpen door de bekende landschapsarchitect Isamu Noguchi.

Sapporo is niet alleen bekend als plaats waar in 1972 de Olympische winterspelen werden gehouden, maar ook vanwege het bier. Wil je daar meer over weten, bezoek dan het Sapporo Beer Museum. Ook chocolade liefhebbers zitten goed in Sapporo. Die verwijzen we graag door naar de fabriek in het Shiroi Koibito Park, meer een entertainment park dan een park met bomen. In het verlengde hiervan noemen we ook Susukino, centrum van het bruisende uitgaansleven van de stad.

Ook leuk om te bezoeken zijn de Nijo markt (heel veel vis) en het Historic Village, een openluchtmuseum dat de geschiedenis van Hokkaido op fraaie wijze verbeeldt.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hokke Club Hotel - Sapporo ***
(Twin Room)

Dag 2
Sapporo
Dag 2: Sapporo
Dag ter vrije besteding. Dit is onze tip.

Bezoek het Shikotsu-Toya National Park. Dit ligt op ongeveer anderhalf uur rijden ten zuiden van Sapporo. Het is een groot natuurgebied waarvan de twee meren Shikotsu en Toya het hart vormen. Beide meren zijn meer dan 100 duizend jaar geleden gevormd in de kraters van vulkanen. Er staan er hier meerdere, waarvan Mt. Yotei opvalt omdat deze helemaal vrij staat. Mt. Eniwa is actief en spuwt gassen.

Je kunt hier geweldig wandelen of naar een van de heerlijke onsen, warmwaterbronnen gaan. Voor dat laatste is het dorpje Noboribetsu een echte aanrader. Je bent dan ook in de buurt van het indrukwekkende vulkaanlandschap Jigokudani, de vallei van de hel. Geloof ons, die wil je zien!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hokke Club Hotel - Sapporo ***
(Twin Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Sapporo - Sounkyo (Daisetsuzan)
Dag 3: Sapporo - Sounkyo (Daisetsuzan)
Van Sapporo naar Sounkyo reizen kost je ongeveer 3 uur. Je rijdt zelf met je huurauto of neemt de trein.

Het onsendorpje Sounkyou ligt in Daisetsuzan, het grootste nationale park van Hokkaido. Als je de omgeving moet omschrijven zijn ruig en schilderachtig de juiste woorden. Sounkyo vinden we in een kloof waar ze de natuur zo treffend ongerept noemen. Zowel in de herfst als de winter zijn de kleuren prachtig. Het decor voelt als een directe uitnodiging om er te gaan hiken.

Loop bijvoorbeeld naar de 'man en vrouw' watervallen Ginga no Taki (de Melkweg Waterval) en Ryusei no Taki (de Vallende Ster Waterval) waar je de rauwe natuur van Hokkaido in al haar glorie kunt bewonderen. Niet voor niets heeft Daisetsuzan de bijnaam 'het speelterrein van de goden'. Mensen die verwijzen naar Mount Tomuraushi gebruiken een andere koosnaam: 'het dak van Hokkaido'.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto of trein. Trein van Sapporo naar Sounkyo (Hokkaido Rail Pass 7 dagen)
Accommodatie:
Kanko Hotel ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 4
Sounkyo (Daisetsuzan)
Dag 4: Sounkyo (Daisetsuzan)
Dag ter vrije besteding.

Gebruik vandaag gebruiken om nog veel meer van Daisetsuzan te ontdekken. Het is bijvoorbeeld hartstikke leuk om de kabelbaan naar de 1.984 meter hoge Mount Kurodake te nemen en van daaruit één van de vele prachtige wandelroutes door het kleurrijke landschap te lopen. De kabelbaan brengt je in een half uurtje naar het niveau van 1.300 meter. Het panoramische uitzicht onderweg is spectaculair.

Vergeet niet (nog eens) te genieten van een heerlijke onsen! Er liggen in deze omgeving meerdere idyllische onsendorpjes. Maak een wandeling die eindigt bij één van de warmwaterbronnen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Kanko Hotel ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 5
Sounkyo - Rausu (Shiretoko)
Dag 5: Sounkyo - Rausu (Shiretoko)
De reis vervolgt naar Rausu op het Shiretoko Schiereiland. Het is de toegangspoort van het Shiretoku National Park, dat op de Werelderfgoedlijst staat. Het natuurgebied is zowel aan land als in zee een feest voor natuurliefhebbers. Je vindt er watervallen, meren en warmwaterbronnen. In Shiretoko leven de meeste bruine beren van heel Japan. En in de wateren bij Rausu laten walvissen zich zo'n 200 keer per jaar zien.

Geniet vandaag van de onsen aan de oostkust van het schiereiland, ga beren en adelaars spotten, bekijk de schuivende ijsschotsen (in de winter), bezoek de Rausu Geiser of stap op een boot om -als je geluk hebt- walvissen te zien.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto of trein. Trein van Sounkyo naar Rausa (Hokkaido Rail Pass 7 dagen)
Accommodatie:
Daiichi Hotel **
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 6
Rausu (Shiretoko)
Dag 6: Rausu (Shiretoko)
Dag ter vrije besteding.

Je kunt vandaag dieper het park intrekken. Rijd bijvoorbeeld door de Shiretoko bergpas naar de westkust en geniet onderweg van het weidse uitzicht.

Hierna kun je de Shiretoko meren bezoeken en naar de prachtige Kamuiwakka Hot Falls gaan, een lange waterval die warmer wordt des te hoger je komt.

Ook is het mogelijk een cruise te maken aan de westkust van het schiereiland en zo de ruige kust vanaf zee te bewonderen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Daiichi Hotel **
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 7
Rausu – Akan National Park
Dag 7: Rausu – Akan National Park
Al in de jaren dertig, dus bijna honderd jaar geleden, werd het Akan Mashu National Park opgericht. Een teken dat de Japanners goed door hadden wat de waarde van dit gebied is. Het kost je ongeveer 2 uur om van Rausu naar Akan Mashu National Park te komen.

Het nationale park bestaat uit twee delen. Het oostelijke deel concentreert zich rond Lake Mashu, Lake Kussharo, de Zwavelberg Iozan en het centraler gelegen Kawayu Onsen. Het kleinere westelijk deel bestaat uit Lake Akan en de warmwaterbronnen van Akankohan Onsen

De meren in dit nationale park staan bekend om hun heldere wateren. Van Lake Mashu wordt gefluisterd dat het het helderste meer ter wereld is en bij uitstek het mooiste van Japan.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto of trein. Trein van Rausa naar Akan National Park (Hokkaido Rail Pass 7 dagen)
Accommodatie:
Akankoso Hotel ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 8
Akan National Park
Dag 8: Akan National Park
Dag ter vrije besteding.

Je kunt vandaag de Iozan, oftewel Zwavelberg, bezoeken. Die wordt zo genoemd omdat er een constante zwavelstoom uit de openingen van de actieve vulkaan komt.

Je kunt naar de Iozan vulkaan wandelen en ervoor of erna vanaf wat verder weg de dampen bekijken, want wandelen is hier geen straf.

Als je met eigen ogen wilt zien of Lake Mashu het helderste meer op aarde is, dan kun je dat het best doen vanaf een van de uitkijkpunten rond het meer.

Ten zuidwesten van Lake Akan vind je Mount Meakan, waar het vulkaanlandschap de moeite van een bezoek loont. De top vergt een stevige wandeling van een uur of 6 (maar je hoeft geen bergbeklimmersuitrusting te hebben. Goede schoenen en een gids voldoen).
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Akankoso Hotel ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 9
Akan Nation Park – Sapporo
Dag 9: Akan Nation Park – Sapporo
Dat was een prachtige verzameling natuur en Japanse cultuur. Toch weten we zeker dat je nog veel meer wilt zien van dit schitterende land.

Wij helpen je graag bij een verlenging van je reis. Laat het ons weten. Hoe dan ook, je reist vandaag via Sapporo terug naar Osaka of Tokyo.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto of trein. Trein van Kushiro naar Sapporo (Hokkaido Rail Pass 7 dagen)
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 9 daagse rondreis Hokkaido

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1996
3 personen€ 1996
4 personen€ 1996
5 personen€ 1996
6+ personen€ 1996
Prijzen zijn beschikbaar t/m 22-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 22-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • 8 overnachtingen in goede 3* hotels / ryokan (traditionele Japanse herberg)
 • Dagelijks ontbijt
 • 6 x diner, op de dagen 3 t/m 8
 • Hokkaido Rail Pass 7 dagen

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Binnenlandse vluchten
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Toeslag autohuur dag 3-9 i.p.v. Hokkaido Rail Pass: EUR 29 p.p. (N.B. internationaal rijbewijs is verplicht in Japan)
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Sapporo
Hokke Club Hotel - Sapporo ***
Twin Room
Sounkyo
Kanko Hotel ***
Japanse stijl kamer
Rausu
Daiichi Hotel **
Japanse stijl kamer
Akan National Park
Akankoso Hotel ***
Japanse stijl kamer
9-daagse rondreis Hokkaido
REISDUUR
9 dagen / 8 nachten
VANAFPRIJS
€ 1996 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Sapporo, Sounkyo, Daisetsuzan, Rausu, Shiretoko, Akan National Park
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 6 Michel, Reisspecialist Thailand en Vietnam
Reisexpert Michel

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Japan Hokkaido Daisetsuzan Asahidake mountain
Japan Hokkaido Sounkyo Ginga no Taki Falls
Japan Hokkaido Sounkyo Ginga and Ryusei watervallen in Sounkyo Gorge
Japan Hokkaido Shiretoko Bruine beer
Japan Hokkaido Sapporo stad
Japan Hokkaido Shiretoko Orkas in de Zee van Okhotsk dichtbij Shiretoko Peninsula
Japan Hokkaido Daisetsuzan Asahidake hike
Japan Hokkaido Shiretoko Goko Lakes en Shiretoko Mountains

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's