Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

13-Daagse rondreis Thailand, do it your way!

Zet je Thailand reis helemaal naar je eigen hand

Aanbieding

13-Daagse rondreis Thailand, do it your way!

Zet je Thailand reis helemaal naar je eigen hand

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
13 dagen / 12 nachten
VANAFPRIJS
€ 749 € 602
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Chiang Mai
VERTREKDATA
Dagelijks
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij
 • Budgetreis & op maat aanpasbaar
 • Ontdek Bangkok, de Stad van de Engelen
 • Ga fietsen langs de oude tempels van de oude koningsstad Ayutthaya
 • Reis met de nachttrein naar Chiang Mai, de parel van het noorden
 • Kanchanaburi: Olifanten? Waterval? Bridge on the river Kwai?

Introductie

Bij AsiaDirect maken we het graag leuk, maar ook gemakkelijk. Deze 13-daagse rondreis Thailand, do it your way! is daar een mooi voorbeeld van. Wij organiseren het vervoer naar een paar belangrijke locaties in Thailand, zoals Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya en Chiang Mai. En we regelen de hotels daar. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken of eindeloos dingen uit te zoeken.

Je weet dus waar je heen gaat, maar wat je daar allemaal precies gaat doen, dat bepaal jezelf. Om het nog gemakkelijker te maken, geven we je in deze reisbeschrijving wel alvast tips. Zo zet je je Thailand reis helemaal naar je eigen hand.

Wil je deze reis verlengen met strand of met een bezoek aan Khao Sok Nationaal Park? Dat kan, we bieden je veel mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op zodat we samen jouw reis helemaal perfect maken!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Thailand
Dag 1: Vertrek naar Thailand
4 toplocaties staan er op je programma voor Thailand. Je bepaalt zelf wat je gaat doen in Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya en Chiang Mai. Dit programma staat vol tips!

Vandaag vlieg je naar Bangkok, de vlucht is niet inclusief in de prijs maar wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Bangkok
Dag 2: Aankomst in Bangkok
Zodra je bent geland op de luchthaven van Bangkok staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen.

Vandaag kun je vrij besteden, rustig bijkomen van de vlucht en wennen aan het tijdsverschil. Rust lekker uit bij het zwembad of wandel alvast eens door de straten van Bangkok om een eerste indruk van deze immense stad te krijgen. Misschien heb je wel zin in een verkwikkende massage bij één van de vele lokale massagesalons!

‘s Avonds kun je gaan kijken op de populaire markt- en uitgaansstraat Khao San Road. Of ga naar een van de vele rooftop bars voor een drankje en een spectaculair uitzicht over de stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Luchthaven naar hotel per (mini)bus
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior kamer)

Dag 3
Bangkok
Dag 3: Bangkok
Je eerste volle dag in Bangkok. Wat ga je doen? Dit zijn een paar tips:

Fietstour: Maak een fietstour! De ‘Go Red Guided Tour’ gaat door historische buurten en langs de rivier naar Chinatown. Je fietst door smalle straatjes en ziet het alledaagse leven van de Thai. Ook steek je met de pont de Chao Praya rivier over naar het Princess Mother Memorial Park.

Wat Pho Tempel: Waarschijnlijk de populairste tempel voor reizigers in Bangkok. Er staan meer dan duizend boeddhabeelden, waarvan de 46 meter lange Liggende Boeddha de beroemdste is.

Chinatown: Bangkok heeft een van de grootste Chinese leefgemeenschappen buiten China. Er valt in Chinatown dan ook veel te beleven. Overdag is er overal markt en handel. In de avond komen de tafeltjes tevoorschijn en wordt het een openlucht restaurant.

Chatuchak Weekend Markt In de weekeinden trekt Chatuchak mensen van heinde en ver. Er wordt van alles verkocht, van tweedehands kleding tot snuisterijen en eten. Ook als je niks wilt kopen is het leuk om door de smalle straatjes te wandelen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Bangkok – Kanchanaburi
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi
Je wordt bij het hotel opgehaald en naar het treinstation gebracht, vanwaar je per lokale trein naar Kanchanaburi vertrekt. De route is erg indrukwekkend, omdat het deels hetzelfde traject is dat Nederlandse en andere krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog af hebben gelegd naar de werkkampen van de Birmaspoorlijn. Na ongeveer 3 uur kom je in aan in Kanchanaburi, word je opgehaald en naar het hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar treinstation per (mini)bus, Kanchanaburi naar hotel per (mini)bus
Accommodatie:
Good Times Resort ***
(Standaard kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Kanchanaburi
Dag 5: Kanchanaburi
Je hebt vandaag alle tijd om een of meerdere dingen in Kanchanaburi te ondernemen. Dit zijn onze tips:

Kanchanaburi Erebegraafplaats: Hier worden duizenden Nederlandse- en andere geallieerde krijgsgevangenen herdacht die omkwamen tijdens onmenselijke dwangarbeid aan de Birma spoorlijn.

The Bridge on the River Kwai: Natuurlijk mag de (door de gelijknamige film uit 1957) beroemde brug niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kanchanaburi. Dit was een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen. Nu een herinnering aan donkere dagen.

Treinrit Birmaspoorlijn: Maak een schitterende tocht per trein over het beruchte traject langs de Kwai rivier, nog altijd over houten viaducten.

De Erawan Watervallen: Bezoek één van de mooiste watervallen van Thailand: de Erawan watervallen. Hier vindt het water over een afstand van 1500 meter via 7 plateaus een weg naar beneden. Vergeet je zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim verkoeling te zoeken in het heldere water.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Good Times Resort ***
(Standaard kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Kanchanaburi – Ayutthaya
Dag 6: Kanchanaburi – Ayutthaya
Er is nog veel meer te zien. Onze chauffeur brengt je daarom vandaag naar Ayutthaya. Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een welvarende handelsstad en eigen koninkrijk, omdat het centraal op de route tussen China en India lag. Het werd niet alleen druk bezocht door handelaren, maar ook door diplomaten en kunstenaars. Er stonden paleizen, tempels en kloosters. Rond het jaar 1765 werd er flink gevochten om het koninkrijk. De Birmezen omsingelden Ayutthaya een paar jaar tot ziektes en uitputting een eind aan de strijd maakten. In 1767 werd de stad grotendeels vernietigd. Een paar tips:

Wat Chai Wattanaram: Deze tempel was de eerste die door koning Prasat Thong werd gebouwd en is een eerbetoon aan zijn moeder. Deze tempel werd in de achttiende eeuw door de Birmezen grotendeels vernietigd, maar de 35 meter hoge centrale stoepa en enkele andere stoepa's staan nog fier overeind.

Wat Mahathat: Gebouwd in 1374. De tempel bestaat uit een prang (toren) en verwoeste boeddhabeelden. Het meest bekend is echter het Boeddhahoofd dat tussen de wortels van een boom ligt genesteld. Hoe het hoofd er ooit terecht is gekomen is tot op de dag van vandaag een mysterie. Sommige mensen denken dat de Birmezen het hoofd hebben achtergelaten, nadat zij de tempel hadden verwoest.

Wat Phra Si Sanphet: Dit is één van de meest bekende tempels van Ayutthaya. Ooit lag de tempel binnen de muren van het koninklijk paleis en had deze een staande gouden Boeddha van 16 meter hoog. Tegenwoordig herinneren alleen de drie stoepa’s nog aan het bestaan van de tempel. Hier wordt de as van de belangrijkste koningen van Ayutthaya bewaard.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar Ayutthaya per (mini)bus
Accommodatie:
Krungsri River Hotel Ayutthaya ***
(Standaard kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Ayutthaya – Chiang Mai
Dag 7: Ayutthaya – Chiang Mai
Vandaag heb je alle tijd om Ayutthaya verder te verkennen want je reist pas in de avond verder. Je wordt naar het treinstation gebracht en reist per comfortabele 2e klasse nachttrein naar Chiang Mai. Door de airconditioning kan het wat fris aanvoelen, dus neem iets warms mee.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar treinstation per (mini)bus
Accommodatie:
Nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai
(2e klasse)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Chiang Mai
Dag 8: Chiang Mai
In de ochtend arriveer je in de hoofdstad van het noorden: Chiang Mai. Je wordt naar je accommodatie in het oude stadscentrum gebracht. En opnieuw enkele tips:

Wat Doi Suthep: Dit is de beroemdste tempel van Chiang Mai, genoemd naar de berg waarop de kleine maar indrukwekkende tempel ligt, zo'n 15 km buiten de stad. Je ziet niet alleen de tempel maar krijgt ook een supergoed uitzicht over de omgeving. Om bij de tempel te komen moet je de 309 stappen lange trap naar boven beklimmen.

Avondmarkt: Chiang Mai heeft een populaire en leuke avondmarkt. Je kunt er van alles kopen, van handwerk tot kleding, en je kunt er heerlijk street food eten.

Kookcursus: Ook als je niet heel goed kunt koken is het leuk een paar echte Thaise gerechten te leren koken. Wil je de geheimen van de Thaise keuken ontdekken? Je bezoekt eerst een markt in Chiang Mai voor de boodschappen. Tijdens de kookcursus leer je om 6 typische Thaise gerechten te bereiden. Zo maak je onder andere soep en een Thaise curry. Ook het toetje zal niet ontbreken!

Fietstour: Heb je in Bangkok gefietst? Is het goed bevallen en ben je benieuwd naar de omgeving van Chiang Mai? Met deze optionele excursie ga je Chiang Mai per fiets bekijken!

Of kijk hier eens voor andere leuke excursie mogelijkheden!
INCLUSIEF:
Transfer: Per minibus van het station naar het hotel
Accommodatie:
Sleep Guesthouse **
(Standaard kamer)

Dag 9 - 10
Chiang Mai
Dag 9 - 10: Chiang Mai
Dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Sleep Guesthouse **
(Standaard kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Chiang Mai - Bangkok
Dag 11: Chiang Mai - Bangkok
Dag ter vrije besteding. Aan het einde van de middag word je naar het station gebracht voor vertrek van de nachttrein naar Bangkok.
INCLUSIEF:
Transfer: Hotel naar treinstation per (mini)bus
Accommodatie:
Nachttrein Chiang Mai - Bangkok
(2e klasse)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Bangkok
Dag 12: Bangkok
In de ochtend arriveer je in Bangkok en word je naar het hotel gebracht voor je laatste overnachting. Je hebt dus nog een volle dag en een nacht om op souvenir jacht te gaan, nog snel een tempel te bezoeken waar je eerder geen tijd voor had of (nog eens) een drankje te doen in je favoriete rooftop bar.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Standaard kamer)

Dag 13
Bangkok
Dag 13: Bangkok
Je wordt op tijd naar d eluchthaven gebracht. Wil je je reis verlengen met een strandverblijf of met een bezoek aan bijvoorbeeld Khao Sok Nationaal Park? Wij bieden verschillende verlengingen aan! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 13 daagse rondreis Thailand do it your way

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 602
3 personen€ 611
4 personen€ 486
5 personen€ 515
6+ personen€ 448
Prijzen zijn beschikbaar t/m 15-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 30-08-2024 en 30-08-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Dagelijks ontbijt (m.u.v. dag 2, 8 & 12)
 • Alle transfers per (mini)bus volgens programma
 • Dagtrein Bangkok – Kanchanaburi (2de klasse, zitplaatsen)
 • Nachttrein Ayutthaya – Chiang Mai (2de klasse, airco)
 • Treinticket Chiang Mai – Bangkok (2de klasse, airco)

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Stoelreserveringen
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Bangkok
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
Superior kamer
Kanchanaburi
Good Times Resort ***
Standaard kamer
Ayutthaya
Krungsri River Hotel Ayutthaya ***
Standaard kamer
Ecovriendelijk
Ayutthaya
Nachttrein Ayutthaya - Chiang Mai
2e klasse
Chiang Mai
Sleep Guesthouse **
Standaard kamer
Ecovriendelijk
Chiang Mai
Nachttrein Chiang Mai - Bangkok
2e klasse
13-Daagse rondreis Thailand, do it your way!
REISDUUR
13 dagen / 12 nachten
VANAFPRIJS
€ 749 € 602
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Chiang Mai
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Thailand Ayutthaya hoofd van Boeddha
Thailand Chiang Mai Bevolkingsgroepen De kleurrijke bergstammen van Chiang Mai
Thailand Ayutthaya Wat Chai Wattanaram tempel
thailand bangkok chinatown
Thailand Chiang Mai Even voorstellen
thailand chiang mai doi suthep tempel
Thailand Chiang Mai Zonsopgang.
thailand bangkok rooftop10

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's