Home / Thailand / Bouwstenen & korte reizen / Grand Palace en kanalentocht

Grand Palace en kanalentocht

Vanaf: €73
Reisduur: 4 uur
Aanvang: Dagelijks
Selecteer
deze
bouwsteen!

Een leuke kennismaking met Bangkok! Allereerst bezoek je het beroemde Grand Palace. Een bezoek aan Bangkok is niet complete zonder dit markante bouwwerk. Binnen de paleismuren bevindt zich de Wat Phra Kaew tempel. Dit is het thuis van de schitterende smaragden Boeddha. Dit is het belangrijkste religieuze symbol voor de Thai. Daarna verken je Bangkok vanaf het water. Per longtailboot vaar je over de Chao Praya Rivier en haar zijkanalen, ook wel klongs genoemd. Gouden tempels, enorme wolkenkrabbers en houten huisjes op palen wisselen elkaar af.
 

Dagprogramma

Grand Palace en kanalentocht.In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per lokaal vervoer reis je naar het oude stadscentrum van Bangkok. Allereerst breng je een bezoek aan één van de meest bekende bouwwerken die de stad Bangkok rijk is, namelijk het Grand Palace. De gids zal je alles vertellen over dit bijzondere paleis dat van het einde van de 18e eeuw tot het midden van de 20e eeuw het thuis was van de Thaise koninklijke familie.

Binnen de muren van het Grand Palace bevindt zich bovendien de Wat Phra Kaew tempel. Deze tempel herbergt de smaragden Boeddha. Ondanks dat deze Boeddha slechts 66 cm meet, is dit het belangrijkste religieuze symbool voor de Thai. De Boeddha heeft drie kostuums. Deze komen overeen met de seizoenen, het droge seizoen, het regenseizoen en het koude seizoen.

Grand Palace en kanalentocht.Daarna ga je Bangkok vanaf het water verkennen. Per typische Thaise longtailboot doorkruis je de ‘levensaders’ van Bangkok. Doordat de wegen vaak erg druk zijn, kiezen veel Thai voor vervoer over het water. De belangrijkste rivier is de Chao Praya. Deze loopt dwars door de stad. Onderweg passeer je diverse tempels, afgewisseld door de meest luxe hotels. Wanneer je iets verder vaart zul je merken dat het steeds rustiger wordt en het landschap verandert. Veel mensen wonen langs het water, in huizen op palen. Regelmatig wordt hun post bezorgd door de postboot.  Ook varen er allerlei houten bootjes waarop eten wordt gekookt, veelal noodles.

Na ongeveer een uur komt er een einde aan de kanalentocht. Hierna word je terug gebracht naar je hotel in Bangkok.

Het is ook mogelijk om deze tour te reserveren met een bezoek aan de beroemde tempels Wat Arun en Wat Po. Zie hiervoor de Grand Palace, tempels en kanalentocht.

Informatie en prijzen

Aantal personen (privé tour)Prijs per persoon
1 persoon€116
2 personen€73
3 personen€64
4 personen€57
5 personen€50
6+ personen€46
Inclusief
  • Entreegelden
  • Boothuur
  • Engelssprekende gids
Exclusief
  • Optionele excursies
  • Maaltijden
  • Drankjes
  • Fooien
VervoerInclusief retourtransfer per lokaal vervoer vanuit je hotel in Bangkok.
ReiscodeTDT001

De prijzen zijn geldig t/m 31-10-2018.

Vrijblijvende offerte

Enthousiast geraakt door het bovenstaande? Bewaar dit onderdeel in 'jouw reisselectie' en wij maken vrijblijvend een reisplan voor je op maat! Klik op de knop hieronder om deze reis te selecteren. Simpel, geen verborgen kosten en altijd naar tevredenheid! Laat je door ons verrassen!

Selecteer deze bouwsteen »
Tip: Veel bouwstenen zijn als join-in of als privé-tour te boeken.
Geef ons jouw voorkeuren door en wij regelen het voor je!
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!