Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '10 redenen om Sri Lanka nu te bezoeken!'
Sri Lanka

10 redenen om Sri Lanka nu te bezoeken!

Julia » September 2021

Van buitengewoon mooie landschappen en spectaculair wildlife tot parelwitte stranden, Sri Lanka heeft het allemaal. Het is dan ook geen verrassing dat Sri Lanka bij de meeste mensen hoog op de bucketlist staat. Hier nog eens 10 redenen waarom Sri Lanka het bezoeken waard is.

1.  Het is nu te bereizen!

Na het lange wachten is er licht aan het einde van de COVID-19 tunnel. Sri Lanka laat weer toeristen binnen! Onder een aantal overzichtelijke voorwaarden kun je het mooie Sri Lanka weer gaan verkennen. Wanneer je volledig gevaccineerd bent, word je bij aankomst naar een Level 1 ‘Safe & Secure Certified’ hotel gebracht waar ze een PCR test afnemen. Als de uitslag negatief is ben je vrij om door Sri Lanka te reizen. Waar wacht je nog op? Pak je koffers in! Voor meer informatie rondom het kunnen reizen wanneer je wel/niet gevaccineerd bent, kun je uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen.

Sri Lanka Ahangama visserman
Visser in Ahangama

2. Waanzinnige treinreis

Door Sri Lanka, van Kandy naar Ella, loopt één van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens de 7 uur durende treinrit kom je langs vele groen gekleurde heuvels vol met theeplantages, hoge watervallen en waanzinnige uitzichten. Deze rit mag je eigenlijk niet missen wanneer je door Sri Lanka reist. Benieuwd naar meer? Lees dan ook eens deze blog over deze bijzondere tocht.

Ella 8
Treinreis van Kandy naar Ella

3. Stranden

Snorkelen, surfen of strandfeesten? Sri Lanka heeft voor iedere gelegenheid een prachtig strand. De mooiste stranden zijn te vinden aan de west- en zuidkust, met palmbomen, wit zand en koraalriffen. Tijdens je bezoek aan de westkust mag je het schattige havenstadje Galle, dat rijk is aan geschiedenis, zeker niet overslaan. Er is veel te ontdekken en je zult daarom ook niet snel uitgekeken raken.

Galle 2
Galle

4. Sri Lanka & de Malediven, dé ideale combinatie

De stranden van Sri Lanka zijn prachtig, maar wil je echt voor de bounty stranden gaan? Combineer je reis naar Sri Lanka dan met een aantal dagen genieten op de Malediven. De Malediven voelen echt als een waar paradijs en het is makkelijk te bereiken vanuit Sri Lanka. Binnen anderhalf uur vliegen ben je al op de Malediven. Ontsnap even aan de realiteit en geniet van één van de mooiste plekken ter wereld. Lijkt dit je wat? Kijk dan eens naar onze 17-daagse rondreis Sri Lanka en De Malediven.

Malediven Embudu Village 8
Embudu Village, Malediven

5. Bijzonder wildlife  

Een andere reden om Sri Lanka te bezoeken is om haar fantastische wildlife, in het water en op het land. Het Yala National Park heeft de meeste luipaarden per vierkante kilometer ter wereld, waardoor het makkelijker wordt om dit imponerende dier te spotten. Ook leven er meer dan 5000 olifanten door heel Sri Lanka. Het Minneriya National Park is één van de beste parken om olifanten te spotten.

Omdat Sri Lanka omringt is met water is de kans groot om dolfijnen, walvissen en het grootste dier ter wereld, de blauwe vinvis, te spotten. De beste tijd voor het spotten van deze dieren is tussen november en april. Wil je weten waar je precies moet zijn? Lees dan eens onze blog of neem contact met ons op!

Yala National Park 2
Nationaal park Yala

6. De Sri Lankaanse keuken

Als eiland, enkel omringd door water, is het niet gek dat vis Sri Lanka’s specialiteit is. Maar Sri Lanka heeft meer specialiteiten, zoals Kottu en Kokis. Kottu is een nationaal gerecht met roti platbrood, kruiden, knapperige groentes en vlees. Het proberen waard wanneer je Sri Lanka bezoekt! Kokis is een nagerecht van Nederlandse oorsprong, het is een gefrituurd koekje gemaakt van kokosnootmelk en rijstmeel. Sri Lankanen weten wel wat lekker eten is, dus laat je verrassen door de vele smaaksensaties!

shutterstock 1493405447 bowl variety traditional vegan sri lankan food different curries papadum rice sambol dal vegetables ella lanka asi 1
Traditioneel Sri Lankaans eten

7. Festivals & feestdagen

Bijna alle grote religies zijn gevestigd in Sri Lanka, daarom zijn er veel verschillende soorten feestdagen en dat heeft als gevolg een vol festivalkalender. Eén van de mooiste festivals beleef je in april tijdens het Aluth Avurudda – het Hindoeistisch en Boedistisch nieuwjaar. Twee dagen lang vieren de Sri Lankanen dit feest met muziek, heerlijk eten en vuurwerk. In juli of augustus is Esala Perahera een zeer belangrijk festival onder de boeddhisten. Dit festival is ook bekend onder de naam “Festival van de Tand” en wordt uitgebreid gevierd rondom de “Tempel van de Tand” in Kandy. De kleurrijke processies, olifanten, drummers en dansers geven dit festival een magische sfeer.

Dumbulla 1
Dumbulla Cave Temple

8. Duizenden jaren rijk aan geschiedenis

De geschiedenis van Sri Lanka gaat ongeveer 34.000 jaar terug. In 1505 was Sri Lanka deels gekoloniseerd door de Portugezen, in de eerste helft van de 17e eeuw door de Nederlanders en daarna door de Britten, die de theeplantages ontdekten. Sri Lanka werd in 1948 onafhankelijk en werd in 1972 een republiek. Deze geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat Sri Lanka een bijzondere mix van culturen, cultureel erfgoed en sierlijke tempels bezit. Zoals het Nederlandse Fort Jaffna en Fort Galle. Ook het stadje Nuwara Eliya, wat in het midden van de theeplantages ligt, is rijk aan geschiedenis. De stad is gesticht door de Britten en wordt nu ook wel ‘Little England’ genoemd.

Nuwara Eliya 2
Theeplantages in Nuwara Eliya

9. Veel werelderfgoederen

De vele gebeurtenissen, die zich in het verleden hebben afgespeeld, hebben er voor gezorgd dat Sri Lanka nu maar liefst 8 UNESCO werelderfgoederen heeft. Dat zijn onder andere de opvallende rots Sigiriya (Leewenrots), de rotstempel van Dambulla en de archeologische schatten van Polonnaruwa. De Dambulla-grottempel is zeker het bezoeken waard. Deze tempel bestaat al sinds de 1e eeuw voor Christus. Het verbazingwekkende complex van 5 grotten werd eerst gebruikt als toevluchtsoord door de oude koning Valagamba, die bij het herwinnen van zijn troon opdracht gaf om prachtige beelden uit de rotsen te hakken.

Galle Fort ligt op een klif op het zuidwestelijke puntje van Sri Lanka en biedt het best bewaarde voorbeeld van een door de Europeanen gebouwde vestingstad in Azië. Het werd gebouwd door de Portugezen en uitgebreid door de Nederlanders in de 17e eeuw en is nu een UNESCO Werelderfgoed.

Polonnaruwa 3
Polonnaruwa

10. Sri Lanka biedt een combinatie van alles

Veel bijzondere bezienswaardigheden, een ongerepte jungle in de bergen, grote velden met theeplantages en een enorme diversiteit aan wilde dieren. Op vakantie naar Sri Lanka is voor ieder wat wils! Als je van actief houdt, toch liever wilt relaxen onder de vele palmbomen of door de oudste steden van de wereld wilt slenteren, het kan in Sri Lanka. Een heerlijke mix van verschillende culturen, feesten en gerechten. Bijkomend voordeel is dat dit alles op een relatief klein gebied te ontdekken is, waardoor de reisafstanden klein zijn. Kortom, Sri Lanka is een absolute must see!

Enthousiast geworden over Sri Lanka? Neem contact met ons op!

Dumbulla 2
Dumbulla
Julia, auteur van het artikel 10 redenen om Sri Lanka nu te bezoeken!

Julia

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Sri Lanka
Tips
Top 10