Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Mijn mooiste rondreis op Bali en Java'
Indonesië

Mijn mooiste rondreis op Bali en Java

Aisya » Februari 2023

Staat Indonesië hoog op jouw bucketlist, maar twijfel je toch nog een beetje? Laat mij je dan overtuigen om wel te gaan! Al zeg ik het wel, wie kan dat beter dan iemand die geboren en getogen is op Bali? Enthousiast geworden na het lezen van dit artikel, kijk dan voor meer inspiratie naar deze Indonesië rondreizen!

Mijn naam is Aisya en ik loop momenteel stage bij AsiaDirect. Ik ben geboren op Bali en heb daar 9 jaar gewoond. Sinds ik in Nederland woon ben ik drie keer teruggeweest, dus je zou kunnen zeggen dat ik Indonesië door de ogen van een bewoner en een toerist heb meegemaakt. Eén ding is zeker, Indonesië verveelt nooit! Laat me mijn leukste en meest bijzondere reis met je delen. Alle keren dat ik terug ben geweest waren bijzonder, maar toch is mijn laatste rondreis door Bali en Java in 2019 het meest onvergetelijk en hier is waarom…

Ubud, Bali

De beste plek om je rondreis te starten is zonder twijfel Ubud! Ubud staat bekend als het culturele centrum van Bali. Alles waar je naar op zoek bent is hier te vinden. Van een mooi stukje kunst tot designerkleding en het lekkerste eten… Echt alles is hier te vinden. Na een rondje door het centrum te hebben gemaakt en te hebben genoten van de cultuur om me heen, ben ik naar mijn volgende stop gegaan, de Bali Swing.

Bali Swing

Dat de landschappen in Indonesië prachtig zijn, is algemeen bekend. Uit het raam kijken tijdens een autorit is al een beleving op zich. Maar de Bali Swing in Ubud, daar kijk je je ogen uit! Niet alleen heb je uitzicht op het landschap met adembenemende rijstvelden en bijzondere watervallen, je kan van dit uitzicht genieten terwijl je schommelt. Er zijn meerdere schommels met verschillende hoogtes van 10, 15, 20 en 78 meter. Op welke schommel je ook zit, het voelt alsof je vliegt! En nog een extraatje… Bij de Bali Swing hebben ze leuke restaurantjes waar je heerlijk kunt eten of een drankje kunt doen en tegelijkertijd kunt genieten van het mooie uitzicht!

Indonesie Ubud Schommel
Bali Swing, Ubud

Jawa Timur, Java

Jawatan Benculuk

Na een goed begin van de reis in Ubud, is het tijd om naar Java te gaan. Tijdens mijn rondreis door Java zijn we op pad geweest met een Jeep, wat een super bijzondere en avontuurlijke ervaring is! Onze eerste stop is bij Jawatan Benculuk. Jawatan Benculuk is een bos, maar niet zomaar één… Er zijn veel bossen te vinden in Indonesië, maar het bos van Jawatan Benculuk is toch wel één van de meest bijzondere bossen. Eén stap in dit bos en het voelt alsof je in The Lord of The Rings bent beland. De bomen die elkaar overlappen creëren de ‘enge’, maar bijzondere sfeer van dit bos.

Jawatan Benculuk Jawa Timur Java Indonesie
Jawatan Benculuk

Taman Nasional Meru Betiri / Sukamade

En door naar de volgende stop… Taman Nasional Meru Betiri. Ons bezoek aan het Taman Nasional Meru Betiri is denk ik wel één van de leukste dingen van mijn rondreis, een moment om nooit te vergeten! Met de jeep door de jungle zijn we drie uur onderweg, voordat we daadwerkelijk in het park aankomen. Tijdens de rit is er veel te zien, waardoor je eigenlijk niks anders wilt doen dan genieten van het prachtige uitzicht! Zonder te overdrijven, kijk je je ogen uit naar de adembenemende bergen, zee en dieren die je tegenkomt. Eenmaal aangekomen bij het park rijd je door een dorp waar nog veel bewoners wonen. Je zou het niet verwachten maar ze hebben hier echt alles. Van woonwijken en eettentjes tot scholen voor de kinderen. Ook word je erg verwelkomd. Elk bewoner die je ziet, begroet je enthousiast of wil een praatje met je maken. 

Jeep Taman Nasional Meru Betiri Sukamade Jawa Timur Java Indonesie
Op reis met de Jeep naar Taman Nasional Meru Betiri / Sukamade

Eenmaal aangekomen bij ons verblijf, hebben we een momentje voor onszelf om alles uit te pakken en te settelen. Het verblijf is niet superluxe, wat ook prima is, want zo krijg je het authentieke gevoel en beleving! Het voelt daardoor alsof je leeft onder de mensen die hier wonen. Voor mij is het dan net alsof ik zelf weer in Indonesië woon. Wat ik altijd het fijnste vind aan Indonesië is dat de mensen je heel erg verwelkomen, daardoor voel ik me altijd thuis, hoelang ik er ook niet ben geweest. In de avond zijn we gezellig met de bewoners gaan eten en zijn we daarna naar het strand gegaan.

Schildpadden Taman Nasional Meru Betiri Sukamade Jawa Timur Java Indonesie
Schildpadden vrijlaten op het strand in Taman Nasional Meru Betiri / Sukamade

Voordat ik vertel wat we op het strand hebben gedaan, zal ik eerst uitleggen wat Taman Nasional Meru Betiri eigenlijk is. Taman Nasional Meru Betiri is zoals de naam al zegt een nationaal park waar veel natuur en loslopende dieren te zien zijn. Als je verder het park in gaat, kom je bij Sukamade. Sukamade is een plaats aan het strand waar bedreigde schildpadden worden beschermd. Tijdens ons avond avontuur op het strand, hebben we gezien hoe de schildpadden hun eitjes leggen en verstoppen voor hun vijanden. Vroeg in de ochtend zijn we nogmaals naar het strand gegaan om te zien hoe de baby schildpadjes uit hun ei komen. Vervolgens hebben we ze losgelaten op het strand en gezien hoe ze richting de zee waggelen. Wat ik ook super vind, is dat er rondom je verblijf apen rondlopen! Ze zijn enorm schattig en soms misschien toch een beetje eng. Maar pas op… Als je even niet oplet kunnen ze eten uit je handen pakken! 😛 

Taman Nasional Meru Betiri

Pemuteran, Bali

Bukit Kursi

Na een onvergetelijke reis op Java te hebben gemaakt, zijn we met de boot teruggekeerd naar Bali. Hier begint ons bezoek aan het prachtige Pemuteran. In Pemuteran hebben we gekozen voor een verblijf in een resort genaamd Taman Sari en het is schitterend daar! Niet alleen hebben we een villa met zwembad, het resort heeft ook nog eens een privé strand met restaurants en cafés eromheen. Het voelt alsof je in het paradijs bent beland! Na heerlijk te hebben gegeten aan het strand, zijn we doorgegaan naar onze volgende stop Bukit Kursi. Bukit Kursi is een bergtop vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Het is eerst wel een workout om de trappen op te komen voordat je op het toppunt bent, maar het is het zeker waard! Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe mooi het uitzicht is. Als pluspunt heb je er ook een schommel waarop je optimaal van het uitzicht kan genieten! Een aanrader is om Bukit Kursi tijdens zonsondergang te bezoeken; een bijzondere ervaring!

Tip: bij Pemuteran ligt het onbewoonde eiland Menjangan. Daar kan je ongelofelijk mooi snorkelen! Ga op zoek naar Nemo, zeepaardjes en alle andere tropische vissen tijdens een snorkelexcursie.

Bukit Kursi Pemuteran Bali Indonesie
Bukit Kursi

Menjangan Island West Bali National Park

We zijn de ochtend begonnen met een heerlijke ontbijt aan het strand en zijn daarna doorgegaan naar het Menjangan Island West Bali National Park. De letterlijke vertaling van Menjangan is hert. Je vindt hier dan ook veel herten. Aan het begin van dit park heb je een hoog uitkijkpunt vanwaar je een supermooi uitzicht hebt over het gehele park.

Menjangan Island West Bali National Park Pemuteran Indonesie
Menjangan Island, West Bali National Park

Na te hebben genoten van het prachtige uitzicht kregen we van de gids een tour door het park met een busje waar je bovenop in de buitenlucht zit. Ook tijdens deze tour kijk je je ogen uit. Niet alleen van de prachtige natuur, maar ook van de herten die af en toe langslopen! De tour eindigt op het terras aan het water waar je kan eten of een drankje kunt doen. Ook zal je hier genieten van het uitzicht op het water en de herten.

Menjangan Hert Pemuteran Bali Indonesia
Menjangan Island, West Bali National Park

Karangasem, Bali

Gunung Agung

Onze volgende stop is het adembenemende Karangasem. Hier zijn we gestart met een bezoek aan Gunung Agung. Gunung Agung is één van actieve vulkanen op Bali. Apart van het feit dat de vulkaan een prachtige verschijning is, kan je ook optimaal genieten van de natuur waarmee de Gunung Agung omringd is! 

Gunung Agung Karangasem Bali Indonesie
Gunung Agung

Sunset Point Amed

Na ons bezoek aan de Gunung Agung zijn we doorgegaan naar ons verblijf om even uit te rusten en bij te komen. We hebben voor een verblijf in een hotel gekozen, waar we een accommodatie aan het water hebben. Over het uitzicht is er dus zeker niks te klagen! Om de dag af te sluiten zijn we gaan eten bij Sunset Point Amed. Sunset Point Amed is een restaurant waar je kunt eten of een drankje kunt doen, waarbij je er een prachtig uitzicht op de vulkaan voor terug krijgt. Psst, één tip… Wanneer je naar Sunset Point Amed tijdens de zonsondergang gaat, zal je één van de mooiste zonsondergang van je leven meemaken!

Sunset Point Amed Karengasem Bali Indonesie
Sunset Point Amed

Tenganan Pegringsingan Desa Bali Aga 

We zijn geëindigd met onze rondreis in Karangasem bij de Tenganan Pegringsingan Desa Bali Aga. Dit dorp in Karangasem was in de jaren 70 een afgezonderde samenleving in de archipel. Wat dit dorpje zo bijzonder maakt zijn de originele tradities, ceremonies en regels. Ook staat het dorpje bekend om zijn unieke dorpsindeling en architectuur. Het is zeker leuk om te zien hoe de mensen hier nog steeds hetzelfde leven als in de jaren 70!

Indonesie Bali Oost bali mensen bij Besakih tempe
Tenganan Pegrisingan Desa Bali Aga

Gianyar, Bali

Bali Sawah Indah Villa

Helaas komt ook aan deze reis een einde… Onze rondreis eindigt bij het Bali Sawah Indah Villa. Hier hebben we 2 dagen om nog lekker te relaxen voordat we weer terug naar Nederland vliegen. Voor ons verblijf hebben we gekozen voor een bungalow en meer tevreden kunnen we niet zijn! Wat zo leuk is aan de bungalow is de architectuur en het interieur. De bungalow is gestyled in het thema van echte Balinese kunst! Ook is de eigenaar van deze villa super vriendelijk en vindt ze het leuk om samen met de gasten te eten of een praatje te maken. De service is in ieder geval optimaal!

Bali Sawah Indah Villa Gianyar Bali Indonesie
Bali Sawah Indah Villa

Het einde

Zonder twijfel mogelijk zou ik zeggen dat deze rondreis de beste reis is die ik ooit heb gemaakt in Indonesië! Ik heb super veel gezien en gedaan en heb van geen één moment spijt. Heel mijn rondreis heb ik mijn ogen uitgekeken en genoten! Hopelijk heb ik jou kunnen overtuigen met mijn reisverhaal en wacht je niet langer tot het boeken van je reis! 

Eén aanrader is om deze 17-Daagse rondreis Java en Bali eens te bekijken. Net als mij zal je dan gegarandeerd veel te zien krijgen tijdens deze rondreis! Neem gerust contact met ons op voor vragen over het plannen van je volgende reis!

Aisya, auteur van het artikel Mijn mooiste rondreis op Bali en Java

Aisya

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!