Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 10 Leukste excursies in Indonesië'
Indonesië

Top 10 Leukste excursies in Indonesië

Sanne » April 2021

Voor ieder wat wils

Indonesië is een immens land met heel veel eilanden die in allerlei opzichten van elkaar verschillen. Er zijn dan ook heel veel leuke excursies in Indonesië te doen. Hierdoor is het samenstellen van een top 10 van de leukste activiteiten bijna ondoenlijk. En toch hebben we het voor jou geprobeerd. Door onze jarenlange ervaring in Indonesië kennen we veel activiteiten en weten we wat veel van onze reizigers leuk vinden. Mocht je geinteresserd zijn in een tour, dan kun je altijd even contact met ons opnemen. Zo kun je bijvoorbeeld een losse excursies boeken of een rondreis samenstellen met een aantal excursies daarin verwerkt. Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Uiteraard volledig vrijblijvend.

1. Snorkelen nabij Menjangan eiland op Bali

fi Indonesie Snorkelen in Bali Koraal Snorkeltour Tulamben 1
Snorkelen in de baai va Tulamben

Snorkelen is altijd een leuke activiteit, maar snorkelen in de baai van Tulamben is het extra leuk om te doen. Tijdens deze snorkeltocht ga je terug in de tijd en ontdek je een oud Amerikaans oorlogsschip. Deze is hier tijdens de Tweede Wereldoorlog gezonken! Hij ligt op slechts 3 meter diepte en dat betekent dat je hem van heel dichtbij kunt beleven. Vissen in alle kleuren van de regenboog hebben hier in het wrak hun schuilplek gevonden. Dit is een hele leuke excursie om wat historie op te doen tijdens je vakantie en te genieten van de prachtige onderwaterwereld van Bali.

2. Fietsen op Bali

Indonesie Bali Ubud fietsen
Fietsen op Bali is leuk voor jong en oud

Een originele manier om Bali te verkennen is door op de fiets te springen. Door van de drukte en toeristen weg te fietsen, ontdek je het bijzondere platteland en leer je een andere kant van Bali kennen. De lokale kinderen staan enthousiast naar je te zwaaien en de ouderen maken maar wat graag een praatje met je als je door hun dorp rijdt. Zo beleef je de Balinese cultuur op zijn best en fiets je door groene gebieden met prachtige vergezichten. Verken een traditioneel Balinees huis en een lokale dorpstempelen. Bekijk van dichtbij hoe de lokale bevolking leeft buiten de toeristische gebieden. Bewonder het mooie uitzicht op de indrukwekkende Batur Vulkaan en het Batur meer vanuit Kinamani. Eindig de reis met een heerlijk lunch buffet tussen de rijstvelden. Deze fietsexcursie is voor de reiziger die meer dan alleen de Balinese stranden wil zien!

3. Spookdiertjes en tropische vissen in Noord-Sulawesi

fi Indonesie Manado Tarsius Spookdiertje Onderwater Paradijs Spookdiertjes en de Minahasa in Noord Sulawesi 1
Het spookdiertje

Het minder bekende eiland Sulawesi heeft veel te bieden. Veel van de bijzondere plekken om te bezoeken zijn in het noorden van het eiland te vinden. Noord-Sulawesi staat bekend als een van de mooiste plekken om te duiken of te snorkelen, met name de diverse onderwaterwereld van de Bunaken. In het noorden vind je teven het kleinste half-aapje ter wereld, het spookdiertje. Dit bijzondere diertje komt tot leven zodra het donker wordt. Naast de ongelofelijke natuur heeft het eiland op het gebied van cultuur ook heel veel te bieden. Wist je bijvoorbeeld dat men van de lokale bevolking zegt dat ze alles op 4 poten eten behalve stoelen. Zo verkopen ze bijvoorbeeld ratten en honden op de lokale markt ter consumptie. Verder kun je in het noorden het Tondano meer vinden en de Minahasa hooglanden. Noord-Sulawesi is met name geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een bijzondere vakantie zonder massa toerisme. Geloof ons, Noord-Sulawesi zal je blik op de wereld verbreden en absoluut niet teleurstellen.

4. Fietsen rondom het Toba meer op Sumatra

fi Indonesie Toba Meer Samosir per boot en door naar Brastagi of Medan 1
Toba Meer, Samosir

Op Sumatra kun je een prachtige fietstocht maken rondom het Tobameer, nabij de stad Medan. In dit meer bevindt zich het eiland van Samosir. Dit gebied is aangenaam rustig en wordt omringd door groene heuvels waar veel traditionele huizen in Batak-stijl te vinden zijn. De omliggende dorpjes kennen een bijzondere geschiedenis met gevreesde krijgers en koppensnellers. Het is geen groot eiland en daarom perfect met de fiets te verkennen. Je kunt de authentieke dorpjes van de lokale Batak cultuur bekijken, inclusief de plek waar vroeger de beruchte zittingen plaatsvonden. De gids weet dit tot in detail te vertellen… Ben je op zoek naar een actieve excursie in een rustige omgeving die cultuur en natuur combineert, dan is deze fietstocht echt iets voor jou!

5. Op zoek naar Orang Oetans op Indonesisch Borneo

Indonesie Dieren Kleine en grote Orang Oetans 1
Orang Oetans

Staat het altijd al op je bucketlist om oog in oog te staan met echte Orang Oetans? Ga dan mee op deze excusie en trek door de jungle van Kalimantan op zoek naar deze mensapen. De beste manier om deze jungle van het Kutai National Park te bereiken is per motor-kano. Via de Sangatta rivier vaar je steeds dieper de jungle in. Je overnacht in het regenwoud en hebt zo alle tijd om naar de verschillende dieren op te zoeken. Er leven hier niet alleen Orang Oetangs, maar ook makaken, krokodillen, neusapen (ook wel ‘Hollandse aap’ genoemd!) en zo’n 600 verschillende soorten tropische vogels. Dit is een excursie om nooit meer te vergeten.

6. Wandelen tussen de rijstvelden op Bali

fi Indonesie Wandelen door de rijstvelden
Wandelen door de rijstvelden

De Balinese rijstterassen staan bekend als ‘s wereld mooiste rijstvelden. Een aantal van deze Balinese rijstvelden staan zelfs op UNESCO’s werelderfgoedlijst! Dit betekent dat wandelen door deze adembenemende velden eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Bali. Geniet van de gifgroene rijstterrassen terwijl je een aantal kleine dorpjes verkent. Als je de wandeling vroeg begint. kun je de boeren nog zien werken en is het ook nog niet zo warm. De gids vertelt je maar al te graag over het unieke Balinese irrigatiesysteem, Subak genaamd. Een erg indrukwekkend waterbeheerssysteem, waar tempels ook onderdeel van uitmaken.

7. De actieve Bromo vulkaan op Java

fi Indonesie Zonsopkomst bij de Bromo Vulkaan 1
Zonsopkomst bij de Bromo vulkaan

De bekendste vulkaan op het eiland Java in Indonesië is de Bromo. Deze vulkaan staat vooral bekent om zijn magnifieke zonsopkomsten. De vulkaan is onderdeel van het Tengger massief. Bijzonder is dat de Bromo zelf wordt omringd door 4 andere vulkanen. Dit maakt dit gebied en de uitzichten die je hier bent zeer indrukwekkend. Iedereen die hier is geweest is het er over eens, dat het lijkt alsof je op de maan bent geland. Het heeft iets magisch… Je kunt de vulkaan zelf ook nog op. Via een trap klim je naar de rand van de actieve vulkaan. Best spannend om zo die krater in te kunnen kijken!

8. Zonsopkomst bij de Borobudur op Java

fi Indonesie Boeddhistische Tempel Zonsopkomst bij de Borobudur
Zonsopkomst bij de Borobudur

De zonsopkomst bij de Borobudur tempel op Java is een andere zonsopgang die ongelofelijk indrukwekkend is. Dichtbij de Yogyakarta, een levendige studentenstad, ligt de grootste Boeddhistische tempel ter wereld! Je beklimt deze tempel terwijl het nog donker is, zodat je op tijd bent om van bovenaf de zonsopgang te kunnen bewonderen.. Je hoort de dieren in de omliggende jungle uit hun nachtrust ontwaken, langzaam wordt het licht en zie je meer en meer van de immense tempel, de dichte jungle en het platteland opdoemen.

9. Kookcursus op Bali

fi Indonesie Balinese kookcursus 1
Maak en proef het echte Indonesische eten

De manier om de kunst van het Balinese koken te ontdekken is met een heerlijk kookcursus op Bali. Zo leer je de heerlijkste gerechten te bereiden. Een lokale kok leert je de kneepjes van het vak met enkel verse ingrediënten. De verse kruiden, groenten en specerijen ga je eerst zelf op de markt in Ubud inslaan.. Daarna verwerk je dit in de gerechten en geniet je van je eigen gemaakte maaltijd. Met de recepten op zak kun je dit thuis weer proberen! Je vrienden en familie zullen onder de indruk zijn van jou (nieuwe) kookkunsten.

10. Wildwater raften op Bali

Indonesie Bali Raften 03 1
Wildwater raften op Bali

Ben je op zoek naar sportieve spanning tijdens je relaxte strandvakantie op Bali? Ga dan wildwater raften! Raften kun je hier op verschillende niveaus en daarom is deze activiteit goed te doen met bijvoorbeeld een groep vrienden of met het hele gezin! Het raften geeft een adrenaline stoot op ieder niveau en wordt altijd begeleid door professionele mensen. Een leuke tip: neem een waterdichte camera mee om indrukwekkende foto’s te maken. Op die manier hou je een herinnering over van deze speciale activiteit.

Sanne, auteur van het artikel Top 10 Leukste excursies in Indonesië

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Indonesië
Activiteit
Tips
Top 10

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!