Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '10 unieke Indiase vruchten'
India

10 unieke Indiase vruchten

Marjolein » Mei 2021

India, kenmerkt zich door uiteenlopende klimatologische omstandigheden, variërend van de koude Himalaya tot de tropische gebieden in Zuid-India. Hierdoor is India een van de grootste fruitproducenten ter wereld. India kent een aantal zeldzame en kleine vruchten die vooral door de lokale bevolking worden gegeten. Hier zijn een paar exotische, zeldzame fruitsoorten die je in India kunt krijgen en wellicht wilt proberen tijdens je reis!

1. Jungli Jalebi / Kodukkapuli

India fruit eten food Jungli Jalebi
Jungli Jalebi

Deze groen-roze Junbli Jalebi (of Kodukkapuli) peulen lijken op het Indiase snoepje Jalebi. Ze bevatten glanzende zwarte zaden omhuld in een zoet en eetbaar vruchtvlees. Hoewel het vruchtvlees rauw gegeten kan worden of tot een drankje gemaakt kan worden dat lijkt op limonade, worden de pittige zaden gebruikt in curry’s. Deze vrucht zal je voornamelijk in het zuiden van India tegenkomen.

2. Carambola (Star Fruit)

India fruit food eten Carambola
Carambola

Deze vrucht is misschien wat minder onbekend. De Carambola wordt ook wel Sterfruit genoemd en heeft een wasachtige, eetbare schil. Terwijl de onrijpe exemplaren groen van kleur en zuur van smaak zijn, hebben de gerijpte een duidelijke gele kleur, met lichtbruine ribben die zoet zijn. Het fruit wordt in heel India verbouwd, maar vooral in de zuidelijke delen.

3. Buddha’s Hand (Fingered Citron)

India fruit eten food Buddha's Hand
Buddha’s Hand

Deze exotische vrucht ziet eruit als een klonterige citroen met langwerpige, gele tentakels die lijken op knoestige menselijke vingers. De vrucht is aromatisch en heeft een milde en pittige smaak. In tegenstelling tot andere citrusvruchten bevat Buddha’s Hand geen vruchtvlees of sap. Sommige geleerden geloven dat de migrerende boeddhistische monniken in India de vrucht in 400 na Christus met zich meedroegen naar China. De vruchten van Buddha’s Hand worden gekweekt in Noordoost-India.

4. Langsah / Lotka (Langsat)

India fruit eten food Langsah
Langsah

Dit kleine, doorschijnende, bolvormige fruit is vrij zuur als het onrijp is, maar zoet als het rijp is met een smaak die lijkt op een bitterzoete grapefruit. Deze vrucht wordt alleen gekweekt in een aantal regio’s in Oost- en Zuid-India (vooral in de Nilgiri-Hills).

5. Mangustaan (Mangosteen)

Thailand Mangosteen fruit thailand
Mangosteen

Deze tropische vrucht is geurig en de paars-kastanjebruine schaal omringt een witte, zoetige, vlezige vrucht. De smaak van de vrucht is zacht en aards en lijkt qua smaak op mango. Mangosteen is de nationale vrucht van Thailand. Ze groeien goed in de zuidelijke delen van India.

6. Japani Phal (Persimmon)

India fruit eten food Japani Phal
Japani Phal

De meeste lezers kennen deze waarschijnlijk als Sharonfruit, Kaki of Persimoen. Japani Phal is de lokale, Himachali-naam van deze exotische, oranje-rode, weelderige vrucht. Het gerijpte fruit is zacht, zoet en een waar genot. De vrucht komt oorspronkelijk uit China en werd in het begin van de 20e eeuw door Europese kolonisten in India geïntroduceerd. De vrucht wordt gekweekt in Himachal Pradesh, Jammu en Kasjmir, Uttarakhand en Nilgiri Hills.

7. Ambarella (Indian Hog Plum)

India fruit eten food Ambarella
Ambarella

Een rijpe Ambarella, ook wel wilde mango genoemd, heeft de zuurgraad van een onrijpe mango en de zachte zoetheid van ananas. Ze kunnen worden verwerkt als sap of als smaakstof voor in fruitige cocktails. Maar je kunt ze ook eten als augurk of in eenvoudige plakjes, bestrooid met zout en rode chilipoeder. De vrucht wordt geteeld in Tamil Nadu, Kerala, Karnataka, Maharashtra en Goa.

8. Karonda (Carandas Cherry)

India fruit eten food Karonda
Karonda

Karonda’s zijn wilde bessen die rijk zijn aan voeding. Het vruchtvlees van de onrijpe vruchten is heerlijk en als ze rijp zijn fungeren ze als een goede vervanger voor veenbessen. De vruchten worden vaak gebruikt in jam. Karondas worden gekweekt in de Siwalik-heuvels van Bihar en West-Bengalen, de West-Ghats en de Nilgiri-Hills.

9. Targola / Taal (Ice Apple of Sugar Plum fruit)

Met een stijve bruine buitenkant en een geleiachtige binnenkant is de Taal-vrucht een verkoelende traktatie in het hete zomerseizoen van India. Het vruchtvlees van deze vrucht is qua textuur vergelijkbaar met lychee en de smaak is vergelijkbaar met verse kokosnoot. De vrucht wordt gebruikt om de Indiase alcoholische drank grog te maken. Deze vrucht wordt gekweekt in Tamil Nadu, Andhra Pradesh, Maharashtra, Goa en Kerala.

10. Phalsa (Indian Sherbet Berries)

India fruit eten food Phalsa
Phalsa

Phalsa-fruit is een perfecte mix tussen zoetzure smaken. Deze supervrucht heeft effectieve verkoelende eigenschappen en kan wanneer hij rijp is, gegeten worden met een snufje zout en zwarte peper. De vrucht wordt ook gebruikt bij het maken van siropen en pompoenen. Phalsa wordt in heel India gekweekt.

Wil je deze heerlijke vruchten zelf proeven en dit mooie land zelf ervaren? Reis dan met AsiaDirect naar India. Kijk hier voor onze individuele rondreizen. Uiteraard op maat aanpasbaar.

Marjolein, auteur van het artikel 10 unieke Indiase vruchten

Marjolein

Stagiair
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

India
Eten en drinken