Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

Met de spectaculaire hoogtepunten van Vietnam, maar ook de kleine verborgen charmes

Nieuw

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

Met de spectaculaire hoogtepunten van Vietnam, maar ook de kleine verborgen charmes

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 2759 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Mai Chau, Pu Luong, Ninh Binh, Hue, Da Nang, Hoi An, Whale Island, Ho Chi Minh City, Can Tho
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Cruise door het unieke merengebied vol rotspieken van Halong Bay
 • Verrassend! De rijstvelden en bamboe waterraderen van Pu Luong
 • Naar Whale Island. Het ongerepte snorkel- en duikparadijs
 • Over de Hai Van Pass, de mooiste route van Vietnam
 • Ontmoeting met de Hmong en White Thai, de bergvolkeren van Mai Chau
 • Met een boot naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta

Introductie

Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien.

Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.

Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).

Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.


Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Hanoi, Vietnam
Dag 1: Vertrek naar Hanoi, Vietnam
Je reis is niet langer een droom, het gaat gewoon echt beginnen. Op naar Vietnam!

De internationale vluchten zijn exclusief, maar wij kunnen altijd helpen met het regelen van de vluchten als je dat wilt.

Dag 2
Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi
Zo, je staat in Hanoi! Onze chauffeur wacht je op en brengt je naar je hotel. Je hebt alle tijd om even op adem te komen.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar je nu bent. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Aan het begin van de avond haalt onze gids je op voor een korte cyclo tour door de leukste buurten van Hanoi. De rit eindigt bij het restaurant waar het diner wordt geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Excursie: Riksja tour en welkomstdiner
Accommodatie:
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
(Deluxe)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Fietsen in Hanoi
Dag 3: Fietsen in Hanoi
Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt kun je er weer helemaal tegenaan deze ochtend. Vandaag ga je een avontuurlijke route fietsen. Je fietst langs de Rode rivier, bezoekt marktjes en ziet hoe de lokale bevolking leeft. Je vervolgt je tocht naar een dorp vol bonsai boompjes en bloemen, waar je prachtige foto’s kunt maken.

Na de lunch fiets je verder langs de oevers van West Lake. Je stopt bij de Quan Thanh tempel. Deze dateert uit de 11e eeuw en is daarmee een van de oudste tempels van Vietnam. Na het bezoek aan de tempel heb je de mogelijkheid om enkele andere sites te bezoeken, zoals het Mausoleum waar voormalig partijleider Ho Chi Minh opgebaard ligt, zodat de lokale bevolking hem nog dagelijks kan aanbidden.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietsen in Hanoi
Accommodatie:
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Hanoi – Halong Bay
Dag 4: Hanoi – Halong Bay
Het is tijd voor een zeer bijzondere cruise. Je gaat even een nacht weg uit Hanoi. In een kleine 4 uur word je naar Halong Bay gereden.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een jonk, een klassiek Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend vaar je met de jonk door de Bai Tu Long baai van het Halong Bay gebied. Je kunt vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot het drijvend vissersdorp Vung Vieng bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Halong Bay
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
Oriental Sails Cruise ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Halong Bay - Hanoi
Dag 5: Halong Bay - Hanoi
Op het moment dat je wakker wordt vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen.

Op de pier staat onze chauffeur klaar om je terug naar Hanoi te brengen.

Wil je nog iets doen? Denk dan aan de Tempel van de Literatuur. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Of bezoek het Vietnam Museum of Ethnology (om meer te weten te komen over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen), of de beruchte Hoa Loa gevangenis, waar eerst de Fransen opstandige Vietnamezen opsloten en later Noord-Vietnamezen Amerikaanse krijgsgevangen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Halong Bay naar Hanoi
Excursie: Halong Bay Cruise
Accommodatie:
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Hanoi - Mai Chau
Dag 6: Hanoi - Mai Chau
Mai Chau ligt ten westen van Hanoi in een gebied waar de heuvels en bergen steeds meer greep op het landschap krijgen. Je ziet er een lappendeken van kleine gele en groene rijstvelden met wat minderhedendorpjes ertussen. Wat verderop in Moc Chau liggen juist meer theeplantages.

De minderheden die hier leven zijn de White Thai en Black Thai. Ze leven van de rijstbouw, het weven van kleding en het maken van een lokale rijstwijn. Opvallend is dat hun huisjes op palen staan. De grond kan hier erg nat worden, dus geeft een bamboehuis op palen wat bescherming (ook tegen dieren trouwens).

Je kunt hier dus verschillende bergvolkeren ontmoeten, er wordt lunch geserveerd en je kunt naar de dorpjes Poom Coong en Lac fietsen. Je overnacht in een traditionele lodge tussen de rijstvelden.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Mai Chau
Excursie: Bezoek de inheemse bevolking in verschillende dorpen
Accommodatie:
Little Mai Chau Home Stay **
(Deluxe Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 7
Mai Chau - Pu Luong
Dag 7: Mai Chau - Pu Luong
Op weg naar het Pu Luong Natuurreservaat, het einddoel van vandaag, is er nog volop tijd meer van Mai Chau en haar kleurrijke bewoners te ontdekken.

Je ontmoet de Groene Hmong, die alleen nog in Noord-Vietnam en in China leven. De Hmong worden aangeduid met verschillende kleuren. Alhoewel ze een etnische achtergrond delen, hebben de verschillende kleuren hun eigen tradities en klederdrachten. Je bezoekt een traditioneel huis van de Hmong in Xa Linh.

Na de lunch, die hier ook lokaal wordt verzorgd, reis je verder naar Pu Luong,
INCLUSIEF:
Transfer: Van Mai Chau naar Pu Luong
Excursie: Bezoek de inheemse bevolking in verschillende dorpen
Accommodatie:
Pu Luong Retreat ***
(Deluxe valley)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 8
Pu Luong - Ninh Binh
Dag 8: Pu Luong - Ninh Binh
Het panorama in Pu Luong bestaat uit kalkstenen bergen, groene dichtbegroeide stroken bos en rijstterrassen. In het landschap duiken hier veel voor deze regio typische bamboe waterraderen op waarmee de rijstvelden worden geïrrigeerd.

De beste en mooiste manier om Pu Luong te verkennen is door er een wandeling te maken. We hebben daarom een tocht van 2,5 kilometer door de adembenemende groene vallei en waterraderen voor je. Ook leuk: aansluitend vaar je met een bamboevlot over de rivier.

Na de lunch leer je hoe de lokale bevolking via die waterraderen water verzamelt en verdeeld over de rijstterrassen. Met al die kennis op zak, rest alleen nog de rit naar Ninh Binh.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Pu Luong naar Ninh Binh
Excursie: Sightseeing in Pu Luong
Accommodatie:
Tam Coc Banana Bungalow ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Ninh Binh
Dag 9: Ninh Binh
Cuc Phuong National Park in de Red River Delta is het oudste en grootste natuurreservaat van Vietnam. Het ligt aan de voet van het de bergketen Annamite Range en bestaat uit groene valleien vol tropisch regenwoud en kalksteengebergte, waarvan Silver Cloud Mountain de hoogste is.

Het nationale park herbergt zeer bijzondere en veel verschillende soorten planten, en een al even gevarieerde dierenwereld met unieke vogels, insecten en bijvoorbeeld langoeren, makaken en gibbons. Er wordt vermoed dat er nog luipaarden leven!

Tijdens het bezoek aan dit nationale park ga je ook naar de grootste boom van Vietnam. De boom is zo breed dat er minimaal 20 mensen nodig zijn om met gespreide armen in een cirkel om de stam te kunnen staan. De boom is trouwens meer dan 45 meter hoog. Ook bijzonder: er staat hier een boom die al 1.000 jaar oud is! Ook ga je naar het Endangered Primate Rescue Center, waar een tiental bedreigde aapsoorten worden gerehabiliteerd, gefokt en beschermd.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek het Cuc Phuong National Park
Accommodatie:
Chez Loan Hotel ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Ninh Binh - Nachtrein naar Hue
Dag 10: Ninh Binh - Nachtrein naar Hue
Voordat je in de avond op de nachttrein naar Hue stapt, gebruiken we de tijd om op een leuke manier nog veel van Ninh Binh te zien.

Allereerst per boot. Je maakt een tocht met een roeiboot (je hoeft zelf niet te roeien) tussen de kalksteenrotsen en in en langs meerdere grotten.

Je hoeft weliswaar niet zelf te roeien, maar het maakt toch hongerig. In een restaurant in de buurt komen lokale specialiteiten op tafel.

Daarna staat de Bai Dinh tempel op de agenda, het grootste boeddhistische tempelcomplex in Vietnam. Er staan 500 Arhat-beelden in lange gallerijen. Je ziet er vijvers, meerdere pagodes en het grootste bronzen boeddhabeeld van het land. Je kunt ook de in het oogspringende 13 verdiepingen tellende Bao Thap Tower op voor een schitterend uitzicht over het hele complex.

In de avond word je naar het treinstation gebracht voor de nachttrein naar Hue.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ninh Binh naar treinstation
Excursie: Sightseeing in Ninh Binh
Accommodatie:
Nachttrein Ninh Binh - Hue
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Aankomst in Hue (stadstour)
Dag 11: Aankomst in Hue (stadstour)
Na aankomst op het treinstation van Hue word je opgehaald en naar je hotel gereden.

Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu Pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.

's Middags maak je een stadstour in Hue waarop je de belangrijkste bezienswaardigheden bezoekt, waaronder uiteraard de keizerlijke citadel en de Thien Mu Pagode.

Ter afsluiting vaar je met een Dragon Boat terug naar het centrum van Hue.
INCLUSIEF:
Transfer: Van treinstation naar hotel
Excursie: Stadstour in Hue
Accommodatie:
Rosaleen Boutique Hotel ***
(Deluxe Balcony)

Dag 12
Hue – Da Nang - Hoi An
Dag 12: Hue – Da Nang - Hoi An
Niet in slaap vallen als je van Hue via Da Nang naar Hoi An wordt gereden, want het is een van de mooiste routes (zo niet de mooiste) die je in Vietnam kunt rijden (en ver daarbuiten). Je komt namelijk over de Hai Van Pass, een weg die op het snijpunt van een berggebied en de Zuid-Chinese Zee ligt. Het uitzicht is aan beide kanten geweldig.

Je maakt een lange tussenstop bij de Ba Na Hills. Niet te missen daar is de Golden Bridge. Twee enorme handen houden een 150 meter lange brug vast die dik 1.400 meter boven de zeespiegel een fraai uitzicht biedt.

Deze brug is onderdeel van een soort pretpark dat op de top van de heuvel en tegen de heuvelrug ligt. Fascinerend is een nagebouwd Frans dorp. Je weet niet wat je ziet, maar je waant je zeker niet meer in Vietnam. Er zijn tuinen, een fantasiepark, pagodes, en allerlei attracties die niet zouden misstaan in Disneyland.

Het geheel wordt verbonden met kabelbanen. Het langste stuk telt bijna 6 kilometer (!) en is de langste kabelbaan ter wereld.

Als je dit allemaal hebt ondergaan een meegemaakt, word je naar Hoi An gereden.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hue via Da Nang naar Hoi An
Excursie: Bezoek aan Ba Na Hills en Golden Hands Bridge
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Fietsen & koken in Hoi An
Dag 13: Fietsen & koken in Hoi An
Rond 8.30 uur fiets je van je hotel (met onze gids) naar het dorp Tra Que. Hier ervaar je hoe de lokale boeren wonen en leven. Je krijgt een rondleiding in de biologische groente- en kruidentuinen. Daarna kun je, als je wilt, de boeren meehelpen op het veld. Zo kom je meer te weten over de producten die hier verbouwd worden en hoe er wordt gewerkt.

Eenmaal terug in het dorp, is het tijd voor een welverdiende kruiden-voetmassage gevolgd door een authentieke kookcursus. Je maakt samen met de koks verschillende lokale gerechten, zoals de Tam Huu loempia, Banh Xeo of heerlijke Vietnamese pannenkoeken. Pas nadat je zelf je baksels hebt geproefd, fiets je terug naar het hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietsen & koken in Hoi An
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 14
Hoi An - Nachttrein naar Nha Trang
Dag 14: Hoi An - Nachttrein naar Nha Trang
Hoi An is een oogstrelend stadje dat op veel sympathie van bezoekers kan rekenen. Iedereen voelt zich hier snel thuis. Hoi An bestaat al eeuwen, is rustig en pakt bekenden en onbekenden in met de versieringen in de straten, de smalle kanaaltjes en bruggetjes, de houten Chinese shophouses en soms goed verborgen tempeltjes.

Maak een wandeling en bezoek in ieder geval de 400 jaar oude Japanse brug, het eeuwenoude religieuze en sociale Chinees ontmoetingscentrum Phuc Kien Assembly Hall en de lokale vismarkt.

Of ga naar het strand. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

's Avonds neem je de nachttrein naar Nha Trang.
INCLUSIEF:
Transfer: Nachttrein naar Nha Trang
Accommodatie:
Nachttrein Da Nang - Nha Trang
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Nha Trang - Whale Island
Dag 15: Nha Trang - Whale Island
Zodra de trein het station van Nha Trang binnenrijdt is het strand niet meer ver weg. Je wordt naar de pier gebracht voor de boot naar Whale Island.

Als het om Whale Island gaat kunnen we de doos met clichés opentrekken. Het klopt allemaal: helderblauw water waar je geweldig kunt snorkelen en duiken, stranden met zacht wit zand, overal waar je kijkt palmbomen.

De Vietnamezen zijn zuinig op Whale Island, daarom is er maar 1 resort, Whale Island Resort met een stuk of 30 bamboe bungalows. Heel druk wordt het dus niet op het eiland.

Als je kunt duiken, doe het dan hier. Kun je niet duiken, ga dan snorkelen, kajakken, zwemmen of wandel een van de uitgezette trails om meer van de natuur op het eiland te ontdekken.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar Whale Island
Accommodatie:
Whale Island Resort ***
(Garden bungalow)

Dag 16
Whale Island
Dag 16: Whale Island
Een dagje aan het strand.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Whale Island Resort ***
(Garden bungalow)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Whale Island - Nha Trang - Ho Chi Minh City
Dag 17: Whale Island - Nha Trang - Ho Chi Minh City
Duik nog snel een keer het water in, voor je het weet moet je je zwemkleding inpakken.

In de middag vlieg je vanuit Nha Trang naar Ho Chi Minh City. Het is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. En interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Wat kun je deze avond in Saigon doen? Een wandeling door Cho Lon, bijvoorbeeld, het Chinatown van Saigon. Je vindt er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt.
INCLUSIEF:
Transfer: Naar de luchthaven. Vlucht van Nha Trang naar Ho Chi Minh City. Vervoer naar hotel in HCMC
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Cu Chi tunnel & Ho Chi Minh City tour
Dag 18: Cu Chi tunnel & Ho Chi Minh City tour
Dit wordt weer een heerlijke volle dag met veel variatie. In de ochtend vertrek je naar de Cu Chi tunnels (1,5 tot 2 uur rijden). Hier hield de Vietcong zich schuil in de strijd tegen de Amerikanen. De Vietnamezen leefden jarenlang ondergronds in dit gangenstelsel dat op een gegeven moment maar liefst 250 kilometer lang was!

Aan het begin van de middag, als je terug bent in Ho Chi Minh City, is er eerst lunch. Daarna begint de stadstour.

Tijdens deze wandeling bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze historische stad. De Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor zijn de beste voorbeelden van Franse architectuur in Saigon.

Het Reunification Palace was de residentie van de president van Zuid-Vietnam in de Vietnamoorlog. Deze oorlog is officieel geëindigd op 30 april 1975, toen tank nummer 843 van het Noord-Vietnamese leger dwars door de gesloten hekken van de residentie reed. Aansluitend: het War Remnants Museum (aanvankelijk Museum van de Amerikaanse Oorlogsmisdrijven genoemd) is een indrukwekkende tentoonstelling over de verschrikkelijke Vietnamoorlog.

Als laatste bezoek je de Ben Thanh Markt. Een grote drukke, maar leuke markt, waar ze echt van alles verkopen. Zoals ze zeggen: alles behalve huizen en auto's.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de Cu Chi tunnels en stadstour door Ho Chi Minh City
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 19
Ho Chi Minh City - Mekong Delta
Dag 19: Ho Chi Minh City - Mekong Delta
Net als het water in de Mekong vervolgen we onze weg steeds zuidelijker en komen we via de Mekong Delta steeds dichter bij zee.

Hier wordt de Mekong uit elkaar getrokken in kleinere stromen, die van deze delta een groen en waterrijk leefgebied hebben gemaakt, waar de mensen een bijrol hebben en de natuur de hoofdrol.

In de Ben Tre provincie maak je een boottocht over de rivier en ga je kijken bij een fabriekje waar ze bakstenen maken, krijg je een kokosnoot workshop en bezoek je een weverij waar ze matten maken. Dat is in een rustig dorpje waar je ook rustig even kunt rondwandelen of gebruik kunt maken van een lokale gemotoriseerde riksja.

Lunch wordt in een restaurant aan de rivier geserveerd. Hierna vaar je met een traditionele sampan boot over de kanalen van de Mekong Delta. Na de boottocht word je naar Can Tho gebracht, hoofdstad van de Mekong Delta.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ho Chi Minh City naar Can Tho
Excursie: Mekong Delta tour
Accommodatie:
Bamboo Eco Village ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 20
Mekong Delta - Ho Chi Minh City
Dag 20: Mekong Delta - Ho Chi Minh City
Op een pittig vroeg tijdstip begint de dag alweer. Gelukkig is het opstaan wel de moeite waard, want je gaat met een boot over de Mekong rivier naar de beroemdste drijvende markt in Vietnam, die van Cai Rang. Van heinde en ver komen de handelaren hier met de boot naartoe om hun producten aan de man te brengen.

Ergens aan het begin van de middag ben je dan terug in Ho Chi Minh City.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Can Tho naar Ho Chi Minh City
Excursie: Mekong Delta tour
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 21
Ho Chi Minh City – terugvlucht naar huis
Dag 21: Ho Chi Minh City – terugvlucht naar huis
Vietnam kent geen geheimen meer voor je. Denk nog eens terug aan wat je in drie weken allemaal niet hebt gezien en meegemaakt. Wedden dat je nog best even wilt blijven?

Niet dat dat een probleem is, want wij kunnen deze en al onze andere reizen helemaal op maat maken. Wil je dus langer aan het strand verblijven, of een extra dagje in Hanoi, laat het ons weten!
INCLUSIEF:
Transfer: Naar de Luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21-daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2759
3 personen€ 2378
4 personen€ 2190
5 personen€ 2042
6+ personen€ 1950
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-11-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Accommodatie als aangegeven of vergelijkbaar
 • Ontbijt zoals vermeld
 • Lunch zoals vermeld
 • Diner zoals vermeld
 • Engelssprekende gids bij excursies
 • Privé vervoer met chauffeur met airco auto of minibus
 • Vlucht van Nha Trang naar Ho Chi Minh
 • Nachttrein van Ninh Binh naar Hue en van Hoi An naar Nha Trang
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Riksja tour en welkomstdiner
 • Fietsen in Hanoi
 • 2-daagse Halong Bay Cruise
 • Sightseeing in Mai Chau, Pu Luong en Ninh Binh
 • Stadstour in Hue
 • Bezoek Ba Na Hills & Golden Bridge
 • Fietsen & koken in Hoi An
 • Bezoek aan de Cu Chi tunnels en stadstour door Ho Chi Minh City
 • 2-daagse Mekong Delta tour

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
San Palace Hotel (voorheen L'Harmonie Hotel) ***
Deluxe
Halong Bay
Oriental Sails Cruise ****
Deluxe
Eco Top Keuze
Mai Chau
Little Mai Chau Home Stay **
Deluxe Bungalow
Ecovriendelijk
Pu Luong
Pu Luong Retreat ***
Deluxe valley
Ninh Binh
Tam Coc Banana Bungalow ***
Deluxe
Ninh Binh
Chez Loan Hotel ***
Superior
Ecovriendelijk
Ninh Binh
Nachttrein Ninh Binh - Hue
Hue
Rosaleen Boutique Hotel ***
Deluxe Balcony
Hoi An
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
Deluxe Balcony
Ecovriendelijk
Da Nang
Nachttrein Da Nang - Nha Trang
Nha Trang
Whale Island Resort ***
Garden bungalow
Ho Chi Minh City
Avanti Hotel ***
Deluxe
Ecovriendelijk
Can Tho
Bamboo Eco Village ***
Deluxe
21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 2759 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Halong Bay, Mai Chau, Pu Luong, Ninh Binh, Hue, Da Nang, Hoi An, Whale Island, Ho Chi Minh City, Can Tho
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam hanoi old quarter
vietnam pu luong
ninh binh 5
vietnam hanoi temple of literature tempel van de literatuur
vietnam mai chau
vietnam hoi an japanse brug
vietnam halong bay
Vietnam Non La

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's