Wat zijn de belangrijkste feestdagen in Thailand?
Thai krijgen van hun werkgevers niet heel veel vakantie, maar er zijn door het jaar heen wel veel officiële vrije dagen en soms extra vrije dagen om het weekeinde wat langer te maken. Sommige vrije dagen zijn historisch of religieus, anderen ter nagedachtenis aan overleden koningen, of om te vieren dat er leden van de koninklijke familie jarig zijn.
Dit zijn er een paar om te onthouden:
Loy Krathong
Het populaire Thaise Loy Krathong feest komt oorspronkelijk uit Sukhothai, waar het nog altijd uitbundig wordt gevierd. De Thai laten (het liefst als het donker is) versierde vlotjes van bananenbladeren te water. Er staat een kaarsje op en drie wierookstokjes. Door dit gezamenlijk te doen, probeert men de banden binnen families en relaties te versterken. Veel Thai hopen dat met het wegstromen van de krathong, ook hun zorgen verdwijnen.
In het noorden van Thailand wordt het samen gevierd met Yi Peng, waarbij papieren lampions worden opgelaten.
Veel informatie over vaccinaties, geldzaken en internet, plus de meestgestelde vragen over Thailand vind je op onze pagina Reistips Thailand.

Songkran, Thais Nieuwjaar
Op 13 april begint het drie dagen durende Thaise nieuwjaar, songkran. Het wordt in het hele land groots gevierd. Veel Thai gaan naar een tempel om te bidden en zoeken familie op om deze dagen samen door te brengen.
Er wordt traditioneel veel met water gegooid. Ooit was dat omdat men geloofde dat mythologische slangen water uit zee over de gewassen spuugden en zo de oogst stimuleerden. Nu is het vooral voor de lol. Proberen droog te blijven met songkran is onbegonnen werk….
Chinees Nieuwjaar
Dit valt meestal in februari. Het wordt in Thailand vooral gevierd door Chinese Thai. Zo’n 15% van de Thai heeft Chinese voorouders, dus dat zijn er behoorlijk wat. Als je er iets van wilt meemaken is Chinatown in Bangkok de plek om te zijn.