Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

21-Daagse rondreis Klassiek Thailand

Alles wat Thailand zo de moeite waard maakt, zit in deze reis!

21-Daagse rondreis Klassiek Thailand

Alles wat Thailand zo de moeite waard maakt, zit in deze reis!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 2403 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Rai, Chiang Mai, Koh Samet
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Drie weken lang jungle, strand, tempels, (drijvende) markten en watervallen
 • 8 dagen je eigen chauffeur en gids! Je ziet Kanchanaburi, Ayutthaya, Chiang Rai en Sukhothai
 • Met de beroemdste tempelruïnes en opvallendste tempels van Thailand
 • Deze reis is inclusief 2 dagen jungle trekking in Chiang Mai
 • Zon & zand aan het einde van de reis: 3 volle dagen strand op Koh Samet

Introductie

Alles wat Thailand zo de moeite waard maakt, zit in deze 21-Daagse rondreis Klassiek Thailand. Het is bijna te veel om op te noemen, maar we vatten het voor je samen. Je begint in de wervelende hoofdstad Bangkok, gaat naar jungle, bergen, regenwoud en eindigt deze reis op het onvolprezen strand van Koh Samet.

Je gaat fietsen, in Bangkok en Sukhothai, bijvoorbeeld. Je ziet niet alleen de beroemdste tempels van Thailand, maar ook een paar van de opvallendste, zoals de unieke Witte Tempel in Chiang Rai. Je maakt een boottocht door de Gouden Driehoek (vroeger het domein van opium handelaren), je gaat naar de brug over de rivier de Kwai en maakt een ritje over de Birmaspoorlijn. Je komt op de grensmarkt van Mae Sai, bezoekt bergstammen en ziet de beroemde drijvende markt van Damoen Saduak.

Er is nog meer. Op deze reis is een tweedaagse jungle trektocht in Chiang Mai opgenomen en heb je maar liefst 8 dagen lang je eigen chauffeur en gids, zodat je extra vrijheid hebt om wat je niet wilt zien te skippen en eventueel andere interessante plekken toe te voegen! Zeg nou eerlijk, hoe kun je hier geen zin in hebben?

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Bangkok
Dag 1: Vertrek naar Bangkok
Je reis gaat beginnen. Een tocht langs het vele moois dat Thailand te bieden heeft.

Vandaag vlieg je naar Bangkok met een internationale vlucht. De vlucht is niet inbegrepen in de prijs. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Bangkok
Dag 2: Aankomst in Bangkok
Zodra je bent geland op de luchthaven van Bangkok staat onze chauffeur voor je klaar om je naar je hotel te brengen.

Vandaag kun je vrij besteden, bijkomen van de vlucht en wennen aan het tijdsverschil. Rust lekker uit bij het zwembad of wandel alvast eens door de straten van Bangkok om een eerste indruk van deze immense stad te krijgen. Misschien heb je wel zin in een verkwikkende massage bij één van de vele lokale massagesalons!

‘s Avonds kun je gaan kijken op de populaire markt- en uitgaansstraat Khao San Road. Of ga naar een van de vele rooftop bars voor een drankje en een spectaculair uitzicht over de stad.
INCLUSIEF:
Transfer: Transfer van luchthaven naar hotel in Bangkok
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)

Dag 3
Fietsen en varen in Bangkok
Dag 3: Fietsen en varen in Bangkok
De Thai houden niet van fietsen (te warm en te vermoeiend), maar toch is fietsen in Bangkok een toffe andere manier om de stad te zien.

Je gaat op eigen gelegenheid naar het startpunt van de fiets- en boottour.

Op deze tour ontdek je vooral de oudste buurten van Bangkok, waarvan de meeste aan en rond de rivier liggen. Ze bestaan veelal uit sfeervolle kleine smalle straatjes, met af en toe onverwachte opvallende historische gebouwen. Je stopt bij tempels en doorkruist markten. Je fietst ook door het levendige en op een leuke manier ondoorgrondelijke Chinatown. Met een kleine boot vaar je zo'n 7 kilometer door het waterrrijke Thonburi deel van de stad, het oudste stuk Bangkok.

Belangrijke informatie: deze tour wordt in een internationale groep uitgevoerd. Het is ook mogelijk om een privé tour te reserveren.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour: fietsen en varen in Bangkok
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Bangkok
Dag 4: Bangkok
Vandaag is er geen programma, maar er is genoeg te doen. Bangkok heeft iedereen wel iets te bieden.

Bezoek één van de meest kenmerkende bouwwerken van de stad: het Grand Palace met de Wat Phra Kaew tempel. Ook aanbevolen: de nabijgelegen Wat Pho met de 46 meter lange liggende Boeddha.

Misschien wil je meer van het waterrijke deel van de stad zien met een longtailboat, wil je met de tuk tuk 's avonds Bangkok verder verkennen, of heb je zin in een dinner cruise op de Chao Phraya.

Vraag ons gerust om tips. Wij zijn er om je te helpen!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Bangkok – Kanchanaburi
Dag 5: Bangkok – Kanchanaburi
De komende week reis je van Bangkok via Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhothai en Chiang Rai naar Chiang Mai met je eigen chauffeur en gids. In het dagprogramma lees je welke hoogtepunten wij inclusief aanbieden.

Maeklong Railway Market: Deze bijzondere markt ligt pal naast het treinstation van Maeklong en de gelijknamige rivier. De verkopers leggen dagelijks hun koopwaar langs en zelfs op de rails neer. Zodra er een trein aankomt, moeten ze hun spullen snel veiligstellen. Nadat de trein is gepasseerd gaat men vrolijk verder alsof er geen trein op centimeters afstand voorbij is gekomen.

Damnoen Saduak Drijvende Markt: Op deze drijvende markt kom je in een andere wereld terecht. Behendig varen de Thai hun bootjes met allerlei koopwaar rond. Er zijn zelfs bootjes waarop noedels worden bereid. Deze zogenaamde bootnoedels zijn een ware delicatesse. Wandel rond terwijl er overal druk wordt onderhandeld om tot de juiste prijs te komen.

Tijd om te lunchen.

Kanchanaburi Erebegraafplaats: Hier worden duizenden Nederlandse- en andere geallieerde krijgsgevangenen herdacht die omkwamen tijdens onmenselijke dwangarbeid aan de Birma spoorlijn.

Hell Fire Pass: "Als je 's nachts van bovenaf de pas in kijkt, ziet het eruit als de hel van Dante", schreef een krijgsgevangene die de gruwelijkheden overleefde. Zo kreeg deze pas zijn naam. In Kanchanaburi werd in de Tweede Wereldoorlog in een recordtempo de Birmaspoorlijn aangelegd. Onder dwang van de Japanners moesten vele krijgsgevangenen dagelijks onder erbarmelijk omstandigheden werken. Velen van hen hebben dit niet overleefd. Daarom wordt de spoorlijn ook wel de Dodenspoorlijn genoemd. Tijdens een bezoek aan de Hell Fire Pass Memorial kom je meer over de aanleg van deze beruchte spoorlijn te weten.

Na een volle en boeiende dag brengt de chauffeur je naar je accommodatie voor de komende nacht, een rafthuisje op de rivier de Kwai.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bangkok naar Kanchanaburi. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Maeklong treinmarkt, Damnoen Saduak drijvende markt, Kanchanaburi erebegraafplaats, Hell Fire Pass
Accommodatie:
Binlha Raft **
(Raft)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 6
Kanchanaburi
Dag 6: Kanchanaburi
Dit is het programma voor vandaag:

De Erawan Watervallen: Bezoek één van de mooiste watervallen van Thailand: de Erawan watervallen. Hier vindt het water over een afstand van 1500 meter via 7 plateaus een weg naar beneden. Vergeet je zwemkleding niet, want het is heerlijk om na de klim verkoeling te zoeken in het heldere water.

Na de lunch:

Treinrit Birmaspoorlijn: Maak een schitterende tocht van ongeveer een uur per trein over het beruchte traject langs de Kwai rivier (van Nam Tok naar Taki Len), nog altijd over houten viaducten.
INCLUSIEF:
Transfer: Kanchanaburi. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Erawan watervallen, treinrit Birmaspoorlijn
Accommodatie:
Binlha Raft **
(Raft)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Kanchanaburi – Ayutthaya
Dag 7: Kanchanaburi – Ayutthaya
Vandaag reis je van Kanchanaburi naar Ayutthaya en staan de chauffeur en gids weer tot je beschikking.

The Bridge on the River Kwai: Natuurlijk mag de (door de gelijknamige film uit 1957) beroemde brug niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kanchanaburi. Dit was een van de bruggen van de dodenspoorlijn die de geallieerden probeerden te vernietigen. Nu een herinnering aan donkere dagen.

Tot halverwege de achttiende eeuw was Ayutthaya een welvarende handelsstad en eigen koninkrijk, omdat het centraal op de route tussen China en India lag. Het werd niet alleen druk bezocht door handelaren, maar ook door diplomaten en kunstenaars. Er stonden paleizen, tempels en kloosters. Rond het jaar 1765 werd er flink gevochten om het koninkrijk. De Birmezen omsingelden Ayutthaya een paar jaar tot ziektes en uitputting een eind aan de strijd maakten. In 1767 werd de stad grotendeels vernietigd.

Wat Chai Wattanaram: Deze tempel wordt gezien als één van de mooiste tempels van heel Thailand. Tussen de rivier en de tempel vind je een uitgestrekt grasveld waar je heerlijk kunt genieten van een prachtig uitzicht. Deze tempelruïne was de eerste die door koning Prasat Thong werd gebouwd en is een eerbetoon aan zijn moeder. De tempel werd in de achttiende eeuw door de Birmezen grotendeels vernietigd, maar de 35 meter hoge centrale stoepa en enkele andere stoepa's staan nog fier overeind.

De lunch vandaag is lekker lokaal smullen aan de rivier. Hierna:

Wat Mahathat: Deze tempel is gebouwd in 1374, toen koning Borom Rachathirat I aan de macht was. De tempel bestaat uit een prang (toren) en verwoeste boeddhabeelden. Het meest bekend is echter het Boeddhahoofd dat tussen de wortels van een boom ligt genesteld. Hoe het hoofd er ooit terecht is gekomen is tot op de dag van vandaag een mysterie. Sommige mensen denken dat de Birmezen het hoofd hebben achtergelaten, nadat zij de tempel hadden verwoest.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kanchanaburi naar Ayutthaya. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: The Bridge on the River Kwai, Wat Chai Wattanaram, Wat Mahathat
Accommodatie:
Home Ayutthaya **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 8
Ayutthaya - Sukhothai
Dag 8: Ayutthaya - Sukhothai
Zeg Lopburi tegen iemand die Thailand een beetje kent, en die persoon zegt apen. En meteen daarna: tempels. Het is een mooie compacte samenvatting van deze kleine typisch Thaise stad.

In de Thaise versie van het beroemde eeuwenoude heldendicht Ramayana is Lopburi het koninkrijk van de apen. Het lijkt alsof er niks is veranderd. Nog altijd maken honderden makaken hier ogenschijnlijk de dienst uit. Zodra je van Ayutthaya in Lopburi bent aangekomen, bezoek je de apentempel.

De 13e eeuwse tempel Phra Prang Sam Yot, ook bekend als de apentempel, is de mooiste plek om te zien hoe tempels en apen hier bij elkaar horen. Van oudsher gelooft men dat de apen volgelingen zijn van Jao Paw Phra Kan, een geest die de stad beschermt.

Na een stuk te hebben gereden, bezoeken we een totaal andere tempel.

Wat Muang in Ang Thong: Dit wil je niet missen! De Boeddha van Ang Thong is 92 meter hoog (!) en daarmee niet alleen het grootste boeddhabeeld van Thailand, maar ook een van de 10 grootste beelden ter wereld. Het staat vrij tussen de rijstvelden, dus je kunt het al van ver zien. De Muang tempel is verder ook interessant omdat er een beeldenpark is met bizarre taferelen uit de hel.

De lunch vandaag is in het Chaba Lagoon restaurant. Net zo bekend voor de heerlijke Thaise gerechten als de fotogenieke tuin.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ayutthaya naar Sukhothai. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Apentempel in Lopburi, Wat Muang in Ang Thong
Accommodatie:
Le Charme Sukhothai ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Sukhothai
Dag 9: Sukhothai
Sukhothai was in de 13e eeuw een koninkrijk en min of meer de basis van wat zo’n 600 jaar later Thailand zou worden. Zo werd in deze tijd al het Therevada boeddhisme omarmt, nu de leidende stroming in boeddhistisch Thailand. En koning Ramkamhaeng ontwikkelde de eerste versie van de Thaise taal. In het Sukhothai Historical Park zijn nog altijd prachtige paleis- en tempelruïnes te zien die een glimp van de rijkdom van het toenmalige koninkrijk tonen.

De leukste manier om dit oude Sukhothai te verkennen is per fiets. En dat gaan we vandaag dan ook doen. Rond 8.15 word je opgehaald bij je hotel. De fietstocht begint in het kleine dorpje Ban Khuai, aan de rand van Sukhothai. Je fietst over onverharde wegen langs rijstvelden, met de Kao Laung berg in de verte. Je bezoekt een fabriekje voor houten meubelen en bereikt via kleine irrigatiekanalen (Klong Mae Lampan) en landelijke dorpjes de Eastern Gate. Hier verken je Wat Chang Lom, Wat Si Chum, Wat Mahathat en andere tempels van de beroemde oude ruïnestad Sukhothai.

Je gids vertelt over de geschiedenis, de architectuur van Sukhothai en over het boeddhisme in Thailand. Je bent rond 15.30 terug in je hotel. Deze fietstour is inclusief lunch.
INCLUSIEF:
Transfer: Sukhothai. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Tour: fietsen in Sukhothai
Accommodatie:
Le Charme Sukhothai ***
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Sukhothai - Chiang Rai
Dag 10: Sukhothai - Chiang Rai
Je reist verder naar het hoge noorden van Thailand. In de punt waar Myanmar en Laos aan elkaar gaan grenzen, vinden we Chiang Rai. De kleine stad wordt omgeven door bergen waar traditionele bevolkingsgroepen nog volgens eeuwenoude gebruiken en gewoontes leven. Daarnaast heeft de stad een paar mooie tempels, die tot de opvallendste van het land mogen worden gerekend.

Op weg naar Chiang Rai maak je een paar leuke tussenstops. Phrae is een van de mooiste provincies in de lappendeken van heuvels en bergen die Noord-Thailand vormt. Ook hier zie je veel eigen tradities. Een ervan is batik schilderen. Je kunt zelf ontdekken of je er aanleg voor hebt.

Voordat we naar de Blauwe Tempel van Chiang Rai gaan, maken we een tussenstop voor koffie in Phayao, een kleine stad aan een groot meer.

De Blauwe Tempel (officieel Wat Rong Suea Ten) bestaat pas een jaar of tien, maar is een van die opvallende tempels waar we het net over hadden. Als je op het tempelcomplex staat, vraag je je geen moment meer af waarom deze tempel de blauwe tempel wordt genoemd. Je ziet er naast psychedelische kleuren, uitbundige ornamenten en een witte Boeddha.

Vergeet niet de hartstikke leuke avondmarkt van Chiang Rai te bezoeken!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sukhothai naar Chiang Rai. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Batik schilderen in Phrae, Blauwe Tempel in Chiang Rai
Accommodatie:
Laluna Resort Chiang Rai ***
(Garden Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 11
Chiang Rai
Dag 11: Chiang Rai
Hoe ziet deze gevarieerde dag in Chiang Rai eruit? Dit staat erop het programma:

Het Zwarte Huis (Baan Dam) Museum is een eerbetoon aan de Thaise kunstenaar Thawan. Grote kans dat dat je niks zegt, en dat maakt ook niet uit. Het Zwarte Huis is dan ook niet zomaar een museum, het is een nogal opmerkelijke verzameling van kleine en iets grotere gebouwtjes waar veel werk van Thawan te zien is. De kunstenaar had een fascinatie voor de donkere en slechte kanten van het leven en dat herken je in zijn markante schilderijen en beeldhouwwerken.

De Mae Sai grensmarkt. Mae Sai was ooit een populaire ‘visa run’ stop, maar tegenwoordig reizen de meeste mensen naar Mae Sai om de enorme grensmarkt te bezoeken. Alles is hier te vinden. Van huishoudelijke apparaten en elektronica tot thee, kleding en souvenirs. Schuifel door de smalle steegjes van de markt en loop binnen bij een van de kleine cafés of restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen. (Een lunch is inbegrepen vandaag)

Je rijdt vanaf de markt langs de grens naar de Gouden Driehoek. Het drielandenpunt is het mooiste vanaf de heuvel waar ook de 1200 jaar oude Phra That Phu Khao tempel staat. Bij het dorp Sop Ruak maak je een boottocht over de Mekong rivier. Deze fascinerende rivier is de levensader voor de bewoners van dit grensgebied. Bekijk in alle rust vanaf het dek hoe het leven zich hier aan de oevers en in de Mekong afspeelt.
INCLUSIEF:
Transfer: Chiang Rai. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Het Zwarte Huis, Mae Sai grensmarkt, Gouden Driehoek boottocht
Accommodatie:
Laluna Resort Chiang Rai ***
(Garden Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Chiang Rai - Chiang Mai
Dag 12: Chiang Rai - Chiang Mai
Onderweg naar Chiang Mai, volgens velen de leukste stad van Thailand, hebben we nog een paar mooie tussenstops voor je.

We hebben het telkens over de bergstammen die nog in dit gebied leven. Je hebt er vast al wat van gezien de afgelopen dagen, maar vandaag maken we er meer werk van: we gaan op bezoek!

Ook vandaag is lunch inbegrepen.

De Witte Tempel. Wat Rong Khun is nog niet eens af, maar toch al wereldberoemd. De moderne en nogal ongebruikelijke tempel, die het pad naar de hemel vorm probeert te geven, heeft een opvallende witte buitenkant, waarmee de onbesmette puurheid van Boeddha wordt uitgedrukt. De wijsheid van Boeddha wordt verbeeld met een wit mozaïek. Ietwat luguber zijn de witte handen (ongetemde verlangens) die voor de tempel uit de bodem naar boven reiken...

Hierna word je naar je hotel in Chiang Mai gebracht. Deze dag is verder ter vrije besteding.

Tip! Wandel door het sfeervolle centrum van de stad. Voor leuke en unieke souvenirs is de nachtbazaar een must. Hier is vrijwel alles te koop en de prijzen zijn er gunstig. Ook kun je hier terecht voor een ontspannende massage of een heerlijke Thaise maaltijd. In het weekend zijn er ook nog twee andere leuke avondmarkten. Aan souvenirs en lekkere Thaise snacks geen gebrek.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Chiang Rai naar Chiang Mai. Privéchauffeur en gids (van 08.00 tot 17.00)
Excursie: Bezoek bergstammen, de Witte Tempel
Accommodatie:
De Charme ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Chiang Mai
Dag 13: Chiang Mai
Vandaag is ter vrije besteding. Een paar tips:

Doi Suthep tempel: Wat Doi Suthep is de beroemdste tempel van Chiang Mai. Deze is genoemd naar de berg waarop de kleine maar indrukwekkende tempel ligt, zo'n 15 km buiten de stad. Je ziet niet alleen de tempel maar krijgt ook een super goed uitzicht over de omgeving. Om bij de tempel te komen moet je de 309 stappen lange trap naar boven beklimmen.

Wil je de geheimen van de Thaise keuken ontdekken? In de ochtend word je opgehaald bij het hotel en bezoek je eerst een markt in Chiang Mai. Hier worden lokaal gekweekte groente en exotische vruchten verkocht. Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Tijdens de kookcursus leer je om 6 typische Thaise gerechten te bereiden. Zo maak je onder andere soep en een Thaise curry. Ook het toetje zal niet ontbreken! Na het koken krijg je een receptenboekje mee. Zo kun je ook na je reis genieten van heerlijke Thaise gerechten of vrienden en familie verrassen met je nieuwe kookkunsten.

Zipline Chiang Mai Vliegen is al een mooie ervaring, maar vliegen als een adelaar tussen de boomtoppen van de jungle al helemaal. Op deze Zipline Chiang Mai excursie kun je het zelf doen! Het is leuk en avontuurlijk, en kan voor iedereen vanaf een jaar of 12.

Deze tour bevat verrassende en spannende activiteiten, zoals 36 platforms, 16 ziplines, lopen over hangbruggen, glazen brug, abseilen, netladders en trappen, allemaal tussen de hoge boomtoppen. Het hele traject zippen kost 2 tot 3 uur.

Of maak een fietstocht. Die begint in een klein Thais dorpje net buiten Chiang Mai (je wordt opgehaald en er naartoe gebracht).

De ontspannen fietstocht brengt je naar kleine dorpjes, rijstvelden en het echte Thaise platteland. Kijk uit dat je niet tegen een waterbuffel op fietst!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
De Charme ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Chiang Mai - Jungletrek
Dag 14: Chiang Mai - Jungletrek
Ben je klaar voor je ontspannen jungle ervaring en de kennismaking met de lokale bevolking?

Mooi, want onze chauffeur haalt je in de vroege ochtend bij je hotel in Chiang Mai op met de pick-up truck.

Na aankomst ga je helpen olifanten te voederen en kun je met ze baden in de rivier.

Lunch is in het Karen dorp. Dan is het tijd om de wandelschoenen (of andere stevige schoenen) aan te trekken. De jungle trekking van vandaag is 8 tot 10 kilometer. De gids laat je de mooiste plekken zien en wijst je op de bijzonderheden van de Noord-Thaise jungle.

In het Karen dorp wordt het avondeten geserveerd.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Chiang Mai naar junglekamp per lokale pick-up auto
Excursie: 2-Daagse trekking Chiang Mai
Accommodatie:
Jungle Camp
(Gedeelde hut)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 15
Jungletrek - Chiang Mai
Dag 15: Jungletrek - Chiang Mai
In de vroege ochtend word je gewekt door de geluiden van de jungle. Er is ontbijt en koffie of thee.

Deze dag begint met een 5 kilometer lange trekking die eindigt bij een waterval. Je kunt hier zwemmen en er is lunch.

Hierna loop je ongeveer 5 kilometer door de jungle naar de plek aan de rivier waar de bamboo rafting begint. De raft over de rivier duurt ongeveer 30 tot 45 minuten.

Daarna word je met de pick-up truck terug gebracht naar Chiang Mai. Je arriveert daar laat in de middag.

Extra informatie:

Door (weers) omstandigheden kan het noodzakelijk zijn om het programma te wijzigen. Wel blijft de intentie van de tour identiek. Tijdens deze trekking worden meerdere tochten gemaakt. Hiervoor is een goede conditie noodzakelijk. Wat neem je mee tijdens de trekking? Een kleine rugzak, kopie paspoort, medicijnen, toiletpapier, T-shirt met lange en korte mouwen, korte en lange broek, wandelschoenen, sandalen, slippers, badkleding, handdoek, insectenspray, zonnebrandcrème en een regenjas (gedurende het regenseizoen).
INCLUSIEF:
Transfer: Van Junglekamp naar Chiang Mai
Excursie: 2-Daagse trekking Chiang Mai
Accommodatie:
De Charme ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 16
Chiang Mai - Bangkok (Nachttrein)
Dag 16: Chiang Mai - Bangkok (Nachttrein)
Dag ter vrije besteding.

Aan het einde van de middag word je opgehaald bij het hotel en naar het treinstation van Chiang Mai gebracht. Hier stap je op de nachttrein richting Bangkok. De nachttrein is bij zowel de Thai als toeristen een zeer geliefd vervoersmiddel. Je reist in de comfortabele 2e klasse. Door de airconditioning kan het wat fris aanvoelen, dus neem iets warms mee.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Chiang Mai naar Bangkok met de nachttrein. Je wordt naar het station gebracht
Accommodatie:
Nachttrein Chiang Mai - Bangkok
(2e klasse)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Bangkok - Koh Samet
Dag 17: Bangkok - Koh Samet
Vandaag is het tijd voor strand! Na aankomst in Bangkok word je naar je strandbestemming gereden en is het tijd voor een paar ontspannende dagen vol zon, zee en strand.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het treinstation in Bangkok per minibus naar Koh Samet. Boot naar Koh Samet
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)

Dag 18 - 20
Koh Samet
Dag 18 - 20: Koh Samet
Deze 3 volle dagen aan het strand zijn ter vrije besteding.

Voor veel Thai uit Bangkok is Koh Samet de perfecte escape voor het weekeinde. Het eiland ligt op maar een paar uur rijden van de hoofdstad. Dat Samet zo populair is merk je overigens helemaal niet als je op het eiland bent. Dan bepalen zee en zon het ritme van de dag en is de bewoonde wereld ver weg.

Koh Samet is onderdeel van een nationaal park, dus er is geen hoogbouw, er mogen geen jet ski’s worden verhuurd en er is nagenoeg geen nachtelijk uitgaansleven. In de avond zitten de bezoekers op of bij het strand om te eten of een glaasje te drinken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Baan Ploy Sea ***
(Jungle Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Koh Samet - Luchthaven Bangkok
Dag 21: Koh Samet - Luchthaven Bangkok
Dit afscheid gaat je zwaar vallen, maar het is niet anders. Je kunt altijd terugkomen, moet je maar denken. Je wordt door onze chauffeur naar het vliegveld van Bangkok gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Per boot naar de haven en per minibus van Koh Samet naar de luchthaven in Bangkok
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2403
3 personen€ 2182
4 personen€ 1735
5 personen€ 1736
6+ personen€ 1512
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 25-08-2024 en 16-09-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Hotelovernachtingen in goede hotels
 • Ontbijt, lunch en diner zoals vermeld in het programma
 • Transfers per (mini)bus
 • Privéchauffeur en gids op dag 5 t/m 12 (van 08.00 tot 17.00 uur)
 • Alle boottickets
 • Nachttrein van Chiang Mai naar Bangkok
 • Vermelde excursies met Engelssprekende gids, incl. entreegelden
 • Fietsen en varen in Bangkok
 • Maeklong treinmarkt, Damnoen Saduak drijvende markt, Kanchanaburi erebegraafplaats, Hell Fire Pass
 • Erawan watervallen, treinrit Birmaspoorlijn
 • The Bridge on the River Kwai, Wat Chai Wattanaram, Wat Mahathat
 • Apentempel in Lopburi, Wat Muang in Ang Thong
 • Tour: fietsen in Sukhothai
 • Batik schilderen in Phrae, Blauwe Tempel in Chiang Rai
 • Het Zwarte Huis, Mae Sai grensmarkt, Gouden Driehoek boottocht Mekong rivier
 • Bezoek bergstammen, de Witte Tempel
 • 2-Daagse trekking Chiang Mai
 • Fietsen in Chiang Mai

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Drankjes
 • Fooien
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Bangkok
Maitria Mode Sukhumvit 15 Bangkok ****
Superior
Kanchanaburi
Binlha Raft **
Raft
Ayutthaya
Home Ayutthaya **
Standaard
Sukhothai
Le Charme Sukhothai ***
Superior
Chiang Rai
Laluna Resort Chiang Rai ***
Garden Bungalow
Chiang Mai
De Charme ****
Standaard
Chiang Mai
Jungle Camp
Gedeelde hut
Ecovriendelijk
Chiang Mai
Nachttrein Chiang Mai - Bangkok
2e klasse
Koh Samet
Baan Ploy Sea ***
Jungle Deluxe
21-Daagse rondreis Klassiek Thailand
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 2403 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Bangkok, Kanchanaburi, Ayutthaya, Sukhothai, Chiang Rai, Chiang Mai, Koh Samet
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 6 Michel, Reisspecialist Thailand en Vietnam
Reisexpert Michel

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Thailand Ayutthaya Wat Mahathat tempel boom met boeddha hoofd
thailand kanchanaburi erawan waterval
thailand koh samet strandstoelen strand samed
thailand ang thong big buddha wat muang
thailand sukhothai wat mahathat tempel
thailand lopburi baby apen tempel
thailand damnoen saduak drijvende markt
thailand chiang rai wat rong khun witte tempel

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's