Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

11-Daagse Hot Deal Sri Lanka Highlights & Beach (Oost)

Ontdek Sri Lanka met één van onze Hot Deal reizen!

Hot Deal

11-Daagse Hot Deal Sri Lanka Highlights & Beach (Oost)

Ontdek Sri Lanka met één van onze Hot Deal reizen!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
€ 1171 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Sigiriya, Pasikudah, Kandy, Nuwara Eliya, Ella,
Galle
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bezoek Sri Lanka voor een super lage prijs!
 • De hoofdlijnen van de reis staan vast, de rest bepaal jij
 • Verblijf in keurige budgethotels op leuke locaties
 • Galle: een ‘Nederlands’ fort op een mooi schiereiland aan zee
 • Genieten van het tropische strand in Pasikuda
 • Maak een van de mooiste treinreizen ter wereld!

Introductie

Is je budget beperkt en ben je op zoek naar een voordelige rondreis door Sri Lanka? Dan zijn onze Hot Deal reizen echt wat voor jou!

Wat denk je van deze compacte rondreis door Sri Lanka. Dat betekent veel zien en doen in 13 dagen!

We noemen alvast een paar hoogtepunten: een van de mooiste treinreizen ter wereld, de bijzondere Tempel van de Heilige Tand in Kandy, het uitzicht van Little Adam’s Peak, de beroemde vuurtoren in de koloniale vesting van Galle, uitgestrekte theeplantages, en (als je wilt) de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya, waar een koninklijk fort op de top stond. Nog altijd een uitdagende beklimming voor bezoekers!

Sri Lanka heeft uitgestrekte natuur (met mooie brede en lange stranden), wildlife, levendige en zeer karakteristieke plaatsjes, waar vaak nog van alles over de Nederlandse geschiedenis op het eiland te ontdekken is, maar ook indrukwekkende bezienswaardigheden.

Wanneer kies je voor Oost-Sri Lanka? We bieden Sri Lanka reizen aan die zijn toegespitst op oost en zuid. Dat heeft alles met het weer te maken. Kies voor het mooie weer van de oost- en noordkust als je tussen april en september reist. Voor de zuid-en westkust als je tussen december en maart reist.

Boek je een Hot Deal rondreis in Sri Lanka, dan verblijf je in eenvoudige maar schone, kleinschalige hotels, maar vaak wel met zwembad. Je reist met een eigen chauffeur. De leukste excursies zijn al geregeld, hoe je de dagen verder invult is helemaal aan jou.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Dag 1: Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Vandaag gaat je reis naar Sri Lanka echt beginnen. Op weg naar al die natuurlijke schatten en prachtige locaties.

De vlucht is niet inbegrepen in de prijs, maar, wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je meer over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst Colombo - Negombo
Dag 2: Aankomst Colombo - Negombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren. Je gids neemt je mee naar de interessantste bezienswaardigheden, zoals markten, tempels, en de Nederlandse kanalen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar hotel in Negombo
Excursie: Stadstour Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)

Dag 3
Negombo - Sigiriya
Dag 3: Negombo - Sigiriya
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Tip: Sigiriya Rock, de Leeuwenrots

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken).

Entree voor Sigiriya Rock is niet inbegrepen.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Negombo naar Sigiriya
Accommodatie:
Kassapa Lions Rock ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Sigiriya
Dag 4: Sigiriya
Op de kaart ziet Sri Lanka er uit als een avocado. Je bent inmiddels in het centrale deel boven de 'pit', de Horton Plains hoogvlakte. Er staan vandaag twee mooie activiteiten op het programma.

Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

Deze streek wordt weleens Sri Lanka's Culturele Driehoek genoemd omdat 3 historische locaties op de punten van de driehoek liggen. Het gebied combineert historische tempels, natuur en wildlife, vooral olifanten.

En dat wil je met eigen ogen zien. Daarom kun je in de middag naar Minneriya National Park voor een jeepsafari van 2 tot 3 uur! Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.
INCLUSIEF:
Excursie: Dambulla, jeepsafari Minneriya National Park
Accommodatie:
Kassapa Lions Rock ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Sigiriya - Pasikudah
Dag 5: Sigiriya - Pasikudah
Lijkt het je niet fijn om in de heerlijke omgeving van Pasikudah even wat strand toe te voegen, zodat je de indrukken van de eerste dagen goed kunt verwerken? En omdat het een prachtig strand is, natuurlijk!

Voor dat je vertrekt valt er in Polonnaruwa nog wel wat te zien. Tip: Stadstour Polonnaruwa In het rijke glorieuze verleden bestond het koninkrijk uit indrukwekkende paleizen, heiligdommen, kloosters, paviljoenen, parken, vijvers en meren. Mooi voorbeeld daarvan is de 5940 hectare grote Parakrama Samudraya, de zee van Parakrama, genoemd naar koning Parakramabahu die dit enorme reservoir liet bouwen om regenwater in op te vangen zodat er geen water werd verspild.

Van de vele monumenten zijn verder de cirkelvormig Vatadage van de The Sacred Quadrangle, het zwembad (!), de boeddha figuren van Gal Vihara en de restanten van het koninklijk paleis, dat in hoogtijdagen 1.000 kamers telde en uit 7 verdiepingen bestond.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sigiriya naar Pasikudah
Accommodatie:
Amethyst Resort ****
(Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Pasikudah
Dag 6: Pasikudah
Als het gaat om de populairste strandlocaties van Sri Lanka heeft Pasikudah echt een reputatie te verliezen.

Het is misschien wel het mooiste strand van Sri Lanka. Het azuurblauwe water, de mooie zwem- en snorkelplekken, en die ogenschijnlijk eindeloze ondiepe kuststrook maken Pasikudah echt tot een heel aantrekkelijke badplaats.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Amethyst Resort ****
(Sea View)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Pasikudah - Kandy
Dag 7: Pasikudah - Kandy
Na een paar ontspannen stranddagen wordt het tijd nog meer moois van Sri Lanka te zien. Je reist daarom naar Kandy.

Voordat Sri Lanka in 1815 in handen van de Britten kwam, was Kandy de laatste hoofdstad van het gelijknamige Singalese koninkrijk. Het is nu een schilderachtig stadje aan een meer en wordt omringd door groene heuvels met bijzondere tempels.

Je maakt vandaag een tour in de omgeving van het Kandy Meer en de heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Je gaat onder meer naar het Bahirawakanda beeld. Met bijna 27 meter een van de grootste boeddhabeelden van Sri Lanka.

In de avond trakteren we je op een traditionele Kandyan Culturele Dansshow. Kandyan is de nationale dans van Sri Lanka. Deze werd al uitgevoerd aan het hof van de Nayakkar heersers en bestaat uit acrobatische dans begeleid door drummers.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Pasikuda naar Kandy
Excursie: Stadstour Kandy, Kandyan Culturele Dansshow
Accommodatie:
White Camelot ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kandy - Nuwara Eliya
Dag 8: Kandy - Nuwara Eliya
Vandaag reis je verder naar Nuwara Eliya.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Voordat je Kandy verlaat, ga je eerst naar een van de heiligste tempels van Sri Lanka: Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.

Onderweg bezoek je een theeplantage en een theefabriek. Uiteraard kun je er ook een kopje thee proeven.

Later in Nuwara Eliya maak je een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor, de oude Hill Club en de golfbaan, voordat je stopt bij de Holy Trinity Church, een schilderachtig Brits gebouw uit het midden van de 19e eeuw.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Nuwara Eliya
Excursie: Tempel van de Heilige Tand, bezoek aan theeplantage en stadswandeling in Nuwara Eliya
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Nuwara Eliya - Ella
Dag 9: Nuwara Eliya - Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Nanu Oya om vervolgens met de trein naar Ella te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Ella word je opgewacht door je gids.

We nemen je mee naar de bekende Nine Arch Bridge. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Het bergachtige dorp Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Nuwara Eliya naar Ella
Excursie: Nine Arch Bridge
Accommodatie:
Hotel Onrock ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Ella - Galle
Dag 10: Ella - Galle
Om te beginnen ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Bij aankomst in Galle maak je een wandeltocht door Galle Fort. Je wandelt langs de wallen, passeert de vuurtoren en de oude Portugese haven en stopt om een aantal van de vele koloniale gebouwen te bekijken, waaronder het huis van de voormalige Nederlandse gouverneur, gebouwd in 1684.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Galle
Excursie: Little Adam's Peak, Stadstour Galle
Accommodatie:
Parawa House ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Helaas weer terug naar huis
Dag 11: Helaas weer terug naar huis
Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka.

Je wordt op tijd door onze chauffeur naar de luchthaven gebracht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Galle naar het vliegveld
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 11-daagse Hotdeal Sri Lanka Highlights en Beach Oost

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1171
3 personen€ 1171
4 personen€ 995
5 personen€ 995
6+ personen€ 904
Prijzen zijn beschikbaar t/m 19-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen tijdens rondreis in goede middenklasse hotels
 • Dagelijks ontbijt (met uitzondering van dag 1 en 2)
 • Privé transfers
 • Privé vervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Treinreis van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Stadstour Negombo
 • Dambulla, jeepsafari Minneriya National Park
 • Stadstour Kandy, Kandyan Culturele Dansshow
 • Bezoek aan het Kandy Meer en de Tempel van de Heilige Tand
 • Bezoek aan een theeplantage
 • Nine Arch Bridge
 • Little Adam’s Peak, stadstour Galle

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Vervoer en chauffeur/gids tijdens het strandverblijf
 • Vroeg inchecken en laat uitchecken
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Entreegelden voor Sigiriya Rock
 • Entreegelden voor Polonnaruwa
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe
Sigiriya
Kassapa Lions Rock ****
Standaard
Pasikudah
Amethyst Resort ****
Sea View
Kandy
White Camelot ***
Standaard
Nuwara Eliya
The Lynden Grove ***
Deluxe
Ella
Hotel Onrock ***
Deluxe
Galle
Parawa House ***
Deluxe
11-Daagse Hot Deal Sri Lanka Highlights & Beach (Oost)
REISDUUR
11 dagen / 10 nachten
VANAFPRIJS
€ 1171 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Sigiriya, Pasikudah, Kandy, Nuwara Eliya, Ella,
Galle
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Galle 4
Ella 7
sri lanka kandy bahirawakanda boeddhabeeld
sri lanka ella little adams peak
Sigiriya, Sri Lanka
Minneriya National Park 4
Ella 8
sri lanka pasikudah

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's