Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

18-daagse rondreis Het Beste van Sri Lanka (Oost)

In Sri Lanka kun je nog echt wat meemaken!

Aanbevolen

18-daagse rondreis Het Beste van Sri Lanka (Oost)

In Sri Lanka kun je nog echt wat meemaken!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
18 dagen / 17 nachten
VANAFPRIJS
€ 2049 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Minneriya National Park, Sigiriya, Dambulla, Trincomalee, Kandy, Nuwara Eliya, Horton Plains, Ella, Yala National Park, Galle, Colombo
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Maak een van de mooiste treinreizen ter wereld: van Nanu Oya naar Ella
 • Dolfijnen en walvissen spotten in Trincomalee
 • Wandel door de sfeervolle en historische kustplaats Galle
 • Een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots van Sigiriya
 • Ga op jeepsafari naar Minneriya om kuddes olifanten te zoeken

Introductie

In Sri Lanka kun je nog echt wat meemaken! Het land heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen.

Je hebt er bergen, lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen en theeplantages. En nu komt het mooiste: er leven nog veel wilde dieren: luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels en krokodillen. Met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving, want je gaat op deze reis dolfijnen en walvissen spotten in Trincomalee!

Je snapt nu al een beetje waarom we deze rondreis het beste van Sri Lanka noemen. Toch is er nog meer, want Sri Lanka heeft niet alleen levendige en zeer karakteristieke plaatsjes, waar vaak nog van alles over de Nederlandse geschiedenis op het eiland te ontdekken is, er staan op dit eiland ook indrukwekkende bezienswaardigheden.

We noemen er alvast een paar: de bijzondere Tempel van de Heilige Tand in Kandy, de beroemde vuurtoren in het koloniale fort van Galle, de rotstempel Dambulla, of de spectaculaire Leeuwenrots in Sirigiya, waar een paleisstad op de top stond. Nog altijd een uitdagende beklimming voor bezoekers!

Wanneer kies je Oost-Sri Lanka? We bieden Sri Lanka reizen aan die zijn toegespitst op oost en zuid. Dat heeft alles met het weer te maken. Kies voor het mooie weer van de oost- en noordkust als je tussen april en september reist. Voor de zuid-en westkust als je tussen december en maart reist.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Dag 1: Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Hier heb je vast al een tijdje naar uitgekeken: je reis van bijna drie weken naar Sri Lanka gaat beginnen!

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je meer over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Colombo – Negombo
Dag 2: Aankomst in Colombo – Negombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar hotel Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)

Dag 3
Fietsen in Negombo
Dag 3: Fietsen in Negombo
Is het geen goed idee om deze ooit Nederlandse stad per fiets goed te ontdekken?

Je gids neemt je 4 uur mee om de interessantste bezienswaardigheden, zoals vis-, groente- en fruitmarkten, de Nederlandse kanalen, en de mooiste tempels en kerken te zien, maar vertelt ondertussen ook alles wat je van Negombo en de rijke geschiedenis wilt weten. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een verfrissing en een snack.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: het Muthurajawela moeras, een reservaat van brak water vol met mangrove, waar je met een boot doorheen kunt varen. Er leven hier varanen, krokodillen en schildpadden.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Negombo – Minneriya – Sigiriya
Dag 4: Negombo – Minneriya – Sigiriya
Op de kaart ziet Sri Lanka er uit als een avocado. Vandaag reis je naar het centrale deel boven de 'pit', de Horton Plains hoogvlakte. Onze chauffeur en gids brengt je eerst naar je hotel in Sigiriya.

Deze streek wordt weleens Sri Lanka's Culturele Driehoek genoemd omdat 3 historische locaties op de punten van de driehoek liggen. Het gebied combineert historische tempels, natuur en wildlife, vooral olifanten.

En dat wil je met eigen ogen zien. Daarom kun je in de middag naar Minneriya National Park voor een jeep safari van 2 tot 3 uur! Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.

Entreegelden en jeep voor Minneriya National Park dienen ter plekke betaald te worden, ongeveer $25 p.p. en $28 per jeep.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Negombo via Minneriya naar Sigiriya
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Sigiriya - Dambulla - Sigiriya
Dag 5: Sigiriya - Dambulla - Sigiriya
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven. Morgen bezoek je de Leeuwenrots, maar vandaag kun je hem al van een afstand bewonderen.

TIP: Vanaf de Pidurangala Rock heb je een schitterend uitzicht op de Leeuwenrots. Het is een flinke klim naar boven, met ongelijke rotsachtige gedeeltes, maar wie de moeite neemt wordt beloond. Helemaal als je dit voor zonsopkomst doet.

Je gaat vandaag naar Dambulla. Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

Tussen de rijstvelden en de mangrove maak je vandaag (onder begeleiding) zelf een authentieke Sri Lankaanse maaltijd op een prachtige locatie in Maha Owita.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple. Zelf koken in Maha Owita
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 6
Sigiriya – Trincomalee
Dag 6: Sigiriya – Trincomalee
Zet je schrap voor een volle, maar afwisselende dag! Je gaat vandaag van Sigiriya naar Trincomalee.

Gisteren heb je de Leeuwenrots van een afstand gezien. Vandaag ga je 'm van (heel) dichtbij bekijken. Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in 1 tot 2 uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!

Het entreegeld voor Sigiriya Rock dient ter plekke betaald te worden, ongeveer $30 p.p.

Er is ook een stop gepland bij een van de kruidentuinen in Matale. Tijdens een korte rondleiding door de tuin hoor je dus veel over de verschillende inheemse planten en kruiden.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sigiriya naar Trincomalee
Accommodatie:
Anukama Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Trincomalee
Dag 7: Trincomalee
Trincomalee is het noordelijk schiereiland aan de Koddiyar baai. Het staat bekend als haven en badplaats, met sommige van de mooiste stranden van Sri Lanka. Interessante bijkomstigheid is dat je ook hier restanten van het Nederlandse verleden in Ceylon zult aantreffen. Zoals Fort Fredrick of het Trincomalee Fort, dat door de Nederlanders werd gebruikt om het territorium te verdedigen. Maar er is meer!

Vandaag ga je iets bijzonders doen!

Dieren spotten in het wild heeft altijd iets magisch… maar helemaal als het om het grootste dier op aarde gaat!

De wateren rond Sri Lanka staan in de ‘Top Hot Spots’ ter wereld voor het zien van ‘Blue Whales & Sperm Whales’. In de warme Indische Oceaan komen ze in vrij groten getale voor. Zo heb je een redelijke kans dus ook werkelijk de blauwe vinvis te zien! Je stopt vast even met ademen zodra deze tevoorschijn komt. Ook kun je potvissen en verschillende soorten dolfijnen spotten, zoals tuimelaars en spinner dolfijnen.

Op deze halve dag tour ga je in de vroege ochtend (6.30 uur) de zee op (je krijgt een ontbijtzak voor onderweg mee). In de ochtend zijn de dolfijnen namelijk het meest actief en heb je een grote kans ze te zien zwemmen. Ook de walvissen laten zich in de ochtend sneller zien, omdat de zee nog rustig en vlak is. De tour duurt gemiddeld 3 tot 5 uur.
INCLUSIEF:
Excursie: Dolfijnen en walvissen spotten
Accommodatie:
Anukama Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Trincomalee
Dag 8: Trincomalee
Deze dag is ter vrije besteding. Dat wordt zwemmen, snorkelen of misschien wel duiken....
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Anukama Resort ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Trincomalee - Kandy
Op weg naar Kandy hebben we een stop gepland bij een van de kruidentuinen in Matale. Tijdens een korte rondleiding door de tuin hoor je veel over de verschillende inheemse planten en kruiden.

’s Middags kom je aan in de oude koningsstad Kandy. De op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels. De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder enige twijfel de tempel van de heilige tand.

In Kandy ga in de middag eerst naar een traditionele vuurshow met Sri Lankaanse muziek en dans. Hierna wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand.

Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Trincomalee naar Kandy
Excursie: Kruidentuin in Matale. Culturele show Kandy en de Tempel van de Heilige Tand
Accommodatie:
Thilanka Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Kandy
Dag 10: Kandy
Kandy is de voormalige hoofdstad van de Sri Lankaanse koninklijke dynastie, de belangrijkste hoofdstad van het land vóór de koloniale periode. Het koninkrijk bleef lang onafhankelijk, ook toen andere delen van Ceylon al waren gekolonialiseerd. Het ligt in een heuvelrijke omgeving van regenwoud en theeplantages.

Je maakt vandaag een wandeling met de gids door de stad. Je komt langs bruisende markten en gaat via de British Garrison Cemetery naar het Ceylon Tea Museum. In de oude Hanthane-theefabriek leer je meer over de geschiedenis van de theeteelt in deze regio.

Tip: Bezoek later op de dag de prachtige Peradeniya botanische tuinen waar je heerlijk tussen de orchideeën, reusachtige ficusbomen en koninklijke palmen kunt wandelen. Deze botanische tuinen werden al in 1824 gesticht, maar vormen nog altijd de basis van een van ’s werelds grootste planten- en bomencollecties.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Kandy
Accommodatie:
Thilanka Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Kandy – Nuwara Eliya
Dag 11: Kandy – Nuwara Eliya
Gisteren heb je wel van alles gehoord over thee, maar ben je nog niet op een plantage geweest. Dat doe je vandaag, onderweg van Kandy naar Nuwara Eliya. Uiteraard kun je op de theeplantage ook van de verschillende soorten thee proeven.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Maak een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor, de oude Hill Club en de golfbaan voordat je stopt bij de Holy Trinity Church, een schilderachtig Brits gebouw uit het midden van de 19e eeuw.

Na aankomst bij je hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Nuwara Eliya
Excursie: Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
Accommodatie:
Araliya Red *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Dag 12: Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Geen tijd voor uitslapen vandaag! Tussen 5:30 en 6:00 uur vertrek je vanuit je hotel naar Horton Plains National Park. De reden van het vroege vertrek is dat het uitzicht dan het mooiste is. (Tip: vraag of het hotel een ontbijtpakket voor je kan maken).

Deze uitgestrekte vlakte in het centrale hoogland heette lang Maha Eliya Thenna, de grote vlakte. En veel beter had de naam niet gekozen kunnen worden. Het nationale park omvat savanne, veel bos, de twee hoogste bergen van het eiland (Krigalpottha en Totupola), Baker’s Fall waterval en er ontspringen hier 3 belangrijke rivieren. Even beroemd als berucht is de afgrond bij ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Toen de Britten het op Sri Lanka nog voor het zeggen hadden, kreeg ‘de grote vlakte’ de naam van gouverneur Wilmot-Horton. Vandaar dat het nu bekend staat als de vlakte van Horton, Horton Plains.

Horton Plains National Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka, op meer dan 2100 meter boven de zeespiegel in de centrale bergen en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, van moerassen tot ijskoude beekjes, meren en watervallen. Het park is de thuisbasis van kleurrijke vlinders, vele soorten vogels en andere dieren zoals herten, beren, apen, gigantische eekhoorns, vissende katten en wilde zwijnen.

Tijdens de 2 tot 3 uur durende wandeling (ca. 9 km) stop je bij de prachtige ‘Bridal Veil’ en bij de al genoemde ‘World’s End’. (Tip: draag stevige schoenen en neem genoeg water mee).

Entreegelden en jeep voor Horton Plains National Park dienen ter plekke betaald te worden, ongeveer $25 p.p. + $25 per jeep
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Araliya Red *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Nuwara Eliya – Ella
Dag 13: Nuwara Eliya – Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Nanu Oya om vervolgens met de trein naar Ella te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Ella word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Het bergachtige dorp Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

De dag is verder ter vrije besteding.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Nuwara Eliya naar Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Ella
Dag 14: Ella
Ella heeft de mooiste natuurlijke landschappen van Sri Lanka. We nemen je dus mee op sightseeing, naar de bekende Nine Arch Bridge bijvoorbeeld. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Na de Nine Arch Bridge ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Later op de avond bezoek je de Ravana watervallen, 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing Ella
Accommodatie:
Hideaway Trails by Chaarya ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Ella – Yala
Dag 15: Ella – Yala
Het meest populaire nationale park van Sri Lanka ligt aan de zuidkust van het eiland. Yala is bijna 1.000 vierkante kilometer groot, bestaat uit graslanden, bos en moerassen, en vormt het leefgebied van wilde olifanten, luipaarden, makaken, beren en honderden vogelsoorten, waaronder veel watervogels.

Benieuwd wat je gaat zien op je middag-safari met privé jeep? Je weet het nooit, maar dat maakt het spannend.

Om het helemaal af te maken, overnacht je in een echte (luxe) safaritent.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Yala
Excursie: Jeep safari in Yala National Park
Accommodatie:
Big Game Camp Yala ***
(Tent)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 16
Yala - Galle
Dag 16: Yala - Galle
Galle is een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

TIP: maak een wandeltocht door Galle Fort. Je wandelt langs de wallen, passeert de vuurtoren, de oude Portugese haven en kunt een aantal van de vele koloniale gebouwen bekijken, waaronder het huis van de voormalige Nederlandse gouverneur, gebouwd in 1684.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yala naar Galle
Accommodatie:
Parawa House ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Galle – Colombo
Dag 17: Galle – Colombo
Je laatste bestemming op deze rondreis is Colombo.

Colombo is de commerciële hoofdstad van Sri Lanka, tevens de grootste stad met zo’n 6 miljoen inwoners. Binnen de grenzen van Groter Colombo ligt ook Sri Jayawardenepura Kotte, de wetgevende hoofdstad. Sri Lanka heeft dus min of meer twee hoofdsteden, maar omdat ze binnen hetzelfde district liggen wordt toch vaak Colombo als hoofdstad genoemd.

De stad ligt aan de westkust van het eiland aan zee. In de 17e eeuw leverden de Nederlanders en de Portugezen hevig strijd om de macht in dit gebied, waar veel kaneel werd geproduceerd. Het Old Dutch Hospital is een van de oudste gebouwen in het stadsdeel dat nog Fort wordt genoemd. Het is allang geen ziekenhuis meer, maar een uitgaanscentrum met restaurants en winkels.

Verschillende kathedralen in de stad wijzen er nog op dat de Portugezen hier de scepter zwaaiden. Colombo is wat dat betreft erg divers. Er zijn kerken, moskeeën en boeddhistische tempels. We noemen de Gangaramaya tempel. Deze is relatief modern, combineert Sri Lankaanse, Chinese, Indiase en Thaise architectuur en ligt fraai aan het Beira meer. Snuisterijen en street food vind je op de heerlijk rommelige openlucht markt Pettah.

Op de stadstour die je vandaag maakt staan onder meer de Wolvendaalkerk, een meer dan 360 jaar oud Nederlands gebouw uit het koloniale tijdperk, en de grote moskee Jami Ul-Alfar, met een snoepachtige rood-wit gestreepte buitenkant op het programma.

Ook ga je naar de 350 meter hoge Lotus Tower, het Onafhankelijkheidsplein, de Cinnamon Gardens en de Gangaramaya tempel, een van de belangrijkste boeddhistische tempels in Colombo.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Galle naar Colombo
Excursie: Stadstour Colombo
Accommodatie:
Colombo Court Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 18
Colombo Airport
Dag 18: Colombo Airport
Helaas is het vandaag tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka. Wist je dat je Sri Lanka heel goed met wat extra stranddagen op Malediven kunt combineren?
INCLUSIEF:
Transfer: Van het hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 18-daagse rondreis Het Beste van Sri Lanka Oost

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2049
3 personen€ 2049
4 personen€ 1717
5 personen€ 1717
6+ personen€ 1561
Prijzen zijn beschikbaar t/m 18-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen tijdens rondreis in goede middenklasse hotels
 • Dagelijks ontbijt
 • Verblijf in Yala op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner inclusief)
 • Lunch en/of diner zoals vermeld
 • Privé transfers
 • Privé vervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Treinreis van Nuwara Eliya naar Ella
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Fietstour in Negombo
 • Bezoek aan Dambulla Rock Cave & Golden Temple
 • Dolfijnen en walvissen spotten in Trincomalee
 • Kruidentuin in Matale. Culturele show Kandy en de Tempel van de Heilige Tand
 • Stadstour Kandy
 • Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
 • Sightseeing in Ella
 • Jeepsafari Yala
 • Stadstour in Colombo

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met Engelssprekende privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Optionele excursies
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe
Sigiriya
Cassandra Culture Resort *****
Deluxe
Tricomalee
Anukama Resort ***
Standaard
Kandy
Thilanka Hotel ****
Deluxe
Nuwara Eliya
Araliya Red *****
Deluxe
Ella
Hideaway Trails by Chaarya ****
Deluxe
Yala
Big Game Camp Yala ***
Tent
Galle
Parawa House ***
Deluxe
Colombo
Colombo Court Hotel ****
Deluxe
18-daagse rondreis Het Beste van Sri Lanka (Oost)
REISDUUR
18 dagen / 17 nachten
VANAFPRIJS
€ 2049 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Minneriya National Park, Sigiriya, Dambulla, Trincomalee, Kandy, Nuwara Eliya, Horton Plains, Ella, Yala National Park, Galle, Colombo
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 9 Sanne, Reisspecialist Indonesië en Thailand
Reisexpert Sanne

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
sri lanka yala national park olifanten
Sri Lanka Galle lighthouse 2
Sri Lanka Trincomalee blauwe vinvis 1
Colombo Sri Lanka
sri lanka ella
sri lanka sigiriya leeuwenrots
Sri Lanka Ella Nine arches bridge mooiste treinreis ter wereld
sri lanka galle koggala ahangama vissers op palen

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's