Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

21-daagse Familiereis Japan

Ontdek Japan op de meest ontspannen manier: met de bullet train!

21-daagse Familiereis Japan

Ontdek Japan op de meest ontspannen manier: met de bullet train!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 4292 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Tokyo, Mt. Fuji, Hakone, Tsumago, Takayama, Shirakawago, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Nagasaki, Fukuoka
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Bizar en leuk tegelijkertijd. Huis ten Bosch en de Domtoren in Nagasaki
 • Kanazawa: Ontdek het geheime labyrint van de Ninja Tempel
 • Proef echte Japanse delicatessen in de yatai van Fukuoka
 • Bezoek de pagode en metershoge lampions van de roodgekleurde Sensoji tempel
 • Herinnering aan de atoombom: vredesparken in Nagasaki en Hiroshima

Introductie

Japan is perfect om als familie te ontdekken. Om te beginnen omdat reizen in Japan gemakkelijk gaat. Op deze 21-daagse Familiereis Japan verkennen jullie het zuidelijk deel van het land per trein. Beter (en meer ontspannen) kun je niet reizen.

Japan is niet alleen een prachtig land met een rijke cultuur en oogstrelende natuur, het is ook een veilig en schoon land, met een behulpzame zeer beleefde bevolking. Japan is ook perfect voor families omdat het voor ieder wat wils heeft. Van oude kastelen tot hippe wijken, van geisha’s en shoguns tot de nieuwste computerspelen en de laatste mode.

Aan variatie heeft deze reis geen gebrek: ontdek de getekende maar levendige stad Hiroshima, ooit slachtoffer van de atoombom, nu een pleidooi voor vrede; de indrukwekkende vulkaan Mount Fuji in Hakone, het heerlijke Japanse eten in een yatai in Fukuoka, het toffe en moderne Shinjuku in Tokyo of -enigszins bizar- Huis ten Bosch in Nagasaki (inderdaad, het staat er echt). En natuurlijk: Kyoto, met traditionele tempels, een Shogun kasteel en de beroemde geisha straten van Gion.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Japan
Dag 1: Vertrek naar Japan
Zijn jullie klaar voor het verrassende Japan? Hopelijk wel, want jullie reizen vandaag naar de Japanse hoofdstad.

Dit vliegticket is niet inbegrepen, maar als je wilt, dan helpen wij jullie het beste ticket te vinden. Laat het ons weten.

Dag 2
Aankomst in Tokyo
Dag 2: Aankomst in Tokyo
Kijk, daar staan jullie, in Tokyo! Nu gaat de reis echt beginnen. Jullie worden op het Narita vliegveld opgewacht door onze Engelssprekende collega. Deze helpt jullie met het valideren van de Japan Rail Pass bij het JR Ticket Office op de luchthaven. Hierna worden jullie naar de airport limousinebus gebracht, die jullie naar het hotel in Tokyo brengt.

Onze tips:

Shinjuku is op een leuke manier direct een klap in het gezicht van de nietsvermoedende bezoeker. Hier krijgen jullie een klein voorproefje van de omvang van de stad Tokyo. Je ziet in Shinjuku de hoogste wolkenkrabbers van de stad, er ligt het Shinjuku Gyoen park (waar op het juiste moment van het jaar de schitterende cherry bloesem te bewonderen is), en er zijn hier meer warenhuizen, winkels, bars en restaurants dan in de meeste Europese steden bij elkaar. In sommige straten worden potentiële klanten verleid met schreeuwerige en uitbundige reclameborden, soms meerdere verdiepingen hoog.

Zelfs als je er niet ingaat is de Tokyo SkyTree al een indrukwekkende belevenis. De ruim 630 meter hoge toren is een van de hoogste vrijstaande gebouwen ter wereld. Er zijn verschillende platformen (op 350 en 450 meter) met -vanzelfsprekend- een spectaculair uitzicht over Tokyo. Op heldere dagen kun je zelfs Mount Fuji zien! Er is een glazen lift en op beide platformen zijn glazen vloeren vanwaar je zo de diepte in kijkt.
INCLUSIEF:
Transfer: Limousinebus van luchthaven naar hotel
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)

Dag 3
Tokyo
Dag 3: Tokyo
Dag ter vrije besteding.

Een van de tempels die je niet wilt missen is het Shinto altaar Meiji Jingu. Deze is gewijd aan de goddelijke geesten van keizer Meiji en zijn vrouw. De entree naar dit bescheiden, maar indrukwekkende tempelcomplex straalt gezag en devotie uit. Het is een brede 900 meter lange laan van kiezelstenen die dwars door het enorme 70 hectare grote bos loopt dat de tempel omringt. Vergeet niet dat Meiji Jingu midden in Tokyo ligt, maar toch lijkt de stad hier ver weg.

Tussen al die bomen staan torii poorten en tempelgebouwen. De kleuren zijn rustig en dat geeft de tempel een natuurlijke uitstraling. De gebouwen staan in de vorm van een ruim vierkant. In het midden van het grote open plein staan alleen een paar flinke eeuwenoude bomen. Met wat geluk zie je hier een Shinto huwelijksceremonie waarin de verbinding wordt bezegeld, overleden familieleden worden geëerd en wordt gebeden voor geluk en voorspoed.

Stel je hebt ooit maar één foto van Tokyo gezien. Dan is de kans groot dat de Shibuya Crossing erop stond. Op de drukke kruising steken dagelijks zo'n 300.000 mensen over. Het uit de kluiten gewassen zebrapad wordt omringd door grote video-reclames die om je aandacht vechten.

Deze wijk is (net als Shinjuku) een druk winkel- en uitgaansgebied waar vooral jongeren de trend zetten. Als je wilt zien wat de hippe mode van het moment is in Japan, dan krijg je hier de beste indruk. Een andere, rustigere en sjiekere, maar zeer uitgestrekte winkelbuurt is Ginza.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Tokyo
Dag 4: Tokyo
Dag ter vrije besteding.

We tippen nog een tempel: Sensoji. De verschillen tussen de al genoemde Meiji Jingu Shrine en de Sensoji tempel zijn groot. Meiji is terughoudend en bescheiden, Sensoji overrompelt met haar rode kleur en weelderige architectuur, waarvan de prachtige 48 meter hoge pagode en de Hozomon poort met metershoge 700 kilo zware lampionnen de mooiste voorbeelden zijn.

Volgens de legende visten twee broers hier in 628 een beeld van Kannon uit het water, de godin van de vergeving. Ze legden het opnieuw in de rivier, maar bleven het opvissen. Dat werd gezien als een teken en leidde tot de bouw van deze tempel, uiteraard opgedragen aan Kannon.

De visueel overdonderende en fascinerende spektakels van teamLab zijn een lust voor de ogen van jong en oud. Jaren geleden begonnen als een tijdelijke expositie is teamLab nu een blijvertje. De locaties veranderen soms, net als de thema's, maar ze zijn hoe dan ook een belevenis.

Wil je vandaag echt iets heel anders doen, weet dan dat Tokyo niet alleen 2 Disney parken heeft, Tokyo DisneySea en Tokyo Disneyland, maar ook het Ghibli Museum van de succesvolle animatiestudio van Miyazaki Hayao (Spirited Away, Princess Mononoke).
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Tokyo - Hakone
Dag 5: Tokyo - Hakone
De sfeer in Hakone is nadrukkelijk anders dan in Tokyo. Niet zo gek, want Hakone is een bergachtig national park. Het is een aantrekkelijke locatie omdat je hier prachtig uitzicht hebt op de hoogste (en beroemdste) berg van Japan, de vulkaan Mount Fuji. Dat is al reden genoeg hier naartoe te gaan, maar ook de warmwaterbronnen en Lake Ashinoko (dat bij de laatste uitbarsting van Mt. Fuji, zo'n drieduizend jaar geleden is ontstaan), zijn een feest voor de zintuigen.

Aan de voet van Mount Hakone ligt (een beetje verborgen in het woud) de mystieke Hakone Shrine. In het water staat een opvallende torii poort, waar vandaan een met lantaarns verlicht pad naar de verschillende altaars leidt.

Of bekijk Hakone vanuit de lucht. Je kunt een tochtje met de kabelbaan van de Mt. Komagatake Ropeway of de Hakone Ropeway maken. De laatste brengt je naar de stomende krater van Owakudani.

Je gebruikt de 3-daagse Hakone Free Pass om van Tokio/Shinjuku naar Hakone Yumoto te reizen. Met de Hakone Free Pass kun je gebruik maken van bijna alle bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone!
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Tokyo naar Hakone (3-daagse Hakone Free Pass)
Accommodatie:
Ryokan Pax Yoshino ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 6
Hakone
Dag 6: Hakone
Het wordt moeilijk om Mount Fuji niet te zien als je in Hakone bent. De actieve vulkaan, met 3.776 meter tevens Japans hoogste berg, is een lust voor het oog. Als het onbewolkt is en je de vulkaan in volle glorie kunt zien, maakt deze perfect gevormde reus een onuitwisbare indruk op je.

Mount Fuji is al reden genoeg hier naartoe te gaan, maar ook de warmwaterbronnen en Lake Ashinoko (dat bij de laatste uitbarsting van Mt. Fuji, zo'n drieduizend jaar geleden is ontstaan), zijn een feest voor de zintuigen.

Aan de voet van Mount Hakone ligt (een beetje verborgen in het woud) de mystieke Hakone Shrine. In het water staat een opvallende torii poort, waar vandaan een met lantaarns verlicht pad naar de verschillende altaars leidt.
INCLUSIEF:
Transfer: Bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone (3-daagse Hakone Free Pass)
Accommodatie:
Ryokan Pax Yoshino ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 7
Hakone - Tsumago
Dag 7: Hakone - Tsumago
Tsumago geeft bezoekers de beste indruk van hoe Japan er 600 jaar geleden tijdens de Edo Periode uitzag. Nog altijd zie je er houten huizen, smalle straten en een schitterend decor van bergen in de achtergrond.

Tsumago was een poststad waar reizigers een nachtje logeerden voordat ze verder reisden. Om die oude sfeer goed te kunnen herleven mogen hier overdag geen auto's rijden en zijn telefoon- en elektriciteitskabels weggewerkt. Je ziet er nog altijd de oude herbergen. De Honjin voor hoogstaande reizigers, en de Wakihonjin voor hen van een lagere orde. De notabelen liepen (uiteraard) niet zelf, maar lieten zich door de bergen dragen.
INCLUSIEF:
Transfer: Bus naar Odawara Station, bullet train naar Nagoya, Express trein naar Tsumago
Accommodatie:
Ryokan Shimosagaya ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 8
Tsumago
Dag 8: Tsumago
Dag ter vrije besteding. We raden je aan een stuk van de Nakasendo route te wandelen.

Het Nakasendo pad ontstond in de Edo Periode toen deze regio geleid werd door Tokugawa shoguns (shoguns zijn militaire leiders). De Nakasendo route liep van Edo (nu Tokyo) naar Kyoto en was meer dan 530 kilometer lang. Op sommige plekken liep het pad door grillig berggebied.

Tussen Magome en Tsumago kun je net als eeuwen geleden een mooi stuk van de Nakasendo wandelen. Bijvoorbeeld over de Magome Pass. Heel veel verschil met toen is er niet. Onderweg kun je hier een daar rusten en een kopje Japanse thee drinken.

Bijzonder is Narai-juku in de Kiso Vallei. Het fotogenieke plaatsje ligt aan de Narai rivier en bestaat uit smalle straten met fraaie historische houten huisjes, Shinto altaren en boeddhistische tempels.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Ryokan Shimosagaya ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 9
Tsumago - Takayama
Dag 9: Tsumago - Takayama
Takayama, jullie volgende bestemming, is een historische stad in de regio Hida in de Japanse Alpen. Omdat er nogal wat plaatsen met Takayama in de naam zijn, wordt het hier ook wel Hida-Takayama genoemd.

Het juweel van de stad is de honderden jaren oude stadswijk rond de Sannomachi straat. De smalle autovrije straatjes hebben nog oude houten huisjes met hier en daar winkeltjes met ambachtelijke kunstnijverheid of een brouwerij van de lokale specialiteit sake (waarvan sommige al eeuwen de beroemde Japanse rijstwijn maken).
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar Nagoya, Wideview Lltd. Express trein naar Takayama
Accommodatie:
Hakuun Ryokan ***
(Japanse of Westerse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Takayama
Dag 10: Takayama
Dag ter vrije besteding.

Wie een goed beeld wil hebben van hoe het leven er hier tussen de 17e en 19e eeuw uitzag, gaat naar het Hida Folk Village. In dit openluchtmuseum zijn oude (boerderij)huisjes uit deze periode bijeengebracht. Daardoor is een mooi en interessant echt historisch Japans dorp ontstaan.

Het oude Takayama Jinya loont ook de moeite van een bezoek. Vanuit dit regeringscentrum werd al in de 17e eeuw door de militaire shogun-leiders met strakke hand de regio bestuurd. Een ander gebouw van het Takayama Jinya museum stamt uit 1600 en is de grootste traditionele rijstopslag van Japan. Tegenwoordig een onderdeel van de exposities in het museum.

Speelser is het Takayama Showa Museum met nostalgische attributen uit de jaren '50 en '60, zoals retro videospelletjes. Tientallen jaren worden hier samengevat met oude tuktuks, typemachines, speelgoed, flipperkasten, huishoudelijke artikelen en een bioscoopje met oude Godzilla films.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hakuun Ryokan ***
(Japanse of Westerse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Takayama - Shirakawago - Kanazawa
Dag 11: Takayama - Shirakawago - Kanazawa
Het dorpje Shirakawago trekt de aandacht vanwege de vele oude boerderijen en huisjes met steile rieten daken. Ze worden 'gassho zukuri' genoemd, gevouwen handen. Het is niet verrassend dat Shirakawago op UNESCO Werelderfgoedlijst staat.

Shirakawago ligt op een klein uur rijden met de Noshi bus van Takayama. Na je bezoek aan het stadje dat terecht pittoresk wordt genoemd, reizen jullie met de bus verder naar Kanazawa.
INCLUSIEF:
Transfer: Nohi Bus: Takayama – Shirakawago – Kanazawa
Accommodatie:
Vista Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kanazawa
Dag 12: Kanazawa
Vriend en vijand zijn het erover eens dat de Kenrokuen Garden (De tuin van de zes verhevenheden) in Kanazawa een van de allermooiste in het land is. Dat is onder meer omdat er veel bloesembomen staan die Kenrokuen elk seizoen een andere aanblik geven. Ook vind je er bruggetjes, bloemen, theehuizen, steenformaties, een fontein en uitkijkpunten. Een paar honderd jaar lang werden de tuinen verzorgd door leden van de Maeda clan, die vanuit het Kanazawa Castle (dat naast de tuinen ligt) over de regio heerstten.

Kanazawa Castle brandde aan het eind van de 19e eeuw bijna helemaal af, maar is in de loop van de tijd grotendeels herbouwd. Daarom loont een bezoek zeker de moeite. Het kasteel is goed te combineren met een wandeling naar Kenrokuen. De Kenrokuen tuinen en het park van Kanazawa Castle liggen naast elkaar.

De Myoryuji Tempel is beter bekend als Ninjadera, de Ninja Tempel. Met Ninja's heeft het religieuze gebouw weinig te maken. Het kreeg deze bijnaam omdat de tempel eigenlijk een soort fort was. Van de heersende shoguns mochten er geen forten worden gebouwd, zodat ze zelf de sterkste clan zouden blijven. Myoryuji zag er niet als een verdedigingswerk uit, maar was het door slim gebruik van vluchtroutes, geheime kamers en tunnels, valstrikken en een labyrint van gangen en trappen wel degelijk.

Omicho Ichiba is al meer dan 600 jaar (!) de bekendste versmarkt van Kanazawa. Er wordt vooral vis verkocht, maar niet alleen. De markt heeft meerdere restaurants, je kunt op de markt dus ook lekker eten.

Tot slot: liefhebbers van hedendaagse kunst raden we het 21st Century Museum of Contemporary Art aan, op dit gebied een van de beste en meest populaire musea van Japan.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Vista Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kanazawa - Kyoto
Dag 13: Kanazawa - Kyoto
Kyoto is volgens velen de meest Japanse stad, en met de mooiste bezienswaardigheden. De oude Japanse hoofdstad heeft Shinto tempels, parken, keizerlijke paleizen, tuinen en nog altijd veel houten huizen.

De bekendste en meest populaire tempel (ook voor de Japanners) is Kiyomizudera, de tempel van het zuivere water. Toen de tempel in 780 werd gebouwd, is deze vernoemd naar de Otowa waterval, waarvan nog altijd drie verschillende stroompjes water in de tempel uitkomen. Het water van de bron wordt gedronken als er behoefte is aan succes in zaken of de liefde, of voor een lang leven.

De Jishu Shrine (een onderdeel van de Kiyomizudera tempel) wordt vooral bezocht voor mensen die naar liefde snakken. Er staan 2 stenen op 18 meter afstand. Wie met de ogen dicht van de ene steen naar de andere kan lopen, weet dat het amoreus wel goed komt.

Dat Kiyomizudera zo geliefd is heeft ook te maken met de grote hooggelegen houten terrassen. In meerdere seizoenen bieden ze een schitterend uitzicht over de van kleur wisselende vegetatie.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar Kyoto
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Kyoto
Dag 14: Kyoto
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

In 1603 werd begonnen met de bouw van het Nijo Castle, een fort annex paleis dat ter bescherming diende van de eerste shogun van de Edo periode. Shoguns waren militaire leiders en dus altijd op hun hoede. Vandaar dat in het Ninomaru Palace de vloeren van hout zijn gemaakt. Dat kraakt als je eroverheen loopt. Indringers hadden zo geen kans. Wandel vooral even door dit paleis. Het geeft een prachtig inzicht in hoe het leven er toen uitzag. Het complex heeft ook een flink park.

De Kinkaku-ji Zen-tempel is wereldberoemd vanwege het gouden paviljoen aan de vijver. Een terechte naam want de bovenste twee verdiepingen zijn volledig bedekt met bladgoud. Het werd gebouwd als woonruimte voor een shogun leider, maar na zijn overlijden gebruikt als tempel.

Kyoto was meer dan duizend jaar de hoofdstad van Japan. Iets van die oude sfeer kun je nog ontdekken in de buurt Gion. Hier zie je nog straatjes met de historische aanblik van het oude Kyoto. De wijk is ook beroemd omdat er nog geisha's leven en werken. Geisha's zijn gezelschapsdames (maar wel met hun kleren aan, we zeggen het er maar even bij). In Gion zie je ze met wat geluk over straat schuifelen.

Na een dik half uur treinen vanaf Kyoto (en een korte wandeling in Nara) sta je in het unieke 19e eeuwse Nara Park. Het park trekt de aandacht omdat er honderden (men zegt wel duizend) wilde herten leven, die nauwelijks nog opkijken van mensen die er rondwandelen. De herten worden gezien als boodschappers van God en hebben daarom een bijzondere status in deze stad. Je kunt er hertenkoekjes kopen en de dieren voeden.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Kyoto
Dag 15: Kyoto
Dag ter vrije besteding.

Een van de mooiste en meest bijzondere tempels van Kyoto ligt aan de zuidkant van de stad tegen een helling. Van deze Fushimi Inari Shrine heb je zeer waarschijnlijk al foto's gezien. Achter de tempel voert een kilometers lang pad, afgeschermd met ogenschijnlijk eindeloze rijen rode torii poorten naar altaartjes en de top van de heilige Mount Inari. De tempel bestaat op deze plek al meer dan 1500 jaar en is opgedragen aan Inari, de god van de rijst.

Zeer fotogeniek is het bamboebos Arashiyama Bamboo Grove. Na een korte wandeling door het bos kom je bij een flinke strook zeer dichtbegroeid metershoog bamboe. Een foto maken zonder mensen erop zal niet meevallen (tenzij je heel vroeg gaat, echt vroeg), maar tussen het wuivende bamboe wandelen is hoe dan ook een bijzondere ervaring.

In de uitgebreide winkelbuurt rond Shijo Avenue loont het de moeite om even een paar zijstraatjes van de hoofdweg te onderzoeken. Vooral de lange aaneensluitende smalle straat van Nishiki Market is zowel een traktatie voor de smaakpapillen als voor de ogen. Je kunt op deze overdekte markt verse vis en andere lekkernijen kopen, maar -leuker nog- op veel plekken ook meteen eten.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Kyoto - Hiroshima
Dag 16: Kyoto - Hiroshima
De eerste associatie voor de meeste mensen met Hiroshima is de atoombom die op 6 augustus 1945 door de Amerikanen op de Japanse stad werd gegooid. De stad werd grotendeels vernietigd en alleen al in Hiroshima kwamen daar zo'n 100 tot ruim 200 duizend mensen (direct op de dag van de bom of later aan de gevolgen van de straling) bij om het leven.

Het Hiroshima Peace Memorial Park en de Atomic Bomb Dome herinneren aan deze gruwelijke gebeurtenis. De Atomic Bomb Dome is een van de weinige gebouwen in het oude stadscentrum van Hiroshima die de atoombom doorstond. Het is bewaard gebleven als monument. De gehavende Dome staat nu aan de rand van het Hiroshima Peace Memorial Park. Dit was het commerciële stadscentrum en het doel van de atoombom. Het is nooit herbouwd, maar nu een herinneringspark, midden in de nieuwe stad.

Dat de Japanners stilstaan bij de slachtoffers en gevolgen van de atoombom, maakt van Hiroshima geen treurige stad. Integendeel.

Hirsohima is een levendige stad met iets meer dan een miljoen inwoners. Het centrum is kleurrijk. Je vindt er verkeersvrije winkelstraten in Hondori en voor liefhebbers van de Japanse keuken is er Okonomimura waar tientallen restaurants (net allemaal anders) de lokale lekkernij okonomiyaki maken.

Het Children's Peace Monument is een 9 meter hoge pilaar met daarop een meisje met een gouden papieren kraanvogel in haar hand. De origami kraanvogels symboliseren de wens op vrede. Het monument is gebaseerd op het verhaal van Sadako Sasaki. Zij overleefde als peuter de bom, maar overleed toen ze 12 jaar was aan kanker. Haar klasgenoten riepen op tot een blijvende herinnering aan haar en de andere kinderslachtoffers van de atoombom. Duizenden scholen in Japan deden mee en dit monument van de hoop en de toekomst is het resultaat.
INCLUSIEF:
Transfer: Hikari bullet train naar Hiroshima. Die van 8 uur gaat rechtstreeks, daarna moet je overstappen in Shin-Osaka
Accommodatie:
The Royal Park Riverside Hotel - Hiroshima ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Hiroshima
Dag 17: Hiroshima
Dag ter vrije besteding.

Dat je hier in een oude stad bent, blijkt in het Hiroshima Castle, dat in de 16e eeuw werd gebouwd door de feodale leider Mori Terumoto, en na vernietiging door de atoombom nauwkeurig werd gereconstrueerd. Het kasteel (denk niet aan de Europese vorm van een kasteel) lag destijds midden in de stad en niet op een hoge afgelegen berg of rots. Het belangrijkste (en mooiste) gebouw is de 5 verdiepingen hoge toren. Hiroshima Castle heeft ook een tempel binnen de vestigingsmuren.

Iets buiten de stad ligt een van de mooiste tempels van de wijde omgeving: de Itsukushima Shrine op Miyajima eiland in de Hiroshima baai. Deze tempel is zo'n 1500 jaar geleden gebouwd ter ere van de dochters van de Shinto windgod Susanoo. Als je kunt kiezen, bezoek de tempel tijdens vloed. De lak van de rode palen weerspiegelt dan in het stille water van de baai.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
The Royal Park Riverside Hotel - Hiroshima ***
(Twin)

Dag 18
Hiroshima - Nagasaki
Dag 18: Hiroshima - Nagasaki
Drie dagen nadat de Amerikanen in augustus 1945 de atoombom Little Boy op Hiroshima gooiden, was Nagasaki aan de beurt. De atoombom Fat Man genaamd maakte binnen enkele uren al tienduizenden dodelijke slachtoffers. In de maanden erna stierven nog eens tienduizenden mensen aan de gevolgen van de straling.

Ook in de belangrijke havenstad Nagasaki worden de slachtoffers herdacht. Dat gebeurt in het Nagasaki Peace Park. Dit omvangrijke park bestaat uit verschillende parkdelen, monumenten en het Nagasaki Atomic Bomb Museum. In het Memorial Park staat het iconische Vredesbeeld, een grote fontein en verschillende andere gedenktekens die vanuit de hele wereld aan de stad zijn geschonken.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar Nagasaki via Fukuoka/Hakata
Accommodatie:
Victoria Inn Hotel ***
(Luxury twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Nagasaki
Dag 19: Nagasaki
Vandaag is ter vrije besteding.

Het is erg leuk om de oude Nederlandse handelspost Dejima (Deshima) te bezoeken. Destijds een eiland waar de VOC kooplieden afgezonderd leefden. De Nederlanders mochten nog wel als enige buitenlandse natie handel drijven met Japan, maar moesten daar de prijs van isolatie voor betalen. Het eiland werd bewaakt door Japanse soldaten. Op het eiland was het leven overigens niet slecht en blijkbaar werd er genoeg verdiend, want men bleef.

Een moderne variant van deze Nederlandse enclave is Hausu Ten Bosu, inderdaad: Huis ten Bosch. Een nogal opzienbarende collectie typisch Nederlandse gebouwen, zoals Huis ten Bosch en de Domtoren (en nog veel meer) zie je in de Omurabaai bij Nagasaki.

Het eiland Gunkanjima ligt 20 kilometer voor de kust en is klein en verlaten sinds de mijnbouw er is uitgeput. Opvallend was dat er hier duizenden mensen op elkaars lip leefden en werkten (en elke vierkante centimeter werd bewoond). Het eiland heet eigenlijk Hashima. Gunkanjima is de bijnaam, het betekent zoiets als het 'slagschip eiland'.

Je kunt met een kabelbaantje (of de auto of de bus) naar de top van Mount Inasa voor een mooi uitzicht over de stad. Vooral 's avonds is de zee van lichtjes de moeite waard.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Victoria Inn Hotel ***
(Luxury twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Nagasaki - Fukuoka
Dag 20: Nagasaki - Fukuoka
Fukuoka is een van Japans grootste steden en wordt geroemd vanwege het heerlijke eten, het moderne stadsleven en is geliefd vanwege de mooie ligging aan een baai. Fukuoka ontstond toen aan het eind van de 19e eeuw de vestigingsstad Fukuoka werd samengevoegd met Hakata, dat nog altijd het meest centrale district vormt.

We raden jullie aan zeker naar een yatai te gaan, waar je goed kunt eten in kleine eetkramapjes, meestal met niet meer plek dan voor 5 of 6 personen. Maar omdat er meer dan genoeg kraampjes staan, kun je allicht terecht. Er zijn meerdere yatai in de stad. Probeer de lokale specialiteit Hakata Ramen.

Verken het park Uminonakamichi Kaihin Koen, dat uit verschillende waterparken en bloementuinen bestaat. Je kunt hier ook goed fietsen. Of ga naar het moderne stadsdeel Shisaido Momochi, waar niet alleen de Fukuoka Tower staat, maar je ook over het Momochihama strand kunt wandelen.

Liefhebbers van tempels willen vast de Shofukuji tempel niet missen. Dit is de oudste Zen tempel van Japan (al sinds eind van de 12e eeuw).
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar JR Hakata station (Fukuoka Centraal Station)
Accommodatie:
Hotel Hokke Club - Fukuoka ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Vertrek vanuit Fukuoka
Dag 21: Vertrek vanuit Fukuoka
Helaas is de rondreis door het mooie, verrassende Japan weer ten einde. Jullie vliegen vandaag vanuit Fukuoka terug naar huis.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21 daagse familiereis Japan

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 4292
3 personen€ 4292
4 personen€ 4292
5 personen€ 4292
6+ personen€ 4292
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 10-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Meet and greet met Engelssprekende assistent op Narita airport > hulp bij valideren Rail Pass en boarden airportbus.
 • Transfer van luchthaven naar hotel per ariport limousinebus
 • 19 overnachtingen in goede 3* hotels / ryokan (traditionele Japanse herberg), zoals genoemd.
 • Dagelijks ontbijt
 • 4 x diner (in Hakone en Tsumago)
 • Openbaar vervoer: Japan Rail Pass (14 dagen, 2e klasse), Hakone Free Pass 3 dagen, Nohi Bus tickets Takayama – Shirakawago – Kanazawa

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Tokio
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
Twin
Mt. Fuji
Ryokan Pax Yoshino ***
Japanse stijl kamer
Tsumago
Ryokan Shimosagaya ***
Japanse stijl kamer
Takayama
Hakuun Ryokan ***
Japanse of Westerse stijl kamer
Kanazawa
Vista Hotel ***
Twin
Kyoto
Hearton Hotel ***
Twin
Hiroshima
The Royal Park Riverside Hotel - Hiroshima ***
Twin
Nagasaki
Victoria Inn Hotel ***
Luxury twin
Fukuoka
Hotel Hokke Club - Fukuoka ***
Twin
21-daagse Familiereis Japan
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 4292 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Tokyo, Mt. Fuji, Hakone, Tsumago, Takayama, Shirakawago, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Nagasaki, Fukuoka
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 18 Timmy, Marketing specialist
Reisexpert Timmy

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
japan kyoto
japan tokyo koishikawa korakuen park
japan nagasaki confucius shrine
japan tokyo senso ji temple
japan nagasaki
japan nagasaki huis ten bosch
japan tokyo senso ji temple
japan tokyo skyline mt fuji

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's