Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

21-daagse familiereis Japan

Ontdek de hoogtepunten van Japan in één complete rondreis

21-daagse familiereis Japan

Ontdek de hoogtepunten van Japan in één complete rondreis

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 4292 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Tokio, Mt. Fuji, Hakone, Tsumago, Takayama, Shirakawago, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Nagasaki, Fukuoka
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Kijk je ogen uit in wonderlijk Tokio
 • Reis per bullettrein door het land van de rijzende zon
 • Bezoek de tempels, tuinen en kastelen van Kyoto

Introductie

Deze 21-daagse rondreis door Japan is ideaal om het land van de rijzende zon met het hele gezin te ontdekken. Japan is bijzonder in al zijn facetten. Eeuwenoude kastelen en tempels, tot in perfectie bereide gerechten, hypermoderne steden, karaoke en traditionele geisha’s en sfeervolle ryokans; zo maar een aantal voorbeelden van typisch Japanse kenmerken die je tijdens deze reis zult ontdekken.

De rondreis begint in Tokio waar je je ogen uitkijkt bij de wereldberoemde Shibuya Crossing en waar je de bruisende wijken van deze wereldstad verkent. Reis vanaf Tokio met de Hakone Free Pass, bus en bullet trein door het groene hart van Japan. Via Hakone, Tsumago, Takayama en Kanazawa aan de westkust, reizen we door naar de oude stad Kyoto. Kyoto met zijn sfeervolle tempels, prachtige tuinen, traditionele theehuizen en geisha’s mag zeker niet ontbreken in een rondreis door Japan.

In Hiroshima kom je meer te weten over de destrastreuze gevolgen van de atoombom die de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste. Maar je ziet ook dat Hiroshima meer te bieden heeft dan alleen deze historische gebeurtenis. De laatste dagen van deze afwisselende rondreis besteed je in de zuidelijke provincie Kyushu. Je bezoekt in Nagasaki de Nederlandse wijk waar Nederlanders tot de 19de eeuwe een handelspost hadden. Geniet in Fukuoka nog even van de overheerlijke Japanse keuken bij een van de vele sfeervolle eettentjes. Met een tas vol nieuwe herinneringen aan deze mooie en verrassende bestemming vlieg je terug naar huis.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Japan
Dag 1: Vertrek naar Japan
Vandaag vliegen julie naar Tokio, de vlucht is niet inclusief in de prijs, maar wij helpen jullie graag bij het vinden van een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Tokio
Dag 2: Aankomst in Tokio
Meet and greet met Engelssprekende assistent in de aankomsthal van Narita Airport. De assistent helpt jullie met het valideren van de Japan Rail Pass bij de JR Ticket office op de luchthaven. Reserveer alvast de stoelen in de treinen die jullie zullen nemen tijdens deze rondreis. De assistent brengt jullie naar de airport limousinebus, die jullie naar jullie hotel in Tokio zal brengen. Bezoek ’s middags Hakarikyu Garden en de fameuze winkelwijk Ginza.
INCLUSIEF:
Transfer: Limousinebus van luchthaven naar hotel
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin room)

Dag 3 - 4
Tokio
Dag 3 - 4: Tokio
De komende twee dagen zijn ter vrije besteding in Tokio. Er is hier ontzettend veel te bekijken en te beleven, dus vervelen zullen jullie je hier zeker niet! Een aantal tips die we voor jullie hebben: bezoek de Asakusa Kannon Tempel, Tokyo Skytree Tower en electronicawijk Akihabara.

Tip: ga dineren in één van de goede restaurants in Roppongi Hills en bezoek Tokyo City View Observatory op de hoogste verdieping. Ook indrukwekkend zijn de bruisende wijken Shinjuku, Shibuya en Harajuku, met o.a. Omotesando boulevard, Yoyogi Park en de Meiji schrijn.

Indrukwekkende musea: Tokyo National Museum, Edo-Tokyo museum, Ota Memorial Museum of Art, Tokyo National Museum of Modern Art.

Prachtig natuurgebied/bergen: Mt. Takao, ten westen van Shinjuku.

Zeer interessant: de oude Boeddhistische hoofdstad Kamakura, 30-40 minuten per trein vanaf ZW Tokio. Of bezoek het prachtige Nikko en bekijk de Toshogu schrijn, Tamozawa Imperial Villa en Kegon Falls.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Tokio - Hakone
Dag 5: Tokio - Hakone
Je gebruikt de 3-daagse Hakone Free Pass om van Tokio/Shinjuku naar Hakone Yumoto te reizen. Met de Hakone Free Pass kun je gebruik maken van bijna alle bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone!
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Tokio naar Hakone (3-daagse Hakone Free Pass)
Accommodatie:
Ryokan Pax Yoshino ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 6
Hakone
Dag 6: Hakone
Vandaag kun je Hakone op eigen gelegenheid verkennen. Bezoek zeker de Chokoku no Mori beeldentuin, Owakudani volcanic area, Lake Ashi en Mt. Komagatake.
INCLUSIEF:
Transfer: Bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone (3-daagse Hakone Free Pass)
Accommodatie:
Ryokan Pax Yoshino ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 7
Hakone - Tsumago
Dag 7: Hakone - Tsumago
Je reist met de Hakone Free Pass per bus naar Odawara station. Hier stap je over op de bullet train naar Nagoya en van daar uit per Ltd. Express trein door naar Nagiso (station Tsumago).
INCLUSIEF:
Transfer: Bus naar Odawara Station, bullet train naar Nagoya, Express trein naar Tsumago
Accommodatie:
Ryokan Shimosagaya ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 8
Tsumago
Dag 8: Tsumago
Vandaag heb je de gelegenheid om Tsumago te ontdekken. Maak de prachtige wandeling van Tsumago naar Magome, over de oude historische Nakasendo route. De 7,7 km lange route is niet zwaar, maar wel erg mooi! Verken ’s avonds de sfeervolle straten van Tsumago, waar vanaf de schemering de lampionnen gaan branden...
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Ryokan Shimosagaya ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 9
Tsumago - Takayama
Dag 9: Tsumago - Takayama
Je reist per trein terug naar Nagoya. Hier stap je over op de Wideview Lltd. Express trein naar Takayama (2uur en 10min). Dit is een mooie tocht door de bergen! 's Middags bezoek je in Takayama het sfeervolle oude Teramachi district en Yatai Kaikan Hall, waar de praalwagens van het Takayama festival worden tentoongesteld.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar Nagoya, Wideview Lltd. Express trein naar Takayama
Accommodatie:
Hakuun Ryokan ***
(Japanse of Westerse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Takayama
Dag 10: Takayama
Vandaag kun je Takayama op eigen gelegenheid ontdekken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hakuun Ryokan ***
(Japanse of Westerse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Takayama - Shirakawago - Kanazawa
Dag 11: Takayama - Shirakawago - Kanazawa
Per bus rijden we in 50 minuten naar het beroemde Shirakawago. Dit dorpje, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, is bekend om de vele oude boerderijen met de steile rieten daken . De boerderijen worden Gassho Zukuri, oftewel gevouwen handen, genoemd. In de middag reizen jullie per bus door naar Kanazawa.
INCLUSIEF:
Transfer: Nohi Bus: Takayama – Shirakawago – Kanazawa
Accommodatie:
Vista Hotel ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kanazawa
Dag 12: Kanazawa
Deze dag is vrij te besteden in Kanazawa. Bezoek de prachtige Kenrokuen tuin, die behoort tot een van de 3 mooiste landschapstuinen van Japan. Neem ook een kijkje in het indrukwekkende 21st Century Museum of Contemporary Art. ’s Avonds kun je een mooie wandeling door Nagamachi, de oude geisha en samurai wijk, maken.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Vista Hotel ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Kanazawa - Kyoto
Dag 13: Kanazawa - Kyoto
Je vertrekt ’s ochtends per rechtstreekse trein naar Kyoto (2 uur en 20 min). Bezoek ‘s middags het Nijo kasteel, het Gouden paviljoen en de Ryoanji Zen tempel met beroemde rotstuin.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar Kyoto
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14 - 15
Kyoto
Dag 14 - 15: Kyoto
De komende 2 dagen verken je Kyoto en omgeving. Er is zoveel moois te bekijken, waaronder de Kiyomizu tempel, Heian schrijn, Filosofenpad, Nanzenji tempel en het Zilveren Paviljoen. Ook bevelen we de mooiste natuurgebieden van Kyoto aan: het bamboebos Sagano, de rivier- en heuvellandschappen van Arashiyama en Takao. Een bezoek aan het oude Nara, met de Todaiji tempel en het grote Boeddha-beeld, is ook leuk! Andere bijzondere bestemmingen zijn het Enryakuji tempelcomplex op Mt. Hiei en de Fushimi Inari schrijn!

En als dat allemaal nog niet genoeg is, hebben we een speciale aanbeveling: het schitterende Miho museum in Shigaraki, dat je in ongeveer 40 minuten per trein/bus vanuit Kyoto bereikt.

Onze laatste tip is het sfeervolle en interessante plaatsje Uji ten zuidwesten van Kyoto, de bakermat van de groene thee! Mocht je een excursie van te voren willen boeken, dan kunnen we hier natuurlijk bij assisteren.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Kyoto - Hiroshima
Dag 16: Kyoto - Hiroshima
Je reist vandaag per Hikari bullet train van Kyoto naar Hiroshima. De aanbevolen vertrektijd is 08.00 uur (aankomst om 09.58). Later vertrek is ook mogelijk, maar dan dien je over te stappen in Shin-Osaka. Bezoek in Hiroshima ‘s middags de Atomic Bomb Dome en het zeer indrukwekkende Vredespark.
INCLUSIEF:
Transfer: Hikari bullet train naar Hiroshima
Accommodatie:
The Royal Park Riverside Hotel - Hiroshima ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Hiroshima
Dag 17: Hiroshima
Vandaag heb je de gelegenheid om de rest van Hiroshima te verkennen. Bezoek ‘s middags het prachtige eilandje Miyajima, met de beroemde floating torii, poort van de Itsukushima schrijn. Per trein en ferry bereik je Miyajima in ongeveer 45 minuten vanuit Hiroshima. De JR Rail Pass is ook geldig op de ferry! Andere leuke activiteiten op Miyajima zijn het zeeaquarium, de beklimming van Mt. Misen en een bezoekje aan het strand!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
The Royal Park Riverside Hotel - Hiroshima ***
(Twin room)

Dag 18
Hiroshima - Nagasaki
Dag 18: Hiroshima - Nagasaki
De treinrit van Hiroshima naar Nagasaki via Fukuoka/Hakata duurt ongeveer 4 uur. In Nagasaki kun je in de middag het sfeervolle centrum van de stad ontdekken. Neem ook een kijkje bij de Megane brug en dineer in een van de heerlijke eetgelegenheden in de Chinese wijk!
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar Nagasaki via Fukuoka/Hakata
Accommodatie:
Victoria Inn Hotel ***
(Luxury twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 19
Nagasaki
Dag 19: Nagasaki
Vandaag is ter vrije besteding. Het is erg leuk om de oude Nederlandse wijk Deshima te bezoeken. Hier hadden de Nederlanders van begin 17e tot eind 19e eeuw een handelspost! Verder zijn bezoeken aan Glover Garden, de verlaten stad van Gubkanjima Island, het indrukwekkende Vredespark en de Suwa schrijn zeer de moeite waard!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Victoria Inn Hotel ***
(Luxury twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 20
Nagasaki - Fukuoka
Dag 20: Nagasaki - Fukuoka
Je reist per trein in ruim 2 uur naar JR Hakata station (Fukuoka Centraal Station). Bezoek in Fukuoka het Ohori Park, ga winkelen in het Canal City complex en geniet ’s avonds van de vele sfeervolle eettentjes langs de rivier in de wijk Tenjin! Wil je een leuke dagtrip maken, bezoek dan het kasteelstadje Karatsu of het tempeldistrict Dazaifu.
INCLUSIEF:
Transfer: Trein naar JR Hakata station (Fukuoka Centraal Station)
Accommodatie:
Hotel Hokke Club - Fukuoka ***
(Twin room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 21
Vertrek vanuit Fukuoka
Dag 21: Vertrek vanuit Fukuoka
Helaas is de rondreis door het mooie, verrassende Japan weer ten einde. Je vliegt vandaag vanuit Fukuoka terug naar huis.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 21 daagse familiereis Japan

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 4292
3 personen€ 4292
4 personen€ 4292
5 personen€ 4292
6+ personen€ 4292
Prijzen zijn beschikbaar t/m 10-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 31-03-2024 en 10-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Meet and greet met Engelssprekende assistent op Narita airport > hulp bij valideren Rail Pass en boarden airportbus.
 • Transfer van luchthaven naar hotel per ariport limousinebus
 • 19 overnachtingen in goede 3* hotels / ryokan (traditionele Japanse herberg), zoals genoemd.
 • Dagelijks ontbijt
 • 4 x diner (in Hakone en Tsumago)
 • Openbaar vervoer: Japan Rail Pass (14 dagen, 2e klasse), Hakone Free Pass 3 dagen, Nohi Bus tickets Takayama – Shirakawago – Kanazawa

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Optionele excursies
 • Overige maaltijden
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Tokio
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
Twin room
Mt. Fuji
Ryokan Pax Yoshino ***
Japanse stijl kamer
Tsumago
Ryokan Shimosagaya ***
Japanse stijl kamer
Takayama
Hakuun Ryokan ***
Japanse of Westerse stijl kamer
Kanazawa
Vista Hotel ***
Twin room
Kyoto
Hearton Hotel ***
Twin room
Hiroshima
The Royal Park Riverside Hotel - Hiroshima ***
Twin room
Nagasaki
Victoria Inn Hotel ***
Luxury twin room
Fukuoka
Hotel Hokke Club - Fukuoka ***
Twin room
21-daagse familiereis Japan
REISDUUR
21 dagen / 20 nachten
VANAFPRIJS
€ 4292 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Tokio, Mt. Fuji, Hakone, Tsumago, Takayama, Shirakawago, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima, Nagasaki, Fukuoka
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Japan Tokio Gundam voor Divers City Odaiba
Japan Hiroshima Rode Tori op het water
Japans eten sushi sashimi
Japan Shirakawago Authentieke huisjes
Japan Kyoto Fushimi Inari Shrine met kimono
Japan Kyoto bamboebos
Japan Tsumago Houten huisjes
Japan Takayama meer met authentiek huis

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's