Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Een weekend in paradijselijk Khao Lak - Reisverslag'
Thailand

Een weekend in paradijselijk Khao Lak - Reisverslag

Sanne » Oktober 2020

Khao Lak

Thailand Khao Lak Surfen

Afgelopen weekend zijn wij afgereisd naar Khao Lak. Khao Lak ligt in het zuiden van Thailand, aan de prachtige Andamanse zee. We vliegen van Bangkok naar Phuket en vanaf daar is het nog een kleine 60 kilometer met de auto. In dit Khao Lak reisverslag lees je onze ervaringen in dit paradijselijke gebied en het mooie resort waar wij verblijven.

Khao Lak is in 2004 ernstig door de Tsunami getroffen. Veel resorts zijn afgebroken en daar voor in de plaats zijn vele mooie, nieuwe resorts neergezet. Khao Lak is een oase van rust, met name nu in het laagseizoen. De stranden zijn er zeer uitgestrekt en prachtig! Het doet me erg denken aan onze tijd aan de Australische stranden.

Apsara Beach Resort

Thailand Khao Lak Apsara 02

We kiezen voor een verblijf in Apsara, een luxueus resort met veel faciliteiten en drie verschillende restaurants. De één is wat chiquer en moderner, de ander is een heerlijke beachbar op het strand. Het is zelfs mogelijk om een romantisch diner voor 2 op het strand te regelen!

Dit is onze eerste keer in Khao Lak, dus we weten nog niet precies wat we moeten verwachten, maar we zijn zeer aangenaam verrast.

We verblijven in een heerlijke villa, met jacuzzi in onze eigen tuin. Het resort bestaat uit twee delen, een deel met villa’s (met eigen zwembad of jacuzzi) en een resort deel. De twee delen worden gescheiden door een azuurblauwe lagune, welke verbonden zijn door een brug. Je kunt hier zelfs in kajakken. Het is een aangename korte wandeling over de lagune met uitzicht op zee om van het ene naar het andere deel te lopen. Maar er rijden ook buggies/golfkarretjes om je van de ene naar de andere kant te brengen.

Pakarang strand: uitgestrekt en leeg

Thailand Khao Lak Apsara 03

Apsara ligt aan het Pakarang strand. Dit strand van Khao Lak is erg breed en heeft een zeer wijds uitzicht. Er is zelden iemand te bekennen, wat het nog meer dat afgelegen strandgevoel geeft. Dit is duidelijk een voordeel van reizen in het laagseizoen. Khao Lak staat sowieso meer bekend onder mensen die houden van natuur en rust. Het is zeker anders dan het drukke, levendige Phuket. Wij zijn helemaal verliefd op deze plek in Khao Lak, het is echt genieten en heerlijk ontspannend!

We hoeven ons ook niet te vervelen, er zijn wel drie zwembaden, maar ook genoeg activiteiten te ondernemen. We kiezen op dag 1 voor een korte batikles, kookcursus, massage en fruit bewerking.

Batik schilderen

Thailand Khao Lak Batik

Tijdens de batikles leren we de technieken van het vervaardigen van batikdoeken, die vooral in het zuiden erg populair zijn. Eerst wordt er met wax een mooie tekening op een canvasdoek of bijvoorbeeld T-shirt gemaakt. Daarna wordt deze tekening ingekleurd en diverse keren gewassen, met een fantastisch resultaat, al zeggen we het zelf. Wij maken de kleurrijke Khon Thai Kumarakorn, een personage uit het bekende Ramayana verhaal.

Kookcursus op het strand

Thailand Khao Lak Kookcursus

Na de batiklessen hebben we wel trek en gaan we een aantal heerlijke Thaise gerechten leren koken. Wat we vooral erg waarderen, is dat de kookles buiten aan het strand is. Met zo’n geweldig uitzicht en zeebriesje wil ik elke dag wel koken! We leren hoe we onder andere het populaire noedel gerecht Pad Thai maken, maar ook een heerlijke Massaman Curry en mijn eigen favoriet, een fantastische Yam Woensen salade. Nadat alle gerechten klaar zijn, genieten we hiervan aan een tafeltje in de zeelucht, met een fantastisch uitzicht en een glaasje wijn! We krijgen de recepten en een aantal ingrediënten mee naar huis zodat we thuis nog eens na kunnen genieten van deze mooie herinnering.

Met een volle buik, maken we een korte strandwandeling. Onze 2-jarige vindt het fantastisch, lekker rennen en spelen op het strand. Daarna is het tijd voor mama om te ontspannen met een Thaise massage, terwijl de mannen nog even een duik in onze eigen jacuzzi nemen. Ik mag kiezen tussen een massage binnen of buiten met uitzicht op zee. Doe maar lekker buiten! Een goede beslissing, want samen met de zeelucht en het geluid van de golven werkt dit zéér ontspannend na dat wijntje bij het eten.

Wist je dat AsiaDirect kookcursussen aanbiedt op verschillende plekken, zoals Bangkok, Bali, Hoi An en Siem Reap? Een kookcursus geeft een bijzondere inkijk in de lokale cultuur. En het is nog lekker ook! De verschillende kookcursussen vind je hier.

Fruit bewerken

Thailand Khao Lak Fruit

Helaas nog even geen middagdutje, want we hebben ons ook nog opgegeven voor het fruit bewerken. Vaak zie je van die mooie stukken groente en fruit ter decoratie, van prachtige vogels tot mooie bloemen. Vandaag leren we zelf een aantal technieken. We maken een roosje van een tomaat, bloemetjes van wortel en rettich (‘witte wortel’) en een sierlijk blad van komkommer. Dit ga ik ook proberen als er vrienden en familie komen eten! We krijgen het speciale mesje voor het fruit bewerken namelijk mee als souvenir.

Na deze leuke dag is het tijd om te ontspannen. De cocktail van de maand met verse passievruchten uit eigen tuin smaakt echt overheerlijk met het uitzicht op zee en een mooie zonsondergang. Poeh, dit is wel echt een hele fijne plek…

Fietsen naar een verlaten waterval

Thailand Khao Lak fietsen 02
Fietstour rondom Khao Lak

Dan is dag 2 alweer aangebroken. Na een heerlijke nachtrust, gaan we eerst uitgebreid ontbijten. We moeten namelijk wel wat energie opdoen voor onze fietstocht die op het programma staat. Wat een verwennerij, er is keuze genoeg: van heerlijke kaasjes tot Thaise soep!

De gidsen staan ons al op te wachten, maar eerst moeten we onze zoon even overhandigen aan een oppas van het resort. Ze neemt hem mee naar een indoor speelkamer, zodra hij de glijbaan spot is hij verdwenen. Hij lijkt blij, dus tijd voor ons om op de mountainbike te stappen.

Thailand Khao Lak White Sand Beach
White Sand Beach, Khao Lak

We fietsen over het groene platteland met rijstvelden en palmbomen naar White Sand Beach. Zoals de naam al zegt, het is een zeer mooi wit zandstrand. Er is niemand verder te bekennen, wat een paradijselijke plek voor een korte pauze…

Thailand Khao Lak fietsen

Na een klein uurtje fietsen vanaf het beginpunt komen we bij de verlaten waterval in een jungleachtige omgeving… We krijgen een lunchbox en de gidsen duiken het water in. Het is heerlijk verfrissend! Alweer een enorm fijn plekje om even bij te komen en gewoon te genieten van het moment. Als we allemaal weer zijn afgekoeld, springen we weer op de fiets terug naar het resort. Het was een leuke fietstocht, niet te zwaar en niet te lang. Voldaan komen we weer bij ons resort. We hebben weinig tijd om ons op te frissen. Zwemkleren aan en dan begint onze surfles!

Fietsen is een populaire activiteit tijdens rondreizen in Zuidoost-Azië. We bieden dan ook meerdere korte en lange fietstochten aan. Voor het hele aanbod, kijk je even op deze pagina.

Surfen in de Andamanse Zee

Thailand Khao Lak Surfen 02

Ik had Thailand nog nooit als surfoord gezien. Maar surfen aan de Andamanse kust is dus wel degelijk mogelijk. Het is echter pas sinds een aantal jaren populairder aan het worden. Phuket kent met name een aantal surfscholen en een jaarlijks surfevent. Maar het Pakarang strand bij Apsara van Khao Lak wordt ook meer en meer ontdekt. Dit is de surfspot van Khao Lak. In oktober vindt er een surfevent plaats, dus mocht je van surfen houden of juist rond deze tijd naar Zuid-Thailand willen komen, houd dit even in de gaten. De surfperiode loopt van april tot november, dus in de regentijd. De overige maanden is de zee over het algemeen erg vlak en dus te rustig om te surfen.

De Thaise gids legt ons op het strand eerst de basics uit: peddel, peddel, peddel en dan gaan staan zodra je een golf te pakken hebt. Ook wordt er overal wel gewaarschuwd voor de rip currents, ook wel muien genoemd in het Nederlands. Thailand heeft voor de rest weinig gevaren in de zee, maar er zijn soms wel rip currents te vinden. Het is dus wel belangrijk om te weten wat je moet doen voordat je de zee ingaat. Vooral rustig blijven, niet tegen de stroming inzwemmen, maar eruit zwemmen (parallel aan het strand) en zodra je geen stroming meer voelt kun je rustig richting strand zwemmen.

Thailand Khao Lak Surfen
Surfen, Khao Lak

Het klinkt allemaal vrij eenvoudig, dus daar gaan we! Surfplank mee en eerst een stuk de zee in. Zodra we ver genoeg in zee liggen, klimmen we op onze surfplank en wachten we op een golf. Die komt al snel, dus peddel, peddel, peddel en oeps, daar lig ik alweer in het water… Het is niet makkelijk. Maar na een aantal keren al omgekanteld te zijn voordat ik überhaupt probeer te gaan staan, lukt het me dan toch om te gaan staan! Oefening baart kunst. We krijgen de smaak te pakken. Het is heerlijk om zo in het warme zeewater bezig te zijn. De stranden zien er vanaf deze kant anders, maar indrukwekkend uit! Er ligt verder ook bijna niemand in het water, je hoeft dus niet bang te zijn dat je tegen iemand anders aan botst. Helemaal uitgeput genieten we na van deze heerlijke ochtend. Zeker voor herhaling vatbaar!

Thailand Khao Lak Apsara jacuzzi 02
Apsara resort is ook een ideale bestemming voor een honeymoon.

Helaas is het na een heerlijke lunch aan het strand voor ons alweer tijd om dit fijne Apsara resort te verlaten. Wat een paradijselijke plek! Hopelijk kunnen we snel nog eens terugkeren voor een heerlijk ontspannen weekend.

Wil je zelf ook een ontspannen strandvakantie in Thailand beleven? Kijk hier voor een aantal mogelijkheden. Zoals altijd zijn onze reizen op maat aanpasbaar, dus verblijf je liever ergens anders, laat het ons weten en wij regelen het voor je.

Sanne, auteur van het artikel Een weekend in paradijselijk Khao Lak - Reisverslag

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Reisverslag
Strand