Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Gezondheid en Vaccinaties in Thailand'
Thailand

Gezondheid en Vaccinaties in Thailand

Sanne » Oktober 2020

Gezondheid

Je gezondheid is natuurlijk ontzettend belangrijk wanneer je op reis gaat. Het kan de beste overkomen om ziek te worden op vakantie. Maar laat je niet afschrikken door verhalen van reizigers wiens gezondheid hen tijdens de reis in de steek hebben gelaten. Dit is slechts ongeluk en heeft vaak niks te maken met de omstandigheden in het land. Om ziekte te voorkomen kunnen er de nodige voorbereidingen worden getroffen. Lees hier meer over de vaccinaties, verzekeringen, meenemen van medicijnen, ziekenzorg en overige tips op het gebied van jouw gezondheid op reis.

Vaccinaties

Thailand Gezondheid 001

Voor Thailand zijn geen vaccinaties verplicht. Wel worden vaccinaties DTP, Hepatitis A en sinds kort ook Rabiës (hondsdolheid) aangeraden. Neem contact op met je huisarts of GGD/DGD voor de meest actuele info. Soms is het handig om een serie van meerdere inentingen te nemen die je voor een veel langere termijn beschermen, daar moet je dan wel bijtijds mee beginnen.

Verzekeringen

Controleer bij je zorgverzekeraar of je ziektekostenverzekering wereldwijde dekking heeft, zo niet, let er dan op dat je een reisverzekering afsluit waarin dit mee verzekert is. Denk er ook over na of je een annuleringsverzekering af wilt sluiten of niet, voor wanneer je om bepaalde redenen je reis niet kunt beginnen of voortzetten. Het is heel erg persoons- en omstandigheid gebonden of het afsluiten van een annuleringsverzekering nuttig is of niet. Uiteraard kan je ook bij ons advies hierover inwinnen.

Medicijnen meenemen

Een stripje paracetamol meenemen is altijd een goed idee, maar in zijn algemeenheid zijn dat soort standaard medicijnen in Thailand op iedere hoek van de straat te krijgen. Heb je specifieke medicijnen op doktersrecept? In dat geval kun je ze beter zelf meenemen. Overleg ook even met je behandelend arts of je hier een medicijnpaspoort voor nodig hebt. Vergeet ook niet om een Engelstalige medische verklaring van je medicijnen mee te nemen. Deze is simpel en gratis aan te vragen bij je apotheek en binnen een minuut geprint.

Ziekenzorg

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je hier ziek wordt. Wees gerust, want de ziekenzorg hier is van uitstekende kwaliteit. Wel is het goed om te weten dat de ziekenzorg in Thailand anders werkt dan in de meeste westerse landen. Er is hier geen huisarts die je eerst bezoekt of die je door kan verwijzen naar een ziekenhuis. In Thailand ga je direct naar een ziekenhuis als er iets mis is met je gezondheid. De wachttijden in deze ziekenhuizen zijn vele malen korter dan thuis en de professionaliteit en de kundigheid van de doktoren en artsen zijn uitstekend en ze spreken allemaal engels. Wanneer je merkt dat jij of je reisgenootschap zich niet helemaal goed voelt, laat dit dan eerst aan ons of onze gids weten. Dan kunnen wij je helpen met het vinden van de beste oplossing.

Tips

Thailand Gezondheid 003
DEET kun je ter plekke verkrijgen

Thailand is malariavrij, maar vervelende muggen die jou graag prikken zijn wel nog steeds aanwezig. Het gebruiken van muggenolie met DEET kan geen kwaad. Maar bespaar jezelf het geld, die je vervolgens weer kan uitgeven aan een heerlijke Thaise massage en koop muggenspray in Thailand zelf. Spotgoedkoop, het werkt even goed en op elke hoek van de straat en in elke 7-Eleven supermarkt te vinden.

De eerste paar dagen kan het verstandig zijn om met wat basic Thaise gerechten te beginnen. Niet te pittig en niet te veel. Eet op je eerste dag bijvoorbeeld een lekker bordje Pad Thai of gebakken rijst met kip. Naarmate je reis vordert kan je steeds meer de Thaise keuken verkennen en genieten van al het verschillende eten. Durf jij het aan om op de einde van je reis de pittige Tom Yum soep te eten? We horen jouw (eet)ervaringen graag op onze Facebook pagina!

Sanne, auteur van het artikel Gezondheid en Vaccinaties in Thailand

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Gezondheid
Tips