Indonesië, een land met bijzondere cultuur, lekkerste gerechten, maar zeker ook de meest bijzondere drankjes! Benieuwd wat deze zijn? Lees dan dit blog met de 6 lekkerste drankjes van Indonesië! Tip: Kijk eens naar deze 17-daagse rondreis Java en Bali, hier zijn deze lekkere drankjes gegarandeerd te vinden!
1. Es Tjendol
Es Tjendol is een zoet dessert, maar ook een drankje dat ijskoud wordt geserveerd. Dit lekkere dessert bevat kokosmelk, palmsuikerstroop en druppeltjes groene rijstmeelgelei. Voor meer toppings kunnen ook gesneden blokjes jackfruit, zoete rode azukibonen of durian worden toegevoegd. Es Tjendol is vrijwel overal te vinden. Ook buiten Indonesië zijn ze er gek op, bijvoorbeeld in Maleisië, Cambodja en Thailand.
2. Bintang Beer
Bierliefhebbers opgelet! Een bezoekje aan Indonesië is niet compleet zonder de Bintang Beer geprobeerd te hebben. Bintang Beer wat ‘ster bier’ betekent, is het bekendste en meest verkochte bier in Indonesië. Dit bier bevat 5% alcoholen wordt qua smaak vaak vergeleken met Heineken bier. De bouw van de brouwerij van Bintang Beer begon in Surabaya in 1929 en werd later in 1967 overgenomen door Heineken.
3. Teh Botol
Teh Botol is thee in een fles en dat is ook direct de letterlijke vertaling. Wat dit drankje zo bijzonder maakt, is dat de thee ijskoud wordt geserveerd. De originele Teh Botol is jasmijnthee, maar kan tegenwoordig ook worden verkregen in andere smaken. Dit drankje is vrijwel in alle Indonesische restaurants en winkels te vinden.
4. Kopi Tubruk
De Indonesiërs zijn dol op koffie. Dit is begonnen in de 17e en 18e eeuw en nu kunnen ze niet meer zonder! Er zijn veel verschillende soorten koffies te vinden, maar de populairste koffie van Indonesië is Kopi Tubruk. Dit is een koffie waarbij het grof koffiedik samen wordt gekookt met vaste suiker. Hierdoor wordt de koffie een ‘dikke drank’ wat lijkt op Turkse koffie. De Kopi Tubruk is het meest populair op Java en Bali.
5. Jus Alpukat
Jus alpukat (advocadosap) is een gekoelde Indonesische shake. In deze shake zit avocado en en gecondenseerde melk, wat Jus alpukat lekker romig en zoet maakt! Voor de koffieliefhebbers kun je ook sterke koffie of dubbele espresso bij dit drankje toevoegen. En voor de cherry on top… Voeg wat chocoladesiroop erbij en klaar is kees!
6. Flores Margarita
en lekkere cocktail mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje, dus voor de liefhebbers… De Flores Margarita! De Indonesische variant van de klassieke cocktail bevat aan aantal speciale ingrediënten. Ze voegen hier rosella-bloemen, gemengd met kintamani-sinasaappel en doordrenkte arak toe, waardoor het drankje extra pit krijgt! 😉
Heb je opeens ook zo’n dorst en zou je naar Indonesië willen gaan om de drankjes zelf te proberen? Klik dan hier om inspiratie op te doen voor je reis! Neem gerust contact met ons op voor vragen over het plannen van je volgende reis.