Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel '2 Dagen naar Khao Sok Nationaal Park - Reisverslag'
Thailand

2 Dagen naar Khao Sok Nationaal Park - Reisverslag

Sanne » Oktober 2020

Khao Sok Nationaal Park is voor velen het mooiste nationale park van Thailand. Een ware must-do dus wanneer je naar Thailand komt! Khao Sok ligt in het zuidwesten van Thailand. Het is eenvoudig te bereiken vanaf Surat Thani, Krabi of Phuket. Op deze plaatsen kun je rechtstreeks en goedkoop vanaf Bangkok vliegen.

Wij vliegen op Phuket, omdat we vanaf hier eerst Khao Lak zullen bezoeken en vervolgens door gaan naar Khao Sok. Klik hier om onze avonturen in paradijselijk Khao Lak te lezen.

Khao Sok Nationaal Park

Thailand Khao Sok Nationaal Park 01
Entrance van Khao Sok Nationaal Park

Het nationale park heeft twee ingangen en dit zijn ook gelijk de toegangspoorten van de twee verschillende hoofdactiviteiten die de meeste bezoekers ondernemen. De eerste ingang ligt aan de zuidwest kant van het nationale park. Hier vind je de meeste accommodaties en hier verblijven wij in een spectaculaire boomhut van Khao Sok Paradise Resort. Vanaf hier kun je met een gids diverse jungletochten maken, zoals een avontuurlijke nachtsafari! De andere ingang ligt aan de oostkant van het nationale park bij de Ratchaprapha pier. De ingangen liggen zo’n 60 km van elkaar. Hier starten de tours over het fotogenieke Cheow Lan meer.

Khao Sok Village

Thailand Khao Sok Boomhut
We overnachten in een boomhut van Khao Sok Paradise

Van het ruige maar vlakke Khao Lak strand rijden we naar Khao Sok Nationaal Park. Zodra je in de buurt komt, weet je het… Overal doemen de enorme, begroeide kalksteenrotsen op. Het is een spectaculair gezicht. Alleen de rit naar het park toe is dus al erg indrukwekkend. We kiezen voor een wel heel bijzondere overnachting, namelijk een boomhut van het Khao Sok Paradise Resort. Je zit hier midden in de natuur met alle dierengeluiden die erbij horen. Het voelt als een oase van rust. We komen aan het einde van de dag aan, dus we gaan lekker wat eten in het restaurant van het resort. Heerlijke Thaise en Europese maaltijden. En bovenal heerlijke verse fruitshakes. Onze boomhut heeft een erg bijzondere douche, een ware boomdouche. De jungle is dus ook naar binnen gehaald. Wees gerust, de kamers zijn schoon, er is airconditioning en er zijn klamboes aanwezig mocht er toch een mug naar binnen vliegen.

Thailand Khao Sok Nationaal Park Rivier 03

De volgende ochtend zijn we al weer vroeg op, omdat we via AsiaDirect een kanotocht over de Sok rivier hebben geregeld. We worden opgehaald door de vrolijke gids Khun David met een Thaise Songtaew, een soort overdekte pick-up met banken achterin. Na een stukje rijden door de mooie groene omgeving komen we bij de rivier aan, waar we een rubberen kano instappen. De gids gaat achterin en is de enige die gaat peddelen. Wij hoeven dus alleen maar in te stappen, achterover te zitten en te genieten. De tocht is prima te doen met onze 2-jarige zoon. Hij zit klem tussen mijn benen, en er zijn ook kinderzwemvesten aanwezig. Het is een prachtige tocht langs de hoge kalksteenrotsen en we spotten een ijsvogel! Na ongeveer een half uur varen hebben we een koffie- en theepauze bij een grot. Het is een verlaten plek, waar de gidsen handmatig een vuurtje maken om het water boven te kunnen koken, het zijn ware survivalaars! Daarna varen we weer verder en wordt het alleen maar ruiger en nog mooier… Helaas zit het er na twee uurtjes alweer op. Tijd om terug te keren naar het resort.

Hier nuttigen we een heerlijke lunch in het sfeervolle restaurant op palen van het resort. Aan het eind van de middag wandelen we door het dorpje naar de hoofdingang van het nationale park. Er zijn hele avontuurlijke nachtwandelingen met gids door de jungle te maken. Je gaat opzoek naar de meest bijzondere dieren, zoals exotische insecten, apen, slangen, wilde olifanten, tijgers en beren. Onderweg dineer je bij een lokale familie in de jungle! We kiezen zelf voor een korte wandeling naar één van de vele watervallen, omdat we morgen weer vroeg op willen. Het lijkt wel of wij samen met onze gids de enige in het park zijn. We komen niemand tegen en genieten van de jungle geluiden en de mystieke waterval. De gids vertelt ons uitgebreid over het nationale park en de dieren die er leven. De gids wijst ons een aantal bijzondere vogels en vele insecten die we anders nooit hadden gespot. Je merkt dat hij een echte expert is in deze jungle met al haar bewoners. We spotten ook nog een aapje tot grote vreugde van onze zoon!

Cheow Lan Meer

Thailand Khao Sok National Park Cheow Lan Lake uitzicht

Via AsiaDirect kun je diverse tours, met of zonder overnachting in huisjes op het meer, regelen. We zijn blij dat we dit van tevoren hebben gedaan, want we horen van een ander stel dat er geen gids beschikbaar is voor een tour naar het meer de volgende dag. Uiteindelijk rijden ze zelf naar het meer, maar betalen daar de hoofdprijs. Er is maar één kantoor en door deze monopolie positie hebben ze een vaste, zeer hoge prijs per boot. Gelukkig komt onze gids ons persoonlijk ophalen en rijdt hij ons naar het indrukwekkende meer van Khao Sok Nationaal Park. Onze kleine man vindt het geweldig, snel zijn zwemvest aan, want hij kan niet wachten om in de boot te springen!

Het Cheow Lan Lake is een stuwmeer. Een stuwmeer klinkt misschien niet heel boeiend, of in ieder geval niet zo natuurlijk. Maar dat is hier niet aan de orde! Dit is een adembenemende plek! De enorme rotsen doemen overal op vanuit het water. Het water is helder blauwgroen van kleur. De groene kalksteenrotsen en de jungle maken dit tot een buitengewoon fotogeniek tafereel… Zo bijzonder om hier met een bootje door deze spectaculaire natuur te varen… Je voelt je dan als mens weer even erg klein.

Thailand Cheow Lan
Three Brother Rocks, Cheow Lan meer

De motor wordt uitgezet voor de drie bekende pinnacles van Khao Sok, die ook wel de ‘Three Friends Rocks’ of ‘Three Brothers Rocks’ worden genoemd. Hier maken we natuurlijk een fotomomentje van. Iets verderop legt de boot aan bij een drijvend restaurantje waar je heerlijk kunt zwemmen in het meer. We zijn hier de enige toeristen, het is er muisstil, op de natuurgeluiden na… Na een uurtje hier te vertoeven varen we weer terug richting de steiger. Jammer dat het er alweer op zit, maar we komen zeker nog eens terug.

Nog een tip: Als je in de droge periode naar Khao Sok Nationaal Park komt, ga dan ook zeker op zoek naar ’s werelds grootste bloem, de Rafflesia! Deze is zo bijzonder dat de lokale mensen elkaar op de hoogte houden wanneer en waar er één bloeit!

Het prachtige Khao Sok Nationaal Park bezoek je natuurlijk met AsiaDirect.

Sanne, auteur van het artikel 2 Dagen naar Khao Sok Nationaal Park - Reisverslag

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Activiteit
Natuur
Reisverslag