Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

19-Daagse familiereis Vietnam van Noord naar Zuid

Reizen door Vietnam is (ook) voor kinderen een heerlijk speels avontuur

Aanbevolen

19-Daagse familiereis Vietnam van Noord naar Zuid

Reizen door Vietnam is (ook) voor kinderen een heerlijk speels avontuur

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2197 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Logeren tussen de rijstvelden in een homestay in Sapa
 • Lampionnen maken in Hoi An, het leukste stadje van het land
 • Maak een tochtje met de cyclo (rikjsa) door Old Quarter in Hanoi
 • Met de kabelbaan naar Fansipan? De hoogste berg van Vietnam
 • Neem de drakenboot naar de keizerlijke pagodes en citadel van Hue
 • Verken het bergachtige Sapa met een Hmong gids
 • Pythons en honingthee. Met de boot door de Mekong Delta
 • De ultieme vakantie: een dagje strand in Hoi An?

Introductie

Vietnam is een hartstikke leuk land om met je kinderen naartoe te gaan. Ze staan volop in de belangstelling, want de Vietnamezen zijn gek op kinderen. Dat is mooi meegenomen, maar er is ook ontzettend veel voor ze te doen. Reizen door Vietnam is (ook) voor kinderen een heerlijk speels avontuur.

In deze reis houden we maximaal rekening met kinderen. De hotels hebben zwembaden, de reisdagen zijn niet te lang en het programma is gevarieerd. Er worden tochtjes gemaakt met de cyclo (een Vietnamese fietstaxi), met boten en per fiets; de reis gaat naar grotten, watervallen en een boerderij met pythons; je kunt gaan vissen, kajakken, lampionnen maken, zwemmen en op het strand zandkastelen bouwen. En in Sapa ontmoeten de jongsten zeker ook leeftijdgenoten van de lokale bergstammen.

We geven in het reisprogramma veel mogelijkheden voor excursies die je wel of niet kunt doen. Zet je vakantie dus naar je hand. Maak ‘m perfect voor jou en je gezin. We staan altijd klaar met meer tours, extra stranddagen of wat de reis ook maar completer voor je maakt!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Dag van vertrek
Dag 1: Dag van vertrek
Strand, bergen, rijstvelden, rivieren en valleien. Het staat jullie allemaal te wachten de komende 19 dagen. Vandaag begint de reis!

De internationale vluchten zijn exclusief, maar wij kunnen altijd helpen met het regelen van de vluchten, als je dat wilt.

Dag 2
Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi
Zo, jullie zijn in Hanoi! Onze chauffeur wacht jullie op en brengt jullie naar je hotel.

De hoofdstad van Vietnam is niet de grootste stad van het land, dat is Ho Chi Minh City, maar wel een erg fijne stad met karakteristieke wijken. De bekendste is het Old Quarter, waar je nu bent. Het barst er van de cafeetjes, koffietentjes en restaurants. Je ziet hier overal Vietnamezen hun zaken afhandelen, of op een krukje op een hoek van een straat een kopje koffie drinken.

Er is vandaag verder geen programma. Een paar tips:

Cyclo tour. Een cyclo is een Vietnamese fietstaxi of riksja. In het Old Quarter van Hanoi zie je ze overal. Het is leuk er een tourtje mee te maken en zo in ongeveer een uur veel van de omgeving te zien.

Hoan Kiem Lake. Op wandelafstand van jullie hotel ligt het bekendste meer van Hanoi: Hoan Kiem Lake. Veel Vietnamezen gaan hier in de avond en de weekeinden naartoe. Ze wandelen er, gaan op zoek naar snacks of genieten van een van de optredens (meestal in het weekeinde). Twee van de Hanoi's meest iconische pagodes staan bij en in het meer.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar hotel
Accommodatie:
May De Ville Old Quarter Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Diner

Dag 3
Hanoi: stadstour
Dag 3: Hanoi: stadstour
Om de mooiste plekjes van Hanoi te zien, hebben we vandaag een stadstour voor je georganiseerd.

Die begint met een bezoek aan het mausoleum waar Ho Chi Minh, leider van de Vietnamese onafhankelijkheidsstrijd en de eerste president van het land, opgebaard ligt.

Ook op het programma: de Tempel van de Literatuur. Volgens ons de mooiste tempel van Hanoi. Deze ligt in een groot park en bestaat uit vijvers, poorten en altaartjes. De tempel werd al in 1070 (!) opgericht ter ere van de Chinese wijsgeer Confucius.

Na de lunch ga je naar het Vietnam Museum of Ethnology (om meer te weten te komen over de 54 verschillende etnische groepen die samen Vietnam vormen) en naar de beruchte Hoa Loa gevangenis, waar eerst de Fransen opstandige Vietnamezen opsloten en later Noord-Vietnamezen Amerikaanse krijgsgevangen. Vandaar de bijnaam Hanoi Hilton.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Hanoi
Accommodatie:
May De Ville Old Quarter Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 4
Hanoi naar Sapa
Dag 4: Hanoi naar Sapa
Tijd voor een nieuw decor. Wat heet! Van Hanoi word je in alle vroegte met een comfortabele bus naar Sapa gereden. De rit duurt een kleine 6 uur, maar de omgeving wordt als je in de buurt van Sapa komt alsmaar mooier. Daar wacht onze gids je op. Na de lunch brengt deze je naar Luckydaisy's homestay tussen de rijstterassen van de Muong Hoa vallei.

Onze reisspecialist Sanne heeft een blog geschreven over haar bezoek aan Sapa: "Eenmaal bij de homestay Luckydaisy’s aangekomen worden we naar onze Villa gebracht. Wauw wauw wauw! Dit is echt een heel huis met veel licht, overal ramen die uitkijken op de rijstvelden! Heel sfeervol ingericht en van alle (luxe) gemakken voorzien. Hier houden we het wel 2 nachten vol. Er is zelfs een openhaard voor de koude winteravonden. De sfeer van de homestay is fantastisch!"

Je kunt je verblijf hier helemaal zelf plannen. Ga op pad met de locals, maak een wandeling door de omgeving, verken het dorpje of neem een drankje in de Bamboo Bar.

Tip: Het is slim iets warms mee te nemen, want de avonden kunnen hier koel of zelfs koud zijn.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Sapa per comfortabele bus
Excursie: Bezoek aan Muong Hoa-vallei en dorpje Ta Van
Accommodatie:
Luckydaisy's Homestay Sapa **
(Private)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Sapa
Dag 5: Sapa
Met je Hmong gids maak je vandaag een wandeltocht door de omgeving van Ta Van. De tocht leidt langs rijstvelden, dorpjes van Giay en Red Dao minderheden, heuvels, bamboebossen en een waterval.

De gids bespreekt voor vertrek hoeveel je wilt lopen en wat je wilt zien.

Na de wandeltocht kun je uitrusten en nog een avond genieten van je verblijf in de homestay.
INCLUSIEF:
Excursie: Wandeltocht Sapa
Accommodatie:
Luckydaisy's Homestay Sapa **
(Private)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 6
Sapa-Hanoi
Dag 6: Sapa-Hanoi
De reis terug naar Hanoi gaat in twee stappen. Allereerst word je naar Sapa gereden per privéauto.

In Sapa heb je tijd om hier bijvoorbeeld lekker rond te hangen, naar een hilltribe dorpje in deze schilderachtige omgeving te wandelen, of als je genoeg hebt gelopen, kun je met de kabelbaan in een kwartier naar de top van de Fansipan berg gaan. Met 3.147 meter de hoogste berg van Vietnam.

Rond 16 uur vertrek je per bus naar Hanoi. Je bagage kun je tot die tijd achterlaten in het kantoor van het busbedrijf.
INCLUSIEF:
Transfer: Per privé auto terug naar Sapa, per comfortabele bus naar Hanoi
Accommodatie:
May De Ville Old Quarter Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 7
Hanoi – Halong Bay
Dag 7: Hanoi – Halong Bay
Zeer waarschijnlijk zit je nog bij te komen van twee bijzondere dagen bij de locals in Sapa, maar niet getreurd, er wacht je alweer een nieuw avontuur. Rond 8 uur vertrek je naar Halong Bay.

De baai heeft een oppervlakte van 1500 vierkante kilometer! Het is een grote in de rotsen uitgesleten zee, waar duizenden kalkstenen pieken nog boven het water uitsteken en nu eilandjes vormen.

Er bestaat geen mooiere manier om dit gebied te zien dan een dag en een nacht met een jonk, een klassiek Vietnamees cruise schip, een tocht door de baai te maken. Het licht en het decor veranderen doorlopend en je mobieltje wordt roodgloeiend van het fotograferen.

Vanmiddag, vanavond, vannacht en morgenochtend vaar je met de jonk door Halong Bay. Je kunt vanaf de boot zelf het water op met een kano, even gaan zwemmen of met een bamboeboot een drijvend vissersdorp bezoeken.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Halong Bay per shuttle bus
Excursie: Halong Bay
Accommodatie:
Oriental Sails Cruise ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 8
Halong Bay – Hanoi – nachttrein naar Dong Hoi
Dag 8: Halong Bay – Hanoi – nachttrein naar Dong Hoi
Op het moment dat je wakker wordt vaart de boot alweer richting de haven. Toch is er nog alle ruimte om rustig te ontbijten, even een kalksteengrot te bezoeken en nog tijd op het dek door te brengen. Lunch is nog aan boord van de jonk.

Rond 12 uur worden jullie weer naar Hanoi het station in Hanoi gebracht. Vanaf hier nemen jullie de nachttrein naar Dong Hoi. Let op: zorg dat je wat te eten en te drinken meeneemt en een trui of iets anders warms, het kan koud zijn in de trein.
INCLUSIEF:
Transfer: Van de haven terug naar Hanoi, per nachttrein naar Dong Hoi
Excursie: Bezoek aan Thien Canh Son grot
Accommodatie:
Nachttrein Hanoi - Dong Hoi
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 9
Dong Hoi – Paradise Cave
Dag 9: Dong Hoi – Paradise Cave
Je komt vroeg in de ochtend aan in Dong Hoi. Daar worden jullie worden opgehaald door onze gids, die ervoor zorgt dat jullie eerst kunnen ontbijten in een lokaal restaurant.

Hierna gaan jullie naar de Thien Duong grot, beter bekend als Paradise Cave. Het is de grootste droge grot van Azië (want meer dan 30 km lang). Je ziet er metershoge witte kristallen stalactieten en andere vreemd gevormde kalksteen rotsen. De grot is toegankelijk voor jong en oud omdat er paden zijn gebouwd.

Na dit bezoek worden jullie naar het hotel gebracht. Er is vandaag verder geen programma.
INCLUSIEF:
Transfer: Van station naar de Thien Duong grot en hotel
Excursie: Bezoek aan Paradise Cave
Accommodatie:
Muong Thanh Holiday Quang Binh Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 10
Dong Hoi – DMZ – Hue
Dag 10: Dong Hoi – DMZ – Hue
We nemen vandaag de tijd om van Dong Hoi naar Hue te rijden. De route bedraagt ongeveer 200 kilometer, maar we maken een paar tussenstops.

De DMZ (Demilitarized Zone) was tot 1976 de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Het is nu een monument dat herinnert aan de Vietnamoorlog. Onderdeel van de grens was de Hien Luong burg. Hier ligt ook het complex van de Vinh Moc-tunnels, waar Vietnamezen een veilig onderkomen zochten tijdens de oorlog.

Onderweg stoppen jullie ook voor een lunch. In de middag arriveren jullie in het hotel in Hue.

Hue was in de 19e eeuw de keizerlijke hoofdstad van de Nguyen dynastie. Dat voorname voorkomen is de stad nog altijd niet kwijt. De stevig ommuurde citadel is de belangrijkste reden Hue te bezoeken. Binnen die muren en de slotgracht liggen de restanten van tempels, pagodes en Forbidden Purple City, destijds het paleis van de keizer.

Ook in de omgeving van deze fraai aan de Perfume rivier gelegen stad zijn nog tombes, tempels en parken te zien die uit deze tijd stammen. Mooi voorbeeld is de Thien Mu pagode, bijgenaamd Heaven Fairy Lady Pagoda.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Dong Hoi naar Hue
Excursie: Bezoek aan DMZ
Accommodatie:
Rosaleen Boutique Hotel ***
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Hue: stadstour
Dag 11: Hue: stadstour
Alles wat je per se van Hue moet zien, zie je op onze tour vandaag. Om te beginnen varen jullie met de drakenboot over de Perfume rivier naar de Thien Mu pagode, een 7 verdiepingen hoge octogonale toren, het symbool van Hue. Uiteraard bezoeken jullie ook de keizerlijke Citadel, een ommuurd fort. Via de Ngo Mon Gate ga je Forbidden Purple City in om de Thai Hoa tempel, de Can Thanh tempel en Mieu en Hieu Lam Cac te zien.

Na de lunch in een plaatselijke restaurant bezoeken jullie het graf van keizer Tu Duc. Dit is de grootste en voor velen de indrukwekkendste keizerlijke tombe.

Optioneel: Hue Street Food per Cyclo. Om 17.00 uur word je per cyclo (traditionele fietstaxi) opgehaald bij het hotel in Hue City. Vervolgens word je naar Hen Island gebracht, waar je kunt genieten van schelpdiergerechten, zoals rijst en noedels met ‘kokkels’. Hierna gaat de tour met de cyclo naar Hanh. Dit is een van de beste lokale restaurants. Je kunt hier de speciale ‘cakes’, Banh Beo, Banh Nam en Banh Loc gemaakt van rijstmeel, proeven. Ook ga je naar de Dong Ba markt waar je kunt genieten van een andere Vietnamese klassieker ‘Bun Thit Nuong’, een heerlijk rijstnoedel gerecht. En alsof het niet genoeg is, leg je ook aan in de Dinh Tien Hoang straat voor ‘Banh Khoai’, een pannenkoek en ‘Nem Lui’, een soort saté.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Hue. Per drakenboot naar de Thien Mu Pagoda en Hue citadel
Accommodatie:
Rosaleen Boutique Hotel ***
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 12
Hue: Thanh Toan cycling & cooking
Dag 12: Hue: Thanh Toan cycling & cooking
Wat hebben we vandaag in petto? Een fietstocht, een kookles en een boottocht!

Om 8:30 uur start de fietstour naar het dorpje waar de bekende Thanh Toan Tiled Roof brug staat. Jullie komende langs een bruisende ochtendmarkt, groene rijstvelden en koninklijke tempels. Uiteraard gaan jullie ook bij de beroemde brug kijken.

De boottocht gaat over de Nhu Y rivier. Terwijl jullie varen, leren jullie met welke ouderwetse maar beproefde methodes hier gevisd wordt. Als je wilt kun je zelfs je eigen vis proberen te vangen!

Bij Eco Home, waar in de moestuin vele soorten groentes en fruit worden verbouwd, begint om 12 uur een kookcursus. Je krijgt handige tips om ook thuis later lekker Vietnamees te kunnen koken. Jullie mogen elkaars gerechten opeten. Een echte zelfgemaakte Vietnamese lunch dus!

Rond 14:00 uur worden jullie terug naar het hotel gebracht.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour naar Than Toan, boottocht over de Nhu Y rivier en kookcursus
Accommodatie:
Rosaleen Boutique Hotel ***
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 13
Hue – Hoi An
Dag 13: Hue – Hoi An
Onderweg van Hue naar Hoi An neem je de mooiste kustweg van Vietnam. Allereerst langs het strand van Lang Co, daarna de Hai Van Pass. Alleen het stuk van 21 kilometer over de Hai Van Pass is de autorit al waard. De pas doorkruist een uitloper van een rotsgebergte die ver in zee pas wordt opgeslokt door het water. Zo vormt het gebergte hier ook de Da Nang baai. Aan de linkerkant zie je de Zuid-Chinese Zee, aan je rechterhand schitteren de bergen.

Verderop kunnen jullie afkoelen bij de Elephant springs, een reeks kleine watervallen en vijvers, waar je kunt zwemmen. Na aankomst in Hoi An wordt de lunch geserveerd in een lokaal restaurant.

In de middag maak je een stadswandeling om dit charmante plaatsje beter te leren kennen. De smalle straatjes met zijn eeuwenoude huizen vol Chinese, Japanse en Europese invloeden maken dit stadje tot een fotogeniek tafereel. Jullie bezoeken de 400 jaar oude Japanse brug, de Phuc Kien Assembly Halls, de lokale vismarkt, en een van de beroemdste oude huizen in de stad, het Tan Ky huis.

Hierna neemt de gids jullie mee naar een workshop lampionnen maken. De deelnemers krijgen bamboe die de basis vormt van het frame en prachtige zijde, zodat ze zelf een kleurenpatroon kunnen kiezen. De Hoi An lampionnen zijn gemakkelijk in te klappen, zodat ze in een tas passen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hue naar Hoi An
Excursie: Bezoek aan Elephant springs, stadswandeling Hoi An en workshop lampion maken
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 14-15
Vrije dagen in Hoi An
Dag 14-15: Vrije dagen in Hoi An
Jullie hebben twee dagen in Hoi An ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Ga naar het strand. De leukste stranden, die niet te ver weg zijn, heten An Bang Beach en Cua Dai Beach. De eerste is de populairste. Naast het strand is er een ruim aanbod van restaurants, bars en winkeltjes. In Cua Dai is het strand door erosie wat smaller geworden, maar nog altijd de moeite waard. Rustiger dan An Bang, maar het kost geen moeite er een restaurant te vinden.

Fietsen & Koken in Hoi An. Rond 8.30 uur fiets je van je hotel (met onze gids) naar het dorp Tra Que. Hier ervaar je hoe de lokale boeren wonen en leven. Je krijgt een rondleiding in de biologische groente- en kruidentuinen. Daarna kun je, als je wilt, de boeren meehelpen op het veld. Zo kom je meer te weten over de producten die hier verbouwd worden en hoe er wordt gewerkt.

Eenmaal terug in het dorp, is het tijd voor een welverdiende kruiden-voetmassage gevolgd door een authentieke kookcursus. Je maakt samen met de koks verschillende lokale gerechten, zoals de Tam Huu loempia, Banh Xeo of heerlijke Vietnamese pannenkoeken. Pas nadat je zelf je baksels hebt geproefd, fiets je terug naar het hotel.

Laat je liever anderen koken? Overweeg dan een street food tour. Een lokale gids brengt je precies naar die plekken waar ze de Vietnamese lekkernijen verkopen die je anders misschien zou missen.

Ba Na Hills en de Golden Bridge Ba Na Hills is een pretpark op en tegen een bergtop, dat er uitziet als een Frans dorp. Niet te missen daar is de Golden Bridge. Twee enorme handen houden een 150 meter lange brug vast die dik 1.400 meter boven de zeespiegel een fraai uitzicht biedt.

Fascinerend is het nagebouwde Franse dorp. Je weet niet wat je ziet, maar je waant je zeker niet meer in Vietnam. Er zijn tuinen, een fantasiepark, pagodes, en allerlei attracties die niet zouden misstaan in Disneyland.

Het geheel wordt verbonden met kabelbanen. Het langste stuk telt bijna 6 kilometer (!) en is de langste kabelbaan ter wereld.

De bamboeboot. Je kunt ook een tour doen, waarin je leert hoe je de unieke Vietnamese ronde bamboeboot bestuurt en je samen met lokale vissers vis probeert te vangen. Of verken Hoi An op zijn Hollands, per fiets!

Vinpearl Nam Hoi An Amusement Park. Amusementspark met alles wat daarbij hoort. Zwembaden en glijbanen, games, film, roller coasters, kermis attracties, en een rivier safari die je in een kwartier door een dierentuin vaart.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
(Deluxe Balcony)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Hoi An – vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon)
Dag 16: Hoi An – vlucht naar Ho Chi Minh City (Saigon)
Vandaag vliegen jullie naar Ho Chi Minh City. Het is de grootste stad van het land en het culturele en zakelijke middelpunt. En interessant omdat hier nog veel valt te zien van de Franse overheersing (de Notre-Dame kathedraal, bijvoorbeeld) en de Vietnamoorlog.

Saigon, sinds 1976 officieel Ho Chi Minh City, is een miljoenenstad, maar een prettige stad. Het charmante is dat het centrale deel zich gemakkelijk te voet laat ontdekken. Er zijn parken, aantrekkelijke restaurants en een gevarieerd nachtleven.

Wat kunnen jullie deze avond in Saigon doen? Een wandeling door Cho Lon, bijvoorbeeld, het Chinatown van Saigon. Je vindt er de 19e eeuwse Thien Hau Tempel, opgedragen aan de godin van de zee, en de Bin Thay Markt.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar vliegveld, vlucht naar Ho Chi Minh City. Transfer naar hotel
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 17
Cu Chi Tunnels – Saigon stadstour
Dag 17: Cu Chi Tunnels – Saigon stadstour
In de ochtend vertrekken jullie naar de Cu Chi tunnels (1,5 tot 2 uur rijden). Hier hield de Vietcong zich schuil in de strijd tegen de Amerikanen. De Vietnamezen leefden jarenlang ondergronds in dit gangenstelsel dat op een gegeven moment maar liefst 250 kilometer lang was!

Aan het begin van de middag, als jullie terug zijn in Ho Chi Minh City, is er eerst lunch. Daarna begint de stadstour.

Tijdens deze wandeling bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze historische stad. De Notre Dame kathedraal en het oude postkantoor zijn de beste voorbeelden van Franse architectuur in Saigon.

Het Reunification Palace was de residentie van de president van Zuid-Vietnam in de Vietnamoorlog. Deze oorlog is officieel geëindigd op 30 april 1975, toen tank nummer 843 van het Noord-Vietnamese leger dwars door de gesloten hekken van de residentie reed. Aansluitend: het War Remnants Museum (aanvankelijk Museum van de Amerikaanse Oorlogsmisdrijven genoemd) is een indrukwekkende tentoonstelling over de verschrikkelijke Vietnamoorlog.

Als laatste bezoeken jullie de Ben Thanh Markt. Een grote drukke, maar leuke markt, waar ze echt van alles verkopen. Zoals ze zeggen: alles behalve huizen en auto's.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan de Cu Chi Tunnels, Ho Chi Minh Stadstour
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 18
My Tho
Dag 18: My Tho
Het is de laatste volle dag, maar nog wel een erg leuke, want je gaat naar de Mekong Delta.

Hier wordt de Mekong uit elkaar getrokken in kleinere stromen, die van deze delta een groen en waterrijk leefgebied hebben gemaakt, waar de mensen een bijrol hebben en de natuur de hoofdrol.

In My Tho stappen jullie op de boot naar Turtle Island, een prachtig eiland met veel boomgaarden. Hier kunnen jullie genieten van een grote diversiteit aan tropische vruchten, terwijl je luistert naar traditionele Zuid-Vietnamese volksliedjes die worden uitgevoerd door lokale artiesten.

Ook gaan jullie naar een Bee Farm, waar je pythons zult zien (spannend) en honingthee kunt proeven (lekker). Tot slot varen jullie met een kleine roeiboot terug naar de grotere boot, die jullie terug brengt naar het eiland Phoenix waar de lunch geserveerd wordt. Na de lunch gaan jullie terug naar de haven en naar het hotel in Ho Chi Minh City.
INCLUSIEF:
Excursie: Bezoek aan Mekong Delta, Turle Island, Bee Farm en het eiland Phoenix
Accommodatie:
Avanti Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Dag 19
Vertrek vanaf Ho Chi Minh City
Dag 19: Vertrek vanaf Ho Chi Minh City
Aan alle goede dingen komt een eind, zegt men, en dus ook aan deze Vietnam rondreis.

Jullie worden op tijd naar het vliegveld gebracht. Al onze reizen zijn op maat, dus als jullie bijvoorbeeld meer strand willen, laat het ons weten.
INCLUSIEF:
Transfer: Van hotel naar luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 19-daagse familiereis Vietnam van Noord naar Zuid

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2197
3 personen€ 1984
4 personen€ 1831
5 personen€ 1759
6+ personen€ 1695
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 01-12-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Privé vervoer per auto of mini-van
 • Engelssprekende gids
 • Boat trip
 • Halong Bay Cruise
 • Maaltijden als aangegeven
 • Ontbijt, lunch en diner zoals vermeld
 • Accommodatie
 • Entreegelden
 • Binnenlandse vlucht (economy class), Da Nang naar Ho Chi Minh City
 • Trein tickets
 • Tickets luxe bus Hanoi – Sapa – Hanoi

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Reisverzekering
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Fooien
 • Visum. Lees hier meer over het aanvragen van een visum.
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Hanoi
May De Ville Old Quarter Hotel ****
Deluxe
Sapa
Luckydaisy's Homestay Sapa **
Private
Halong Bay
Oriental Sails Cruise ****
Deluxe
Ecovriendelijk
Hanoi
Nachttrein Hanoi - Dong Hoi
Dong Hoi
Muong Thanh Holiday Quang Binh Hotel ****
Superior
Hue
Rosaleen Boutique Hotel ***
Deluxe Balcony
Hoi An
Hadana Boutique Resort Hoi An ****
Deluxe Balcony
Ho Chi Minh City
Avanti Hotel ***
Deluxe
19-Daagse familiereis Vietnam van Noord naar Zuid
REISDUUR
19 dagen / 18 nachten
VANAFPRIJS
€ 2197 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Hanoi, Sapa, Halong Bay, Hue, Hoi An, Ho Chi Minh City
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 25 Rutger,
Reisexpert Rutger

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
vietnam halong bay kajakken gezin familie
vietnam sapa rijstterrassen
vietnam familie
vietnam mekong delta familie gezin boot
vietnam noord vietnam familie hilltribe bergstam bergvolk
vietnam halong bay
hue 3
vietnam familie waterbuffel kinderen

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's