Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

5-Daagse Ha Giang Loop, achter op de motor

Eén van de mooiste routes ter wereld

Aanbevolen

5-Daagse Ha Giang Loop, achter op de motor

Eén van de mooiste routes ter wereld

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
5 dagen / 4 nachten
VANAFPRIJS
€ 233 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Ha Giang, Nam Dam Village, Dong Van, Du Gia
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Stap achterop de motor bij een ervaren motorrijder
 • 400 kilometer door adembenemende landschappen
 • Back-to-basic avontuur
 • Onbewerkte en oprechte plekken

Introductie

De Ha Giang Loop is een 5-daagse motortocht door de noordelijke lus van Vietnam en staat bekend als één van de mooiste routes ter wereld. Spring achterop de motor bij een ervaren motorrijder en rijd in totaal zo’n 400 kilometer door adembenemende landschappen en het traditionele leven van de bevolking van Noord-Vietnam. De plekken die je bezoekt tijdens deze rondreis zijn nog onbewerkt en oprecht, het lijkt wel alsof de tijd hier stil heeft gestaan. Het is een van de armste provincies van Vietnam en meer dan 90% van de inwoners bestaat uit culturele bevolkingsgroepen die nog volgens eigen normen en waarden leven.

Deze bouwsteen is compleet back-to-basic en je moet dan ook geen luxe verwachten. Dit is ook de charme van deze tour en zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Je gaat écht ervaren hoe de lokale bevolking leeft. Zo slaap je in kamers met ramen zonder glas, ga je douchen zonder warm water en in de winter bevind je je ’s avonds vooral bij het kampvuur. Maar, of dit erg is? Nee, zeker niet! De Ha Giang Loop is voor velen hét hoogtepunt van hun reis door Zuidoost-Azië. Je ziet landschappen zoals je ze nog nooit gezien hebt. Samen met de gezelligheid tijdens de karaokeavonden, het traditionele eten en de mooie trekkingen, is dit een zeer bijzondere ervaring. Deze tour laat je versteld staan van de overweldigende natuur, zo zijn er bijvoorbeeld kalk- en rotssteen formaties die meer dan 400 miljoen jaar oud zijn, ga je naar de grens van China en kan je zwemmen bij fraaie watervallen en in rivieren.

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke trip tijdens je reis door Vietnam? Dan is deze bouwsteen zeker wat voor jou! Lees hier de ervaring van een van onze medewerkers die de Ha Giang Loop zelf heeft afgelegd!

Zie je het toch niet helemaal zitten om met de motor te gaan, of wil je deze trip afleggen met kinderen? Dan kan je er ook voor kiezen om deze route met auto en chauffeur te doen! Ook is het mogelijk om de tour in 4 dagen te doen in plaats van 5.

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, maak de bouwsteen op maat of voeg de bouwsteen toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Hanoi – Ha Giang
Dag 1: Hanoi – Ha Giang
Vanuit Hanoi word je rond 07:00 uur opgehaald bij je hotel of busstation om met een luxe bus naar Ha Giang te reizen. Als het verkeer mee zit, zal je rond 14:00 uur aankomen bij de homestay in Ha Giang. De rest van de dag heb je vrij te besteden, aangezien je de volgende dag pas begint aan de Ha Giang Loop. Verken het stadje Ha Giang en ga lekker eten in één van de traditionele restaurantjes, of schuif aan bij het familiediner van de accommodatie waar je vandaag verblijft.

Je kunt er ook voor kiezen om om 16:00 uur vanuit Hanoi te vertrekken. Je komt dan rond 23:00 uur in Ha Giang aan. Bij aankomst is er een kamer geregeld voor je. De volgende ochtend begint het Ha Giang Loop avontuur. 

Let op! De verblijven tijdens de Ha Giang Loop zijn back-to-basic en dat betekent ook dat het er in de winterperiode koud kan zijn. Ga niet uit van luxe of veel privacy. De badkamers worden altijd gedeeld met de rest van de groep en de chauffeurs. Wel doen we altijd ons best om een privé-kamer te regelen. Uiteraard is dit wel een onwijs bijzondere ervaring, aangezien je écht leeft zoals de lokale bevolking.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Hanoi naar Ha Giang per luxe bus
Accommodatie:
Mama's Homestay

Dag 2
Ha Giang – Nam Dam Village (60 km)
Dag 2: Ha Giang – Nam Dam Village (60 km)
Goedemorgen! Geen tijd voor uitslapen want om 07:30 uur wordt er een heerlijk ontbijt geserveerd en maak je je klaar om de bergachtige, noordelijke lus van Vietnam te ontdekken. Je ontmoet je persoonlijke motorrijder die jou de aankomende 4 dagen achterop neemt, en als je eenmaal voorzien bent van een helm en knie- en armbescherming, gaat het avontuur beginnen! Achterop de motor bij een erg ervaren motorrijder, rijd je naar de eerste stop van vandaag: Heaven’s Gate. Hier maak je een korte trektocht om uiteindelijk bij een punt uit te komen waar je een schilderachtig uitzicht krijgt op het landschap. Dit uitzicht belooft al veel goeds voor de komende dagen!

Vervolgens rijd je door naar Angel Hill, waar je een uitzicht hebt op Tam Son Town. Op deze plek wordt een lokale lunch geserveerd, waarbij je kan kiezen uit verschillende, traditionele gerechten zoals rijst, noedels, of een Banh Mi (Vietnamees broodje).

De eerste stop na de lunch is een korte trektocht naar de grot Lung Khuy. In twee uur tijd bezoek je niet alleen de bijzondere grot, maar heb je ook een adembenemend uitzicht waar je de mooiste foto’s kan maken! De laatste stop van de dag is in het dorp Nam Dan. Hier overnacht je in een lokale homestay met bewoners die je met al hun enthousiasme verwelkomen. ’s Avonds wordt er een heerlijk, zo genoemd, family diner geserveerd. Hierbij komen vele traditionele, Vietnamese gerechten op tafel. Je kan de dag afsluiten met wat karaoke nummertjes voor het tijd is om gaan te slapen.
INCLUSIEF:
Transfer: Achterop de motor van Ha Giang naar Nam Dam Village
Excursie: Tussenstops bij Heaven's Gate & Angel Hill en trektocht naar Lung Khuy
Accommodatie:
Ly Thi Chuong Homestay
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 3
Nam Dam Village – Dong Van (130 km)
Dag 3: Nam Dam Village – Dong Van (130 km)
Om 08:30 uur word je aan de ontbijttafel verwacht, waar er lekkere pannenkoeken en fruit geserveerd zijn. Zodra je klaar bent voor een nieuwe dag vol mooie uitzichten, spring je rond 09:30 uur weer achter op de motor. Na een stuk gereden te hebben is het tijd voor de eerste stop: een korte wandeling de heuvel op, naar het dennenbos. Naast dat het hier bijzonder mooi is, is het ook heerlijk om even je benen te strekken en rond te lopen.

Na het bos rijd je door naar de tweede stop van de dag, Lung Cam Village. Dit is een traditioneel dorp waar verschillende scenes uit de beroemde Vietnamese film, “Story of Pao”, werden opgenomen. De film gaat over een minderheidsvrouw en haar problemen. Tip: kijk deze film voordat je naar deze regio reist om alvast een beeld van de lokale cultuur te krijgen. Na deze stop ga je door tot je aankomt bij het Koningspaleis ‘Hmong Kings Palace’ om meer te leren over de cultuur en geschiedenis van de regio Dong Van.

Ook vandaag kom je op mooie plekken met prachtige uitzichtpunten en de volgende stop is er hier één van. Maak wat foto’s en geniet van dit prachtige moment voor je doorgaat rijden naar Lung Cu, waar je de top van de beroemde Flag Tower bezoekt en een prachtig uitzicht hebt op de Vietnamees-Chinese grens.

Uiteraard wordt de dag weer afgesloten met een heerlijk family diner en karaoke in een lokale homestay in Dong Van.
INCLUSIEF:
Transfer: Achterop de motor van Nam Dam Village naar Dong Van
Excursie: korte wandeling door het dennenbos, bezoek aan Lung Cam Village, Hmong Kings Palace en Flag Tower
Accommodatie:
Guest House
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 4
Dong Van – Du Gia (97 km)
Dag 4: Dong Van – Du Gia (97 km)
Dag 4 staat bekend om de 'mooiste' dag van de Ha Giang Loop. Als je de afgelopen dagen dacht dat de uitzichten niet mooier konden worden, zal je vandaag opnieuw erg verrast worden.

Je staat weer vroeg op om de lokale markt te bezoeken waar je traditionele ontbijtgerechten kan proeven. Na het ontbijt reis je verder naar de Ma Pi Leng-Pass, ongetwijfeld het mooiste uitzichtpunt van heel Vietnam en daarmee een perfect fotomoment met prachtige bergen en rijstvelden.

Vervolgens ga je naar het punt waar de trekking van vandaag begint. Je wandelt naar beneden richting de rivier, waar de kajak of boot al voor je klaar staat. Je vaart over de Hem Tu San rivier, een prachtige rivier tussen de bergen. Het water heeft een mooie kleur en je kan heerlijk genieten van de rust en de landschappen om je heen. Als het weer het toelaat, heb je zelfs de mogelijkheid om even een duik te nemen! Na de boottocht wandel je omhoog om vervolgens weer verder te rijden naar de volgende stop, terwijl je onderweg geniet van de prachtige uitzichten.

Meo Vac, Ta Lung en Mau Due staan hierna op de lijst om te bezoeken. Dit zijn 3 kleine dorpjes waar je een goed inzicht krijgt in het lokale leven van de bevolking. Vanuit Mau Due rijd je verder naar Du Gia, een niet-toeristisch dorpje met een verrassend verblijf bij een zeer gastvrij gastgezin. Ook vandaag wordt er een heerlijk family diner geserveerd.
Optioneel: zonsopkomst vanaf het 'Franse uitkijkpunt' (gratis)

Voor de vroege vogels is er deze optionele activiteit. Om 5:30 uur moet je klaarstaan om per motor te vertrekken naar een plek waar je de prachtige zonsopgang gaat zien. Dit uitkijkpunt is door het Franse leger gebouwd om het gebied tegen Chinezen te beschermen. Om hier naar de zonsopgang te kijken is wel heel bijzonder! Als je geïnteresseerd bent in deze activiteit, moet je dit de avond van tevoren melden aan je chauffeur.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Dong Van naar Du Gia achterop op de motor
Excursie: Bezoek aan lokale markt en Ma Pi Leng-Pass, trekking naar beginpunt van de boottocht over de Hem Tu San rivier, bezoek aan Meo Vac, Ta Lung en Mau Due
Accommodatie:
Du Gia Homestay
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 5
Du Gia – Ha Giang (113 km)
Dag 5: Du Gia – Ha Giang (113 km)
Om 08:30 uur krijg je voor de laatste keer een lekker, traditioneel ontbijt geserveerd in de homestay, voordat je weer achterop de motor springt. De eerste stop van vandaag is een mooie waterval. De weg ernaar toe is zeker niet gladgestreken, maar gelukkig zijn de chauffeurs ervaren en brengen ze je dus ook veilig naar deze bestemming. Bij de waterval mag je een duik nemen in het heerlijke, natuurlijke water of kan je gewoon relaxen en wat foto’s maken van deze prachtige omgeving. Vervolgens spring je weer achterop de motor en rijd je door naar het volgende stoppunt van vandaag: Lung Tam Village. Hier krijg je een kijkje in het lokale leven en de manier waarop de traditionele Vietnamese kleding wordt gemaakt.

Vervolgens rijd je door naar de plek waar je gaat lunchen, voor je terugkeert naar Mama’s Homestay in Ha Giang. Dit bijzondere avontuur achterop de motor zit er helaas op. De bus terug naar Hanoi vertrekt om 16:00 uur, waar je wordt afgezet bij je hotel of het busstation. Wat een ervaring waren de afgelopen 5 dagen!
INCLUSIEF:
Transfer: Achterop de motor van Du Gia naar Ha Ging en per comfortabele bus naar Hanoi
Excursie: Bezoek aan waterval en Lung Tam Village
Maaltijden: Ontbijt, lunch

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 233
3 personen€ 233
4 personen€ 233
5 personen€ 233
6+ personen€ 233
Prijzen zijn beschikbaar t/m 31-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 16-04-2024 en 31-12-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Motor of auto met benzine en een ervaren motorrijder of chauffeur
 • Accommodatie zoals vermeld in het programma
 • Vietnamees ontbijt en lunch op dag 2 t/m 5
 • Vietnamees diner op dag 2 t/m 4
 • Entreeprijzen voor alle genoemde excursies (Lung Khuy Cave, Yen Minh Tower, Hmong King’s Palace, Lung Cu Flag Tower, Old House Sung La Village)
 • Vergunning om nabij de grens te reizen
 • Lokale Hmong-gids voor de trekking in Dong Van
 • Beschermingsuitrusting (helm, knie- en armbeschermers)
 • EHBO doos
 • Luxe bus Hanoi – Ha Giang – Hanoi

Exclusief

 • Visumkosten
 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Reisverzekering
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Ha Giang
Mama's Homestay
Nam Dam Village
Ly Thi Chuong Homestay
Dong Van (130 km)
Guest House
Du Gia Village
Du Gia Homestay
5-Daagse Ha Giang Loop, achter op de motor
REISDUUR
5 dagen / 4 nachten
VANAFPRIJS
€ 233 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Ha Giang, Nam Dam Village, Dong Van, Du Gia
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Vietnam Ha Giang Loop 11 1
Vietnam Ha Giang Loop 4
Vietnam Ha Giang Loop 10 1
Vietnam Ha Giang Loop 9
Vietnam Ha Giang Loop 31
Vietnam Ha Giang Loop 7 1
Vietnam Ha Giang Loop 32
Vietnam Ha Giang Loop 25

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze bouwsteen, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen