Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

20-daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Heel simpel: dit is de perfecte combinatie. Met 4 dagen Malediven!

Populair

20-daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Heel simpel: dit is de perfecte combinatie. Met 4 dagen Malediven!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 2440 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Yala National park, Mirissa, Galle, Malediven
VERTREKDATA
Dagelijks
 • 4 nachten in een leuk resort op de paradijselijke Malediven
 • Een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots van Sigiriya
 • Ga op jeepsafari naar Minneriya om kuddes olifanten te spotten
 • ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte
 • Bijzonder: de tempel van de heilige tand in Kandy
 • Snorkel met tropische vissen, schildpadden en (ongevaarlijke) rifhaaien

Introductie

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 20-daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.

Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sri Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.

Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!

Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam’s Peak.

Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.

Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 20 perfecte dagen!

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Dag 1: Heenvlucht naar Colombo, Sri Lanka
Je hoeft niet langer af te tellen, vandaag gaat je reis naar Sri Lanka en de Malediven dan echt beginnen.

De vlucht is niet inbegrepen in de prijs, maar, wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht

Tijdens de rondreis word je vergezeld door onze lokale Engelssprekende chauffeur, tevens je gids. En dat is fijn, want zo hoor je meer over de cultuur en de gewoontes van de lokale bevolking.

Dag 2
Aankomst in Colombo – Negombo
Dag 2: Aankomst in Colombo – Negombo
Ayubowan! Zodra je met je bagage in de aankomsthal staat, word je verwelkomd door je gids en naar Negombo gereden (en dat is maar een kilometer of 10).

Negombo ligt ten noorden van Colombo aan de westkust van het eiland. Voor reizigers en de lokale bevolking is het lange strand de meest aantrekkelijke plek om tijd door te brengen. Het strand ligt deels om de Negombo baai heen. Er leven nog veel vissers en dat zie je aan de vele boten bij de baai en aan de kust.

Honderden jaren geleden zag je er ook veel Nederlanders. In de 17e en 18e eeuw was Ceylon, zoals Sri Lanka toen nog heette, een Nederlandse kolonie. De Nederlanders kwamen op verzoek van de koning van Kandy om de Portugezen te verdrijven, maar bleven om te kunnen profiteren van de handel in kaneel. Dat deden ze tot ze in 1796 door de Britten van het eiland werden gejaagd.

Die geschiedenis is nog te zien in Negombo Dutch Fort en aan de kanalen die werden gegraven om de kaneel te vervoeren.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het vliegveld naar hotel in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)

Dag 3
Fietsen in Negombo
Dag 3: Fietsen in Negombo
Is het geen goed idee om deze ooit Nederlandse stad per fiets goed te ontdekken?

Je gids neemt je 4 uur mee om de interessantste bezienswaardigheden, zoals vis-, groente- en fruitmarkten, de Nederlandse kanalen, en de mooiste tempels en kerken te zien, maar vertelt ondertussen ook alles wat je van Negombo en de rijke geschiedenis wilt weten. Uiteraard wordt er regelmatig gestopt voor een verfrissing en een snack.

De rest van de dag is ter vrije besteding. Tip: het Muthurajawela moeras, een reservaat van brak water vol met mangrove, waar je met een boot doorheen kunt varen. Er leven hier varanen, krokodillen en schildpadden.
INCLUSIEF:
Excursie: Fietstour in Negombo
Accommodatie:
Sea Horse Hotel & Spa ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Negombo - Anuradhapura
Dag 4: Negombo - Anuradhapura
Vind je ook niet dat de naam Anuradhapura iets mysterieus heeft? Wij wel, en het klopt ook wel, want Anuradhapura heeft meer geschiedenis dan de meeste andere plekken op de wereld.

In Anuradhapura (je rijdt er van Jaffna in ongeveer 4 uur naartoe), woonde drieduizend jaar geleden al mensen. Dat blijkt mede uit meer dan 2.500 jaar oude geschriften die hier gevonden zijn. De stad is de bron van het Theravada boeddhisme en was 1.500 jaar lang de hoofdstad van het Singalese Rajarata rijk. Omdat Anuradhapura dus ook een boeddhistisch middelpunt was, stonden er veel tempels, waarvan er gelukkig veel in redelijk goede staat bewaard zijn gebleven. Anuradhapura staat daarom in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.

Je gids neemt je onder meer mee naar de beroemdste stoepa hier, de Ruwanweliseya. De eerste versie werd al 140 jaar voor Christus gebouwd. De stoepa is meer dan 100 meter hoog en dat is uitzonderlijk voor zo'n oud monument. Het bevat meerdere relikwieën van Boeddha (die je overigens niet kunt zien), en heeft daarom de status van een belangrijk boeddhistisch heiligdom.

Ook ga je naar de heilige vijgenboom Jaya Sri Maha Bodhi. Deze stamt af van de boom in India waaronder Boeddha verlicht zou zijn geraakt, en is daarom van grote religieuze waarde voor boeddhisten. De boom is meer dan 2.300 jaar oud en de oudste gedocumenteerde boom op aarde.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Negombo naar Anuradhapura
Excursie: Stadstour Anuradhapura
Accommodatie:
Hotel Heladiv ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Anuradhapura – Sigiriya
Dag 5: Anuradhapura – Sigiriya
In het totaal platte, grotendeels door oerwoud overwoekerde landschap van Sigiriya wacht veel bezoekers een overrompelende verrassing: de Leeuwenrots. De rots is 200 meter hoog en heeft een oppervlakte van 1,6 hectare. Bovenop de rots stond ooit een koninklijk fort. Bezoekers liepen via een trap door de open mond van een in de rots uitgehouwen hurkende leeuw naar boven.

Langs de rots voert een 1.200 treden hoge stenen en deels stalen trap je in anderhalf tot drie uur naar de top. Dat is al een avontuur op zichzelf, want op sommige stukken is de trap erg smal (maar wel afgeschermd door een hek).

Tijdens de tocht omhoog passeer je, voordat je aankomt bij de massieve stenen leeuwenpoten, die deze plek de bijnaam Leeuwenrots geven, prachtige wandschilderingen en een spiegelwand (zodat de koning naar zichzelf kon kijken). Na de tocht word je naar je hotel in Sigiriya gebracht.

Let op: de tocht naar de top van de Leeuwenrots is niet aan te raden voor mensen met hoogtevrees of met beperkte mobiliteit!
INCLUSIEF:
Transfer: Van Anuradhapura naar Sigiriya
Excursie: Bezoek aan de Leeuwenrots
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Sigiriya (Dambulla en Minneriya)
Dag 6: Sigiriya (Dambulla en Minneriya)
Op de kaart ziet Sri Lanka er uit als een avocado. Je bent inmiddels in het centrale deel boven de 'pit', de Horton Plains hoogvlakte. Er staan vandaag twee mooie activiteiten op het programma.

Dambulla is de grootste en best bewaarde verzameling grottempels van Sri Lanka. De meest opvallende altaartjes zijn een paar duizend jaar geleden onder een ruim 150 meter uitstekende rots gebouwd door koning Valagambahu. De koning schuilde hier tegen vijanden, maar maakte tempels in de grotten toen hij met succes zijn gezag herwon.

In vijf van de pak ‘m beet 80 grotten zijn muurschilderingen te zien die goden en godinnen, koningen en Boeddha verbeelden. In de loop van de jaren hebben latere koningen nog tientallen boeddhabeelden toegevoegd. Om de grottempel te kunnen zien, moet je een stukje omhoog klimmen. Aan de voet van de heuvel vind je de Golden Temple.

Deze streek wordt weleens Sri Lanka's Culturele Driehoek genoemd omdat 3 historische locaties op de punten van de driehoek liggen. Het gebied combineert historische tempels, natuur en wildlife, vooral olifanten.

En dat wil je met eigen ogen zien. Daarom kun je in de middag naar Minneriya National Park voor een jeepsafari van 2 tot 3 uur! Hier zie je niet alleen kuddes olifanten grazen en baden, maar ook opvallende vogels, apen en herten. Afhankelijk van waar de olifanten zich bevinden, kan het programma afwijken door naar het nabijgelegen Kaudulla National Park of Eco Park te gaan. Na de safari word je teruggebracht naar je hotel in Sigiriya.
INCLUSIEF:
Excursie: Dambulla Rock Cave, Jeepsafari Minneriya National Park
Accommodatie:
Cassandra Culture Resort *****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Sigiriya – Kandy
Dag 7: Sigiriya – Kandy
Zet je schrap voor een volle, maar afwisselende dag! Je gaat vandaag van Sigiriya naar Kandy.

Er is een stop gepland bij een van de kruidentuinen in Matale. Tijdens een korte rondleiding door de tuin hoor je dus veel over de verschillende inheemse planten en kruiden.

’s Middags kom je aan in de oude koningsstad Kandy. De op een na grootste stad van Sri Lanka. Kandy is een schilderachtige plaats rond het centrale meer en wordt omgeven door groene heuvels. De belangrijkste bezienswaardigheid is zonder enige twijfel de tempel van de heilige tand.

In Kandy wandel je met de gids naar Sri Dalada Maligawa, de tempel van de heilige tand. Deze ligt midden in Kandy aan het meer. Die tand zou van Boeddha zijn en wordt gekoesterd als een onbetaalbare schat. Volgens de overlevering geeft de tand de bezitter ervan alle macht over het eiland. Vandaar dat deze zo goed achter slot en grendel wordt bewaard in deze tempel, die binnen de muren van het oude koninklijke paleis ligt. Er zijn dagelijks meerdere rituelen waarin de tand wordt geëerd en op woensdag wordt de tand symbolisch gewassen.

Tot slot trakteren we je op een traditionele Kandyan Culturele Dansshow. Kandyan is de nationale dans van Sri Lanka. Deze werd al uitgevoerd aan het hof van de Nayakkar heersers en bestaat uit acrobatische dans begeleid door drummers.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Sigiriya naar Kandy
Excursie: Kruidentuin Matale, uitkijkpunt, de Tempel van de Heilige Tand, Kandyan dansshow
Accommodatie:
Thilanka Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Kandy
Dag 8: Kandy
Kandy is de voormalige hoofdstad van de Sri Lankaanse koninklijke dynastie, de belangrijkste hoofdstad van het land vóór de koloniale periode. Het koninkrijk bleef lang onafhankelijk, ook toen andere delen van Ceylon al waren gekolonialiseerd. Het ligt in een heuvelrijke omgeving van regenwoud en theeplantages.

Je maakt vandaag een tour in de omgeving van het Kandy Meer en de heuvel vanwaar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Je gaat onder meer naar het Bahirawakanda beeld. Met bijna 27 meter een van de grootste boeddhabeelden van Sri Lanka.

Later op de dag bezoek je de prachtige Peradeniya botanische tuinen waar je heerlijk tussen de orchideeën, reusachtige ficusbomen en koninklijke palmen kunt wandelen. Deze botanische tuinen werden al in 1824 gesticht, maar vormen nog altijd de basis van een van ’s werelds grootste planten- en bomencollecties.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Kandy, Peradeniya botanische tuinen
Accommodatie:
Thilanka Hotel ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Kandy – Nuwara Eliya
Dag 9: Kandy – Nuwara Eliya
Op deze reis heb je waarschijnlijk al wel van alles gehoord over thee, maar ben je nog niet op een plantage geweest. Dat doe je vandaag, onderweg van Kandy naar Nuwara Eliya. Uiteraard kun je op de theeplantage ook van de verschillende soorten thee proeven.

Nuwara Eliya is het hart van het theeland van Sri Lanka. Het ligt op een hoogte van 1900 meter en was vanwege het aangename klimaat ruim 100 jaar geleden al een geliefd toevluchtsoord van de Britten. Met een overvloed aan plantagebungalows, golfbanen, huizen in Engelse landelijke stijl en een heuse renbaan heeft de stad nog steeds een uitgesproken Britse sfeer. De omliggende berghellingen en valleien zijn bedekt met weelderige groene theeplantages, afgewisseld met beekjes en watervallen.

Je maakt een wandeling door het stadscentrum, langs het Victoriaanse postkantoor en Lake Gregory.

Na aankomst bij je hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kandy naar Nuwara Eliya
Excursie: Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Dag 10: Nuwara Eliya (Horton Plains National Park)
Geen tijd voor uitslapen vandaag! Tussen 5:30 en 6:00 uur vertrek je vanuit je hotel naar Horton Plains National Park. De reden van het vroege vertrek is dat het uitzicht dan het mooiste is. (Tip: vraag of het hotel een ontbijtpakket voor je kan maken).

Deze uitgestrekte vlakte in het centrale hoogland heette lang Maha Eliya Thenna, de grote vlakte. En veel beter had de naam niet gekozen kunnen worden. Het nationale park omvat savanne, veel bos, de twee hoogste bergen van het eiland (Krigalpottha en Totupola), Baker’s Fall waterval en er ontspringen hier 3 belangrijke rivieren. Even beroemd als berucht is de afgrond bij ‘World’s End’, een steile rotswand van zo’n 1.000 meter hoogte.

Toen de Britten het op Sri Lanka nog voor het zeggen hadden, kreeg ‘de grote vlakte’ de naam van gouverneur Wilmot-Horton. Vandaar dat het nu bekend staat als de vlakte van Horton, Horton Plains.

Horton Plains National Park ligt op het hoogste plateau van Sri Lanka, op meer dan 2100 meter boven de zeespiegel in de centrale bergen en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan landschappen. Van mistige bergen tot graslanden, van moerassen tot ijskoude beekjes, meren en watervallen. Het park is de thuisbasis van kleurrijke vlinders, vele soorten vogels en andere dieren zoals herten, beren, apen, gigantische eekhoorns, vissende katten en wilde zwijnen.

Tijdens de 2 tot 3 uur durende wandeling (ca. 9 km) stop je bij de prachtige ‘Bridal Veil’ en bij de al genoemde ‘World’s End’. (Tip: draag stevige schoenen en neem genoeg water mee).
INCLUSIEF:
Excursie: Tour en wandeling in Horton Plains National Park
Accommodatie:
The Lynden Grove ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Nuwara Eliya – Ella
Dag 11: Nuwara Eliya – Ella
Na het ontbijt vertrek je naar het treinstation van Nanu Oya om vervolgens met de trein naar Ella te reizen. Deze treinreis van ongeveer 3 uur staat bekend als een van de mooiste ter wereld. Je passeert oude treinstations die nog volledig handmatig worden bediend en hebt spectaculaire uitzichten op theeplantages, watervallen en groene heuvels. In Ella word je opgewacht door je gids en naar je hotel gebracht.

Het bergachtige dorp Ella wordt beschouwd als één van de mooiste delen van het eiland. Het is beroemd om de Ella Gap, een kloof in de bergen waar je op heldere dagen uitzicht hebt op de oceaan, en de Ravana-waterval. Daarnaast is Ella de uitvalsbasis voor veel wandelexpedities naar het omliggende platteland.

De dag is verder ter vrije besteding.

Let op! Houd er rekening mee dat treinkaartjes slechts 14 dagen van tevoren kunnen worden geboekt. Als er geen treinkaartjes meer beschikbaar zijn, gaat de reis over de weg door het schilderachtige heuvelland. Uiteraard doen we ons uiterste best om de treinkaartjes te regelen. 
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Nuwara Eliya naar Ella
Accommodatie:
Hotel Onrock ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Ella
Dag 12: Ella
Ella heeft de mooiste natuurlijke landschappen van Sri Lanka. We nemen je dus mee op sightseeing, naar de bekende Nine Arch Bridge bijvoorbeeld. Het is één van de weinige bruggen die helemaal met stenen en cement is gebouwd (en dus zonder staal).

Na de Nine Arch Bridge ga je naar Little Adam's Peak. Dit is Ella’s bekendste bezienswaardigheid. De piek is vanwege de vergelijkbare vorm vernoemd naar Adam’s Peak, een heilige berg op Sri Lanka. Little Adam’s Peak is echter een kortere en gemakkelijkere klim. Het duurt een half uur om naar de top van de 1141 meter hoge piek te klimmen. De wandeling is leuk en duidelijk gemarkeerd. Je slingert door theeplantages en bewondert al klimmend het adembenemende uitzicht op Ella Rock, Ravana Falls en de ogenschijnlijk eindeloze vallei beneden.

Later op de dag bezoek je de Ravana watervallen, 25 meter hoog en één van de breedste watervallen van het land.
INCLUSIEF:
Excursie: Sightseeing in Ella
Accommodatie:
Hotel Onrock ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 13
Ella – Yala National Park
Dag 13: Ella – Yala National Park
Het meest populaire nationale park van Sri Lanka ligt aan de zuidkust van het eiland. Yala is bijna 1.000 vierkante kilometer groot, bestaat uit graslanden, bos en moerassen, en vormt het leefgebied van wilde olifanten, luipaarden, makaken, beren en honderden vogelsoorten, waaronder veel watervogels.

Benieuwd wat je gaat zien op je middag-safari met privé jeep? Je weet het nooit, maar dat maakt het spannend.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Ella naar Yala National Park
Excursie: Jeepsafari in Yala National Park
Accommodatie:
Big Game Camp Wilpattu ***
(Tent A/C)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 14
Yala National Park - Mirissa
Dag 14: Yala National Park - Mirissa
Aanbidders van zon, zee en strand hebben het in de aantrekkelijk rustige badplaats Mirissa ongetwijfeld goed naar hun zin. Maar de belangrijkste reden om Mirissa te bezoeken is dat je hier nog walvissen in het wild kunt zien.

Sri Lanka is een van de weinige landen waar nog zoveel blauwe vinvissen, potvissen, bultruggen en Bryde’s walvissen leven, dat de kans aannemelijk is dat je ze op een boottocht naar hun leefgebied ook echt ziet.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Yala National Park naar Mirissa
Accommodatie:
Mandara Resort ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 15
Mirissa (Galle)
Dag 15: Mirissa (Galle)
Vanuit Mirissa maak je twee erg leuke tours.

Je gaat naar het schildpaddenreservaat in Kosgoda. Hier worden de schildpaddeneieren door vrijwilligers verzameld en beschermd uitgebroed. Sinds 1988 heeft de organisatie al meer dan 500.000 schildpadden kunnen uitzetten in zee. Als je geluk hebt, kun je met eigen ogen zien hoe de eieren uitkomen!

Hierna bezoek je Galle. Een van de plekken in Sri Lanka waar je restanten van de Nederlandse koloniale tijd kunt zien is Galle, dat fraai aan een baai in het zuidwesten van Sri Lanka ligt. Het hart van de stad wordt nog altijd gevormd door het fort van Galle dat aan drie zijden is omringd door de oceaan. Het fort is een ommuurd stadsdeel dat door de Portugezen werd geïnitieerd, maar door de Nederlanders in de 17e eeuw is voltooid. Andere nalatenschap van onze voorouders daar is de Groote Kerk (nog altijd een kerk) en het Dutch Hospital (nu een winkelcentrum).

Je maakt met je gids een wandeltocht door Galle Fort. Je wandelt langs de wallen, passeert Nederlandse koloniale gebouwen, de beroemde vuurtoren en de oude Portugese haven.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Galle, Turtle Hatchery
Accommodatie:
Mandara Resort ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 16
Mirissa – Malediven
Dag 16: Mirissa – Malediven
De Malediven zijn de verzinnebeelding van elke ideale droomreis. Je fantasie gaat over snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen. De eilandengroep in de Indische oceaan bestaat uit meer dan 100 eilandjes, die op hun beurt weer onderdeel zijn van 26 atollen. Het zijn overwegend kleine eilandjes die allemaal omringd worden door water met blauwe kleuren die we alleen uit oude reisgidsen of van Instagram kennen.

Het wordt dus tijd om dat allemaal eens met eigen ogen te gaan aanschouwen. Je vliegt van Colombo naar Malé, de hoofdstad van Malediven (1 uur vliegen). Na aankomst word je opgewacht door je gids en per boot naar Embudu Village gebracht.

Wil je alvast nog meer zin krijgen om naar malediven af te reizen, lees dan ons blog.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Mirissa naar de luchthaven en transfer per speedboot van de luchthaven Malé naar het resort. Let op: vlucht Sri Lanka - Malediven is exclusief, maar uiteraard kunnen we deze voor je boeken
Accommodatie:
Embudu Village ***
(Superior Beach Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 17 - 19
Malediven
Dag 17 - 19: Malediven
Vrije dagen. Geniet van al het moois dat de Malediven te bieden heeft. Er zijn veel excursiemogelijkheden, zoals een bezoek aan Malé, vissen op de traditionele lokale manier, eilandhoppen en natuurlijk snorkel- en duiktochten. Het verblijf is inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Dit wordt in de vorm van een zeer uitgebreid en divers buffet geserveerd.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Embudu Village ***
(Superior Beach Bungalow)
Maaltijden: Ontbijt, lunch, diner

Dag 20
Helaas weer terug naar huis
Dag 20: Helaas weer terug naar huis
Na het ontbijt vaar je per speedboot terug naar het vliegveld en moet je helaas afscheid nemen van de paradijselijke Malediven. De foto's en herinneringen pakt niemand je meer af!

Kijk ook eens bij onze blogs over Sri Lanka voor tips en ervaringen.
INCLUSIEF:
Transfer: Van het resort naar de luchthaven per speedboot
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 17 daagse Sri Lanka en Malediven

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2440
3 personen€ 2440
4 personen€ 2218
5 personen€ 2218
6+ personen€ 2101
Prijzen zijn beschikbaar t/m 12-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen tijdens rondreis in goede middenklasse hotels
 • Dagelijks ontbijt
 • Verblijf Malediven op basis van volpension (ontbijt, lunch en diner inclusief)
 • Privétransfers
 • Privévervoer met Engelssprekende chauffeur/gids tijdens rondreis
 • Treinreis van Nuwara Eliya naar Ella
 • Boottransfer van airport naar resort Malediven (heen en terug)
 • Overige service zoals vermeld in het programma
 • Excursies en entreegelden zoals vermeld in programma
 • Fietstour in Negombo
 • Stadstour Anuradhapura
 • Bezoek aan Sigiriya Rock
 • Dambulla Rock Cave, Jeepsafari Minneriya National Park
 • Kruidentuin Matale, uitkijkpunt, de Tempel van de Heilige Tand, Kandyan dansshow
 • Stadstour Kandy, Peradeniya botanische tuinen
 • Bezoek aan theeplantage en wandeling door Nuwara Eliya
 • Tour en wandeling in Horton Plains National Park
 • Sightseeing in Ella
 • Jeepsafari in Yala National Park
 • Stadstour Galle, Turtle Hatchery

Exclusief

 • Internationale vluchten (dus ook van Sri Lanka naar Malediven)
 • Visumkosten voor Sri Lanka
 • Niet inclusieve maaltijden en drankjes
 • Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
 • Gebruik van vervoer met Engelssprekende privé chauffeur/gids na 18:00 uur
 • Optionele excursies
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Negombo
Sea Horse Hotel & Spa ****
Deluxe
Anuradhapura
Hotel Heladiv ***
Standaard
Sigiriya
Cassandra Culture Resort *****
Deluxe
Kandy
Thilanka Hotel ****
Deluxe
Nuwara Eliya
The Lynden Grove ***
Deluxe
Ella
Hotel Onrock ***
Deluxe
Wilpattu
Big Game Camp Wilpattu ***
Tent A/C
Mirissa
Mandara Resort ****
Superior
Malediven
Embudu Village ***
Superior Beach Bungalow
20-daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet
REISDUUR
20 dagen / 19 nachten
VANAFPRIJS
€ 2440 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Negombo, Anuradhapura, Sigiriya, Kandy, Nuwara Eliya, Ella, Yala National park, Mirissa, Galle, Malediven
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
sri lanka negombo strand
Sri Lanka Minneriya National Park Jeep Safari 1
Sri Lanka Sigiriya
Malediven Embudu Village 8
Sri Lanka Dambulla Gouden Boeddha
sri lanka kandy ves dans
Ella 1
sri lanka negombo strand

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's