Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Zijn de Malediven echt zo paradijselijk?'
Sri Lanka

Zijn de Malediven echt zo paradijselijk?

Sanne » Oktober 2020

Ervaringen na 5 dagen op de Malediven

Malediven boot 2

In het donker arriveren we op Malé airport. Zodra we buiten komen, ligt er al een speedboot klaar. We stappen in en varen in een vrij hoog tempo de zee op. Na een kwartiertje remt hij al en zijn we gearriveerd op Paradise Island. Of dit zijn naam eer aan doet, zien we waarschijnlijk morgen pas. Maar de eerste indrukken zijn niet verkeerd, helemaal niet verkeerd… We lopen over een lange houten steiger naar het eiland. Het water lijkt in de kleine lampjes die aan de zijkanten branden al erg blauw en helder, we zien de tropische vissen zwemmen. We krijgen een heerlijk verkoelend welkomst drankje en worden per buggy (golf karretje) naar onze kamer gebracht. Deze ligt aan de andere kant van het eiland, op het water… De bungalow is van alle gemakken voorzien. We openen de schuifdeuren om een kijkje te nemen op de veranda. Het is erg donker, dus we zien niet veel, maar wel dat er wat koraal voor ons huisje ligt en dat de vissen dat een fijne plek vinden… We gaan snel slapen, zodat het eerder licht is, we zijn namelijk heel erg benieuwd hoe dit er in daglicht uit ziet…

Paradijs op aarde?

Malediven Paradise Island 3
Paradise Island, Malediven

In de vroege ochtend worden we wakker doordat het licht naar binnen schijnt (we hadden bewust de gordijnen iets open gelaten). Zo enthousiast als een klein kind, openen we de deur naar onze veranda… Wauw! Zijn de Malediven zoals je in plaatjes of op de tv voorbij ziet komen? Het antwoord is volmondig ja! Ja, het water is zó blauw, ja het water is zó helder, ja het strand is zó wit, ja het is echt adembenemend! De haaien (vriendelijke, ze eten je niet op!) zwemmen gewoon voor ons langs!

De onderwaterwereld

Malediven Paradise Island 1
De onderwaterwereld aan onze voeten

We kunnen eigenlijk niet wachten om er bij in te duiken, het trappetje dat aan onze veranda zit ziet er verleidelijk uit. Maar eerst gaan we ontbijten. Waarschijnlijk komen we een paar kilo zwaarder terug met al dat lekkers, maar dan is het toch echt tijd om het water in te duiken. Het water heeft een aangename temperatuur. We zien vissen die we nog nooit eerder hebben gezien en af en toe komen er een paar haaien voorbij zwemmen. Na het snorkelen is het heerlijk vertoeven in het badje op onze veranda, wat een paradijselijke plek! Ik kan nog niet geloven dat we hier gewoon zijn… In de avond zwemmen er enorme roggen langs, wat een joekels!

Activiteiten

Malediven Embudu Resort 5

Vanuit het resort zijn er ook allerlei activiteiten te regelen, zoals snorkelen, duiken, vissen, kite surfen, parasailen, waterscooter of een tochtje per catamaran of een eilandhoppen tour om meer van die paradijselijke bewoonde en onbewoonde eilanden te ontdekken. Ook zijn er fietsen, snorkelsets of opblaasbare zwembanden te huur. Er is zelfs een speeltuintje, dus kleine kinderen zijn ook van harte welkom. Uiteraard is er ook van alles te regelen voor een romantisch avondje met een diner voor 2 op het strand.

Weetjes over Paradise Island:

  • Het water is er inderdaad heel erg blauw! De stranden zijn echt hagelwit.
  • Het is een ‘man made’ island, dus het ziet er allemaal heel strak uit. Het eiland is zo gemaakt dat het omgeven is door een ondiepe lagoon wat ideaal is om in te zwemmen en snorkelen want je hebt geen last van stroming.
  • Het is zoals je de Malediven voorstelt… Paradise Island is inderdaad paradijselijk!

Embudu Village

Malediven Embudu Resort 4
Embudu Village

Als je toch naar de Malediven gaat, kun je misschien ook twee (of meer) eilanden aandoen. Alle eilanden zijn mooi en je waant je in het paradijs, maar toch hebben verschillende eilanden weer een andere sfeer. Het tweede eiland waar wij vertoeven is Embudu Village. Dit eiland is weer heel anders dan Paradise Island. Embudu is een natuurlijk eiland en dus een stuk ruiger en groener. Het onderwater leven is hier echt subliem! Wauw! Als je van snorkelen houdt, ben je hier zeker op de goede plek. Zoveel verschillende soorten tropische vissen, roggen, haaien en zelfs zeeschildpadden zwemmen hier voorbij…

De bungalow waar we in verblijven is iets minder luxe dan onze vorige bungalow op Paradise Island, maar de sfeer is ook anders. De bungalow ligt op het eiland omgeven door bomen, lizards en vogels. Het is lastig om te zeggen welk eiland onze voorkeur heeft. Het zijn beiden echt fantastische plekken om te vertoeven. Het water is er inderdaad azuurblauw en beide eilanden zijn ware pareltjes!

Weetjes Embudu:

  • Embudu is een natuurlijk eiland waardoor het ruiger aan doet
  • Het onderwater leven is hier echt fantastisch!
  • Je kunt hier heel goed snorkelen en duiken
  • Er lopen hier veel mooie kleine (lieve) lizards op het eiland

Waar wacht je nog op? Paradijselijker wordt het niet! Kijk eens bij onze Sri Lanka met Malediven reizen of neem vrijlijvend contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Sanne, auteur van het artikel Zijn de Malediven echt zo paradijselijk?

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!