Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan

Je wist niet dat je in twee weken zoveel hoogtepunten kunt zien....

Aanbevolen

14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan

Je wist niet dat je in twee weken zoveel hoogtepunten kunt zien....

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
€ 2826 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Tokyo, Mount Fuji, Hakone, Tsumago, Kyoto
VERTREKDATA
Dagelijks
 • De meest Japanse stad van deze reis: Kyoto. Shogun Castle, parken en tempels
 • Wandel langs de kilometerslange bergpaden van de Nakasendo route
 • Bezoek de pagode en metershoge lampions van de roodgekleurde Sensoji tempel
 • Neem de kabelbaan in het berggebied van Hakone. Uitzicht op Mount Fuji

Introductie

Deze 14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan is ideaal om het land van de rijzende zon in een korte tijd te ontdekken. Japan is bijzonder in al zijn facetten. Eeuwenoude kastelen en tempels, tot in perfectie bereide gerechten, hypermoderne steden, karaoke, geisha’s en sfeervolle ryokans. Het is dit Japanse dat je tijdens deze reis zult ontdekken.

De rondreis begint in Tokyo waar je je ogen uitkijkt bij de beroemde Shibuya Crossing en waar je de bruisende wijken van deze wereldstad verkent. Je reist (onder meer met de hogesnelheidstrein) van Tokyo door het groene hart van Japan naar Hakone, om Mount Fuji te zien, een van de hoogtepunten die deze reis haar naam geven.

Ook niet te missen zijn een prachtige wandeling over de historische Nakasendo route van Tsumago naar Magome en Kyoto. Met sfeervolle tempels, prachtige tuinen, traditionele theehuizen en Gion, de belangrijkste wijk voor geisha’s, vanzelfsprekend een onderdeel op een reis vol hoogtepunten.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek naar Tokyo
Dag 1: Vertrek naar Tokyo
Vandaag vlieg je naar Tokyo. Dit vliegticket is niet inbegrepen, maar als je wilt, dan helpen wij je het beste ticket te vinden. Laat het ons weten.

Dag 2
Aankomst Tokyo Narita
Dag 2: Aankomst Tokyo Narita
Je wordt op het Narita vliegveld opgewacht door onze Engelssprekende collega. Deze helpt jullie met het valideren van de Japan Rail Pass bij het JR Ticket Office op de luchthaven. Hierna word je naar de airport limousinebus gebracht, die je naar het hotel in Tokyo brengt.

Zin om je meteen onder te dompelen? Ga dan naar Shinjuku (op maar een paar kilometer van je hotel). Hier krijg je een klein voorproefje van de omvang van de stad Tokyo. Je ziet in Shinjuku de hoogste wolkenkrabbers van de stad, er ligt het Shinjuku Gyoen park (waar op het juiste moment van het jaar de schitterende cherry bloesem te bewonderen is), en er zijn hier meer warenhuizen, winkels, bars en restaurants dan in de meeste Europese steden bij elkaar. In sommige straten worden potentiële klanten verleid met schreeuwerige en uitbundige reclameborden, soms meerdere verdiepingen hoog.

Bijzonder zijn de extreem smalle straatjes van Golden Gai, waar in de avond piepkleine barretjes eten en drank serveren aan de vaste garde van witte boorden uit deze wijk.
INCLUSIEF:
Transfer: Limousinebus van luchthaven naar hotel
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)

Dag 3
Tokyo
Dag 3: Tokyo
Dag ter vrije besteding.

Een van de tempels die je niet wilt missen is het Shinto altaar Meiji Jingu. Deze is gewijd aan de goddelijke geesten van keizer Meiji en zijn vrouw. De entree naar dit bescheiden, maar indrukwekkende tempelcomplex straalt gezag en devotie uit. Het is een brede 900 meter lange laan van kiezelstenen die dwars door het enorme 70 hectare grote bos loopt dat de tempel omringt.

Tussen al die bomen staan torii poorten en tempelgebouwen. De gebouwen staan in de vorm van een ruim vierkant. In het midden van het grote open plein staan alleen een paar flinke eeuwenoude bomen. Met wat geluk zie je hier een Shinto huwelijksceremonie waarin de verbinding wordt bezegeld, overleden familieleden worden geëerd en wordt gebeden voor geluk en voorspoed.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Tokyo
Dag 4: Tokyo
Dag ter vrije besteding.

We tippen nog een tempel: Sensoji. De verschillen tussen de al genoemde Meiji Jingu Shrine en de Sensoji tempel zijn groot. Meiji is terughoudend en bescheiden, Sensoji overrompelt met haar rode kleur en weelderige architectuur, waarvan de prachtige 48 meter hoge pagode en de Hozomon poort met metershoge 700 kilo zware lampionnen de mooiste voorbeelden zijn.

Volgens de legende visten twee broers hier in 628 een beeld van Kannon uit het water, de godin van de vergeving. Ze legden het opnieuw in de rivier, maar bleven het opvissen. Dat werd gezien als een teken en leidde tot de bouw van deze tempel, uiteraard opgedragen aan Kannon.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Tokyo
Dag 5: Tokyo
Dag ter vrije besteding.

Tokyo heeft veel parken en ze zijn echt de moeite van een wandeling waard. Ga bijvoorbeeld naar het park waarin het Imperial Palace ligt. Of kies voor de eeuwenoude Japanse tuinen van Koishikawa Korakuen, of de uit 1702 stammende tuin van Rikugien, die op traditionele Japanse gedichten is gebaseerd.

Stel je hebt ooit maar één foto van Tokyo gezien. Dan is de kans groot dat de Shibuya Crossing erop stond. Op de drukke kruising steken dagelijks zo'n 300.000 mensen over. Het uit de kluiten gewassen zebrapad wordt omringd door grote video-reclames die om je aandacht vechten.

Deze wijk is (net als Shinjuku) een druk winkel- en uitgaansgebied waar vooral jongeren de trend zetten. Als je wilt zien wat de hippe mode van het moment is in Japan, dan krijg je hier de beste indruk.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Tokyo - Hakone
Dag 6: Tokyo - Hakone
De sfeer in Hakone is nadrukkelijk anders dan in Tokyo. Niet zo gek, want Hakone is een bergachtig national park. Het is een aantrekkelijke locatie omdat je hier prachtig uitzicht hebt op de hoogste (en beroemdste) berg van Japan, de vulkaan Mount Fuji. Dat is al reden genoeg hier naartoe te gaan, maar ook de warmwaterbronnen en Lake Ashinoko (dat bij de laatste uitbarsting van Mt. Fuji, zo'n drieduizend jaar geleden is ontstaan), zijn een feest voor de zintuigen.

Aan de voet van Mount Hakone ligt (een beetje verborgen in het woud) de mystieke Hakone Shrine. In het water staat een opvallende torii poort, waar vandaan een met lantaarns verlicht pad naar de verschillende altaars leidt.

Of bekijk Hakone vanuit de lucht. Je kunt een tochtje met de kabelbaan van de Mt. Komagatake Ropeway of de Hakone Ropeway maken. De laatste brengt je naar de stomende krater van Owakudani.

Je gebruikt de 3-daagse Hakone Free Pass om van Tokio/Shinjuku naar Hakone Yumoto te reizen. Met de Hakone Free Pass kun je gebruik maken van bijna alle bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone!
INCLUSIEF:
Transfer: Trein van Tokyo naar Hakone (3-daagse Hakone Free Pass)
Accommodatie:
Ryokan Pax Yoshino ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 7
Hakone
Dag 7: Hakone
Het wordt moeilijk om Mount Fuji niet te zien als je in Hakone bent. De actieve vulkaan, met 3.776 meter tevens Japans hoogste berg, is een lust voor het oog. Als het onbewolkt is en je de vulkaan in volle glorie kunt zien, maakt deze perfect gevormde reus een onuitwisbare indruk op je.

Mount Fuji is al reden genoeg hier naartoe te gaan, maar ook de warmwaterbronnen en Lake Ashinoko (dat bij de laatste uitbarsting van Mt. Fuji, zo'n drieduizend jaar geleden is ontstaan), zijn een feest voor de zintuigen.

Aan de voet van Mount Hakone ligt (een beetje verborgen in het woud) de mystieke Hakone Shrine. In het water staat een opvallende torii poort, waar vandaan een met lantaarns verlicht pad naar de verschillende altaars leidt.
INCLUSIEF:
Transfer: Bussen, treintjes en kabelbanen in Hakone (3-daagse Hakone Free Pass)
Accommodatie:
Ryokan Pax Yoshino ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 8
Hakone - Tsumago
Dag 8: Hakone - Tsumago
Tsumago geeft bezoekers de beste indruk van hoe Japan er 600 jaar geleden tijdens de Edo Periode uitzag. Nog altijd zie je er houten huizen, smalle straten en een schitterend decor van bergen in de achtergrond.

Tsumago was een poststad waar reizigers een nachtje logeerden voordat ze verder reisden. Om die oude sfeer goed te kunnen herleven mogen hier overdag geen auto's rijden en zijn telefoon- en elektriciteitskabels weggewerkt. Je ziet er nog altijd de oude herbergen. De Honjin voor hoogstaande reizigers, en de Wakihonjin voor hen van een lagere orde. De notabelen liepen (uiteraard) niet zelf, maar lieten zich door de bergen dragen.
INCLUSIEF:
Transfer: Bus naar Odawara Station, bullet train naar Nagoya, Express trein naar Tsumago
Accommodatie:
Ryokan Shimosagaya ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 9
Tsumago
Dag 9: Tsumago
Dag ter vrije besteding. We raden je aan een stuk van de Nakasendo route te wandelen.

Het Nakasendo pad ontstond in de Edo Periode toen deze regio geleid werd door Tokugawa shoguns (shoguns zijn militaire leiders). De Nakasendo route liep van Edo (nu Tokyo) naar Kyoto en was meer dan 530 kilometer lang. Op sommige plekken liep het pad door grillig berggebied.

Tussen Magome en Tsumago kun je net als eeuwen geleden een mooi stuk van de Nakasendo wandelen. Bijvoorbeeld over de Magome Pass. Heel veel verschil met toen is er niet. Onderweg kun je hier een daar rusten en een kopje Japanse thee drinken.

Bijzonder is Narai-juku in de Kiso Vallei. Het fotogenieke plaatsje ligt aan de Narai rivier en bestaat uit smalle straten met fraaie historische houten huisjes, Shinto altaren en boeddhistische tempels.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Ryokan Shimosagaya ***
(Japanse stijl kamer)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 10
Tsumago - Kyoto
Dag 10: Tsumago - Kyoto
Kyoto is volgens velen de meest Japanse en heeft de mooiste bezienswaardigheden. De oude Japanse hoofdstad heeft Shinto tempels, parken, keizerlijke paleizen, tuinen en nog altijd veel houten huizen.

De bekendste en meest populaire tempel (ook voor de Japanners) is Kiyomizudera, de tempel van het zuivere water. Toen de tempel in 780 werd gebouwd, is deze vernoemd naar de Otowa waterval, waarvan nog altijd drie verschillende stroompjes water in de tempel uitkomen. Het water van de bron wordt gedronken als er behoefte is aan succes in zaken of de liefde, of voor een lang leven.

De Jishu Shrine wordt vooral bezocht voor mensen die naar liefde snakken. Er staan 2 stenen op 18 meter afstand. Wie met de ogen dicht van de ene steen naar de andere kan lopen, weet dat het amoreus wel goed komt.

Dat Kiyomizudera zo geliefd is heeft ook te maken met de grote hooggelegen houten terrassen. In meerdere seizoenen bieden ze een schitterend uitzicht over de van kleur wisselende vegetatie.
INCLUSIEF:
Transfer: Express trein naar Nagoya, bullet train naar Kyoto
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 11
Kyoto
Dag 11: Kyoto
Je hebt drie volle dagen om het interessante Kyoto goed te kunnen ontdekken. Onze tips voor vandaag:

Nijo Castle. In 1603 werd begonnen met de bouw van dit fort annex paleis dat ter bescherming diende van de eerste shogun van de Edo periode. Shoguns waren militaire leiders en dus altijd op hun hoede. Vandaar dat er hier verdedigingsmuren binnen de buitenste muren staan en in het Ninomaru Palace de vloeren van hout zijn gemaakt. Dat kraakt als je eroverheen loopt. Indringers hadden zo geen kans. Wandel vooral even door dit paleis. Het geeft een prachtig inzicht in hoe het leven er toen uitzag. Het complex heeft ook een flink park.

Kinkaku-ji tempel. Deze Zen tempel is wereldberoemd vanwege het gouden paviljoen aan de vijver. Een terechte naam want de bovenste twee verdiepingen zijn volledig bedekt met bladgoud. Het werd gebouwd als woonruimte voor een shogun leider, maar na zijn overlijden gebruikt als tempel.

Kyoto Imperial Palace of de Kitano Tenmangu Shrine. Als het Imperial Palace open is ga dan daarheen. Tot 150 jaar geleden was dit het woonpaleis van de Japanse keizer. Dat eindigde toen Tokyo de nieuwe hoofdstad werd. Het paleis, dat nog altijd voor belangrijke ceremoniële gelegenheden wordt gebruikt, ligt in het enorme Kyoto Imperial Park. De Kitano Tenmangu Shrine is een altaar voor de god van de wetenschap. Niet zo gek dat hier veel studenten komen om te bidden voor wijsheid. In de lente en de herfst zijn de bossen hier prachtig rood en oranje gekleurd.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 12
Kyoto
Dag 12: Kyoto
Dag ter vrije besteding.

Een van de mooiste en meest bijzondere tempels van Kyoto ligt aan de zuidkant van de stad tegen een helling. Van de Fushimi Inari Shrine heb je zeer waarschijnlijk al foto's gezien. Achter de tempel voert een kilometers lang pad, afgeschermd met ogenschijnlijk eindeloze rijen rode torii poorten naar altaartjes en de top van de heilige Mount Inari. De tempel bestaat op deze plek al meer dan 1500 jaar en is opgedragen aan Inari, de god van de rijst.

Alhoewel de meeste belangstelling van bezoekers uitgaat naar de Senbon Torii, letterlijk: duizenden torii poorten, zijn de gebouwen van de tempel zeer de moeite waard. Als je de tocht naar boven hebt gemaakt, kun je terug op de manier zoals je bent gekomen, maar ook via andere paden langs oude begraafplaatsen weer naar de tempel wandelen.

In de uitgebreide winkelbuurt rond Shijo Avenue loont het de moeite om even een paar zijstraatjes van de hoofdweg te onderzoeken. Vooral de lange aaneensluitende smalle straat van Nishiki Market is zowel een traktatie voor de smaakpapillen als voor de ogen. Je kunt op deze overdekte markt verse vis en andere lekkernijen kopen, maar -leuker nog- op veel plekken ook meteen eten.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)

Dag 13
Kyoto
Dag 13: Kyoto
Dag ter vrije besteding.

Zeer fotogeniek is het bamboebos Arashiyama Bamboo Grove. Na een korte wandeling door het bos kom je bij een flinke strook zeer dichtbegroeid metershoog bamboe. Een foto maken zonder mensen erop zal niet meevallen (tenzij je heel vroeg gaat, echt vroeg), maar tussen het wuivende bamboe wandelen is hoe dan ook een bijzondere ervaring.

Japan staat bekend om de gestileerde, vaak eeuwenoude, tuinen van steen. Je ziet ze bijvoorbeeld in het tempelcomplex Nanzenji. Je kunt hier gewoon naar binnen wandelen en dan ontdek je overal kleine sub-tempeltjes met 'stone gardens'.

Kyoto was meer dan duizend jaar de hoofdstad van Japan. Iets van die oude sfeer kun je nog ontdekken in de buurt Gion. Hier zie je nog straatjes met de historische aanblik van het oude Kyoto. De wijk is ook beroemd omdat er nog geisha's leven en werken. Geisha's zijn gezelschapsdames (maar wel met hun kleren aan, we zeggen het er maar even bij). In Gion zie je ze met wat geluk over straat schuifelen.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Hearton Hotel ***
(Twin)

Dag 14
Kyoto - Osaka
Dag 14: Kyoto - Osaka
Helaas is de highlights rondreis weer ten einde. Op gepaste tijd wordt je opgehaald voor de transfer per airport limousinebus naar het internationale vliegveld van Osaka (Osaka Kansai Airport).
INCLUSIEF:
Transfer: Naar het vliegveld van Osaka
Maaltijden: Ontbijt

Routekaart 14 daagse rondreis Hoogtepunten van Japan

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 2826
3 personen€ 2826
4 personen€ 2826
5 personen€ 2826
6+ personen€ 2826
Prijzen zijn beschikbaar t/m 17-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 17-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Meet and greet met Engelssprekende assistent op Narita airport > hulp bij valideren Rail Pass en boarden airportbus
 • Airport limousinebus transfer van Tokyo Narita airport naar het hotel
 • Airport limousinebus transfer van Kyoto naar Osaka Kansai airport
 • 12 overnachtingen in goede 3* hotels / ryokan (traditionele Japanse herberg), zoals genoemd.
 • Dagelijks ontbijt
 • 4 x diner (Hakone, Tsumago)
 • Openbaar Vervoer: Japan Rail Pass (7 dagen, 2e klasse), Hakone Free Pass 3 dagen

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursies (dagtours in/vanuit Tokyo, Kyoto en Hiroshima zijn mogelijk, klik hier voor de opties)
 • Reis- en annuleringsverzekeringen
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Tokio
Metropolitan Hotel Ikebukuro ***
Twin
Mt. Fuji
Ryokan Pax Yoshino ***
Japanse stijl kamer
Tsumago
Ryokan Shimosagaya ***
Japanse stijl kamer
Kyoto
Hearton Hotel ***
Twin
14-daagse rondreis Hoogtepunten van Japan
REISDUUR
14 dagen / 13 nachten
VANAFPRIJS
€ 2826 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Tokyo, Mount Fuji, Hakone, Tsumago, Kyoto
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 5 Jeroen, Zuidoost-Azië specialist
Reisexpert Jeroen

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
japan tokyo senso ji temple
Japan Kyoto Takebayashi bamboe bos
japan mount mt fuji
japan kyoto fushimi inari shrine torii poorten
japan kyoto fushimi inari shrine torii poorten
japan tokyo tokyo tower
japan tokyo koishikawa korakuen park
japan magome aan het nakasendo pad

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's