Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

8-Daagse bouwsteen Sumatra

De natuurlijke en culturele hoogtepunten van Sumatra

8-Daagse bouwsteen Sumatra

De natuurlijke en culturele hoogtepunten van Sumatra

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
8 dagen / 7 nachten
VANAFPRIJS
€ 833 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Medan, Samosir, Berastagi, Sibayak, Bukit Lawang
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Ontdek de authenticiteit, natuur en oorspronkelijke culturen
 • Ga op zoek naar wildlife in het Gunung Leuser NP
 • Beklim Mount Sibayak met fenomenaal uitzicht
 • Bezoek de levendige stad Medan

Introductie

Welkom op Sumatra, het op één na grootste eiland van Indonesië! Op Sumatra is een grote diversiteit aan flora en natuur, cultuur en avontuur wilt combineren. Van tropische regenwouden tot traditionele dorpjes, je vindt het hier allemaal! 

De eerste bestemming van deze bouwsteen is Samosir, hier maak je een fietstocht en een boottocht en kan je traditionele dorpjes, musea en watervallen bezoeken!

Vervolgens ga je verder naar Berastagi, waar je de krater van Mount Sibayak beklimt. Een pittige tocht, maar het uitzicht is het meer dan waard! Onderaan de krater kun je een heerlijke duik in de heetwaterbron nemen. 

Na Berastagi reis je door naar Bukit Lawang, waar je een orang-oetang trekking in het Gunung Leuser National Park maakt. Tijdens de trekking ervaar je de bezienswaardigheden, geuren en geluiden van het regenwoud, terwijl je zoveel mogelijk dieren in het wild probeert te spotten. Er is een grote kans dat je gibbons, bladapen, makaken, vliegende eekhoorns, pauwen, neushoornvogels en als hoogtepunt orang-oetans ziet!

De reis eindigt in Medan, waar je het Maimoon paleis, het koloniale postkantoor en de zwarte koepelvormige Mesjid Raya (grote moskee) bezoekt!

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, maak de bouwsteen op maat of voeg de bouwsteen toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Aankomst Medan – Samosir
Dag 1: Aankomst Medan – Samosir
Welkom in Sumatra, Indonesië! Bij aankomst op de luchthaven staat de chauffeur klaar om jullie naar het hotel in Samosir te brengen. De rest van de dag is vrij te besteden.
INCLUSIEF:
Transfer: Luchthaven in Medan naar hotel in Samosir per (mini)bus
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Superior Room)

Dag 2
Samosir (boottrip en fietstour)
Dag 2: Samosir (boottrip en fietstour)
Vandaag ga je eerst met de fiets aan boord en vaar je naar het dorp Simanindo. Bij aankomst in dit dorpje zie je de dorpsbewoners de traditionele Batak-volksdans Tortor doen en bezoek je het museum dat gebouwd is in unieke Batak-bouwstijl. Vervolgens fiets je verder naar Ambarita. Op weg naar Ambarita fiets je langs lokale dorpjes en rijstvelden.

In Ambarita krijg je een goed beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Zo zie je de plek waar de koning van de Batak Toba stam leefde, de traditionele woningen van de Batak en de ‘stenen tafel en stoel’ waar vergaderd werd over het lot van de gevangenen. Ambarita stond bekend om een vorm van kannibalisme, wat tot ver in de 19de eeuw nog plaats vond. Het zwaarste vonnis bestond uit een gruwelijk einde.

Na Ambarita reis je verder met de boot naar het dorpje Tomok. In dit dorpje staat het antieke en prachtig versierde graf van “Batak-koning Sidabutar”. Sommige zeggen dat koning Sidabutar en zijn nakomelingen de eersten waren die het eiland bewoonden. De gebeeldhouwde afbeeldingen op het graf zijn het gezicht van de koning, zijn voogd en de vrouw van wie hij hield (bizar!). Vanuit Tomok kan je kiezen om per boot of per fietst terug te gaan naar het hotel.
INCLUSIEF:
Transfer: Samosir - Tomok via dorpjes Simanindo & Ambarita per boot en fiets
Excursie: Boottrip en fietstour inclusief bezoek aan Simanindo, Ambarita & Tomok
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Superior Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Samosir
Dag 3: Samosir
Geniet van je vrije dag in Samosir. Bezoek traditionele dorpjes, musea, watervallen of volg een kookles. Als je mee wil doen aan de kookles, bezoek je ‘s ochtends een lokale markt waar je alle ingrediënten koopt die je later nodig hebt om te koken. Eenmaal in de keuken is het tijd om te koken! Je leert de basisprincipes van de Indonesische keuken, terwijl je zelf een heerlijke maaltijd bereidt. Uiteraard mag je de gerechten naderhand zelf opeten!
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Superior Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Samosir – Berastagi
Dag 4: Samosir – Berastagi
Vandaag ga je van Samosir naar Berastagi. Het heuvelstadje Berastagi ligt tussen de vulkanen van Noord-Sumatra en is al sinds de koloniale tijd een populaire bestemming van bewoners uit de regio om de hitte te ontvluchten. Vanuit Berastagi kan je mooie wandelingen maken en geisers bezoeken. Onderweg stop je in een traditioneel Karo Batak dorpje, Simalungun King’s Palace en bij de Si Piso Piso-waterval.
INCLUSIEF:
Transfer: Samosir - Berastagi per auto
Accommodatie:
Sinabung Hills Berastagi ****
(ROH)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Berastagi – Sibayak – Bukit Lawang
Dag 5: Berastagi – Sibayak – Bukit Lawang
Vandaag geen tijd voor uitslapen! Na het vroege ontbijt, word je opgehaald en reis je voor ongeveer een half uur naar het startpunt van de klim naar Sibayak. We beginnen vroeg, omdat je meer kans hebt op een open lucht, als je later gaat is er meer bewolking. Je begint de tocht met een brede, steile weg terwijl je omringd bent door het bos en de geluiden van de wilde siamangs en gibbons. Na een korte tijd wordt het pad smaller en uiteindelijk moet je zelfs een beetje klimmen over de rotsen. Maar de tocht is het allemaal waard wanneer je aankomt bij de krater waar je zwavel uit de openingen zal zien komen. Een adembenemend uitzicht! Vervolgens ga je weer terug. Je hebt de keuze om via dezelfde route terug te lopen, of via de andere kant van de berg door trappen (in slechte staat) helemaal naar beneden te volgen. Voordat je chauffeur je terug brengt naar je hotel, kan je nog een bezoek brengen en zwemmen aan de Rajaberneh / Sidebuk Hotsprings, wat een geweldig idee is na zo’n tocht!

Nadat je terug komt bij je hotel, ga je via een lange kronkelende weg, omringd door palmplantages, verder naar Bohorok / Bukit Lawang. Bukit Lawang is het onderzoekscentrum voor orang-oetans wat zich bevindt in het nationale park Gunung Leuser. Dit is een van de grootste nationale parken ter wereld, met meer dan 800.000 hectare aan ongerepte regenwouden en is de thuisbasis van de bijzondere orang-oetans, gibbons, tijgers, olifanten en de Sumatraanse neushoorns.
INCLUSIEF:
Transfer: Berastagi naar Bukit Lawang via Sibayak per auto
Excursie: Trekking naar Sibayak
Accommodatie:
Ecolodge Bukit Lawang **
(ROH)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Bukit Lawang (orang-oetan trekking)
Dag 6: Bukit Lawang (orang-oetan trekking)
Vandaag staat een bijzondere dag op je te wachten! Na het ontbijt word je opgehaald door de gids en loop je over de hangende brug om over te steken naar de andere kant van de rivier. Je maakt vanaf hier een korte wandeling naar boven om een waanzinnig uitkijkpunt te bezoeken, waar je een grote kans hebt om de orang-oetans vrij door het tropische regenwoud ziet slingeren (zoals bij alle dieren in het wild, kan er geen garantie gegeven worden dat ze in de buurt zijn).

Vanuit het uitkijkpunt kijk je dieper het Gunung Leuser National Park in om de bezienswaardigheden, geuren en geluiden van het regenwoud te ervaren terwijl we zoveel mogelijk dieren in het wild proberen te spotten. Er is een grote kans dat je ook gibbons, bladapen, makaken, vliegende eekhoorns, pauwen en neushoornvogels zal zien. Je gids geeft uiteraard een gedetailleerde uitleg over het regenwoud en zijn bewoners en beantwoordt alle vragen die je hebt.

In overleg met de gids en afhankelijk van de weersomstandigheden kun je kiezen uit een kortere wandeling van zo’n 3 uur of een langere wandeling van zo’n 5 tot 6 uur. Na deze bijzondere trekking, word je teruggebracht naar je hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Orang-oetan trekking
Accommodatie:
Ecolodge Bukit Lawang **
(ROH)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Bukit Lawang – Medan
Dag 7: Bukit Lawang – Medan
Vandaag ruil je het rustige Bukit Lawang om voor de stad Medan. Onderweg passeer je palmboom plantages en kleine dorpjes voor je aankomt in de drukte van Medan. Bij aankomst krijg je een korte rondleiding door de stad waarbij je het Maimoon-paleis, gebouwd door de sultan van Deli, het koloniale postkantoor en de zwarte koepelvormige Mesjid Raya (grote moskee) bezoekt.
INCLUSIEF:
Transfer: Bukit Lawang - Medan per auto
Excursie: Medan stadstour inclusief bzoek aan het Maimoon paleis en de grote moskee
Accommodatie:
Swiss-Belinn Medan ***
(Superior Room)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Vertrek Medan
Dag 8: Vertrek Medan
Je reis in Sumatra zit er alweer op! De chauffeur breng je terug naar het vliegveld voor je vlucht naar huis, of naar de volgende bestemming!
INCLUSIEF:
Transfer: Vanuit je hotel naar de luchthaven per (mini)bus
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 833
3 personen€ 696
4 personen€ 651
5 personen€ 645
6+ personen€ 573
Prijzen zijn beschikbaar t/m 01-06-2023.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 29-03-2023 en 30-03-2023.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • 7 overnachtingen in een goed verzorgd hotel
 • Dagelijks ontbijt
 • Boot van Parapat – Samosir en Samosir – Parapat
 • Engelstalige gids en entreegelden bij genoemde excursies
 • Transport met airconditioning gedurende het programma

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Reisverzekeringen
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Samosir
Toledo Inn ***
Superior Room
Berastagi
Sinabung Hills Berastagi ****
ROH
Bukit Lawang
Ecolodge Bukit Lawang **
ROH
Medan
Swiss-Belinn Medan ***
Superior Room
8-Daagse bouwsteen Sumatra
REISDUUR
8 dagen / 7 nachten
VANAFPRIJS
€ 833 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Medan, Samosir, Berastagi, Sibayak, Bukit Lawang
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 9 Sanne, Reisspecialist Indonesië en Thailand
Reisexpert Sanne

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Indonesie Sumatra Lake Toba 1
Indonesie Sumatra kinderen
Indonesie Sumatra Lake Toba 4
Indonesie Sumatra Leuser Nationaal Park Apen
Indonesie Sumatra Traditionele huisjes
Indonesie Sumatra Leuser Nationaal Park
Indonesie Sumatra wildlife Orangutan nature jungle
Indonesie Sumatra Berastagi Jungle trekking on Mount Sibayak Sibayak volcano

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze bouwsteen, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen