Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

8-daagse bouwsteen Sumatra

We laten je zoveel mogelijk van dit reusachtige eiland zien!

Aanbevolen

8-daagse bouwsteen Sumatra

We laten je zoveel mogelijk van dit reusachtige eiland zien!

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
8 dagen / 7 nachten
VANAFPRIJS
€ 1049 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Medan, Samosir, Berastagi, Sibayak, Bukit Lawang
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Trek het regenwoud in op zoek naar orang-oetans!
 • Beklim de Sibayak vulkaan. Om je heen hoor je de wilde gibbons
 • Bezoek fruitmarkten, watervallen of een traditioneel Batak dorpje
 • Fiets- en boottocht in de omgeving van krater-eiland Samosir
 • Zie Gunung Leuser, een van de grootste nationale parken ter wereld

Introductie

Sumatra is het grootste eiland van Indonesië en het op vijf na grootste eiland ter wereld. De voornaamste reden om naar Sumatra gaan is de enorme natuurlijke rijkdom. Dat varieert van bergen, moerassen, vulkanen, regenwouden en watervallen tot meren.

Opvallende bewoners zijn de Sumatraanse tijgers, olifanten, apen, kaketoes, neushoorns en de met uitsterven bedreigde Tapanuli orang-oetan, waarvan er nog zo’n 800 zijn en die alleen op Sumatra leven.

Op deze 8-Daagse bouwsteen Sumatra gaan we je zoveel mogelijk van dit reusachtige eiland laten zien. Dat varieert van een bezoek aan een traditioneel Karo Batak dorpje, tot een beklimming van de Sibayak vulkaan. Je gaat fietsen, maakt een boottocht, en je gaat het oerwoud in om orang-oetans in het wilde te zien!

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, maak de bouwsteen op maat of voeg de bouwsteen toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Aankomst Medan – Samosir
Dag 1: Aankomst Medan – Samosir
Welkom in Sumatra, Indonesië! Bij aankomst op de luchthaven staat de chauffeur klaar om je naar het hotel in Samosir te brengen. De rest van de dag is vrij te besteden.

De komende dagen is Samosir je basiskamp. En dat is leuk, want Samosir is namelijk een eiland op een eiland. Het eiland Samosir ligt in de volgelopen vulkaankrater Lake Toba!
INCLUSIEF:
Transfer: Van de luchthaven in Medan naar je hotel in Samosir
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Standaard)

Dag 2
Samosir (boottrip en fietstour)
Dag 2: Samosir (boottrip en fietstour)
Het ligt voor de hand vandaag eerst maar eens meer van Samosir te zien en te weten te komen. Je hoort dus al snel over de Batak, een verzamelnaam voor minderheden die hier al 2500 jaar woonden. Ze leefden van de landbouw en de jacht en hebben de reputatie dat ze veel oorlog voerden met rivalerende stammen. Het waren tot in de 19e eeuw kannibalen die mensenvlees aten om hun ziel te versterken.

Je vaart naar Simanindo, waar je fietstocht door de omgeving begint. Zo zie je dorpsbewoners de traditionele Batak-volksdans Tortor doen en bezoek je het museum dat gebouwd is in unieke Batak-bouwstijl.

Verderop in Ambarita (je fietst langs dorpjes en rijstvelden) krijg je een nog beter beeld van de Batak. Je ziet hoe men in die tijd woonde en gaat naar Batu Parsidangan, de steen waar de koning van de Batak zat om recht te spreken.

Met de boot ga je vervolgens naar het dorpje Tomok. Hier staat het versierde graf van Batak koning Sidabutar, volgens de overlevering de leider van de eerste bewoners van Sumatra.

Je gaat per fiets of boot (je mag kiezen) terug naar je hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Boottrip naar Simanindo en fietstour
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
Samosir
Dag 3: Samosir
Dag ter vrije besteding. Dit zijn onze tips:

Ga zwemmen. Je kunt heerlijk zwemmen in het Toba meer. Zorg wel dat je even informeert waar je mag en kunt zwemmen.

Proef mie gomak. Mie gomak is de specialiteit van deze regio. Het betekent 'met de hand gemaakte noedels'. Je kunt de op kokos gebaseerde curry als soep of droog eten. Combineer het proeven van deze lekkere curry met een bezoek aan een van de markten waar ze bijvoorbeeld batik verkopen.

Neem een kookles. Wil je zelf leren hoe je de lokale specialiteiten van Sumatra later ook thuis kunt maken, volg dan een kookles. Je gaat mee naar de markt om ingrediënten te kopen en leert vervolgens handige wetenswaardigheden van de Sumatraanse keuken. Uiteraard mag je je baksels zelf opeten.
INCLUSIEF:
Accommodatie:
Toledo Inn ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Samosir – Berastagi
Dag 4: Samosir – Berastagi
Berastagi wordt voor al te veel warmte beschermd door de bergketen Bukit Barisan en heeft daarom een heerlijk fris klimaat. Twee opvallende aanwezigen bij Berastagi zijn de vulkanen Mount Sibayak en Mount Sinabung. Wil je een mooi uitzicht over de stad en de omgeving, beklim dan de Gunadaling heuvel in het midden van het stadje. Berastagi heeft ook een beroemde fruitmarkt, waar je verse passion fruit kunt eten.

Voordat je in Berastagi bent, kun je stoppen in een traditioneel Karo Batak dorpje, bij Simalungun King’s Palace. Daar moet je je geen paleis bij voorstellen, maar een prachtig op palen gebouwd langwerpig stamhuis waar de koning en zijn vrouwen woonden.

Ook kun je naar de Sipiso Piso waterval. Dit is met 120 meter een van de hoogste watervallen van het hele land. Het water valt vanuit een gat in de rostwand langs de rotsen en met dennenbos versierde omgeving omlaag. Vooral van een afstandje is het een prachtig gezicht.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Samosir - Berastagi
Accommodatie:
Sinabung Hills Berastagi ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Berastagi – Sibayak – Bukit Lawang
Dag 5: Berastagi – Sibayak – Bukit Lawang
Vandaag geen tijd om uit te slapen! Na het vroege ontbijt word je opgehaald en in een half uurtje naar het startpunt van de klim naar Sibayak gebracht.

Je begint de tocht op een brede, steile weg door het bos. Om je heen hoor je de geluiden van de wilde gibbons. Al snel wordt het pad smaller en uiteindelijk moet je zelfs stukjes over de rotsen. Maar de tocht blijkt het allemaal waard zodra je bij de zwavel dampende krater staat. Een adembenemend uitzicht!

Later deze dag brengen we je naar Bukit Lawang.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Berastagi naar Bukit Lawang via Sibayak
Excursie: Klimtocht naar Sibayak
Accommodatie:
Ecolodge Bukit Lawang **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Bukit Lawang (orang-oetan trekking)
Dag 6: Bukit Lawang (orang-oetan trekking)
Grote kans dat het programma van vandaag een van de belangrijkste redenen is waarom je naar Sumatra wilde komen: orang-oetans in het wild.

Het decor is het Gunung Leuser National Park. Samen met je gids steek je de hangende brug over de rivier over, en maak je een korte wandeling naar boven om een waanzinnig uitkijkpunt te bezoeken. Onderweg heb je een grote kans om wilde orang-oetans vrij door het tropische regenwoud te zien slingeren. Je moet een beetje geluk hebben, want het is geen dierentuin.

Hierna wandel je dieper het Gunung Leuser National Park in om de kleuren, geuren en geluiden van het regenwoud te ervaren. De gids wijst je op zoveel mogelijke wilde dieren en geeft uiteraard een gedetailleerde uitleg over het regenwoud en haar bewoners. Zo zie je mogelijk ook gibbons, bladapen, makaken, vliegende eekhoorns, pauwen of neushoornvogels.

Afhankelijk van de weersomstandigheden en je energie kun je kiezen uit een kortere wandeling van zo’n 3 uur of een langere wandeling van zo’n 5 tot 6 uur. Bespreek dit met je gids. Na deze bijzondere trekking, word je teruggebracht naar je hotel.
INCLUSIEF:
Excursie: Orang-oetan trekking
Accommodatie:
Ecolodge Bukit Lawang **
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Bukit Lawang – Medan
Dag 7: Bukit Lawang – Medan
Medan is de grootste stad van Sumatra. Het is ook al een oude stad, maar speelde geen rol tot het in de 17e eeuw een onderdeel werd van het Deli sultanaat. Een paar honderd jaar later ontwikkelden de Nederlanders hier tabaksplantages en werd Medan een haven om naast tabak ook rubber, thee en suiker naar Europa te vervoeren.

Nadat je vanuit Bukit Lawang in Medan bent aangekomen, kun je een korte rondleiding doen om de hoogtepunten van de stad te zien.

Het Istana Maimoon is een paleis dat de sultan van Deli in de 19e eeuw liet bouwen door de Nederlandse architect Theodoor van Erp. Het paleis telt 30 kamers en is nu een museum. Aanvankelijk was het ook de bedoeling daar een moskee te bouwen. Dat pakte echter groter uit en werd de indrukwekkende achthoekige Masjid Raya Medan.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Bukit Lawang naar Medan
Accommodatie:
Swiss-Belinn Medan ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Vertrek Medan
Dag 8: Vertrek Medan
Je reis naar Sumatra zit er alweer op! Dit smaakt naar meer! Onze chauffeur breng je naar het vliegveld voor je vlucht naar huis of naar je volgende bestemming! We helpen je graag met je plannen voor meer Indonesië.
INCLUSIEF:
Transfer: Van je hotel naar de luchthaven
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1049
3 personen€ 870
4 personen€ 810
5 personen€ 807
6+ personen€ 694
Prijzen zijn beschikbaar t/m 25-12-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 11-06-2024 en 30-06-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • 7 overnachtingen in een goed hotel
 • Dagelijks ontbijt
 • Boot van Parapat – Samosir en Samosir – Parapat
 • Engelstalige gids en entreegelden bij genoemde excursies
 • Transport met airconditioning gedurende het programma

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vluchten
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten (indien van toepassing)
 • Persoonlijke uitgaven (zoals drankjes, fooi, souvenirs)
 • Optionele excursies en activiteiten
 • Reisverzekeringen
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Samosir
Toledo Inn ***
Standaard
Berastagi
Sinabung Hills Berastagi ****
Standaard
Bukit Lawang
Ecolodge Bukit Lawang **
Standaard
Medan
Swiss-Belinn Medan ***
Standaard
8-daagse bouwsteen Sumatra
REISDUUR
8 dagen / 7 nachten
VANAFPRIJS
€ 1049 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Medan, Samosir, Berastagi, Sibayak, Bukit Lawang
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 12 Charuda, Reisspecialist Thailand en Cambodja
Reisexpert Charuda

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
Indonesie Sumatra Toba meer
indonesie sumatra gunung leuser orang oetans
indonesie sumatra berastagi mount sibayak vulkaan
indonesie sumatra samosir berastagi sipiso piso waterval
Indonesie Sumatra kinderen
indonesie sumatra samosir lake toba meer
indonesie sumatra gunung leuser makak
indonesie sumatra berastagi mount sibayak vulkaan

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze bouwsteen, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen