Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Fair Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Videobellen
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Fair Deals
Wat betekent Fair Deal?
Fair Deal rondreizen
Fair Deal excursies
Ecovriendelijke hotels
Verantwoord reizen
Travelife Partner
Met UNICEF in actie
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

De Gouden Driehoek van India (6 dagen)

Met de Taj Mahal: het monument van de liefde, en niets minder dan een wereldwonder

De Gouden Driehoek van India (6 dagen)

Met de Taj Mahal: het monument van de liefde, en niets minder dan een wereldwonder

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
6 dagen / 5 nachten
VANAFPRIJS
€ 715 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
New Delhi, Jaipur, Agra
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Het allermooiste van de Gouden Driehoek van India
 • Jaipur: kookdemonstratie en diner bij een lokale familie
 • Agra: het wereldwonder Taj Mahal. Bij zonsondergang en bij zonsopkomst
 • Delhi: maak met de riksja een rit over de beroemde Chandni Chowk markt
 • Jaipur: het roze sprookjespaleis Hawa Mahal, het paleis van de wind

Introductie

De gouden driehoek van India is net geen gelijkbenige driehoek, maar het scheelt niet veel. De drie hoeken worden gevormd door New Delhi, Jaipur en Agra. Het zijn stuk voor stuk fantastische steden, doordrenkt van historie en culturele rijkdom.

De paleizen, forten en monumenten die je gaat zien op deze 6-daagse reis, die zich vooral in de kleurrijke provincie Rajasthan afspeelt, behoren tot het allermooiste dat India te bieden heeft. Neem Taj Mahal, het monument van de liefde, en niets minder dan een wereldwonder. Of Jama Masjid, een moskee met plaats voor 25.000 gelovigen, of het schitterende roze sprookjespaleis Hawa Mahal…….

Deze bouwsteen begint en eindigt in New Delhi en is een fantastische basis voor een langere reis door India.

Direct boeken of toevoegen aan je reisplan

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, maak de bouwsteen op maat of voeg de bouwsteen toe aan je
reisplan
.

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
New Delhi
Dag 1: New Delhi
Aankomst in Delhi, of beginnen in Delhi.

Delhi heet officieel New Delhi, een conglomeraat van dorpen en kleinere steden, samen de hoofdstad van India. Een van die onderdelen is Old Delhi. En daar begint deze bouwsteen.

In de middag maak je een stadstour. We pakken meteen uit met de grootste moskee van India, de Jama Masjid (officieel Masjid-i-Jehan-Numa), waar op de binnenplaats 25.000 gelovigen kunnen zitten. Mughal keizer Shah Jahan liet de moskee in de 17e eeuw bouwen in Shahjahanabad, nu het historische centrum van Old Delhi.

Het is niet de enige Jama Masjid in India, want deze naam bestaat ook voor andere moskeeën. In Jama Masjid zie je minaretten van 40 meter hoogte, gebedsruimten van bijna 2.000 vierkante meter, zandstenen poorten en marmeren torens. De moskee is nog altijd de belangrijkste van Delhi.

Maak je vervolgens op voor de culture shock van Chandni Chowk (Moonlight Square). Een heerlijke chaotische marktbuurt, waar voor je gevoel half India kleding, eten, schoenen, elektronica en snuisterijen aan de man probeert te brengen.

Voordat je een tochtje met de riksja gaat maken, kun je nog even aan de buitenkant naar het indrukwekkende Red Fort (Lal Qila) kijken, waar vroeger de Mughal heersers leefden. Er staat meer dan 2 kilometer stadsmuur omheen, en de belangrijkste in- en uitgang is de Lahori Gate.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Old Delhi
Accommodatie:
Florence Inn ***
(Standaard)

Dag 2
New Delhi
Dag 2: New Delhi
Om je beeld van het immense Delhi nog completer te maken, bezoek je na gisteren Old Delhi vandaag New Delhi.

Allereerst ga je naar de bijzondere Qutub Minar minaret, die al in de 12e eeuw door de oprichter van het Delhi sultanaat werd gebouwd. De toren van de overwinning is 73 meter hoog en daarmee het op een na grootste monument van de stad.

Net zo indrukwekkend, zo niet meer, is de tombe die in 16e eeuw gebouwd werd voor de beroemde Moghul keizer Humayun, die het begin van Delhi initieerde. Het is de eerste tuin-tombe van het continent en helemaal opgetrokken uit rode zandsteen. En dat was voor een gebouw van die omvang in die tijd een megaprestatie en een unicum.

Van recenter datum is de Lotus tempel. De naam verwijst naar het ontwerp, want het godshuis ziet er daadwerkelijk uit als een grote lotusbloem. Het heiligdom van het Baháʼí geloof bestaat pas sinds eind 1986. Het bestaat uit 27 vrijstaande met marmer beklede lotusbladeren. De manier waarop de bladeren zijn neergezet zorgt voor negen ingangen, aan elke kant van de tempel eentje. In de centrale hal is plaats voor meer dan 1.000 mensen.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour New Delhi
Accommodatie:
Florence Inn ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 3
New Delhi - Jaipur
Dag 3: New Delhi - Jaipur
De forten, paleizen en historische monumenten van Jaipur, de hoofdstad van het fascinerende Rajasthan, tonen aan dat ook Jaipur aan de gewekte verwachtingen van een gouden driehoek voldoet.

De treffende bijnaam ‘Pink City’ is te danken aan de vele roze gebouwen in de stad, die deze kleur kregen om de zandstenen architectuur van keizerlijke steden als Lahore en Agra na te bootsen.

In de ochtend word je van New Delhi in ongeveer 6 uur naar Jaipur gereden.

's Avonds is er een kookdemonstratie en diner bij een lokale familie. Een mooie manier om met de kleurrijke en smaakvolle keuken van Jaipur kennis te maken.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto van New Delhi naar Jaipur
Excursie: Kookdemonstratie met diner bij een lokale familie
Accommodatie:
Suryaa Villa ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt, diner

Dag 4
Jaipur
Dag 4: Jaipur
Er is meer dan genoeg te doen en te zien in Jaipur. Na de stadstour van vandaag ben je helemaal bijgepraat en heb je waarschijnlijk eindeloos veel gefotografeerd.

Je gaat naar Amber Fort, dat ook bekend staat als het Amber Palace of als Amer Fort of paleis. Het fort en paleis (want het was het allebei) werd al in de 16e eeuw gebouwd door Raja Man Singh. Het ligt op een heuvel en kijkt uit over het Maota Lake. Het uit rood zandsteen en marmer opgetrokken complex bevindt zich op verschillende niveaus en dat maakt indruk. Het bestaat uit spiegelzalen, tempels, tuinen, baden, woonruimtes en heeft een ondergrondse gang naar het Jaigarh Fort.

Hierna staat het City Palace op het programma. In dit paleis woonde en werkte de maharadja's die Rajasthan bestuurden. In dit complex van tuinen en tempels leven tot op de dag van vandaag leden van de koninklijke familie van Jaipur.

Van een andere orde is het Jantar Mantar observatorium. Al meer dan 400 jaar oud, maar nog altijd van nut vanwege de gespecialiseerde astronomische deskundigheid. Als je niet weet dat het een astronomische betekenis heeft, zou je eerder denken dat het een kunstwerk is.

Je gaat ook kijken bij het Hawa Mahal, het paleis van de wind (een onderdeel van het City Palace). Hier zaten vrouwen achter de vele smalle open vensters, die zo het straatleven konden aanschouwen zonder zelf gezien te worden.
INCLUSIEF:
Excursie: Stadstour Jaipur
Accommodatie:
Suryaa Villa ****
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Jaipur - Agra
Dag 5: Jaipur - Agra
Het gedicht in marmer, de wereldberoemde Taj Mahal, is de voornaamste reden om vandaag naar Agra te gaan, maar niet de enige.

De rit naar Agra duurt ongeveer 5 uur, maar heeft een tussenstop die zeer de moeite waard is: Fatehpur Sikri. Keizer Akbar kreeg (zo'n 500 honderd jaren geleden) te horen dat hij een zoon zou krijgen die het tot mughal zou schoppen. En dat gebeurde. Als dank liet hij de rode zandstenen stad Sikri bouwen. Fatehpur Sikri was later een jaar of 10 de hoofdstad van een Mughal rijk, maar werd uiteindelijk (mogelijk door een tekort aan water) verlaten.

In Agra ga je vanaf Methab Bagh naar de Taj Mahal kijken tijdens zonsondergang. Het bezoek aan Taj Mahal is het hoogtepunt van morgen.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto van Jaipur naar Agra
Excursie: Sightseeing: Fatehpur Sikri en zonsondergang bij Taj Mahal
Accommodatie:
Maple Grand ***
(Standaard)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Agra
Dag 6: Agra
De poging van keizer Shah Jahan om een monument te creëren dat voor altijd aan zijn vrouw zou herinneren is behoorlijk goed gelukt, want 400 jaar later zijn bezoekers nog altijd onder de indruk van de Taj Mahal die hij voor haar liet bouwen. Mumtaz Mahal overleed in 1631 tijdens het baren van haar 14e kind. De keizer zette 20 duizend mensen aan het werk en zo’n 22 jaar later was het wit marmeren monument, versierd met halfedelstenen in geometrische- en bloemenpatronen, een feit.

Het ligt in de stad Agra, in een groot park aan de Yamuna rivier. Aan de andere kant van het water is nooit gebouwd, zodat niemand wordt afgeleid bij het bewonderen van de Taj Mahal. Afhankelijk van de zon, het tijdstip van de dag en het jaargetijde weerspiegelt het vele kleuren, van roze tot goud.

Je bezoekt Taj Mahal vroeg in de ochtend. Hierna ga je naar je hotel om te ontbijten en uit te checken.

Voordat je per auto terugreist naar New Delhi (in ongeveer 4 tot 5 uur) hebben we nog het Agra Fort voor je. Ook dit grote rode zandstenen fort werd gebouwd in opdracht van keizer Akbar. Binnen de muren van het complex liggen meerdere moskeeën, paleisgebouwen en tuinen.

LET OP: Taj Mahal is op vrijdag gesloten.
INCLUSIEF:
Transfer: Per auto van Agra naar New Delhi
Excursie: Stadstour Agra
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 715
3 personen€ 663
4 personen€ 611
5 personen€ 572
6+ personen€ 520
Prijzen zijn beschikbaar t/m 27-10-2024.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 14-06-2024 en 27-10-2024.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Ontbijt, lunch en diner zoals aangegeven in het dagprogramma
 • Transport per auto van New Delhi naar Jaipur en van Jaipur naar Agra
 • Engelssprekende gidsen
 • Stadstour Old Delhi (inclusief ritje met de riksja)
 • Stadstour New Delhi
 • Kookdemonstratie plus diner
 • Stadstour Jaipur
 • Sightseeing: Fatehpur Sikri en zonsondergang bij Taj Mahal
 • Stadstour Agra

Exclusief

 • Internationale vluchten en luchthavenbelasting
 • Persoonlijke verzekeringen, zoals reis- en annuleringsverzekering
 • Visum voor India
 • Niet vermelde onderdelen
 • Persoonlijke uitgaven
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

New Delhi
Florence Inn ***
Standaard
Jaipur
Suryaa Villa ****
Standaard
Agra
Maple Grand ***
Standaard
De Gouden Driehoek van India (6 dagen)
REISDUUR
6 dagen / 5 nachten
VANAFPRIJS
€ 715 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
New Delhi, Jaipur, Agra
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 9 Sanne, Reisspecialist Indonesië en Thailand
Reisexpert Sanne

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
india agra taj mahal
India Delhi Spiritueel
India New Delhi Qutub minaret
india jaipur pink palace hawa mahal
india jaipur maotha lake
india new delhi chandni chowk markt
india new delhi humayun's tombe
india agra taj mahal

Snelle aanvraag

Heb je vragen over deze bouwsteen, wil je meer informatie of zie je graag aanpassingen in het programma? We staan voor je klaar om je verder te helpen.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's
Aan reisplan toevoegen
Aan reisplan toevoegen