Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.

10-Daagse rondreis De Kleuren van Cambodja

Dit is het begin van een reis, waarvan het vervolg helemaal in jouw handen ligt...

Aanbieding

10-Daagse rondreis De Kleuren van Cambodja

Dit is het begin van een reis, waarvan het vervolg helemaal in jouw handen ligt...

Reisprogramma
Prijzen
Foto's
REISDUUR
10 dagen / 9 nachten
VANAFPRIJS
€ 1170 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Phnom Penh, Kratie, Kampong Thom, Tonle Sap, Angkor Wat, Siem Reap
VERTREKDATA
Dagelijks
 • Onvergetelijk Angkor Wat: het grootste religieuze monument ter wereld
 • Koninklijk Paleis en Killing Fields: de vele gezichten van Phnom Penh
 • Op zoek naar de Irriwaddy dolfijnen van Kratie
 • Een unieke ervaring: de vissersdorpen op palen van Tonle Sap

Introductie

Als je in Cambodja rondreist, ontdek je hoe aardig de lokale bevolking is, hoe nieuwsgierig ze vaak ook naar jou zijn. Je merkt dat er met liefde wordt gekookt, en dat je zult worden betoverd door de natuurlijke omgeving en de vaak serene sfeer in een van de tempels. Je merkt ook dat er buiten Phnom Penh amper stedelijke gebieden zijn. Cambodja is platteland, met rijstvelden, meren, rivieren en jungle.

Deze compacte 10-daagse rondreis De Kleuren van Cambodja is het begin van een reis, waarvan het vervolg helemaal in jouw handen ligt. Wij helpen je de hoogtepunten van Cambodja te zien. Op dag 10 eindigt de reis in Siem Reap. Jij bepaalt wat je daarna wilt doen. Al helpen we je natuurlijk graag met het maken van verdere plannen.

Deze reis gaat uiteraard naar Angkor Wat. Het toeristische, culturele en historische hart van Cambodja. Angkor Wat dwingt ontzag af voor de mensen die dit zo’n 1.000 jaar geleden hebben gebouwd. Het toont nog altijd hoe machtig het Khmer-rijk is geweest. Je ziet het DNA van Cambodja, je voelt dat het hier is begonnen. Op deze grondvesten, in deze traditie is het huidige Cambodja tot stand gekomen.

Dit reisprogramma is geheel op maat te maken

Geïnspireerd geraakt door dit programma? Boek direct, voeg de reis toe aan je reisplan of pas het samen met onze reisexperts geheel aan jouw wensen aan.
Aan reisplan toevoegen
Direct boeken

Aanpasbaar reisprogramma

Alles uitklappen
Alles uitklappen

Dag 1
Vertrek
Dag 1: Vertrek
Wat een heerlijk vooruitzicht: nog even en je wandelt door Angkor Wat. Het is tijd voor Cambodja!

Vandaag vlieg je naar Phnom Penh. De vlucht is niet bij de prijs inbegrepen. Wij helpen je graag met het zoeken naar een geschikte vlucht.

Dag 2
Aankomst in Phnom Penh
Dag 2: Aankomst in Phnom Penh
Zo daar ben je dan, welkom in Cambodja. Onze chauffeur haalt je op en brengt je naar het hotel.

Er is vandaag verder geen programma.

Er wonen ruim twee miljoen mensen in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh, maar daar merk je eigenlijk weinig van. De stad heeft een dorpse sfeer en dat is wel zo leuk. Ontmoetingspunt, uitrustplek en de lokatie om vrienden en bekenden te ontmoeten, of gewoon even een wandelingetje te maken, is Sisowath Quay. De boulevard is 3 kilometer lang en ligt aan de Mekong rivier, waar meerdere afsplitsingen van deze rivier weer bij elkaar komen. Je vindt er legio koffietentjes, barretjes en restaurants.
INCLUSIEF:
Transfer: Van luchthaven naar het hotel in Phnom Penh
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)

Dag 3
Phnom Penh
Dag 3: Phnom Penh
Halverwege de jaren ’70 is de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de baas in Cambodja. Pol Pot streeft naar een agrarische samenleving en schuwt geweld niet.

Wat dat betekende valt nog altijd goed te zien in de Toul Sleng gevangenis in Phnom Penh en op de Killing Fields. Intellectuele Cambodjanen (een bril dragen werd al als intellectueel gezien!), opstandelingen, monniken en politieke tegenstanders werden gevangen gezet, verhoord en gemarteld.

Bij The Killing Fields werden vele duizenden van hen geëxecuteerd. Een pagode met doodshoofden is blijven staan als confronterend monument. Het staat symbool voor al die moorden. Pol Pot is verantwoordelijk voor de dood van anderhalf tot 2 miljoen Cambodjanen. Een kwart van de bevolking……

Beide locaties zijn onderdeel van de Phnom Penh stadstour die je vandaag maakt. Er is meer:

Om ook een goed beeld van de rijkdom van de hoogtijdagen van de Cambodjaanse koningen in de 20e eeuw te krijgen, bezoek je het koninklijk paleis en de zilveren pagode. In deze laatste woonde King Norodom Sihanouk in de jaren ’40, hij was er ook de enige monnik. Ook het Friendship Monument, Independence Monument en Wat Phnom zijn onderdeel van de tour.
INCLUSIEF:
Excursie: Phnom Penh stadstour inclusief bezoek aan museum S21 Tuol Sleng, het koninklijk paleis en The Killing Fields
Accommodatie:
G Mekong Hotel ****
(Superior)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 4
Phnom Penh - Kratie
Dag 4: Phnom Penh - Kratie
Op weg naar de regio Kratie stoppen we op twee plekken. Bij de bijzondere Skun Markt, waar je (mocht je trek hebben) gefrituurde vogelspin kunt eten, en bij de ongeveer 1000 jaar oude Nokor Bachey Pagode.

Het dorpje Kratie ligt aan de Mekong rivier in een zeer landelijke omgeving. Het leven hier is aangepast aan het ritme van de zon en de maan, en ogenschijnlijk al eeuwen niet veranderd. Dat wordt ook duidelijk in de charmante homestay waar je hier logeert. Deze ligt op het eilandje Koh Trong. De accommodatie is eenvoudig, maar de vriendelijkheid van de gastfamilie en de ervaring maken alles goed.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Phnom Penh naar Kratie
Excursie: Sightseeing Skun Markt en Nokor Bachey Pagode
Accommodatie:
Koh Trong Homestay *
(Homestay)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 5
Kratie
Dag 5: Kratie
De voornaamste reden om naar deze regio te gaan is dat je in de buurt bij Kampi nog Irriwaddy dolfijnen kunt bekijken, en dat kan bijna nergens meer. Er leven er hier nog zo’n 80 en die laten zich vaak ook echt zien.

Dat ga je dus vandaag doen. Maar je kijkt ook in Kratie rond, gaat naar de 100 Colums Pagode en maakt een tochtje met de tuk tuk over het eiland Koh Trong.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Kratie (Irriwaddy dolfijnen en omgeving)
Accommodatie:
Koh Trong Homestay *
(Homestay)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 6
Kratie - Kampong Thom
Dag 6: Kratie - Kampong Thom
We gaan naar het noordelijk deel van Cambodja. Daarom rijden we in ongeveer 4 uur van Kratie naar Kampong Thom. Onderweg zie je duidelijk waarom Cambodja vooral platteland is en weinig stad.

In de middag kijken we bij de Sambor Prei Kuk tempels, letterlijk de tempels van het weelderige bos. Ze bestonden al voordat het Khmer rijk hier tot bloei kwam. Er wordt aangenomen dat ze deel uitmaakten van Ishanapura, de hoofdstad van het Chenla-rijk.

De meer dan 100 kleine bakstenen tempels uit de 6e en 7e eeuw liggen in groepjes (telkens rond een centrale toren) verspreid in een bosrijke omgeving. Net als Angkor Wat staat dit tempelcomplex op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kratie naar Kampong Thom
Excursie: Sightseeing Sambor Prei Kuk Tempels
Accommodatie:
Sambor Village Hotel ***
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 7
Kampong Thom – Tonle Sap - Siem Reap
Dag 7: Kampong Thom – Tonle Sap - Siem Reap
Als je op de kaart van Cambodja kijkt, is het enorme Tonle Sap meer het eerste dat opvalt. Het is het grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië en een opvallend natuurverschijnsel. Het maakt veel uit of je dit meer in het droge- of het regenseizoen bezoekt. In de regentijd is het zo’n 6 (!) keer groter, en de waterstanden verschillen van 1 meter (droge seizoen) tot wel 9 meter water!

Het verklaart waarom de vissershuisjes hier op palen staan. Dat er veel vissers leven is omdat driekwart van alle vis in de Cambodjaanse binnenwateren in Tonle Sap wordt gevangen. Nog zo’n indrukwekkend gegeven dat aantoont hoe belangrijk en groot dit meer is: ongeveer de helft van het water dat de Vietnamese Mekong Delta instroomt, komt hier vandaan.

Dit gebied ga je vandaag verkennen. Dat doe je per minibus of met de boot (afhankelijk van de waterstand). We laten je in ieder geval Kampong Phluk zien, een van de bekendste 'drijvende' dorpen van Tonle Sap.

Je overnacht in Siem Reap. Het eeuwenoude stadje is de uitvalsbasis voor Angkor Wat, dat op een kleine 6 kilometer afstand ligt. Siem Reap heeft dankzij die bezoekers een enorm aanbod van hotels, maar door die drukte ook een levendig en erg gezellig centrum gekregen, waar het een paar avonden goed toeven is.
INCLUSIEF:
Transfer: Van Kampong Thom naar Siem Reap
Excursie: Sightseeing Tonle Sap Lake
Accommodatie:
Hari Residence ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 8
Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 8: Siem Reap (Angkor Wat)
Eigenlijk kunnen we hier kort over zijn: een reis naar Cambodja zonder Angkor Wat is niet compleet. Angkor Wat is een unieke belevenis, een stap terug in de tijd, een indrukwekkende kennismaking met wat ooit het welvarende Khmer-rijk was. Angkor Wat betekent niet voor niets ‘tempel stad’, het is het grootste religieuze monument ter wereld.

Leuk om te weten is dat de tempels helemaal niet zo veel op elkaar lijken als je misschien nu nog denkt. De hoofdtempel Angkor Wat is groots en heeft de uitstraling van een paleis. Een andere tempel, Ta Phrom, ziet eruit alsof er een aardbeving is geweest die goed aan de wortels van de bomen heeft geschud. Bomen en tempel lijken met elkaar verweven. En in de Bayon tempel zie je honderden in rotsen uitgehouwen gezichten die nog altijd respect afdwingen.

Hoe dan ook, je gaat het zelf zien. De zojuist genoemde hoogtepunten zitten allemaal in de Angkor Wat tour van vandaag.
INCLUSIEF:
Excursie: Dagtour Angkor Wat
Accommodatie:
Hari Residence ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 9
Siem Reap (Banteay Srei)
Dag 9: Siem Reap (Banteay Srei)
Wij weten nu al zeker, dat je gisteren in Wat Angkor een prachtige dag had. Terecht zijn veel reizigers superblij met deze dagtour. We doen er vandaag echter nog een schepje bovenop.

In de vroege ochtend vertrek je naar Banteay Srei tempel. Deze Banteay Srei tempel (letterlijk: de citadel van de vrouwen) is een van de mooiste tempels van het oude Khmer rijk, De tempel van rode zandsteen is relatief klein, maar de beeldhouwwerken zijn nog in een geweldige staat. De tempel staat uiteraard enigszins in de schaduw van het onvergelijkbare Angkor Wat, maar wordt niettemin tot de mooiste van het land gerekend.

Na dit hoogtepunt van de Khmer kunst bezoek je ook Banteay Samre en de Pre Rup tempel.
INCLUSIEF:
Excursie: Tour Banteay Srei tempel
Accommodatie:
Hari Residence ****
(Deluxe)
Maaltijden: Ontbijt

Dag 10
Vertrek
Dag 10: Vertrek
Na het ontbijt komt er helaas een eind aan deze reis door Cambodja.

Siem Reap is het eindstation. Bepaal zelf hoe en waarheen je verder reist. Uiteraard helpen we je graag. Wil je naar Bangkok, naar een Thais eiland of iets anders, laat het ons weten.
INCLUSIEF:
Maaltijden: Ontbijt

Prijsinformatie

Aantal personenVanafprijs per volwassene
2 personen€ 1170
3 personen€ 987
4 personen€ 857
5 personen€ 818
6+ personen€ 805
Prijzen zijn beschikbaar t/m 19-04-2025.
Bovengenoemde vanafprijzen zijn geldig bij vertrek tussen 18-04-2024 en 19-04-2025.
Prijzen voor kinderen (t/m 11 jaar) en baby's (t/m 2 jaar) kunnen afwijken. Bereken de exacte prijs hieronder.
Bereken mijn prijs
Vertrekdatum
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal volwassen (12 jaar en ouder)?
Dit veld mag niet leeg zijn.
Aantal kinderen (3 - 11 jaar)?
Aantal baby's (0 - 2 jaar)?
Bereken
Boek nu
Bereken prijs opnieuw

Inclusief

 • Overnachtingen in goede hotels
 • Ontbijt en lunch zoals vermeld in het dagprogramma
 • Alle transfers met airconditioning zoals vermeld in het dagprogramma
 • Stadstour Phnom Penh
 • Sightseeing Skun Markt en Nokor Bachey Pagode
 • Tour Kratie (Irriwaddy dolfijnen en omgeving)
 • Sightseeing Sambor Prei Kuk tempels
 • Sightseeing in Tonle Sap
 • Tour naar de Banteay Srei tempel
 • Entreegelden
 • Engelssprekende gids
 • 24/7 assistentie

Exclusief

 • Internationale vliegtickets
 • Persoonlijke uitgaven
 • Optionele excursies
 • Drankjes en overige maaltijden
 • Fooien
 • Visum
 • Reisverzekering
 • Boekingskosten: €25 per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds: €5 per boeking (tot 9 personen)
 • Bijdrage SGR: €5 per persoon per boeking

Accommodaties

Pnomh Penh
G Mekong Hotel ****
Superior
Kratie
Koh Trong Homestay *
Homestay
Kampong Thom
Sambor Village Hotel ***
Deluxe
Siem Reap
Hari Residence ****
Deluxe
10-Daagse rondreis De Kleuren van Cambodja
REISDUUR
10 dagen / 9 nachten
VANAFPRIJS
€ 1170 p.p.
» Prijsinformatie
BEZIENSWAARDIGHEDEN
Phnom Penh, Kratie, Kampong Thom, Tonle Sap, Angkor Wat, Siem Reap
VERTREKDATA
Dagelijks

Vragen over deze reis?
We helpen je graag verder!

Reisexpert 24 Roeland,
Reisexpert Roeland

Dit kun je verwachten...

Klik op een foto om deze te vergroten en meer foto's te bekijken
cambodja phnom penh danser demonenmasker
cambodja battambang tonle sap drijvende huizen
cambodja angkor wat ta phrom monnik
cambodja angkor wat
cambodja angkor wat bayon tempel
cambodja phnom penh monniken aalmoezen
cambodja phnom penh straatverkoopster rijst
Cambodja Tonle Sap 2

Snelle aanvraag

Simpel en snel een offerte ontvangen van deze reis? Wij nemen contact met je op om jouw droomreis samen te stellen, geheel vrijblijvend.
Please specify all fields and send again.
VERSTUREN

Vragen of reisadvies?
We helpen je graag verder :)

Bel ons nu

Onafhankelijke review sites geven AsiaDirect:
9.3

AsiaDirect is aangesloten bij:
Logo ANVR Logo Calamiteitenfonds Logo SGR
Reisprogramma
Prijzen
Foto's