Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 10 Natuurlijke hoogtepunten in en om Phuket'
Thailand

Top 10 Natuurlijke hoogtepunten in en om Phuket

Marjolein » Mei 2021

Naast alle culturele bezienswaardigheden biedt Phuket ook overweldigende natuur met een aantal niet te missen nationale parken. Verder kan je hier ook al snorkelend of duikend de indrukwekkende onderwaterwereld verkennen. Ontdek hieronder de top 10 van natuurlijke bezienswaardigheden en activiteiten in en rondom Phuket!

1. Khao Phra Thaeo National Park

Khao Phra Thaeo National Park, Phuket
Khao Phra Thaeo National Park, Phuket

Dit natuurreservaat is een ongerept regenwoud, het laatste regenwoud dat nog onaangeroerd is gebleven in Phuket. Gelegen in het noorden van het eiland, staat het bos bekend om zijn grote verscheidenheid aan vogels en andere diersoorten. De belangrijkste attractie is de Bang Pae-waterval, een rustige plek en een perfecte stop voor een verfrissende duik na een lange wandeling.

2. Khao Sok National Park

Thailand Khao Sok National Park Cheow Lan Lake uitzicht
Khao Sok

Iets ten noorden van Phuket ligt Khao Sok National Park. Khao Sok biedt het beste van Thailands flora en fauna. Bekijk watervallen, grotten en bewonder een grote verscheidenheid aan diersoorten. Met een beetje geluk sta je oog-in-oog met een luipaard, honingbeer of makaak! In het nationaal park zijn veel rondleidingen en activiteiten mogelijk. Er is genoeg te ontdekken en ervaren voor een meerdaags verblijf. De natuurliefhebbers onder ons mogen dit zeker niet missen!

Check de 3-daagse bouwsteen op het Khao Sok meer en de 3-daagse bouwsteen met safari door Khao Sok NP. Tijdens beide bouwstenen slaap je op wel heel bijzondere plekken, in een boomhut en op een rafthouse!

3. Eilandhoppen rond Phuket

Thailand Koh Phi Phi Islands Bay Andaman Sea tropisch strand snorkelen eiland
Koh Phi Phi

Phuket is omgeven door prachtige eilanden die een bezoek waard zijn. Is het je eerste keer in Phuket? Zorg dan in ieder geval dat je Koh Phi Phi en Khao Ping Kan ontdekt.

Stap in een boot en bezoek de Phi Phi-eilanden en hun prachtige landschap dat rechtstreeks uit een droom lijkt te komen. Ga vervolgens naar het beroemde Khao Ping Kan met een van de mooiste landschappen in Azië. Populair geworden door de populaire James Bond-film uit 1974, ‘The Man With The Golden Gun’. Check de excursie naar de Koh Phi Phi eilanden.

4. Similan Islands

Thailand Similan Eilanden clown fish Nemo
Kom oog in oog met Nemo

De Similan-eilanden hebben misschien wel de beste duikplekken in Thailand. Verken onderwaterplekken zoals ‘Elephant Head’ of ‘East of Eden’ om het uitgebreide onderwaterleven te ontdekken dat bestaat uit duizenden prachtige dieren, koraalriffen en diepe rotskloven. Een fantastische excursie om te ondernemen vanuit Phuket!

5. Phang Nga Bay

Phang Nga james bond eiland thailand rots
Azuurblauwe zee bij Phang Nga

Ga voor een kajaktocht in de baai van Phang Nga die je naar de ‘Hongs’ (mysterieuze grotten op de eilanden) leidt. De tochten bieden ook de mogelijkheid om te overnachten in een bungalow op een van de eilanden. Een geweldige ervaring om weg te trekken uit de toeristische drukte en te verblijven op zo’n unieke plek. Check de excursie naar Phang Nga Bay.

Of kies voor een rafting avontuur, een andere manier om Phuket te ontdekken terwijl je een spannende, leuke en activiteit vol adrenaline beleeft. Laat je meevoeren in een stroomversnelling door de jungle van Phang Nga en maak tussenstops bij watervallen, tempels en grotten.

6. Thai Muang Turtle Sanctuary

Thai Muang Turtle Sanctuary, Phuket
Thai Muang Turtle Sanctuary, Phuket

Bezoek het beschermde reservaat van Thai Muang voor een onvergetelijke ervaring met de zeeschildpadden van Phuket en leer over de missie van de stichting om de schildpadden en het gebied te behouden. Het centrum helpt bij het verzorgen en onderhouden van de vier soorten zeeschildpadden die in de Andamanse Zee leven: karetschildpadden, groene schildpadden, lederschildpadden en Olive Ridley zeeschildpadden.

Vanaf het moment dat de schildpadden uitkomen totdat ze acht maanden oud zijn, worden ze verzorgd door het plaatselijke programma en de Pure Blue Foundation.

7. Racha Islands

Racha Islands, Phuket
Racha Islands, Phuket

De Racha-eilanden, gelegen in het zuiden van Phuket, zijn een paradijs op aarde. Het kristelblauwe water is perfect om te snorkelen en het zachte en warme zand om te ontspannen. Het eiland is bereikbaar met speedboottransfers, wat al een geweldige ervaring op zich is.

8. Jungle Bungy Jump

Thailand Phuket Bungyjumpen

Ben jij een adrenaline junkie? Kom en trotseer dan de zwaartekracht! Jungle Bungy Jump ligt op 20 minuten rijden van Patong en kijkt uit over een rustige lagune in het midden van een dicht groen bos. Durf de sprong te wagen en ervaar sensaties die je nog nooit eerder hebt gevoeld.

9. Bike tour Koh Yao Noi

Thailand Phuket Koh Yao Noi fietstour
Koh Yao Noi fietstour

Fietsen in Phuket of een eiland nabij is een van de leukste activiteiten tijdens je verblijf in Zuid-Thailand. Ga voor een tour waarbij je de verborgen plekjes, fraaie hoogtepunten, dorpjes en rijstvelden ontdekt. Je ontdekt dat de vriendelijke bevolking vooral nog leeft van de landbouw en visserij. Lees meer over de fietstour op Koh Yao Noi!

10. Flying Hanuman Zipline

Flying Hanuman Zipline, Phuket
Flying Hanuman Zipline, Phuket

Beleef een uniek avontuur bij Flying Hanuman. Verken het dichte bos van Phuket, klim in de bomen en volg de tokkelbaan. Beleef deze dag vol spanning, vreugde en adrenaline en ga terug naar huis met het beste souvenir van Phuket’s verbazingwekkende natuur.

Marjolein, auteur van het artikel Top 10 Natuurlijke hoogtepunten in en om Phuket

Marjolein

Stagiair
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!