Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Eilandhoppen in de Golf van Thailand'
Thailand

Eilandhoppen in de Golf van Thailand

Sanne » Maart 2021

Wat is er nu fijner dan na een rondreis door Thailand nog even heerlijk te kunnen genieten op één van de eilanden? Thailand heeft diverse eilanden met elk een eigen karakter. Doordat veel eilanden bij elkaar liggen en de goede bootverbindingen, zijn ze zeer geschikt om te eilandhoppen. Zo kun je niet één, maar meerdere eilanden ontdekken!

De Golf van Thailand

Thailand Koh Samui Strand

In de Golf van Thailand, ten zuiden van Thailand, liggen drie pareltjes van eilanden: Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao. Koh Samui is het grootste eiland en eenvoudig bereikbaar per vliegtuig. Vanuit Bangkok gaat er vrijwel ieder uur een rechtstreekse vlucht. Reis je liever op een avontuurlijkere manier? Neem dan de comfortabele nachttrein naar Surat Thani. Vanuit hier is Koh Samui eenvoudig bereikbaar per bus en boot.

Koh Samui

Thailand Koh Samui Strand 1
Koh Samui

Koh Samui is het grootste en meest ontwikkelde eiland hier en dus een ideaal startpunt om te gaan eilandhoppen. Het meest bekende strand van Koh Samui is Chaweng Beach. In het levendige centrum vind je diverse bars, restaurants en winkels. Ook zijn er veel accommodaties, van eenvoudig tot luxe. Het leuke is dat vrijwel alle hotels direct aan het strand liggen. Zo loop je vanuit je hotel eenvoudig het strand op. Indien je liever in een rustigere plaats wenst te verblijven, dan is Lamai Beach een goede keuze. Ook hier vind je een schitterend strand dat omzoomd wordt door wuivende palmbomen. Daarnaast is er Bophut Beach. In dit oorspronkelijke vissersdorpje kun je ’s avonds genieten van verse visgerechten.

Koh Phangan

Thailand Koh Phangan Baai Chalokum
De Baai Chalokum, Koh Phangan

Op slechts 20 minuten varen van Koh Samui ligt Koh Phangan. Koh Phangan wordt vaak ik één adem genoemd met de Full Moon Party. Dit feest wordt maandelijks op het strand van Haad Rin gehouden. Ben je op zoek naar rust, dan is het aan te raden om het eiland gedurende de volle maan te vermijden. Naast deze beroemde feesten heeft het eiland meer te bieden. Zo is er een ruige jungle en schitterende onderwaterwereld. Daarnaast zijn er idyllische stranden, zoals die van Salad Beach en Thong Nai Pan. Dit laatste strand heeft de meest paradijselijke uitstraling. Of je nu verblijft in een eenvoudig hutje aan het strand of liever kiest voor een luxueus resort, je waant je in een paradijs. ’s Avonds kun je genieten van verse vis bij Siam House. Daarnaast is er de Game Bar, waar je onder het genot van een drankje kunt genieten van het relaxte eilandsfeertje.

Koh Tao

Koh Tao 9
Ontdek de onderwaterwereld van Koh Tao

Next stop: Koh Tao! Dit tropische eiland ligt op 1,5 uur varen van Koh Phangan. Heb je altijd al een keer je duikbrevet willen halen, dan is dit je kans! Koh Tao wordt omringd door een kraakheldere zee en er zijn talloze duikscholen waar je in 3 of 4 dagen je brevet kunt halen. Het centrum van Koh Tao wordt gevormd door het plaatsje Sairee Beach. Overdag kun je heerlijk ontspannen bij bijvoorbeeld Maya Beach. Bij deze trendy beach club zijn riante ligbedden. Een verse kokosnoot erbij en je dag is compleet! ’s Avonds kun je heerlijk dineren en één van de vuurshows op het strand bezoeken.

Terug naar het vaste land

Vanuit Koh Tao kun je per boot naar Koh Samui varen, om vervolgens terug te vliegen naar Bangkok. Een andere, en bovendien voordeligere mogelijkheid, is om vanaf Koh Tao de boot naar Chumphon te nemen. Chumphon ligt op het vaste land van Thailand. De vaarafstand bedraagt ongeveer 1,5 uur. Vervolgens kun je per comfortabele bus terug reizen naar Bangkok. Dit is slechts een voorbeeld van wat er mogelijk is, want als het aankomt op eilandhoppen in Thailand dan zijn de mogelijkheden eindeloos.

Sanne, auteur van het artikel Eilandhoppen in de Golf van Thailand

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Activiteit
Strand