Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Top 10 Bestemmingen in Myanmar'
Myanmar

Top 10 Bestemmingen in Myanmar

Timmy » Oktober 2020

Introductie

Reis je naar Myanmar of zit je er aan te denken dit bijzondere land te bezoeken? Lees dan snel verder en ontdek de 10 leukste reisbestemmingen, toeristische plekken en attracties in Myanmar (Birma) voor jouw vakantie! Myanmar is één van de meest mysterieuze landen in Zuidoost-Azië en heeft vanwege zijn culturele en geografische diversiteit veel van zijn historische en unieke karakter behouden. Ontdek de geweldige attracties in Myanmar en de authenticiteit van het land in deze top 10.

1. Bagan

Myanmar Bagan Balloonvlucht 02
Bagan

Bagan, de hoofdstad van de eerste dynastie van Myanmar, werd in 1044 door koning Anawrahta gebouwd. Het ligt ongeveer 193 km ten zuiden van Mandalay. Je vindt er meer dan 2000 tempels en stoepa’s verspreid over 42 vierkante kilometer woestijnachtige vlakte aan de oostelijke oever van de Ayeyarwaddy-rivier. Deze indrukwekkende tempels en stoepa’s werden gebouwd in de 11e tot de 13e eeuw. De prachtige tempelarchitectuur, fraaie muurschilderingen of frescoschilderingen, schitterende stucwerken en de elegante Boeddhabeelden, zijn allemaal onderdeel van de rijke cultuur van de oude Bagan-dynastieën.

2. Inle Lake

Hotel Myanmar Inle Lake Novotel Inle Lake 34
Inle Lake

Een groot meer met veel kleine dorpen op palen en drijvende tuinen met op de achtergrond de uitgestrekte bergketens, dat is Inle Lake. Je ziet hier vissers die met hun voeten roeien en in hun kleine boten hun kegelvormige bamboe in het meer werpen om de vis in de val te lokken.

Het Inle meer ligt in de Shan-staat, 1000 meter boven zeeniveau en is de thuisbasis van onder andere de Intha-bevolking. Zeilend tussen de dorpen hoor je de zijden weefgetouwen rammelen en vang je een glimp op van vrouwen die aan het kletsen zijn terwijl ze sigaren inwikkelen en zwaaien naar de lachende kinderen.

3. Mandalay

Myanmar Mandalay Mahamuni Gouden Boeddha 01
Mahamuni Gouden Boeddha, Mandalay

Mandalay is een belangrijke toegangspoort tot Myanmar met directe vliegverbindingen met Bangkok, Singapore en Chiang Mai. Mandalay was de laatste koninklijke hoofdstad van Myanmar en ligt bijna 700 km ten noorden van Yangon, tussen de machtige Ayeyarwaddy-rivier en het Shan-plateau. Mandalay wordt beschouwd als het centrum van de Birmaanse cultuur, een stad vol ambachtslieden en handel. De geometrisch aangelegde straten, de vele fietsers, de muur rond het voormalige Koninklijke paleis, de vele pagodes en kloosters en de heilige heuvel die erbovenuit torent, zijn enkele van haar meest zichtbare kenmerken. In de omgeving van Mandalay vind je de voormalige koninklijke hoofdsteden en religieuze centra Amarapura, Mingun, Inwa (Ava) en Sagaing, elk zeker een bezoek waard.

4. Kalaw

Myanmar Kalaw trekking met prachtige uitzichten
Kalaw trekking met prachtige uitzichten

Kalaw in de Shan-staat is een koele plek tijdens de heetste maanden van het jaar. Er wonen veel lokale bergvolkeren en er is een interessante markt in de stad. Er is ook een mooie trekking te maken van Kalaw naar Inle Lake of naar Pindaya.

De 2- of 3-daagse Kalaw naar Inle Lake trekking in de prachtige hooglanden is een absolute aanrader. Myanmar is nog altijd een plattelandssamenleving waar de urbanisatie nauwelijks op gang is gekomen. Dus om het echte Myanmar te zien is het een goed idee om de wandelschoenen aan te doen. Het bekendste bergvolk in dit afgelegen gebied is de Shan, waar deze provincie zijn naam aan ontleent. Verder kom je tijdens de trekking in aanraking met leden van de Pa’O en Da Nu bergvolkeren.

Tijdens deze trekking wandel je ongeveer 5 uur per dag en bezoek je niet alleen verschillende dorpjes, maar kun je ook genieten van prachtige vergezichten en leer je meer over de vele gewassen die hier op de plantages verbouwd worden. De overnachting is op een wel hele speciale plek, want je overnacht namelijk in een klooster in het dorpje Hti Thein. Wil je dit zelf doen? Dat kan! Stuur ons een kort berichtje en we sturen je een vrijblijvend voorstel.

5. Het strand van Ngapali

Myanmar Ngapali strand 1
Ngapali strand

Ngapali ligt in de staat Rakhine, langs de Golf van Bengalen. Ngapali biedt één van de beste stranden in Myanmar. Het is beroemd om zijn natuurlijke en ongerepte schoonheid. Het strand strekt zich over ongeveer 3 km uit met zacht wit zand omgeven door kokospalmen.

6. Gouden Rots (Kyaiktiyo)

Myanmar Golden Rock Kyaiktiyo KyiteHteeYoe Pagoda
Golden Rock Kyaiktiyo

De Gouden Rots, in Myanmar bekend als KyiteHteeYoe Pagoda, is een bijzonder heilige plek voor de Myanmarezen. Het bevindt zich in de Mon staat en ligt op de hoogste berg van de Paunglaung-bergketen.

De KyiteHteeYoe Pagode ligt op zo’n 4 uur rijden van Yangon. Het laatste deel reis je in een open vrachtwagen de heremietheuvel op. De rots en de pagode liggen op de top van Mt. Kyaiktiyo.

7. De Mergui archipel

Myanmar Myeik Mergui archipel 2
Mergui archipel, Myeik

De Mergui archipel is gelegen in het meest zuidelijke deel van Myanmar en omvat meer dan 800 eilanden. Kawthaung, ook bekend als Victoria Point, waar veel meerdaagse bouwstenen beginnen ligt niet ver van het grensplaatsje Ranong in Thailand, zo’n 300 km ten noorden van Phuket. De uitzichten hier maken je sprakeloos en zullen je je leven lang bijblijven. Er is hier in de jaren weinig veranderd, waardoor je je als een ontdekkingsreiziger van 200 jaar geleden zult voelen.

De meerderheid van de eilanden rond het gebied zijn onbewoond. Je ziet veel weelderige tropische regenwouden en uitgestrekte witte zandstranden. Tevens vind je er oude mangrove rivieren en grotten, ideaal voor een tochtje op een rubberboot of te verkennen per zeekajak.

8. De Irrawaddy rivier

Myanmar Irrawaddy rivier vanuit Mandalay
Irrawaddy rivier vanuit Mandalay

De Irrawaddy rivier behoort samen met de Mekong en Ganges rivieren tot de machtigste rivieren van Azië. In het hoogwaterseizoen van augustus t/m november worden cruises tot 7 dagen georganiseerd van Bhamo in het noorden van Myanmar naar Bagan en van Bagan tot Pyay.

9. Het strand van Ngwe Saung

Myanmar Ngwe Saung strand
Ngwe Saung strand

Het strand dat het dichtstbij de stad Yangon ligt, heet Ngwe Saung. Het ligt op ongeveer 6 uur rijden van Yangon. Het strand zelf is ongeveer 14 km lang en daarmee één van de langste stranden van Zuidoost-Azië. Ngwe Saung ligt zo’n 300 km zuidelijker dan Ngapali, de andere populaire badplaats in Myanmar (nummer 5).

10. Yangon

Myanmar Yangon Shwedagon Pagode
Shwedagon Pagode, Yangon

Yangon is de toegangspoort tot Myanmar en heeft directe vliegverbindingen met o.a. Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur, Hanoi, Ho Chi Minh City en Chiang Mai. Yangon is een grote en toch niet gemoderniseerde stad, met Victoriaanse gebouwen, meren en parken en een bruisend stadscentrum met vriendelijke verkopers, kleurrijke kraampjes en mensen die bezig zijn met hun dagelijkse klusjes, traditioneel gekleed in hun Longyi en sandalen.

De Bogyoke Aung San-markt (ook wel Scott’s Market genoemd) is een must voor elke bezoeker en zo ook de prachtige Shwedagon-pagode – de prominente bezienswaardigheid van Myanmar. Het eerste fundament van de Shwedagon werd vermoedelijk meer dan 2000 jaar geleden gebouwd en de pagode wordt zowel door boeddhisten als door niet-boeddhisten gerespecteerd.

Wil je zelf Myanmar ontdekken? Dat kan met AsiaDirect! Stuur ons een berichtje of doe inspiratie op op onze Myanmar pagina.

Timmy, auteur van het artikel Top 10 Bestemmingen in Myanmar

Timmy

Marketing specialist
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!