Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Ballonvaart Bagan, Myanmar'
Myanmar

Ballonvaart Bagan, Myanmar

Natasja » Maart 2021

Denk je aan Bagan, dan denk je aan de vele prachtige tempels die in deze stad te bewonderen zijn. Er is geen betere manier om dit fenomeen te ontdekken dan vanuit de lucht! Daarom staat een ballonvaart over Bagan met stipt op 1 op onze bucketlist.

Myanmar Bagan ballonvlucht Natasja Bagan 20200317 2
Ballonvlucht boven Bagan

Geen tijd om uit te slapen want om 05:30 uur staat de chauffeur in het hotel klaar en brengt ons naar een open vlakte. Op het uitgestrekte veld kunnen we de ballonnen al zien liggen en staan we er versteld van hoe ontzettend groot ze eigenlijk zijn! We worden ontvangen met koffie en thee en ook meteen voorgesteld aan de piloten. Omdat Myanmar zelf nog geen opleidingen heeft voor luchtballon piloten, komen alle piloten uit verschillende westerse landen. De piloot die ons vandaag zal vliegen komt uit Engeland, maar woont al meer dan 10 jaar in Bagan. Voordat we richting de ballonnen gaan, krijgen we ook een veiligheidsbriefing om zo goed mogelijk voorbereid aan het avontuur te beginnen.

Myanmar Bagan Balloonvlucht 01
Bagan

Aangekomen bij de luchtballonnen kunnen we kijken hoe de mand er uit ziet en wordt voorgedaan hoe je in de landingspositie moet gaan zitten. Ondertussen wordt de ballon met lucht gevuld, die daarna verwarmd wordt met gasbranders. Er is genoeg tijd om foto’s te maken van dit unieke moment. Verwonderd staan we te kijken hoe de ballon toeneemt in omvang en met welke precisie er gewerkt wordt. Per luchtballon is er een team van 10 man die samen met de piloot alles gereed maakt. Eén voor één gaan de ballonnen om ons heen de lucht in en begint het bij ons nu toch wel te kriebelen!

Het is zover! De piloot roept dat de ballon gereed is en één voor één klimmen we in de mand. In totaal kunnen er 16 mensen mee, verdeeld over 4 compartimenten. Eenmaal in de ballon wordt de landingspositie nog een keertje geoefend, zodat die er goed in zit. De goedgevulde luchtballon is klaar om op te stijgen en voor dat we het weten zweven we al in de lucht. Langzaam wordt de wereld onder ons kleiner en kunnen we genieten van de zonsopkomst. In één woord magisch! Het goudgele licht waant zich een weg langs de honderden pagodes en tempels. We vliegen langzaam verder over de stad en hier en daar wijst de piloot de bekende tempels aan en vertelt ons de geschiedenis van dit prachtige land.

Myanmar Bagan 2000 tempels en pagodas
Ruim 2000 tempels en pagodas in Bagan

Met de ochtendzon op de achtergrond genieten wij van al het leven dat onder ons ontwaakt. Van het platteland met koeien en geiten tot aan monniken die op weg zijn naar de tempels. Na ongeveer een uurtje over deze prachtige stad gevlogen te hebben, is het helaas alweer tijd om te landen. Het team staat weer klaar om hierbij te helpen en laat de landing mooi en rustig verlopen. Om na te genieten van dit geweldige avontuur, staat er voor ons midden in een zandbank een tafel klaar met champagne en verse croissants. Smullen maar! Wij zijn nu op deze bijzondere plek geland, maar er zijn in totaal 3 verschillende plekken waar je kunt landen afhankelijk van de windrichting.

Jammer genoeg komt er aan al het moois een eind en worden we na de heerlijke champagne teruggebracht naar het hotel. Rond 09:00 uur komen we hier weer aan en hebben we nog de hele dag om deze stad verder te ontdekken. Kortom: een fantastische ervaring rijker en een absolute ‘must do’ tijdens een bezoek aan Bagan. Wil je dit avontuur zelf beleven, lees hier dan snel verder!

Natasja, auteur van het artikel Ballonvaart Bagan, Myanmar

Natasja

Reisspecialist Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Myanmar
Activiteit
Reisverslag
Tips

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!