Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Thailand met kinderen'
Thailand

Thailand met kinderen

Sanne » Maart 2021

Is Thailand met (kleine) kinderen een goed idee?

Verre reizen met kleine kinderen worden steeds populairder. Als je nog nooit een verre reis hebt gemaakt of nog nooit met baby hebt gereisd kan dit best spannend zijn. Thailand is echter de ideale vakantiebestemming wanneer je wat van de wereld wilt zien. Ook samen met jouw kind(eren)! Zelfs met de allerkleinsten. De Thai, zowel mannen als vrouwen, zijn dol op baby’s en kinderen waardoor ze veel aandacht krijgen en er erg veel faciliteiten voorhanden zijn. Mijn ervaring (met onze zoon van 8 maanden oud) is dan ook dat reizen door Thailand erg leuk en leerzaam is voor ouders en kind. Je kind is overal welkom en wordt graag opgepakt. Mama en papa kunnen rustig eten, terwijl hun kroost wordt vermaakt door het restaurant personeel.

Thailand heeft voor ieder wat wils. Van mooie dichtbegroeide jungle in de verschillende nationale parken, eeuwenoude tempels in historische steden tot mooie stranden aan de kustgebieden. Je kunt er zelfs olifanten voeren en badderen!

Kindvriendelijke hotels

Thailand Khao Yai Lala Mukha zwembad
Lala Mukha, Khao Yai

Thailand beschikt over veel kindvriendelijke hotels. Dit is lang niet altijd het geval wanneer je een verre reis maakt met kinderen. Maar hotels in Thailand zijn vaker uitgerust met babybedjes, klamboes, kinderstoelen en mooie zwembaden. Als je de Thailandreis met de allerkleinsten via ons maakt, is hier extra aandacht aan besteed zodat je hier zelf niet meer aan hoeft te denken en ook een minimaal aantal spullen hoeft mee te nemen.

Transport

Thailand familie in tuktuk

Je hoeft ook zeker niet op een vaste plek te blijven zitten, omdat het te ingewikkeld zou zijn om naar een andere plek af te reizen. Er zijn veel verschillende manieren van transport waardoor je de vervoersmiddelen eenvoudig kunt afwisselen, wat het reizen extra interessant voor kinderen maakt. Er zijn tuktuks, treinen, vliegtuigen, bussen, fietsen, taxi’s en heel veel verschillende boten, zoals de wereldberoemde longtailboten. Bovendien, als je met de allerkleinsten via ons reist, heb je gegarandeerd een autostoeltje tot je beschikking tijdens de autoritjes. Veiligheid boven alles!

Reisafstanden

Omdat veel bezienswaardigheden op relatief kleine afstand van elkaar liggen, kunnen reisafstanden eenvoudig beperkt blijven tot zo’n 2 uur per dag. Je ervaart dan de diversiteit die Thailand te bieden heeft: van kleurrijke bergstammen, indrukwekkende jungle en hoge watervallen tot tropische eilanden, historische tempels en bruisende steden. De familierondreis wilde dieren en zandkastelen biedt deze variëteit en is een perfecte optie met kinderen.

Nog een pluspunt is dat je dagelijks rechtstreeks met KLM van Nederland naar Thailand kunt vliegen!

Het Thaise eten

Thailand Thaise keuken noedels cashews
Thaise keuken is heerlijk, maar niet altijd favoriet bij de kinderen. Gelukkig is ook overal Westers eten te vinden

Het Thaise eten is wereldberoemd! Pas op dat het eten soms erg pittig kan zijn. De gerechten worden altijd vers gemaakt, dus geef aan dat het gerecht “mai pet” (niet pittig) moet zijn. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een niet pittig gerecht zoals de heerlijke Pad Thai, kip met cashew noten of sticky rice met mango. Deze laatste is een nagerecht en onweerstaanbaar voor kind en ouder! Tevens kun je ook overal Westers eten vinden, brood, patat, pizza en pasta’s zijn er in overvloed. Of je leert samen zelf de meest heerlijke exotische gerechten te bereiden, zodat je ze zo pittig kunt maken als je zelf wilt.

Gezondheidszorg

Thailand Bumrungrad International Hospital ziekenhuis gezondheidszorg
De gezondheidszorg in Thailand is erg goed

Als ouder wil je ook een veilige bestemming voor je kinderen. Thailand kent goede ziekenhuizen. De ziekenhuizen, met name in Bangkok, staan hoog aangeschreven. Mensen uit heel Azië komen naar Bangkok om behandeld te worden. Deze ziekenhuizen hebben dezelfde (of soms zelfs betere) kwaliteit dan dat wij in Nederland gewend zijn.

Tips voor wat mee te nemen op reis naar Thailand

  • Neem luchtige kleding mee voor de kinderen.
  • Zonbescherming is erg belangrijk, een pet, zonnebril, zonnebrand en misschien dunne lange kleding voor de dagen dat de zon erg fel schijnt.
  • Muggen zijn voornamelijk actief rondom de schemering en in de avond. Er is overal muggenolie in Thailand te krijgen, zelfs natuurlijke muggenolie. Ook zijn er stickers verkrijgbaar die je op kleding kunt plakken.
  • Een opvouwbare kinderstoel is handig om bij je te hebben, voor het geval dat er een keer geen kinderstoel aanwezig is.
  • Het beste vervoersmiddel als je kind nog niet zelf kan lopen is een draagzak.
  • Een verschoningsmatje is ook aan te bevelen, aangezien niet overal verschoningstafels aanwezig zijn.
  • Mocht je veel op het strand willen vertoeven. Een kinderhangmat is dan ideaal! Bevestig de hangmat aan twee bomen in en je kind kan heerlijk slapen terwijl jullie kunnen relaxen op het strand.

Voor de rest is het altijd belangrijk te bedenken dat er overal ter wereld kinderen wonen en opgroeien. Babyvoeding, luiers en zelf zwemluiers zijn in Thailand goed te verkrijgen. Thailand is een vooruitstrevend land en dus is (bijna) alles te vinden. Het is vooral belangrijk om de dingen mee te nemen waar je kind echt niet zonder kan, zoals speciale melkpoeder i.v.m. allergieën of zijn/haar favoriete knuffel!

Tips voor het vliegen

Vliegveld Gezin op vakantie
  • Bovenal, relax! Als jij rustig bent, zijn je kinderen dat vaak ook. Vliegen met kinderen hoeft echt niet ingewikkeld te zijn! Er zijn genoeg handen aan boord om je te helpen en met onderstaande tips wordt het een feestje!
  • Mocht je alleen vliegen, de stewardessen vinden het vaak maar al te leuk om even op de baby te letten als jezelf even naar het toilet moet.
  • Reserveer een babybedje (bassinet) als je kindje minder dan 10 kg weegt. Het is slim om dan telefonisch je vlucht te boeken, zodat ze kunnen zien of deze nog beschikbaar is op de datum dat je wilt vliegen. Per luchtvaartmaatschappij kunnen de regels ook verschillen, dus altijd goed om van tevoren even te checken.
  • Mocht je kind te groot zijn voor een baby bassinet, maar nog geen twee jaar oud, dan mag hij bij je op schoot en heeft geen eigen ticket nodig. Er bestaan opblaasbare stoelbedjes, waardoor het aangenamer is je kind op schoot te houden.
  • Een rechtstreekse vlucht kan fijn zijn als je met kinderen reist. Voor Thailand is dit zeker een goede optie en qua prijs maakt het vaak ook niet uit.
  • Stop alle benodigdheden voor de kleine bij elkaar in 1 tas, zo heb je alles snel bij de hand.
  • Babyvoeding mag gewoon mee het vliegtuig in.
  • Warm water is aan boord te verkrijgen. Zodra je instapt, kun je de steward of stewardess vragen of ze warm water kan bereiden. Zo kun je je baby een fles geven om zijn/haar oortjes te klaren tijdens het stijgen. Dit kun je tijdens de landing weer doen.
  • Neem speelgoed, snacks of bijvoorbeeld iPad met filmpjes of spelletjes mee om verveling tegen te gaan.
  • Stop genoeg luiers en luierdoekjes in je handbagage. Je mag je baby alleen op het toilet verschonen, maar er is een uitklapbare tafel aanwezig.
  • Een draagzak of paraplubuggy is ideaal om mee te nemen. Een paraplubuggy mag mee totdat je gaat boarden, zodat je de kleine niet hoeft te dragen. Deze staat dan meestal ook weer klaar zodra je het
    vliegtuig uitstapt.
Sanne, auteur van het artikel Thailand met kinderen

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Thailand
Familie