Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Stressvrij inpakken? Zo doe je dat!'
Zuidoost-Azië

Stressvrij inpakken? Zo doe je dat!

Oktober 2020

Het inpakken van je koffer of rugzak brengt vaak de nodige kopzorgen met zich mee. Hoe krijg ik alles erin? Is hij niet te zwaar? Samen met Sunflake hebben wij de ultieme inpaktips op een rijtje gezet. Zo houd je meer overzicht in je koffer én bespaar je ruimte die je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor al die leuke souvenirs.

Lijstje maken

Blog Zuidoost Azie Stressvrij Inpakken Winactie Sunflake 4
Wat neem ik mee op reis?

Onze eerste tip lijkt simpel, maar neemt zeker een stukje stress weg! Vooral als je reist naar een nieuwe bestemming is het de grote vraag wat je mee moet nemen. Een lijstje maken is daarom onze eerste stap, voordat we beginnen met inpakken. Er zijn genoeg voorbeelden van inpaklijstjes online te vinden, maar vaak hebben je vrienden of familie ook handige tips. Ook wij hebben een checklist gemaakt met spullen die je niet mag missen op je Azië reis. Lijstje klaar? Inpakken maar! Zorg dat je de spullen die je erin stopt afvinkt, zodat je uiteindelijk precies weet wat je bij je hebt. Gooi je lijstje daarna niet weg, maar bewaar hem voor de volgende reis. Pas de lijst aan met wat je achteraf niet (of juist wel) nodig had en creëer zo jouw perfecte inpak-lijst!

Packing Cubes

Blog Zuidoost Azie Stressvrij Inpakken Winactie Sunflake 2
Stressvrij Inpakken met Sunflake

Misschien ken je ze al, maar wij kunnen in ieder geval niet meer zonder! Packing cubes maken het inpakken van je koffer of tas super eenvoudig. De lichtgewicht tasjes zorgen voor overzicht, besparen ruimte en voorkomen dat je alles overhoop moet halen als je iets zoekt. De meeste sets bestaan uit meerdere maten, geschikt voor het inpakken van verschillende soorten kleding en andere spullen. Wil je nog meer ruimte creëren kun je ook in de packing cube je kleding oprollen. Maak bij het oprollen goed gebruik van de afmetingen van de packing cube. Je zal ervan versteld staan hoeveel erin gaat! Rits ze daarna dicht en leg ze als een soort puzzelstukjes in je koffer, makkelijker kan niet.

Zelf vinden wij deze set van 3 erg handig. Door het gaas aan de bovenkant zie je in een oogopslag wat erin zit. Of je nu gaat voor een strandvakantie of een backpack avontuur, ze zijn voor iedere reiziger geschikt!

Kabel Organizer

Blog Zuidoost Azie Stressvrij Inpakken Winactie Sunflake 1
Stressvrij Inpakken met Sunflake

Telefoon, e-reader, camera, tablet, powerbank… Ongemerkt nemen we een hoop elektronica mee als we op reis gaan. Dit zorgt voor een grote verzameling van opladers, kabeltjes en geheugenkaartjes. Om te voorkomen dat je iets vergeet of kwijtraakt, is een kabel organizer de ideale oplossing! Deze etuis bestaan uit meerdere vakjes en lussen die ervoor zorgen dat je alle elektronica accessoires op één plek hebt. De frustratie van knopen uit je kabels halen wordt hierdoor verleden tijd. Er zijn verschillende soorten organizers, maar dit is onze favoriet. Door de 3 compartimenten wordt het opbergen extra overzichtelijk en het binnenvak kan gebruikt worden voor je telefoon, pasjes of geld.

Een goede toilettas

Blog Zuidoost Azie Stressvrij Inpakken Winactie Sunflake 3
Stressvrij Inpakken met Sunflake

Vaak vergeten we het hoe handig het kan zijn om te reizen met een goede toilettas. Als alles er maar in kan gestopt kan worden toch? Niets is minder waar! Wanneer je gebruik maakt van een speciale reistoilettas, wil je nooit meer terug. Zorg ervoor dat je een toilettas hebt met meerdere vakken. Een overzichtelijke toilettas scheelt tijd, zowel in de ochtend als in de avond. Geen gerommel meer op zoek naar je tandenborstel, maar alles binnen handbereik.

Je hoopt het natuurlijk niet, maar tijdens de reis kan het gebeuren dat een van je vloeistofpotjes gaat lekken. Om die reden is het ideaal als een toilettas waterdicht is. Dit zorgt er namelijk voor dat de rest van de bagage er niet mee in aanraking komt. Naast dat deze toilettas waterdicht is, vinden wij zijn rechthoekige vorm een groot voordeel. Door de meerdere vakken kan alles optimaal opgeborgen worden en neemt hij maar weinig ruimte in beslag. Hierdoor is hij perfect te combineren met de packing cubes.

Reisflacons

Blog Zuidoost Azie Stressvrij Inpakken Winactie Sunflake 6

Reis je alleen met handbagage, dan zijn reisflacons een must. Maar ook met ruimbagage maken we hier graag gebruik van! Neem alleen de grote verpakkingen mee van verzorgingsproducten waar je echt niet zonder kan. Voor de overige producten kun je beter gebruik maken van reisflacons, mini’s of aanschaffen op de bestemming zelf. Maak je gebruik van reisflacons, is het een tip om te gaan voor herbruikbare siliconen reisflesjes. Deze zijn lekvrij, steviger dan die van plastic en gaan jaren mee. Door op deze duurzame manier je verzorgingsproducten in te pakken bespaar je niet alleen ruimte, maar ook veel gewicht. Ideaal!

Zo… Nu alles is ingepakt ben jij klaar voor jouw geweldige reis! Ben je op zoek naar nog meer reistips, de beste reistijden of praktische informatie over onze bestemmingen? Check dan ook onze andere blogs!

WINACTIE REISPAKKET

Wil je kans maken op het ultieme reispakket met de Packing Cubes, Kabel Organizer én toilettas? Doe dan mee met onze winactie! Like onze pagina op Facebook, deel het Facebookbericht openbaar en tag jou reismaatje in de comments. Dit kan t/m zondag 31 mei. De winnaar wordt maandag 1 juni bekendgemaakt via onze Facebook.

Let op: deze actie loopt t/m zondag 31 mei 2020

13

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Verder lezen over..

Zuidoost-Azië
Algemene info
Tips