Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Checklist: deze dingen mag je niet missen op je Azië reis'
Zuidoost-Azië

Checklist: deze dingen mag je niet missen op je Azië reis

Timmy » Maart 2021

Goed voorbereid op reis

Thailand Koh Phi Phi Islands Maya Bay strand eiland

Een reis naar Azië is voor velen een droom die uitkomt. Misschien heb je een huwelijksreis naar Thailand op de planning staan of ben je van plan om met vrienden te genieten van de vele prachtige eilanden van Indonesië.

Waar je ook naartoe gaat in Azië; het is handig om je goed voor te bereiden op je reis. Heb je bijvoorbeeld een visum nodig? Welke vaccinaties worden aangeraden? En wat is het reisadvies van je vakantiebestemming? Ook is het goed om te kijken naar welke dingen je absoluut móet meenemen. Om je daar een handje bij te helpen, hebben we in dit artikel enkele dingen op een rij gezet die je niet mag missen als je naar Azië reist.

Meenemen naar Azië: de basis

Paspoort mee op vakantie

Net als bij andere vakantiebestemmingen zijn er een aantal basisitems die je sowieso mee moet nemen. Omdat je naar een ander continent reist, mag een paspoort niet ontbreken. Kijk hierbij direct naar hoe lang je paspoort nog geldig is; bij sommige landen gelden er enkele voorwaarden waar de geldigheidsduur aan moet voldoen.

Ook handig: zorg voor enkele kopieën die je digitaal mee kunt nemen, mocht je je paspoort kwijtraken. Dit geldt ook voor vliegtickets: print ze uit én neem ze digitaal mee. In de meeste Aziatische landen heb je in ieder café of ho(s)tel wifi, waardoor je gemakkelijk bij je digitale bestanden kunt. Neem daarnaast je pasjes mee voor je zorg- of reisverzekering en berg je medisch paspoort goed op in je backpack of koffer. In je medisch paspoort staan de gegevens over welke vaccinaties je hebt gehad.

Betalen in het buitenland

betalen met credit card geldzaken in azie

Ook wat betreft betalen in het buitenland is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wat dit betreft kun je beter té goed voorbereid zijn dan helemaal niet. Bij veel Nederlandse banken moet je ‘pinnen buiten de EU’ aanzetten wanneer je buiten Europa gebruik wilt maken van je pinpas. Het is handig om dit vooraf te doen, omdat je anders geen buitenlandse valuta op kunt nemen bij een bank in Azië. Bij de meeste banken kun je dit eenvoudig omzetten in de app of op je online account.

Wat daarbij handig is, is om een creditcard te hebben wanneer je op reis bent. Een creditcard aanvragen voor op reis is gemakkelijk en is al binnen enkele stappen online gebeurd. Het grote voordeel van een creditcard is dat je aankopen en reserveringen in Azië altijd beschermd zijn. Daarnaast kun je er sneller mee betalen én zijn er plekken in Azië waar een betaling met pinpas niet kan en met een creditcard juist wel!

Elektronica mee naar Azië

WhatsApp service tijdens je reis 04

Wanneer je je droomreis door Azië maakt, wil je dit natuurlijk vastleggen met je camera of smartphone. Naast de basisitems moeten opladers en dergelijke apparatuur dus bovenaan je lijst staan. Denk hierbij ook aan extra USB-laders of snoeren voor het geval een lader sneuvelt. Dit is vooral aan te raden wanneer je langer op reis gaat en/of wanneer je je veel in kleinere steden of dorpen gaat bevinden waar geen nieuwe lader aan te schaffen is. In de grotere steden in Azië kun je de meeste benodigdheden voor je elektronica wel aanschaffen.

Heb je een e-reader of een tablet? Sommige reizigers vinden het fijn om dergelijke apparatuur mee te nemen, omdat ze toch weinig ruimte innemen. Een e-reader is vooral prettig zodat je niet meerdere boeken hoeft mee te nemen. Dat scheelt je toch behoorlijk wat sjouwen! Omdat je in Azië over het algemeen veel en lang onderweg bent, is het wel zo fijn om iets te lezen te hebben. Vergeet tot slot niet om een wereldstekker mee te nemen voor alle apparatuur die je wilt opladen.

Azië reis: medische producten mee

Thailand Gezondheid 003

Tot slot is het goed om te kijken naar welke medische producten je meeneemt op je Aziatische reis. Les nummer één is om in ieder geval DEET mee te nemen. Ook hierbij geldt dat je dergelijke producten met DEET vaak wel op plaats van Aziatische bestemming kunt aanschaffen, maar dat dit niet altijd het geval is. Daarom kun je beter goed voorbereid zijn. Pak daarbij direct tijgerbalsem in; mocht je toch gestoken zijn, dan verlicht tijgerbalsem de jeuk.

Omdat men in Azië totaal anders eet, kan het zijn dat je last krijgt van je buik. Je hoeft niet direct ziek te worden, maar diarree of buikpijn is niet onbekend voor westerse toeristen. Een klein EHBO-setje is altijd handig voor het geval er iets gebeurt, evenals een tekenpincet en vitaminetabletten. Tot slot, check vooraf altijd bij een reizigersadvies- en vaccinatiebureau welke voorzorgsmaatregelen rondom je gezondheid je moet nemen.

Timmy, auteur van het artikel Checklist: deze dingen mag je niet missen op je Azië reis

Timmy

Marketing specialist
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!