Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Ayutthaya - Eco boerderij - Garnalen Vissen18

Koken en garnalen vissen met de lokale bevolking in Ayutthaya

Home / Blog / Koken en garnalen vissen met de lokale bevolking in Ayutthaya

Altijd op zoek naar unieke reiservaringen

AsiaDirect is continu op zoek naar nieuwe activiteiten zodat reizigers steeds weer een unieke reiservaring kunnen opdoen. Met een grote groep achter een reisleider met een oranje vlaggetje aanlopen is niet echt ons ding. Eén van die nieuwe activiteiten is het vissen en koken met de lokale bevolking in Ayutthaya. Onze stagiair Anouk ging deze tour uittesten. In dit blog lees je haar ervaring tijdens deze dagtour.

Ayutthaya, de oude hoofdstad van Thailand

Samen met onze gids Khun Ben stappen we in de auto om van de huidige hoofdstad naar de oude hoofdstad te rijden, namelijk Ayutthaya. Tijdens de rit vertelt onze lokale gids Khun Ben een aantal leuke feitjes over Ayutthaya en de ruïnes die we zullen bezoeken. Zo vertelt ze o.a. dat Ayutthaya wel vier eeuwen lang de hoofdstad van Thailand is geweest en dat de naam Ayutthaya ‘niet te veroveren’ betekent. In 1765 viel het Birmese leger Ayutthaya binnen en in 1767 werd de stad platgebrand, met de ruïnes als overblijfselen van deze oude hoofdstad.

De tempel ruïnes van Ayutthaya

Als we uitstappen, zien we de eerste eeuwenoude ruïne: Wat Yai Chai Mongkhon. Khun Ben laat ons zien hoe de ruïne er voor de oorlog met de Birmezen uit zag. We krijgen de tijd om overal een kijkje te nemen. Bovenop een hoge tempel maken we een foto van het uitzicht. Hierna lopen we naar de immense liggende Boeddha. Khun Ben laat me zien hoe je met een één Baht muntje een wens kan doen. Ik plak de munt tegen de voet van de liggende Boeddha aan en doe een wens.

De volgende ruïne is Wat Mahathat. Onderweg stoppen we nog even bij een lokaal kraampje om Aziatische zoete roti pannenkoekjes te kopen. Het fijne aan deze privé tour is dat je zelf kan aangeven waar je zin of geen zin in hebt. Er is een programma, maar hier kan in overleg van afgeweken worden als je liever ergens langer blijft, een extra stop wilt maken of iets minder leuk vindt.

Bij de Wat Mahathat aangekomen, zien we direct allerlei Boeddha’s die door de vernielingen gebroken zijn. Dit draagt bij het bijzondere gevoel dat je krijgt als je door deze historische plek wandelt. Eén van de meest bijzondere plekken voor de lokale mensen én voor de toeristen is het Boeddha hoofd dat is verwikkeld in de wortels van een heilige Banyan boom. Khun Ben vertelt dat de wortels van deze boom tijdens de oorlog om het Boeddha hoofd zijn gegroeid. Omdat dit zo bijzonder is, heeft UNESCO deze Boeddha op de werelderfgoedlijst geplaatst.

We bezoeken hierna alweer de laatste, maar misschien ook wel één van de meest bijzondere ruïnes in Ayutthaya: Wat Chai Watthanaram. De ruïne is prachtig gevestigd langs de Menam Chao Phraya. Terwijl we de tempel ruïne bekijken vertelt Khun Ben ons over de historie van deze tempel.

Lokale lunch met enorme garnalen

Na al die ruïnes, hebben we behoorlijk honger gekregen. In een lokaal restaurant krijgen we een heerlijke Thaise lunch met enorme verse garnalen voorgeschoteld. Het is verrukkelijk!

Koken met locals op een ecologische boerderij

De volgende stop is een lokale ecologische boerderij. De lokale mensen staan ons al op te wachten als we aankomen. We worden vriendelijk begroet en gaan direct met ze aan de slag om heerlijke zoetigheden te koken. We maken Kanom Kong koekjes van onder andere verschillende suikersoorten, pandan en rijst. Dit geheel koken we in kokosnootmelk. Het is echt heerlijk!

Thaise yoga les

Na al dat koken, is het tijd voor ontspannen tijdens een authentieke Thaise yoga les. In twintig minuten verander je meerdere keren van positie om zo al je spieren los te maken. Het ziet er gek uit, maar als je het doet merk je dat je eventjes helemaal tot rust komt. En het schijnt nog goed voor je rug te zijn ook! Leuk om een keer mee te maken!

Garnalen vissen met een lokale visser

Optioneel in deze tour is om te gaan garnaal vissen op de rivier bij Ayutthaya! Ik ben erg benieuwd hoe de echte locals hier vissen en hoe ze dagelijks aan hun kost verdienen. Dus deze optie doen we erbij.

De lokale visser heeft zichtbaar plezier dat we hem vandaag een handje komen helpen. Khun Ben en ik stappen samen in het lokale vissersbootje. De lokale visser legt uit hoe hij dit dagelijks doet en hij geeft ons allebei een vishengel met lokaas eraan. Na een tijdje begint mijn vishengel te bewegen en heb ik beet! Ik vang mijn eerste garnaal!

Een unieke lokale ervaring

Tijdens deze tour duik je werkelijk in het dagelijkse leven van de Thaise bevolking. Je maakt kennis met ze en helpt ze een handje bij hun dagelijkse bezigheden. Wil je de Thaise cultuur leren kennen tijdens een niet toeristische tour? Dan is deze tour een absolute aanrader!

Onze reistips

Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
 • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
 • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
 • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Thailand - Chiang Mai - Eco Elephant Care - 03
Thailand
Excursies - 5 uur
Olifantenverzorger bij Eco-project
 • Halve dagexcursie - Chiang Mai
 • Ecologische kleinschalige boerderij, midden van de jungle
 • Eten bereiden, spelen en badderen met deze indrukwekkende dieren
per persoon vanaf
€51
Thailand Bangkok Koninklijk Paleis
Thailand
Meerdaagse bouwstenen - 3 dagen
3-Daags startpakket Bangkok
 • Een ontspannen begin is het halve werk
 • Start je vakantie volledig ontspannen
 • Inclusief transfer vanaf de luchthaven en fietsexcursie
per persoon vanaf
€121
Cambodja - Angkor Wat Luchtfoto Vanaf Luchtballon - 4 Dagen Siem Reap
Cambodja
Cambodja - 4 dagen
4-Daagse bouwsteen Siem Reap
 • De ideale aanvulling op jouw rondreis
 • Bezoek o.a. de beroemde Angkor Wat en Angkor Thom
 • Maak een unieke boottocht
per persoon vanaf
€396
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!