Individuele rondreizen Alle reizen op maat aanpasbaar Lokale organisatie Laagste prijsgarantie!
×

Gratis naar Vakantiesalon Brussel

Van 6 t/m 9 februari staan we weer op Vakantiesalon Brussel! Maak een afspraak om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen.
Bestel je gratis kaarten nu!
JA, IK WIL GRATIS KAARTEN!
Thailand - Bangkok - Drijvende markt - 03

Drijvende markt en Kokosplantage

Home / Blog / Drijvende markt en Kokosplantage
Geschreven door Emily – Laatste update van juli 2018

vThailand - Bangkok - Drijvende markt - 06

Dagexcursie vanuit Bangkok

Tijdens mijn stage in Bangkok hoor ik steeds weer enthousiaste verhalen over de beroemde drijvende markt nabij Bangkok. Nu heb ik zelf de kans om een tour naar een drijvende markt te maken. Ik kan niet wachten!

Tijdens deze tour bezoek ik de drijvende markt Damnoen Saduak, de tempel Wat Bang Kung en een kokosplantage. In de vroege ochtend word ik door een minibus opgehaald bij mijn hotel. Nadat ook de anderen zijn opgehaald van hun hotel, verlaten we de drukke stad en rijden we met onze kleine groep naar onze eerste stop van vandaag, de kokosplantage.

Thailand - Bangkok - Kokosplantage palmboom

Kokosplantage

De kokosplantage ligt in een heel rustig gebied dat wordt overheerst door palmbomen. Mijn gids legt uit over de werkzaamheden op de plantage en hij laat me palmsuiker proeven. Dit heeft een honingachtige textuur en is mierzoet. Ook krijg ik een verse kokosnoot waarvan ik het water mag drinken, daarna wordt de kokosnoot open gesneden en kan ik het kokosvlees eten. Heerlijk verfrissend! Na een paar foto’s van de mooie omgeving, stappen we het busje weer in.

Thailand - Bangkok - Drijvende markt boot

De drijvende markt

Na 10 minuten stopt de minibus alweer. Ik stap in een gekleurde ‘longtail boat’. Deze boten zijn overal in Thailand te vinden en worden veel als vervoersmiddel gebruikt. De boot vaart door de smalste kanalen. De groene natuur trekt aan ons voorbij. In de authentieke huizen langs het water zie ik hoe de lokale mensen met hun alledaagse dingen bezig zijn. De huizen zweven bijna boven het water. De chauffeur weet precies hoe scherp hij iedere hoek moet nemen en vaart moeiteloos en snel door alle waterwegen. Tot ik eindelijk bij de drijvende markt arriveer.

Thailand - Bangkok - Drijvende markt - 04De drijvende markt ligt helemaal vol met bootjes van verschillende groottes. Van alle kanten krijg ik gerechten aangeboden, Pad Thai, noedelsoep, kokosnoot pannenkoekjes, ze hebben het allemaal. De verkopers stoppen naast je boot en blijven naast je drijven tot ze het eten klaar gemaakt hebben. Ik stap uit de boot en krijg de tijd om zelf rond te lopen. Ik eet een heerlijke verse noedelsoep terwijl ik uitkijk over de grachten waar alle boten samenkomen. Er zijn zo veel boten en iedereen probeert ergens langs te komen of iets te eten te bemachtigen. Grappig om deze georganiseerde chaos even rustig te observeren!

Daarna bewonder ik alle kleurrijke doeken, sieraden en kleding op de markt. Ik koop een mooi doek en na wat onderhandelen krijg ik de prijs ook nog omlaag. Dat geeft me een blij en trots gevoel.

Thailand - Bangkok - Wat Bang Kung - 02

Wat Bang Kung

Ik stap de minibus weer in en rij naar een wel heel bijzondere tempel. Deze tempel bevindt zich in het gebied dat tijdens de oorlog tussen Myanmar en Thailand in het grensgebied lag. De tempel is zo speciaal voor de lokale bevolking, omdat hij verscholen ligt in de wortels van een heilige Banyan boom. Ook is het bijzonder om te zien hoe de lokale Thai hier bidden en hun rituelen uitvoeren. Hierdoor krijg ik een mooi inkijkje in de bijzondere Thaise cultuur.

Dan is het helaas alweer tijd om terug te keren naar Bangkok. Iedereen wordt keurig bij hun hotel afgezet. Ik heb genoten van dit avontuur!

Zelf ook deze tour doen? Alle details van deze tour vind je hier.

Onze reistips

Indonesie Lombok Mt Rinjani trekking
Indonesië
Indonesië - 3 dagen
3-Daagse bouwsteen Mt Rinjani trekking (Lombok)
 • De mooiste trekking van Indonesië, op Lombok
 • Adembenemend uitzicht van de kraterrand op het meer van Segara Anak
 • Overnacht in een tent op de berg
per persoon vanaf
€307
Vietnam - Lachende Oude Man - Hoi An plattelandstour per fiets
Vietnam
Excursies - 1 dag
Plattelandstour Hoi An per fiets
 • Dagexcursie
 • Leer hoe een lokale groenteboer in Vietnam woont en werkt
 • Deze tour geeft je een kijkje in het doorsnee leven van Vietnamese plattelandsbewoners
per persoon vanaf
€57
Thailand - Hua Hin - Strand met uitzicht
Thailand
Strandvakanties - 8 dagen
8-Daagse strandvakantie Bangkok en Hua Hin
 • Eastin Hotel Makkasan en Ibis Hua Hin
 • Combineer de metropool Bangkok met een strandvakantie op Hua Hin
 • Verblijf 2 nachten in het Eastin Hotel Makkasan Bangkok ****
per persoon vanaf
€309
Thailand - 3 in 1 - Rondreis Thailand Jungle, Stad en Strand
Thailand
Individuele rondreizen - 11 dagen
11-Daagse rondreis Centraal-Thailand
 • Jungle, stad en strand
 • Zeer divers programma
 • Verken de veelzijdige wereldstad Bangkok
per persoon vanaf
€1017
Blijf op de hoogte
Ontvang maandelijks tips, info over nieuwe reizen en kortingen!