Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hot Deals
Fair Deals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Wat voor tour zoek je?
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hot Deals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Drijvende markt en Kokosplantage'
Thailand

Drijvende markt en Kokosplantage

Januari 2021

Dagexcursie vanuit Bangkok

Thailand Bangkok Damnuern Saduak drijvende markt longtail boot locals
Drijvende markt

Tijdens mijn stage in Bangkok hoor ik steeds weer enthousiaste verhalen over de beroemde drijvende markt nabij Bangkok. Nu heb ik zelf de kans om een tour naar een drijvende markt te maken. Ik kan niet wachten!

Tijdens deze tour bezoek ik de drijvende markt Damnoen Saduak, de tempel Wat Bang Kung en een kokosplantage. In de vroege ochtend word ik door een minibus opgehaald bij mijn hotel. Nadat ook de anderen zijn opgehaald van hun hotel, verlaten we de drukke stad en rijden we met onze kleine groep naar onze eerste stop van vandaag, de kokosplantage.

Kokosplantage

Thailand Samut Songkhram kokosnoot plantage

De kokosplantage ligt in een heel rustig gebied dat wordt overheerst door palmbomen. Mijn gids legt uit over de werkzaamheden op de plantage en hij laat me palmsuiker proeven. Dit heeft een honingachtige textuur en is mierzoet. Ook krijg ik een verse kokosnoot waarvan ik het water mag drinken, daarna wordt de kokosnoot open gesneden en kan ik het kokosvlees eten. Heerlijk verfrissend! Na een paar foto’s van de mooie omgeving, stappen we het busje weer in.

De drijvende markt

Thailand Bangkok Drijvende markt boot
Emily op weg naar de drijvende markt

Na 10 minuten stopt de minibus alweer. Ik stap in een gekleurde ‘longtail boat’. Deze boten zijn overal in Thailand te vinden en worden veel als vervoersmiddel gebruikt. De boot vaart door de smalste kanalen. De groene natuur trekt aan ons voorbij. In de authentieke huizen langs het water zie ik hoe de lokale mensen met hun alledaagse dingen bezig zijn. De huizen zweven bijna boven het water. De chauffeur weet precies hoe scherp hij iedere hoek moet nemen en vaart moeiteloos en snel door alle waterwegen. Tot ik eindelijk bij de drijvende markt arriveer.

v Thailand Bangkok Drijvende markt 06

De drijvende markt ligt helemaal vol met bootjes van verschillende groottes. Van alle kanten krijg ik gerechten aangeboden, Pad Thai, noedelsoep, kokosnoot pannenkoekjes, ze hebben het allemaal. De verkopers stoppen naast je boot en blijven naast je drijven tot ze het eten klaar gemaakt hebben. Ik stap uit de boot en krijg de tijd om zelf rond te lopen. Ik eet een heerlijke verse noedelsoep terwijl ik uitkijk over de grachten waar alle boten samenkomen. Er zijn zo veel boten en iedereen probeert ergens langs te komen of iets te eten te bemachtigen. Grappig om deze georganiseerde chaos even rustig te observeren!

Daarna bewonder ik alle kleurrijke doeken, sieraden en kleding op de markt. Ik koop een mooi doek en na wat onderhandelen krijg ik de prijs ook nog omlaag. Dat geeft me een blij en trots gevoel.

Wat Bang Kung

Thailand Bangkok Wat Bang Kung 02
Wat Bang Kung

Ik stap de minibus weer in en rij naar een wel heel bijzondere tempel. Deze tempel bevindt zich in het gebied dat tijdens de oorlog tussen Myanmar en Thailand in het grensgebied lag. De tempel is zo speciaal voor de lokale bevolking, omdat hij verscholen ligt in de wortels van een heilige Banyan boom. Ook is het bijzonder om te zien hoe de lokale Thai hier bidden en hun rituelen uitvoeren. Hierdoor krijg ik een mooi inkijkje in de bijzondere Thaise cultuur.

Dan is het helaas alweer tijd om terug te keren naar Bangkok. Iedereen wordt keurig bij hun hotel afgezet. Ik heb genoten van dit avontuur!

Zelf ook deze tour doen? Alle details van deze tour vind je hier.

20

Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!