Vragen? Bel ons gerust: +31 (0) 85 006 2044
Bestemmingen
Reistypes
Rondreizen Top 10
Hoe werkt het?
Over AsiaDirect
+31 (0) 85 006 2044
Bel ons iedere dag tussen 9:00 en 18:00
Familiereizen
Strandvakanties
Hotdeals
Aanbiedingen
Honeymoon
Cultuur
Natuur
Budget
Alle bestemmingen
Alle reis stijlen
Rondreizen Top 10
Aanbiedingen
Hotdeals
Hoe werkt het ?
Op maat gemaakte reis
Mijn reisplan
Ik wil een reisvoorstel
Hoe doe ik een reisaanvraag?
Travel blog
Over AsiaDirect
Waarom AsiaDirect?
Wie zijn wij?
Contact
Even voorstellen
Het verhaal van AsiaDirect
Duurzaam reizen
×

Kom je ook naar de Vakantiebeurs Utrecht?

Van donderdag 12 t/m zondag 15 januari staan we weer op de Vakantiebeurs in Utrecht! Kom je ook om jouw droomreis met één van onze reisexperts uit te stippelen? Wij staan in het Thailand paviljoen, standnummer 12.D011.
Blog artikel 'Food- en tuktuk tour in Bangkok'
Thailand

Food- en tuktuk tour in Bangkok

Sanne » Maart 2021

Ontdek Bangkok én het lekkerste eten per tuktuk

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Gids Guitar
Gids Guitar

Om onze trouwdag te vieren hadden we wel zin om eens wat anders uit te proberen dan een standaard restaurantje. De Food Tuktuk Tour klinkt als een leuk uitje en heerlijk eten in één!

Onze lokale gids Guitar en de tuktuk chauffeur komen ons om 18.00 uur ophalen. We stappen onze typisch Thaise, felgekleurde tuktuk in. Guitar vertelt dat hij ‘tuktuk’ wordt genoemd door het geluid dat hij maakt “tuktuktuktuktuktuk”. Goed vasthouden, want het avontuur gaat beginnen!

Sfeervol Chinatown

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Chinatown
Genieten van het streetfood in Chinatown

Als eerste gaan we, zigzaggend door de drukke avondspits van Bangkok, richting Chinatown. We passeren groene, gele, roze, en paarse taxi’s, luidruchtige tuktuks, oude stadsbussen en worden gepasseerd door honderden, nee duizenden, brommertjes. Gelukkig is onze tuktuk chauffeur zeer ervaren en manoeuvreert hij de tuktuk soepel door het verkeer.

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Chinatown 1

Overdag is Chinatown enorm druk met overal marktkraampjes en locals en toeristen die sieraden kopen in één van de vele goudwinkels. ’s Avonds ademt China Town een sfeervolle, gezellige sfeer uit. Het is minder druk dan overdag en door alle verlichting, de aangename warme temperatuur en de heerlijke geuren van de eetstalletjes voel je dat je in het echte Azië beland bent. Zodra we de tuktuk uitstappen, legt Guitar uit wat je zoal bij de eetstalletjes kunt krijgen: de één verkoopt vers fruit zoals de bijzonder geurende doerian en de ander verkoopt verse loempia’s met gegrilde Peking eend. Er zijn ook straatstalletjes waar je kunt gaan zitten om wat van de menukaart te bestellen. Wij nemen plaats in de Soi (laan) waar ze voornamelijk verse vis verkopen. De gegrilde BBQ jumbo garnalen smaken verrukkelijk. De vis met limoen, koriander en hete pepers kan daar bijna niet tegenop. Wat een smaaksensaties! De koks bereiden de heerlijkste gerechten op een enorm vuur buiten op straat. Soms slaat de vlam in de pan en lijkt het alsof je in een Conimex reclame bent gestapt!

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Chinatown 3
Chinatown, Bangkok

Guitar laat ons ook een aantal bijzondere etenswaren zien. Hij vertelt ons dat Chinezen dol zijn op ‘varken’. Volgens hen zou je het elke dag moeten eten, omdat het erg gezond is en je er vrolijk van wordt. Vandaar ook dat de varkens bijna altijd lachend op de verpakkingen worden afgebeeld.

Het vlees komt in alle soorten en maten, van hele varkenskoppen tot gedroogde reepjes varkensvlees en worst. Ook wordt er krokodillenvlees, vogelnestjes en haaienvinnensoep aangeboden… wij danken Guitar vriendelijk wanneer hij ons dit aanbiedt.

Romantiek aan de Chao Praya rivier

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk

Na deze bijzondere kennismaking met Chinatown pikt de chauffeur ons met zijn tuktuk weer op en gaan we richting de Chao Praya rivier. Hier neemt Guitar ons mee naar een plek met een mooi uitzicht over de rivier en de prachtig verlichte Wat Arun, de tempel van de dageraad. Het is hier erg rustig en we genieten dan ook even van deze romantische plek met sticky rice met verse mango. Een zoet, typisch Thais dessert. Jummie!

De bloemenmarkt, Pak Klong

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Bloemenmarkt
Pak Klong bloemenmarkt, Bangkok

De volgende bestemming is de bloemenmarkt, Pak Klong. Guitar vertelt dat deze 24 uur per dag open is. Het is een walhalla aan bloemen. In tegenstelling tot de bloemenwinkels in de rest van Bangkok, is het hier echt een zee van verschillende soorten, maten en kleuren bloemen. Ik heb nog nooit zoveel orchideeën bij elkaar gezien. Er liggen zakken vol kleine heerlijke geurende Jasmijnbloemetjes en andere gekleurde bloemen. Ook veel gele, zoals Guitar ons vertelt, deze is erg geliefd aangezien het de kleur van de koning is. Dat komt omdat hij op maandag is geboren, net als zijn vader. Elke dag van de week heeft een andere kleur. De kleur die bij maandag hoort is geel. De kleur van de koningin is blauw, zij is op vrijdag geboren. Al deze kleine bloemetjes worden verwerkt in mooie bloemstukken en bloemenkransen. Deze kleine kransen worden ook vaak langs de weg verkocht, wanneer je bijvoorbeeld voor een stoplicht staat te wachten. Je kunt hem dan in je auto hangen voor een ‘goede reis’. Guitar schenkt ons er eentje voor onze trouwdag. Met een wai-gebaar danken we de gids! Het is leuk om hier zo rond te wandelen en iedereen druk bezig te zien met de bloemen. Mannen sjouwen enorme stapels dozen door de gangpaden, vrouwen rijgen de mooiste bloemenkransen aaneen! Er heerst hier een duidelijke taakverdeling. We lopen langs huiskamers, gewoon op de markt… Een oud vrouwtje kijkt haar favoriete Thaise soapserie voor haar eenvoudige houten huisje, met uiteraard een klein altaartje met geestenhuisje omringd door bossen bloemen.

De lekkerste Pad Thai van Thailand

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Pad Thai
De lekkerste Pad Thai van heel Thailand

Na dit kleurrijke geheel is het tijd om weer wat te gaan eten. De tuktuk chauffeur pikt ons weer op en brengt ons naar het restaurantje waarvan men zegt dat ze de lekkerste Pad Thai van Thailand maken! We zijn niet de enigen die dit hebben gehoord. Er staat een enorme rij buiten. Dit restaurantje is erg populair en heeft ook veel awards gekregen. Aan de muur hangen verscheidene posters uit bronnen als de National Geographic, Loney Planet, Michelins, CNN en meer. De presentatie van de Pad Thai is bijzonder te noemen, maar de smaak is ongeëvenaard. Nu snappen we waarom men zegt dat dit de lekkerste van het land is. Na afloop kopen we de beroemde Pad Thai saus om thuis zelf een poging te wagen dit typisch Thaise gerecht te maken.

Naast het restaurant met de beroemde Pad Thai staat een vrouw te roerbakken in een ander eenvoudig restaurantje, waarvan je er in Bangkok heel veel ziet. Op zich niets vreemd dus. De kokin heeft echter een duikbril op… Dat ziet er erg grappig uit! Maar zoals Guitar zegt, heel erg slim want zo verbrand ze haar ogen niet. Het roerbakken gaat namelijk met hoog vuur gepaard. En het eten schijnt bijzonder goed te zijn. Ze heeft namelijk een Michelin-ster ontvangen voor haar Thaise gerechten! Vooral haar krabomelet is erg populair!

Een cocktail op Khao San Road

Thailand Bangkok Foodtour per tuktuk Khao San Road
Khao San Road, Bangkok

Als afsluiter rijdt de tuktuk ons naar één van ’s werelds bekendste backpackersstraten, Khao San Road. Dit staat in sterk contrast met de buurt waar we net vandaan komen. Khao San Road is een lange straat met barretjes, restaurantjes, straatverkopers, proppers en heel veel lawaai. De speakers staan bij enkele barretjes zo hard, dat je beter met oordopjes naar binnen kunt gaan. We nemen plaats in een leuke bar met rustige live-muziek. Onder het genot van een heerlijke cocktail kijken we onze ogen uit naar de bijzondere mensen die er voorbij lopen. Wat een diversiteit … Dit moet je gewoon een keer meemaken. Manlief probeert nog even een gefrituurde sprinkhaan uit. Lekker knapperig en het is hip toch? Volgens sommigen wordt dit de toekomst. Mocht je iets meer insecten uit willen proberen, er is volop keuze. Zo zijn er onder andere ook wormen, krekels, schorpioenen, kakkerlakken, pissebedden en zelfs vogelspinnen te krijgen! De Pad Thai van eerder deze avond zag er toch smakelijker uit..

Wat een heerlijke avond! We gaan graag weer met gids Guitar op stap in Bangkok! Hij heeft ons leuke plekken laten zien en de meest heerlijke Thaise gerechten laten proeven. Het is me wel weer duidelijk, het gerecht kan wel dezelfde naam hebben, maar de ene kok is niet de andere kok… De locals weten waar je moet zijn! Zelf de Food Tuktuk Tour beleven? Bekijk hier het hele programma!

Sanne, auteur van het artikel Food- en tuktuk tour in Bangkok

Sanne

Reisspecialist Indonesië en Thailand
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044
Meer weten over dit onderwerp of reisadvies op maat? Bel direct op +31 (0) 85 006 2044

Dit artikel met plezier gelezen? Deel het met je vrienden!

Anderen bekeken ook

Meer inspiratie vind je in ons travel blog!